seninkiler napıyor bu arada.Güzeeellll mesaj alınmış
Ne mesaj alinmis? Git sikayet et.. Dunyayi yazdim onceki konulardan birinde, hatta banlandim bile bu yuzden gecen ay.. Hukumeti sucladim durdum. senden mi korkacam?Güzeeellll mesaj alınmış
Atatürk beni zinhar rahatsız etmiyor ama 100 yıldır Atatürk üzerinden siyaset yapılması rahatsız ediyor. Zor da gelmiyor ayrıca mantıksız geliyor, ayrıca Atatürkle bende gurur duyuyorum hemşerim aynı zamanda :)En büyük düşmanı; hani şu ordularını denize döktüğü düşmanı, yunan Başkomutanı Trikopis. Hiçbir zorlama olmadan, hiçbir baskı olmadan her Cumhuriyet Bayramı Atina’daki Türk Büyükelçiliğine gidiyor Trikopis, ATATÜRK’ün resminin önüne geçiyor ve saygı duruşunda bulunuyor. Böyle bir büyük saygıyı en büyük düşmanında uyandırabilen bir Mustafa Kemal.
http://www.teias.gov.tr/eBulten/makaleler/2009/BİZE ANLATILMAYAN ATATÜRK/sayfam1.html
Dusmaninda bile bu saygiyi uyandirabilmis, 152 ulkenin OY BIRLIGI ile 100 yilin lideri secilmis, hakkinda bugun bile dunyanin gelmis gecmis en buyuk lideri tartismasi yapilan ve Turk milletinin icinden cikmis, gurur duydugumuz bir Turk liderini senede 1 dakika saygi durusu ile anmak sana zor geliyorsa o senin problemin.
Evet Atatürk'e tapanlar var, her ne kadar tapmıyoruz deseler de... Atatürk'ü putlaştıryorlar desek, ''aaa Atatürk'e put dedııı, Atatürk'e hakaret edildi'' diyecekler bile var... ki tam bu yüzden 'put' nedir onu anlatacagım;
Bir kavram, bir cisim, bir heykel, bir isim put olabilir. Ama kolay anlaışılsın diye 'heykel' diyelim. O heykel durdugu yerde put degildir, sadece bir heykeldir, yalnızca onu putlaştıranların kafasında bir put olur.
Yani Atatürk'ün kendisi put degil. Atatürk; onu kendi kafasında putlaştıranlar için bir put. Adamın ne söyleidigini bile anlamayıp, koluna Atatürk dövmesi yapınca Atatürkçü oldugunuu zannedip sıkışınca putuna sıgınanlar var ya mesela... işte onlar konunun muhatabı aslında. Artık kim üzerine alınıyorsa alınsın beni alakadar etmez.
Şimdi demokrasi kısmına geçersek; eger demokrasiden dem vuruyorlarsa, o zaman halkın seçimine (seçtigine degil) laf söylemeyezler. Çünkü demokrasi yani, herkesin oyu 1 sayılırDagdaki çobanla oyum bir mi sayılsın dersen (ya da cahil AKP li ile...), demek ki demokrat degilsindir. Açık ve net.
Halk cahil, demokrasinin suyu çıktı derlerse demokrat olduklarını söylemesinler yani. Elitist takılsınlar ve bu konuda samimi olsunlar ve '' CHP yönetirse demokrasi vardır, yoksa yoktur'' desinler. ki aslında kendileri de elit melit degiller, sözde aydınlar, sözde aydınlanmışlar... ( ben belli konularda elitizmi desteklerim şahsen, ama bu ayrı bir tartışma konusu.). Ama kendilerinin demokrat olmadıklarını da kabul edemiyorlar çünkü demokrasi de ayrı bir put onlar için. Zerre kadar inanmadıkları ama sıkıştıklarında sıgınacakları bir put sadece... Roma tarzı bir demokrasiyi istiyorlar, ama yönetim CHP'deysebi nevi meritrokrasi. Onu da ayrı eleştirirm, ama o da ayrı bir konu.
Son olarak başkanlık sistemine ben de karşıyım şahsen, ama AKP ile alakası yok.
Alistik canimcim.. Nerdeyse butun AKPlilere mantiksiz geliyor zaten.. Sen tek degilsin.. Tayyip'in laflarini tekrarlayip duruyorlar burada, alistik..Atatürk beni zinhar rahatsız etmiyor ama 100 yıldır Atatürk üzerinden siyaset yapılması rahatsız ediyor. Zor da gelmiyor ayrıca mantıksız geliyor, ayrıca Atatürkle bende gurur duyuyorum hemşerim aynı zamanda :)
Güzeeellll mesaj alınmış
Çok enteresan bir yaklaşım tam da siyasetçilerimiz gibi.Bazılarımız askeri savunma araç ve silahlarımızı bilmiyor galiba hani ithal harici olanları, %100 yerli ve ihracatı yapılan araçlarımız.
