ANKARA'DA DOĞUM İÇİN HASTANE VE DOKTOR TAVSİYESİ...

Bende hamile değilim fakat herşeyi önceden araştırmayı çok önemserim.
Tobb, oran acıbadem, memorial hastaneleri hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Kızlar merhaba,
Şu an gebelik söz konusu değil ama yakın zamanda planladığımız için konu dikkatimi çekti bütün sayfaları okudum aklımda tonlarca soru işareti oluştu :)
İlk olarak 'sigorta karşılıyor' diye bahsettiğiniz hastanelerin karşıladığı sigorta, özel sağlık sigortası mı? yoksa anlaşmalı kurumların sigortası mı? Ne sigortası oluyor bu? :confused:
Devlet/üniversite hastanelerinin tercih edilmeme sebebi nedir?
Devlet, üniversite ve özel hastanelerin arasındaki farklar neler? (artılar-eksiler)
Muayene ücreti, tahlil ücretleri, doğum ücreti nerdeyse çocuğun ilkokul masrafını buluyor.:KK57:
Ikiside var bazi ozel hastaneler kurumlarla anlasmali oluyor daha indirimli oluyor sgk ile anlasmasi olan var olmayan var..ben devleti kontrollerim icin tercih ettim ama her devlet hastanesinin kosullari iyi degil oyuzden ozele gectim kalabalik olmamasi ve muaynelerin daha uzun ozenli olmasifa tabi tercih sebebi..benim gittigim hastane cok pahali degil muayne 74 dogum 1500

ben HRS'ye gidiyodum ama bebeğimin durumundan dolayı hacettepeye geçmek zorunda kaldım haftaya ilk kontrolüme gidicem hacettepeye.orayla ilgili bilgisi olan varsa yazabilir mi..HRS'yi de tavsiye etmiyorum...

Ikiside var bazi ozel hastaneler kurumlarla anlasmali oluyor daha indirimli oluyor sgk ile anlasmasi olan var olmayan var..ben devleti kontrollerim icin tercih ettim ama her devlet hastanesinin kosullari iyi degil oyuzden ozele gectim kalabalik olmamasi ve muaynelerin daha uzun ozenli olmasifa tabi tercih sebebi..benim gittigim hastane cok pahali degil muayne 74 dogum 1500
Hangi hastaneye gidiyorsunuz?
Bir de kontroller için hangi devlet hastanesini tercih ettiniz?
Şu an gittiğiniz hastaneyi tercih etme sebebiniz nedir?
Son olarak memnun musunuz?
Biraz anket gibi oldu ama:KK70:

İki çocuğumuda medicanada doğurdum. Drum türkan örnekti. 4 yıl arayla. Çok harika bir doktor. Hastane çok güzel ve çalışanlar çok ilgili.

Doğumumu Tobb'da yaptım. Doktorum da Cüneyt Genç'ti. Muayenehanesi Cukurambar'da. Doktoru da hastaneyi de tavsiye ederim.

Hangi hastaneye gidiyorsunuz?
Bir de kontroller için hangi devlet hastanesini tercih ettiniz?
Şu an gittiğiniz hastaneyi tercih etme sebebiniz nedir?
Son olarak memnun musunuz?
Biraz anket gibi oldu ama:KK70:
Ankara ozel eryaman hastanesine gidiyorum..
Etlik zubeyde hanim kadin dogum hastanesini tercih etmistim etmez olaydim:))) gerci doktorum iyiydi orda ama hastane ortami berbatti..
Suan gittigim hastanenin doktorunu cok ovduler fiyatlar uygun hastane guzel temiz memnun da kaldim

Bende hamile değilim fakat herşeyi önceden araştırmayı çok önemserim.
Tobb, oran acıbadem, memorial hastaneleri hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Bahsettiğin hastanelerin hepsi hakkında çok iyi şeyler duydum ben. İmkanlar doğrultusunda tercih edilebilir.

