Cumhuriyeti niye hazmedemiyelim? Daha iyisi olabilir mi diye düşünüyoruz, koalisyonların ülkeye faydalı olmadığını düşünüyorum. Cumhuriyet kurulduğu yıllarda ülke koalisyonla yönetilseydi hiçbir inkılap gerçekleşemezdi, bu sistemde varsa çatlaklar neden düzeltilmesin 100 sene önce bizim için güzel olan bir sistem bugün ihtiyaçlarımızı karşılamayabilir ve eksikleri tartışılabilir en azından.ama biz malesef bunu tartışamıyoruz bile ve mevcut bir sisteme ufak bir eleştiri getirenler yobazlıkla suçlanıyor,saltanat yanlısı, özgürlük düşmanı oluyor. Bu kavramları türkiyede belli bir kesim tekeline almış ve malesef yeni şartları sorgulamayıp 100 sene öncesinde kaldıklarını düşünüyorum büyük bir kısmının.
Peki hanımefendi, siz yıllar önce ettiğiniz biattan kurtulmadığınız sürece tartışmak imkansız, saygı duyuyorum, siz karşınızdakine duymasanızda.Bu ulke icin en verimli modeldir cumhuriyet hanımefendi. Ataturk bir cok seyi ongordugu gibi bu ulkeye hangi yonetim biciminin uygun oldugunu da ongormustur..
Sizin dediginiz sistemle bu ulke, sadece Ataturk gibi bir "halk ve devlet" adamın elinde yonetilebilir..bugunun siyasetcilerinin memleketin icine nasıl ettigi ortada.
Tek adamlı zamanlarda ulkenin halini de gorduk..inönü ne kadar basarılı bir komutansa, bir okadar basarısız bir yoneticiydi..yine de en azından ulkeyi 2. Dunya savasına sokmayarak, halkı bir kaostan kurtarmıs diyebiliyoruz..ya menderes ve erdogan donemi icin ne diyoruz? Teker teker o donem ve gectigimiz 13 yıl boyunca ulkenin geldigi durumu ve tam bagımsızlıga, egitime, ekonomiye vurulan darbeleri sıralamayalım..
Ulke kana bulandı, erdoganistler, gercekten bu yasanan olayların tek sorumlusunun hdp-pkk veya herhangi bir teror orgutu oldugunu mu dusunuyor? Boyle mi rahatlatılıyor vicdanlar?
Hepimizin Allahı bir..buradaki inatlasmalar, cirkinlesmeler bir yana, herkes kendine dusen payı cıkarsın artık su olaylardan..dunden beri onlarca gencecik can toprak oldu..yarın bir gun sizin cocugunuz, aileniz boyle bir saldırıya maruz kalırsa, vatan sagolsun, kahrolsun hainler diyemeyeceginizi hepimiz biliyoruz..
Bu hukumet hırsları ugruna, zibilyon tane yanlıs hamleyle memleketin icine etmistir..net. Su an kimsenin can guvenligi yok sokaklarda..
İstihbarat muze gezer gibi geziyor sanırım..Oyun icinde oyun..
Su biat kültüründen cıkılsın artık..Baskanlık geldigi vakit Turkiyenin bittigi vakittir..Yarın bir gun olur da, dininizden, gorusunuzden olmayan biri baskan olup, bu sefer gercekten size tanınan hakları gaspederse, kafalar cok vurulur taslara..
Peki hanımefendi, siz yıllar önce ettiğiniz biattan kurtulmadığınız sürece tartışmak imkansız, saygı duyuyorum, siz karşınızdakine duymasanızda.
Atatürke lafım yok kendisini sever saygı duyarım. Ama türkiyede Atatürk'ün izinden gittiğini söyleyip,Aydın geçinen,burnundan kıl aldırmayıp karşıdakini küçümseyen, suçlayan, cahil gören,düşüncelerini önemsemeyen, bir kesim insanın cahil diye suçladığı insanlardan daha cahilce davrandığını görüyorum ve benim dayanamadığım nokta bu.yoksa hayattaki herşey bana göre sorgulanıp tartışılabilir ve hiçbir insan ve sistem mükemmel değildir,olamaz.Bu cidden bi hüsnü kuruntu..samimiyetle soyluyorum..Ataturkten bahsediyorsunuz biat derken, bize biat etmememizi ogutleyen genclige hitabe ile ta kendisidir halbuki. Bu sekilde bir kıyaslamayla tartısmamız elbette mumkun olmaz..
Saygı olayına gelince, ben 13 yıldır 3 maymunu oynayıp, su olanların bir nevi suc ortagı olanlara karsı saygımı yitireli cok oldu, inkar edemiyorum bu yuzden..evet saygı duyamıyorum..