Atatürk beni zinhar rahatsız etmiyor ama 100 yıldır Atatürk üzerinden siyaset yapılması rahatsız ediyor. Zor da gelmiyor ayrıca mantıksız geliyor, ayrıca Atatürkle bende gurur duyuyorum hemşerim aynı zamanda :)
ve bu görüşle cumhurbaşkanı yanyana poz verdi geçenlerde..Cübbelinin videosunu izleyin lütfen,geldiğimiz son noktaya bakın..
Siyaset topiğinde video..
ya kimse kimseyi yemesin daha geçenlerde devleti eleştiriyorsunuz suçluyorsunuz diye birileri gelip bundan sonra devlete laf edeni suçlayanı eleştireni direkt şikayet edeceğim dedi.
baştakilerden görüyor tabi. copy paste olayı
tehdit etti.
sonrada kalkmış yok üstü kapalı yazıyorsunuz.
öyle bir dönemdeyiz ki ne desek şikayet ,
devlete toz kondurmuyorlar. bir laf et anında bitiyorlar tehditle...
ve maalesefki kadesanın dediği gibi devlete erdoğana laf etti diye millet mahkemelerle cebelleşiyor hapse giriyor..
gelde açıkça yaz bakayım düşünceni. .
muz cumhuriyetlerine döndük vesselam..
Ben onu yazdığım kişi neden yazdığımı çok iyi anladı da cevap yazmak yemedi. O yüzden çocukça kapak yapmaya çalışırken dibe çökmeyin rica edeceğim.Çok enteresan bir yaklaşım tam da siyasetçilerimiz gibi.
Dediğin savunma sanayisi ülke savaş alanına döndükten sonra, istihbarat yeteri kadar iş göremeyip Ankara'nın göbeğinde patlamala olduktan sonra, Doğu'nun halini bilmem anlatmaya gerek var mı? Gün geçiyor mu bir vatan evladı ölmesin. Bir kaç şalvarlının dağlarda attığı ciritlerin hakkından gelemedikten sonra bu show neden şimdi?
ve bu görüşle cumhurbaşkanı yanyana poz verdi geçenlerde..
Çocukça kapak derken sen yetişkin tarzda konuşuyorsun yani ben çocukça kalıyorum öyle mi?Ben onu yazdığım kişi neden yazdığımı çok iyi anladı da cevap yazmak yemedi. O yüzden çocukça kapak yapmaya çalışırken dibe çökmeyin rica edeceğim.
Ben daha önce bir konuda ' putlari yik idealleri yaşat' dedigim için Atatürk düşmanı ilan edildim ki konunun Atatürk'le uzaktan yakından ilgisi yoktu... aman dikkat et sen de taslamasinlar seni şimdi
Anladım çoook zoruna gitti. Ama çok sevindim. Mesajım yerine gitmiş.Çocukça kapak derken sen yetişkin tarzda konuşuyorsun yani ben çocukça kalıyorum öyle mi?
Sen baya dolusun anlaşılan. Baya da taşmış bilgilerin o yüzden böyle..
Anladım ben seni..
Sen de buradakileri anla da boş yere aşık atma bence seviyene uygun yer bul
sen ne dediğini çok iyi biliyorsun. yap yap... senin yüzünden ban yedim. bir dahada yemek istemiyorum.. git nereye edersen et..o arkadaşıda et onu savundum diye benide et..O bahsettiğin kişi benim ve eleştireni demedim katil devlet diyeni şikayet edeceğim dedim. Ve yapacağım da bunu... eleştirmek başka, devlete katil demek bambaşka.
sen ne dediğini çok iyi biliyorsun. yap yap... senin yüzünden ban yedim. bir dahada yemek istemiyorum.. git nereye edersen et..o arkadaşıda et onu savundum diye benide et..
seçimden sonra faşizan hareketler artı nnedeni belli. ama unutmayın karşınızda yüzde 51 var sizin. boru değil.
burada devlete her lafeden terörist olarak suçlandı tehdit edildi. ben dahil .
ama herşeyin bir sonu var.
devran dönecek mutlaka. şu an keyfini çıkarın bu dönemin. ama her yapılanın hesabı zamanı gelince sorulaccak herkesden
Devran dönünce onlar da döner oky'cim. :)sen ne dediğini çok iyi biliyorsun. yap yap... senin yüzünden ban yedim. bir dahada yemek istemiyorum.. git nereye edersen et..o arkadaşıda et onu savundum diye benide et..
seçimden sonra faşizan hareketler artı nnedeni belli. ama unutmayın karşınızda yüzde 51 var sizin. boru değil.
burada devlete her lafeden terörist olarak suçlandı tehdit edildi. ben dahil .
ama herşeyin bir sonu var.
devran dönecek mutlaka. şu an keyfini çıkarın bu dönemin. ama her yapılanın hesabı zamanı gelince sorulaccak herkesden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?