Bana su dogum paketleri cok sacma ve ticari geliyor acikcasi..
Hamileligimi ogrendigimde,bi tanidigimizin esi orada doktor oldugu icin direkt zubeydehanima gittim.. tahliller vs orada tamamlandi.. 24.haftadan sonra,artik ozel bi hastane muamele istiyorum dedim ve arayislara girdim.. tatile gidip geldim falan filan derken 29.haftamda medicalpark aylin hanima gittim.. tahlil yapti,hic bi tahlil sonucum ben sormadan.hatta ertesi gunler telefonda vs israr etmeden elime verilmedi dokuman olarak..bi aciklama da yapilmadi.Hastane prosedurunu hic begenmedim.
Dogum fiyati sordugum zaman,bana iste siz 29haftaliksiniz 28 olsaydiniz paket alablrdiniz ama artik cok gec dediler.. 5000e yakin bi fiyat,sadece dogum..epidural vs olursa arti bi 500 daha.. hatta mesai saatleri disinda dogum olur da kendi doktorum gelsin dersem bi 500 de ona istediler..
Ha muayene ucreti de 204 tl arti tahliller 45 tl miydi neydi.. cok sacma yani .. devlette de yaptirdgim basit tahlil,basit ultrasona girme falan. Kus kondurulmuyor yani..
Neyse.. cok muallakta kaldim falan derken,eryaman hastanesi Oskar hocayi kestirdim gozume. Bi gideyim dedim,ovuyorlar falan..
Muayene ucreti 60tl civari..
Hem de nasil gulec esprili,insani germeyen bir doktor.. rahat takiliyo..herkes anlasamayabilir ama,biraz degisik biri oldugunu soyluyorlar,bence degil ama...bilmiyorum bizim frekansimiz uymustu ..
Orda devam ettim ..sezeryan olmak zorunda kaldim,catim cok darmis ve bebegin basi biraz buyuk demisti doktorum..
1500 lira civarinda da dogum tutmustu galiba..
Ve konforlu lux bi hastane.
Ve dogumu yaptiktan sonra odedik parayi.
Haydiii paket satin aliyosunuz gelin taksite bolelim istersenz,kredi mi.olcak nakit mi vs vs bi konusma gecmedi yani..
Sezeryanimdan da memnunum,sadece biraz agri aci esigim dusuk olsa gerek ki,ic dikislerim gec iyilesti.. 2aya yakin aci cektim.. ama o kadar olacakti sanirim..
Ben memnun kaldim. Isterseniz gidin bi deneyin..

Ankara ozel eryaman hastanesine gidiyorum..
Etlik zubeyde hanim kadin dogum hastanesini tercih etmistim etmez olaydim:))) gerci doktorum iyiydi orda ama hastane ortami berbatti..
Suan gittigim hastanenin doktorunu cok ovduler fiyatlar uygun hastane guzel temiz memnun da kaldim
Oskar hoca mi yoksaaa :)

Bana su dogum paketleri cok sacma ve ticari geliyor acikcasi..
Hamileligimi ogrendigimde,bi tanidigimizin esi orada doktor oldugu icin direkt zubeydehanima gittim.. tahliller vs orada tamamlandi.. 24.haftadan sonra,artik ozel bi hastane muamele istiyorum dedim ve arayislara girdim.. tatile gidip geldim falan filan derken 29.haftamda medicalpark aylin hanima gittim.. tahlil yapti,hic bi tahlil sonucum ben sormadan.hatta ertesi gunler telefonda vs israr etmeden elime verilmedi dokuman olarak..bi aciklama da yapilmadi.Hastane prosedurunu hic begenmedim.
Dogum fiyati sordugum zaman,bana iste siz 29haftaliksiniz 28 olsaydiniz paket alablrdiniz ama artik cok gec dediler.. 5000e yakin bi fiyat,sadece dogum..epidural vs olursa arti bi 500 daha.. hatta mesai saatleri disinda dogum olur da kendi doktorum gelsin dersem bi 500 de ona istediler..
Ha muayene ucreti de 204 tl arti tahliller 45 tl miydi neydi.. cok sacma yani .. devlette de yaptirdgim basit tahlil,basit ultrasona girme falan. Kus kondurulmuyor yani..
Neyse.. cok muallakta kaldim falan derken,eryaman hastanesi Oskar hocayi kestirdim gozume. Bi gideyim dedim,ovuyorlar falan..
Muayene ucreti 60tl civari..
Hem de nasil gulec esprili,insani germeyen bir doktor.. rahat takiliyo..herkes anlasamayabilir ama,biraz degisik biri oldugunu soyluyorlar,bence degil ama...bilmiyorum bizim frekansimiz uymustu ..
Orda devam ettim ..sezeryan olmak zorunda kaldim,catim cok darmis ve bebegin basi biraz buyuk demisti doktorum..
1500 lira civarinda da dogum tutmustu galiba..
Ve konforlu lux bi hastane.
Ve dogumu yaptiktan sonra odedik parayi.
Haydiii paket satin aliyosunuz gelin taksite bolelim istersenz,kredi mi.olcak nakit mi vs vs bi konusma gecmedi yani..
Sezeryanimdan da memnunum,sadece biraz agri aci esigim dusuk olsa gerek ki,ic dikislerim gec iyilesti.. 2aya yakin aci cektim.. ama o kadar olacakti sanirim..
Ben memnun kaldim. Isterseniz gidin bi deneyin..
Bende orda dogum yapan biri varmi merak ediyordum:) bende sezeryan olucam prosedur nasil kac gun kalindi odalar nasil hastane icin istedikleri seyler neler bilgi verirseniz cok sevinirim:)

