• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'da Di Hekimiyim

bende evde günboyu çay ve sigara içiyorum.doğal olarak dişlerim sararıyor, bana dişlerimi fırçalamamdan başka önerebileceğiniz birşey varmıdır?

merhaba benim arkadaşımda cidii olduğunu düşündüğüm ve fikrinizi almak istediğim bi sorun var.üst azı dişi çürüyerek damakla aynı hizaya geldi.öyle çok dişçi fobisi varki anlatamam.ve iltihap yaptı yanağı ile damak arasında resmen sürekli şişip patlayan bişey oluştu buna rağmen hala doktora gitmiyor.bana dediğine göre o dişinin içine giren yiyecek o şişik yerin patlamasıyla dışarı çıkabiliyor.çok berbat bişey.ama inanın ben korkuyorum.ciddi sonuçlara sebep olabilir.sizce bu diş ne durumda ve ne yapılırsa bu kızı doktora gitmeye ikna edebilrim.neler yapılacağını özetlermisiniz.teşekkürler.

merhabalar
1.sorum= dişlerim sılzıyor yani nasıl söyleyim kaşınıyor..resmen tatlı tatlı hemen fırçalıyorum o hissi azaltabilmek için..nedeni nedir..
2.sorum= uzun süre sigara kullandım ama bıraktım. şimdi dişlerimin bazı yerlerinde lekeler var.bazı frimalar bu lekelerindişmacununu düzenli kullanım ile yok olacagını iddia ediyor. bu doğrumu yoksa kesinlikle temizletmem mi gerek...
3.sorum= dişlerimin sağ kısmında, iki üç diş arası çok açık.yani gülümserken bir tarafımda açık bir tarafımda kapalı dişler var gibi..(açıktan kasıt aralıklı yani) bu nasıl giderilir..
sağolun...
tenkyulardan bir demet şimdiden:)

merhaba
1-iki taraftan da arka üst dişlerim çekildi.yerleri boş duruyor 1 yıldır bu durum diş aralrında açılma yapar mı?sanki ön dişlerimin aralrı ayrıldı gibi.
2-çekilen dişlerin yerine diş yapımını ssk karşılıyor mu?karşılamıyorsa fakülte ve ya devlet hastanelerinde bunun ücreti nedir?
3-diş beyazlatma işlemini ssk karşılıyor mu?karşılamıyorsa ücreti nedir?
cevabınızı bekliyorum... :)

dişeti hassasiyetine tuzlu suyla gargara çok iyi geliyor arkadaşlar gerçi dişhekimi daha iyi bilir fakat bu benim tecrübem , bi de güzndüz genelde fırçalamayız diş tam gün bu çok zarar veriyor o yüzden çantamda bi diş fırçası ve macunu taşırım hep size başka tavsiyem diş ve diş eti koruma birarada olan macun alın arada da hatta karışık da olabilir dişpastasıyla fırçalayın başka ? neyse aklıma gelirse gene yazarım umarım karışık yazmamışımdır :) sevgiler...

Merhaba,benimde küçükken, üstten çıkan dişimin çekilmesiyle üstteki ön iki dişim sola kaymış durumda.Acaba bu dişlerin düzeltilmesi mümkün mü?

merhaba
3aylık hamileyim dr.um en başta elevit verdi gönderdi hala ne kan ilacı weriyor nede kalsiyum bilmem gereklimi ama dün dişlerimi fırçalarken diş etim kanadı ilk kez oluyor bu dikkat ettimde kanayan dişetimde sanki çekilme war gibi geldi.bi vitamin bişey kullanmam gerekmiyormu ona göre çıkayım doktorun karşısına.zaten dişimde çürük war kaybetmek istemiyorum onu:(

bende 6 aylık hamileyim 5 aydan sonra kan ilacına başladım vitamine hala başlamadımm:sm_confused:

mrb öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim bende diş taşlarımı temizlettirmek istiyorum çok acı duyarmıyım CADIARZU

merhaba bende yirmilik dişlerden çekiyorum ağzımda dört tane birden vardı alttaki iki taneyi çektirmem gerekti drum dişler üst üste biner dedi damak darlığım var zaten beni ikna etti çektirdim ama sorun sonra başladı çektirdiğim halde ara ara kabarıyor diş etim hani yirmilik dişler çıkarken kabarırda ağrırya öyle bi ağrı kulağıma boğazıma heryere vuruyor ağrı bunun nedeni nedir cvplarsanız çok sevinicem birde annem 2008 temmuz ayında implant yaptırmaya başladı hala bitmedi bu kadar uzun sürmesi normal mi yoksa dr değiştirmelimiyiz annemde çok çekti :(

eşim dişlerini yaptırıyor ağzında diş yok gibi. bir iki tane var. yani köprü yapılacak. porelen kaplama dişler bu gibi durumlarda sağlıklı kullanım sağlarmı yoksa başka madde dahamı iyi olur mesela ne kullanılabilir. cevap verirseniz sevinirim

