• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'da Di Hekimiyim

merhaba,ben iki ay önce dişimi özel bi muayenehanede kanal tedavisi yaptırdım.dişime kaplama yapılacaktı,maddi olarak sıkışık olduğumuzdan başka bir yerden sevk yaptırdık devlet karşılasın diye..oda kalktı dediler..sanırım dişimde geçici dolgu var şu an..bugünlerde kanal tedavisi yapılan dişimin kenarında morluk oluştu ara ara ağrı yapıyo..acaba dişim sorun açarmı..dr çeker diye çok korkuyorum..daha yaşım 23 .acaba sevkler tekrar geçerli mi?.bilgilendirirseniz sevinirim..
Malesef sevkler kalkmış durumda şu anda, ama muayene olmanı tavsiye ediyorum görmeden dişin hakkında bi yorum yapamıyorum, geçmiş olsun.

mrh eğer cevaplarsanız sevinirim benim eşimin ön üst dişleri ayrık tam ortadaki büyükler ve onların sağ ve solu tplam 3 boşluk var ve her boşlukta baya geniş ve eşim bundan çok rahatsızlık duyuyor hiçbir fotoda gülmez kaplama yapmayı düşünüyor biz küçük biryerdeyiz tam güvenemiyoruz güzel görünsün derken olanınıda kaybetmekten şimdi sorum şu telle birleştirilmesimi gerekiyor boşlukların doldurulması için veya kaplama yapıldığında kendi diş rengiyle uyumlu olurmu bizi bukonuda bilgilendirirseniz çok sevinirim

Canım tabiki maddi durumunuz el veriyorsa tel tedavisi en sağlıklısı ama estetik kaplama da yapılabilir ve kendi dişleri gibi olur rengi, görüntüsü merak etme, bir an önce yaptırmanızı tavsiye ediyorum, geçmiş olsun

mrh ben 25 yaşındayım 2 hafta önce sağlam olan dişim eti ağrımaya başladı 1hafta sonra dişim birden bire simsiyah oldu 3gündürde ağrı cekiyorum dolğu yaptırsam olurmu yardım edin
Eğer üç gündür ağrın varsa büyük ihtimalle kanal tedavisi yapılması gerekiyor hemen doktora gitmeni tavsiye ediyorum, geçmiş olsun.

merhabalar
1.sorum= dişlerim sılzıyor yani nasıl söyleyim kaşınıyor..resmen tatlı tatlı hemen fırçalıyorum o hissi azaltabilmek için..nedeni nedir..
2.sorum= uzun süre sigara kullandım ama bıraktım. şimdi dişlerimin bazı yerlerinde lekeler var.bazı frimalar bu lekelerindişmacununu düzenli kullanım ile yok olacagını iddia ediyor. bu doğrumu yoksa kesinlikle temizletmem mi gerek...
3.sorum= dişlerimin sağ kısmında, iki üç diş arası çok açık.yani gülümserken bir tarafımda açık bir tarafımda kapalı dişler var gibi..(açıktan kasıt aralıklı yani) bu nasıl giderilir..
sağolun...
tenkyulardan bir demet şimdiden:)

Canım tabiki maddi durumunuz el veriyorsa tel tedavisi en sağlıklısı ama estetik kaplama da yapılabilir ve kendi dişleri gibi olur rengi, görüntüsü merak etme, bir an önce yaptırmanızı tavsiye ediyorum, geçmiş olsun

cevapladığınız için çooooooooook teşekkür ederim birşey daha sizin önereceğiniz yer yada doktor varmı veya siz yaparmısınız ankaraya veya başka şehire gidebiliriz gelmek mühim değil maddi durumumuz iyi eğer siz yaparsanız yerinizi özelime msj atarsanız sevinirim yada başka doktorda olur

merhabalar
1.sorum= dişlerim sılzıyor yani nasıl söyleyim kaşınıyor..resmen tatlı tatlı hemen fırçalıyorum o hissi azaltabilmek için..nedeni nedir..
2.sorum= uzun süre sigara kullandım ama bıraktım. şimdi dişlerimin bazı yerlerinde lekeler var.bazı frimalar bu lekelerindişmacununu düzenli kullanım ile yok olacagını iddia ediyor. bu doğrumu yoksa kesinlikle temizletmem mi gerek...
3.sorum= dişlerimin sağ kısmında, iki üç diş arası çok açık.yani gülümserken bir tarafımda açık bir tarafımda kapalı dişler var gibi..(açıktan kasıt aralıklı yani) bu nasıl giderilir..
sağolun...
tenkyulardan bir demet şimdiden:)
Merhaba canım
1-dişetlerinde iltihaplanma olabilir, ya da geçici bi dönem olabilir, sıkıntı stresten dolayı, sen dişlerini fırçalarsan sorun olmaz
2-eğer lekeler fazlaysa temziletmen gerekir
3-o kısma estetik dolgu yapılıp aralık kapatılabilir
Geçmiş olsun sevgiler

cevapladığınız için çooooooooook teşekkür ederim birşey daha sizin önereceğiniz yer yada doktor varmı veya siz yaparmısınız ankaraya veya başka şehire gidebiliriz gelmek mühim değil maddi durumumuz iyi eğer siz yaparsanız yerinizi özelime msj atarsanız sevinirim yada başka doktorda olur
Canım ben artık Mardin deyim, devlet hastanesindeyim , başka bi şehir düşüneceksen diyarbakır dişhekimliği fakültesine gitmeni öneririm geçmiş olsun, sevgiler