Bende orda dogum yapan biri varmi merak ediyordum:) bende sezeryan olucam prosedur nasil kac gun kalindi odalar nasil hastane icin istedikleri seyler neler bilgi verirseniz cok sevinirim:)
Bana ekg cekilmisti bi sorun olur mu olmaz mi.diye,sonra iste amelyat kagidi vermisti Oskar bey,. Sabahtan amelyata girdim 10.dk da nerdeyse bebek cikmisti. 20 dk da diger islemler surdu benim dikisler,bebegin bakimi muayenesi.. sonra yukari ciktik.. o geceyi hastanede gecirdim. Aglaya aglaya oldu biraz. Dogrulamyordum,ayaga kalkp.oturamyordum hatta donemiyordum bile yatarken.. hic uyumadan sabahi ettim agri kesici igneler vs..ertesi gun oglen taburcu oldum..
1ay nerdeyse yatarken donemedm falan.. ama bu tamamen benle alakali.. kisisel.yani,diger konustugum kisiler cok rahat gecirmislerdi sonrasini...

Bana ekg cekilmisti bi sorun olur mu olmaz mi.diye,sonra iste amelyat kagidi vermisti Oskar bey,. Sabahtan amelyata girdim 10.dk da nerdeyse bebek cikmisti. 20 dk da diger islemler surdu benim dikisler,bebegin bakimi muayenesi.. sonra yukari ciktik.. o geceyi hastanede gecirdim. Aglaya aglaya oldu biraz. Dogrulamyordum,ayaga kalkp.oturamyordum hatta donemiyordum bile yatarken.. hic uyumadan sabahi ettim agri kesici igneler vs..ertesi gun oglen taburcu oldum..
1ay nerdeyse yatarken donemedm falan.. ama bu tamamen benle alakali.. kisisel.yani,diger konustugum kisiler cok rahat gecirmislerdi sonrasini...
Co kisa surmus ne guzel spinalmi epiduralmi oldu..sezeryanda da herkesde bir olmuyormus agri durumu artik kismet diyorum oyle boyle cekicez agri olursada:)

Mart ayında dogumumu cihangir cakıcıda yaptım.harika biri.epidural normal dogum yaptım.hiçbir sıkıntı yasamadım.hamilelik sürecinde dogumumda cok rahattı.tavsiye ederim

ben HRS'ye gidiyodum ama bebeğimin durumundan dolayı hacettepeye geçmek zorunda kaldım haftaya ilk kontrolüme gidicem hacettepeye.orayla ilgili bilgisi olan varsa yazabilir mi..HRS'yi de tavsiye etmiyorum...
Ben hacettepenin sistemini hiç beğenmedim. Telefonla arayıp randevu alma olayı Yok. İllaki buraya gelip randevu alacaksanız deniliyor. Birgün kalktık eşimle sabahın köründe gittik sıra aldık. Baya bekledik neyse sıra geldi ben o gün muayene olacağım zannediyorum sekreter kadın bana demesin mi bugün muayene olamazsın 1 hafta sonrasına randevu vereceğim diye. Sabahın köründe orda sıraya girdiğime mi yanayım, muayene olamadığıma mı yanayım yoksa 2017 senesinde insanların çektiği rezilliğe mi yanayım ! Ayrıca Çok kalabalıktı ve başka başka şehirlerden birçok insan geliyor devlet hastanesinden daha beter anlayacağınız.

HRS'nin muayene ve doğum ücretleri hakkında bilgin varsa paylaşabilir misin? Bende HRS'nin hem hekim hemde hastane olarak iyi olduğunu duydum ama ücrette çok önemli.
Dogum paketleri var butun muayene vs hersey icerisinde 7500 tl mi ne verdik. Coskun Hoca'nin ucreti 80 lira ama testler falan degisiyor yani paket almak en mantiklisi..

Merhaba Kızlar,

Ben 13 haftalık hamileyim. Başkent hastanesine gidiyordum gebelik takibi için. Ancak çevremde Başkent hastanesine giden yaklaşık 8 kişi hiç iyi yorumlarda bulunmadı. Özellikle doğumhanesi ile ilgili. Ayrıca doktorların sadece planlı doğumlara girmesi beni acayip tedirgin etti. Birde 2'li tarama sonucu doktor risk taşıyorsun demeden direkt amniyosentez yapalım dedi. Tabiki kabul etmedim. Hep varsayım üzerinden konuşulması acayip sinirlerimi bozdu.

Kafam çok karışık tek isteğim bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma almak. Bu nedenle Ankara'da bana tavsiye edeceğiniz güven veren bir doktor ve hastane var mı?

NOT: Eşimde sürekli kontrollere gelmek istiyor. Hafta içi gelmesi çok zor olduğu için devlet hastanesini (Tabi devlette insana davranış şekilleri de etkili bu konuda) tercih etmiyoruz. Özel hastane olup bu işi ticarete dökmemiş bir yer ve hekim arayışındayız. Malum hastane ve doktor fiyatları da epey yüksek.

Görüşlerinizi beklemekteyim....
iki kızımıda HRS de dogum Yaptım zaten sahibide olsn TARIK hocaya çok ama çok memnunum

X