Mrblar doktorum. Öncelikle böyle bir topic açıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Ben sol alt çeneme 4 ay önce köprü yaptımıştım, sanırım yüksek oldu ve üstünden epey bi alındı. Sonra bir tanesinin sinirini aldılar, ama ağrı hiç geçmemişti, film çekildiğinde içine konan dolgunun biraz fazla olduğu bu yüzden de temasta çene kemiğine baskı olduğu ve ağrıya sebep olduğu söylendi ve dolgu kısaltıldı. Ancak buna rağmen sözde siniri alınan dişimde ve diğer dişte yine ağrı var, sert gıdaları çiğnerken ağrıdığı gibi, sıcak ve şekerli gıda hassasiyeti de var. Bana bir yol gösterir misiniz? Acaba üstten çok alındığı için mi hassasiyet oluştu?Yoksa yükseklik mi var? Ayrıca siniri alınan dişte ağrı nasıl duyuluyor? 4 aydır cehennem azabı oldu bana.Bir çürük dişi çektirdikten sonra keşke öle kalsaydı. :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
merhaba ben diş fırçası ve diş macunu seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sormak istiyorum?marka verirseniz sevinirim, diş fırçalama teknikleri nelerdir? herkes farklı farklı şeyler söylediği için hangisine inanacağımı şaşırdım, cevaplarınız için teşekkürler..

merhaba bir sorum olacak dr:uhm:,benim dişlerim çok hassas ve çok çürüyorlar,diş ipini ve özel misvaklı dişmağcunu kulanmama rağmen,her yemekten sonra dişlerimi fırçalarım,ve diş çürüme karşi ile sıvıile ağızımı çalkalarım:şekeri çok nadiren yorum ve çoğu zaman bitter çikolatayı:1no2:,ön dişlerimde dahi dolgu var ve ben daha 25yaşindayım:1shok:,moralim çok bozuk,ne yapabilirim bu çürüme olayı önlemek için,şimdiden cevap için teşekürler:asigim:

Son düzenleme:
mrhaba böle bi sayfanın açılması spr tam ne yapsam die düşünüodum benim dişlerimin dip kısımları siyah beni rahatsız edio diş taşı dediler qittim temizlettim ama yoq doktor fazla zorlamayalım bunlar kalıcı dedi yine siyahlarım aynı duruo ne yapmalım lütfen yardım diş beyazlatmak için ne yapmalım sonra diş ipi kullanmak diş tozu kullanmak iimi sizce bide hanqi marka diş macunu kullanmalıyız ben kendimi bildim bileli ipana kullanıoduk sonra powerdent die bi marka kullandım ama ne kullancamı şaşırdım bi yardım ederseniz sewinirimm

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır internete giremediğim için sorularınızı yanıtlayamadım ama bundan sonra yanıtlamaya devam edeceğim, sevgiler...

merhaba,ben iki ay önce dişimi özel bi muayenehanede kanal tedavisi yaptırdım.dişime kaplama yapılacaktı,maddi olarak sıkışık olduğumuzdan başka bir yerden sevk yaptırdık devlet karşılasın diye..oda kalktı dediler..sanırım dişimde geçici dolgu var şu an..bugünlerde kanal tedavisi yapılan dişimin kenarında morluk oluştu ara ara ağrı yapıyo..acaba dişim sorun açarmı..dr çeker diye çok korkuyorum..daha yaşım 23 .acaba sevkler tekrar geçerli mi?.bilgilendirirseniz sevinirim..

mrh eğer cevaplarsanız sevinirim benim eşimin ön üst dişleri ayrık tam ortadaki büyükler ve onların sağ ve solu tplam 3 boşluk var ve her boşlukta baya geniş ve eşim bundan çok rahatsızlık duyuyor hiçbir fotoda gülmez kaplama yapmayı düşünüyor biz küçük biryerdeyiz tam güvenemiyoruz güzel görünsün derken olanınıda kaybetmekten şimdi sorum şu telle birleştirilmesimi gerekiyor boşlukların doldurulması için veya kaplama yapıldığında kendi diş rengiyle uyumlu olurmu bizi bukonuda bilgilendirirseniz çok sevinirim

mrh ben 25 yaşındayım 2 hafta önce sağlam olan dişim eti ağrımaya başladı 1hafta sonra dişim birden bire simsiyah oldu 3gündürde ağrı cekiyorum dolğu yaptırsam olurmu yardım edin

benimde dişimde bi dolgu yapılması gereken bi yer var dolgu fiyatları ne kadar öğrenebilirmiyim

Back