Merhaba canım
1-dişetlerinde iltihaplanma olabilir, ya da geçici bi dönem olabilir, sıkıntı stresten dolayı, sen dişlerini fırçalarsan sorun olmaz
2-eğer lekeler fazlaysa temziletmen gerekir
3-o kısma estetik dolgu yapılıp aralık kapatılabilir
Geçmiş olsun sevgiler

teşekkürler ediyorum
a.s.:nazar:
saygılar sevgiler:1hug:

Altta ve üstte iki dişin arkaya doğru ciddi anlamda yamuk
Diş hekimim bundan sonra tel'in faydalı olmayacapını söyledi yaştan dolayı
Bu doğru mudur ?
O iki yamuk dişi çekip porselen yapacak işlerimi
hatta o yamuklar bütün dişlerimi etkiledi ve çarpık dişlerim :(
Yanda ki köpek dişimiymiş neymiş o normalden fazla uzun :(

Merhaba doktor hanım benimde bir sorum olacaktı: benimde üstteki ön iki dişim sola kaymış durumda.bunun nedeni küçükken yanındaki dişim üstten çıktığı için çekilmişti.Bu dişleri düzeltmenin bir yolu var mı?çok rahatsız oluyorum bu durumdan:(

Altta ve üstte iki dişin arkaya doğru ciddi anlamda yamuk
Diş hekimim bundan sonra tel'in faydalı olmayacapını söyledi yaştan dolayı
Bu doğru mudur ?
O iki yamuk dişi çekip porselen yapacak işlerimi
hatta o yamuklar bütün dişlerimi etkiledi ve çarpık dişlerim :(
Yanda ki köpek dişimiymiş neymiş o normalden fazla uzun :(
Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama bir de ortodontiste muayene olmanı tavsiye ederim , hemen dişlerini çektirmeni tavsiye etmiyorum canım , görmeden tam olarak birşey söyleyemiyorum, geçmiş olsun

Merhaba doktor hanım benimde bir sorum olacaktı: benimde üstteki ön iki dişim sola kaymış durumda.bunun nedeni küçükken yanındaki dişim üstten çıktığı için çekilmişti.Bu dişleri düzeltmenin bir yolu var mı?çok rahatsız oluyorum bu durumdan:(

Tabiki herşeyin bir çözümü vardır görmeden birşey diyemiyorum ama estetik olarak bir çok çözüm yöntemi var artık, gidip muayene olmanı tavsiye ederim sevgiler...

oncellikle abyagmur mrb
benim sorunum şekerli şeyler yedikce dişlerimde bir sızı oluyor.ama dişlerimde çürük görüntüsü de yok.düzenli olarak florür içeren diş macunuyla fırçalıyorum.
küçücük bir çikolatayı yediğim zaman işkence oluyor ıssırarak değil emerek yemeyi tercih ediyorum genelde.
önerebileceğiniz tedavi yöntemi nedir ?

merhaba
gecen gun iki disimin arasini kurdanla temizledim ama disetimede kurdan geldi sanirim tahris yaptim simdi disetimde aci ve agri var ne kullanabilirim>?cok tsk ederim

doktor hanım merhaba
size bir kaç sorum olucak, benim ön dişlerim seyrek aileden gelen kalıtımsal bir problem ön dişlerimin seyrek olmasından dolayı yanındaki dişlerim yok onun yerine köpek dişlerim var görüntüsü çok kötü deyil dişlerim düzgün yamukluk falan yok fakat ön dişlerimin üst kısımlarında aşınma oldu bir kaç yıldır ve şekli bozulmaya başladı ve bununla beraber hassasiyette var tabi bir şeyler yiyip içerken, bu sorunumdan dolayı kaç tane diş doktoruna gittim ve her biri farklı işlem yapmaktan bahsetti kimi keselim kaplama olsun, kimi doldu, kimide lamine yapalım dedi bunların içinde en mantıklı olanı lamine geldi bana, doktorum dişlerimin ne kadar geç kesilirse okadar iyi olacağını söyledi birde arka çiğneme dişlerimin dolgularında problem var onlar yenilenecek ama bazılarındaki dolgu alanı büyük olduğu için seramik inlayı tavsiye etti estetiği açısından ben birde sizin fikrinizi almak istiyorum siz ne dersiniz ben karar veremedim.Birde sizden eğer bir sakıncası yoksa laminate ve seramik inlayın fiyatlarını soracaktım doktorun bana verdiği fiyatlar biraz fazla geldi, yoksa heryerde ortalaması omu bilmiyorum
beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.....
( biraz uzun oldu kusura bakmayın kısa tutmaya çalıştım, umarım sizi sıkmamışımdır )

Back