tabii canım,sen eğer iş arasaydın işsizlik olmadığını söyleyemezdin merve tok açın haliden anlamaz,senin tuzun kuru,işin felsefesindesin,insanlarla alt kesimle sohbet et dertlerini dinle bir sana tavsiyem,
Herkesin kendine göre derdi var, dertsiz insan yok. Bazıları cidden kötüdür ama bazıları da memnuniyetsizdir. Daha geçende bir başlkıta 10bin tl ile acılar içinde yaşayan, nebilim şu acımasız dünyada var olma çabası içinde olanları da gördüm. 10bin tl alan insan eger isterse zengin olur, net. Risk ali yatırım yap, çalış kazan... Yani... Ama risk almazlar, günü birlik yaşarlar sonra da yaa ekonomi çok kötü *_*
Bir defa 10bin tl alıyorsan ve zengin olmak ya da ev sahibi olmak istiyorsan, Nişantaşı'na gidip moda evlerinde gezmeyeceksin, oralar seni aşar. Ama bazıları oradan da çıkmaz (sözüm meclisten dışarı). Beymen'e gidip bi terlige 700-800tl veremezsin, bi ayakkabıya 3-5 bin veremzsin. Aylık 50-60bin geliri olsa neyse diyecem, tamam git al.
Hani dedigim gibi bazılarının aldıgı para gerçekten azdır ama bazıları ise cılkını çıkarmış durumda. Sonuçta insanların aldıgı para arttıkça standartları da artıyor. Yani 10bin degil 20bin alsa da fark etemyecekti onlar için. Onun yerine standartlarını arttıracaklardı. Çocugu devlet okulu degil de özele gönderecekti, biraz daha kazansa daha pahalı özel okula göndrecekti. Normalde 1tl lik giyecekse, 5 tli lik alacak, daha da kazanınca 10 tl lik... 1tlik araba, 5tl lik araba, 10tl lik araba...vs. vs.
Ya standartlarını yüksek tutar öyle yaşarsın, ve çocuguna hiçbir şey bırakamazsın. Ya da standartlarını kısarsın ve çocuguna bir şeyler bırakmak için ugraşırsın. Hem pastam dursun hem karnım doysun olmaz yani, kefaretini ödersin. Ama bazılaarına ne kadar verirsen ver töbe doymazlar, daha hala ülkede kıtlık var masalları falan.
Ve bunlar çok fazla sayıdalar, az falan degiller. Gerçekten durumu kötü olanalr var, ama onlar hep olacaklar zaten. Her ülkede varlar zaten. Hep varlardı. Yeni bir şey degil yani.
-di li geçmiş Zaman'la konuşmaman değilde, ondan ders almaman mesele aslında. Bu hükümete güvenmemi sağlayacak bir tane icraat gösterir misin bana ?
Ben bugün içinde bulunduğumuz batağı 13 yıldır izlenen yanlış politikalara bağlarken sen ABD olmamız için feda ettiklerimiz olarak bakıyorsun duruma.
10 yıl sonra ülkede can güvenliğin yokken o bel bağladığın hükümet seni kurtarmayacak.Ülkede hergün artan işsizlik ve borçlanma suç artışını getirecek beraberinde.
Açılım sayesinde Kürt halkının Hamas ı haline getirilen PKK durmayacak. Suriyelilerle ülkeye giren teröristler durmayacak. Bu ülkede ekmek bulamayan Suriyeli halk suç işlemeye, çalmaya başlayacak.
Ülkede sözde üniversite eğitimi veren yüzlerce kurumdan çıkan milyonlarca işsiz olacak.
Birde PKK ve Gülen tarafından bile kandırıldığını iddia eden bir hükümetin Ortadoğu ya gözdikmesi, pay almaya falan çalışması komik duruyor burdan bakınca. Yolda belde birileri kandırır, elindeki petrolü alıverirler elinden:)))
Ders almak? Belki de AKP gelmeden önceki döenmden ders alıyorumdur ben de? Yani.... olamaz mı?
13 yıldır izlenen yanlış politika nedir ya? Ya da ondan öncekiler çok mu dogruydu? Yani inanılmaz güzel bir ülkeyken AKP mi batırdı her şeyi? İşsizlik her zaman vardı ve hala daha aynı seviyede hemen hemen, pek bir degişiklik yok. Hatta kadın meselesini katarsak azaldı bile diyebiliriz. Çok taraflı bakıyorsun olaya.
Açılıma ben hiçbir zaman destek vermedim.
Hükümetin kandırılması falan da siyasi manevra sadece. Laf. Bu konuda daha önce de yazdım, bunu yapmayan siyasetçi yok pek. Siyasetin temeli bu zaten.
Sonunda ortadogudan karlı mı çıkarız zararlı mı... onu da artık zaman gösterecek. Ama köşesine sinip de oturan bir hükümet olsun istemiyorum ben kendi adıma.