Atatürke lafım yok kendisini sever saygı duyarım. Ama türkiyede Atatürk'ün izinden gittiğini söyleyip,Aydın geçinen,burnundan kıl aldırmayıp karşıdakini küçümseyen, suçlayan, cahil gören,düşüncelerini önemsemeyen, bir kesim insanın cahil diye suçladığı insanlardan daha cahilce davrandığını görüyorum ve benim dayanamadığım nokta bu.yoksa hayattaki herşey bana göre sorgulanıp tartışılabilir ve hiçbir insan ve sistem mükemmel değildir,olamaz.
kazen sitenin sahibi olabilir.ama düşüncelerimizi ifade ederken korkarak hareket etmiyoruz.en azından kendi adıma öyleyim.işte aslında içten içe başta olan kimse ondan korkulmalı duygusunu yaşıyoruz milletçe.ülkenin başındaki adam sahibimiz o nerderse odur.padişahım çok yaşa.bu sitede yeri gelir çeker gideriz al başına çal siteni diye ama kimse kusura bakmasın atatürkün bize emanet ettiği bu cumhuriyeti al senin olsun diye gümüş taslarla sunmayız.Kazenin başkanlık sistemiyle ilgili konusu yok muydu?Orada banlanmaktan mı korktunuz?Konu sahibi sonuçta Kazen
Benim kastettiğimi anlamamışsınız,Kazenin öyle bir konusu vardı diye uyarmak istedim.Konu başlığı Ankaradaki patlama,içerik başkanlık sistemi.Banlanmak derken malum konu hakkında yazarken konu değişik boyutlara geçiyor,kimse dur diyemiyor,tartışmalar çıkabiliyor,ama Munenin ,Kazenin bir görünmesiyle herkes sus pus oluyor,daha dikkatli oluyor.Konuyu nereden nereye getirmişsiniz.Bu başlık altında yazılanlar Ankarada olan patlama olmalıydı,siyasi görüşler için zaten başka konular var.kazen sitenin sahibi olabilir.ama düşüncelerimizi ifade ederken korkarak hareket etmiyoruz.en azından kendi adıma öyleyim.işte aslında içten içe başta olan kimse ondan korkulmalı duygusunu yaşıyoruz milletçe.ülkenin başındaki adam sahibimiz o nerderse odur.padişahım çok yaşa.bu sitede yeri gelir çeker gideriz al başına çal siteni diye ama kimse kusura bakmasın atatürkün bize emanet ettiği bu cumhuriyeti al senin olsun diye gümüş taslarla sunmayız.
siyaset bölümündeyizBenim kastettiğimi anlamamışsınız,Kazenin öyle bir konusu vardı diye uyarmak istedim.Konu başlığı Ankaradaki patlama,içerik başkanlık sistemi.Banlanmak derken malum konu hakkında yazarken konu değişik boyutlara geçiyor,kimse dur diyemiyor,tartışmalar çıkabiliyor,ama Munenin ,Kazenin bir görünmesiyle herkes sus pus oluyor,daha dikkatli oluyor.Konuyu nereden nereye getirmişsiniz.Bu başlık altında yazılanlar Ankarada olan patlama olmalıydı,siyasi görüşler için zaten başka konular var.
doğru diyorsunuz bunların konuşulacağı başka başlıklar var ama bütün konularda olduğu gibi bundada direk atatürk ortaya atıldı.kıyaslama yapıldı.rte yandaşları ilginç bi şekilde M.Kemal Atatürk ü ortaya atıp kötülüyor.haaa ayrıca konunun hükümete gelmesinin sebebide bu olayın hükümetle bi alakası olmadığının ve terör gibi bir belamız varken ve bitirememişken hükümetin başkanlıkta başkanlık diye ortalarda çığırmasıdır.subminal mesaj terörün durmasını istiyorsanız başkanlığı vereceksiniz.gerçi bilinç altı mesaja gerek yok adam kalkıp açık açık ya 400 millet vekili verirsiniz yada ölümler devam eder dediBenim kastettiğimi anlamamışsınız,Kazenin öyle bir konusu vardı diye uyarmak istedim.Konu başlığı Ankaradaki patlama,içerik başkanlık sistemi.Banlanmak derken malum konu hakkında yazarken konu değişik boyutlara geçiyor,kimse dur diyemiyor,tartışmalar çıkabiliyor,ama Munenin ,Kazenin bir görünmesiyle herkes sus pus oluyor,daha dikkatli oluyor.Konuyu nereden nereye getirmişsiniz.Bu başlık altında yazılanlar Ankarada olan patlama olmalıydı,siyasi görüşler için zaten başka konular var.
Neden bombayı patlatanlardan ,onları eleştirmekten çok,olay siyasete geçiyor.Size göre tek suçlu devlet ,siz suçlayabilirsiniz ama ben suçlamıyorum,haberlerde izledim biraz önce,şehit yakını taziyeye gelen KKya yüzünüz nasıl varda geliyorsunuz,Onlarla beraberdiniz destek veriyordunuz hani diye tepki gösterdi.Şimdi o acılı kadını bile cahillikle suçlarsınız,kızarsınız ,nede olsa görüntü köylü kadını ne bilir dersiniz.Ama yeter ki RTE gitsin diye HDP destek verilmedi mi?CHPlilere 3 oyunuz varken birini HDPye verin derken teröre destek çıkılmıyor muydu?siyaset bölümündeyiz hatırlatayım. bomba siyasi bir nedenle patlatıldı. sebrplrer terör siyasi nedene dayanır. sevhilime kızdım kendimi patlattım diye patlamıyor bu bombalar . günaydın hanımefendi
eleştiriyoruz kim yaptıysa söylüyoruz . ama sebeplerini nedenlerini terördeki güvenlik sorununu ,olayların bu hale geliş nedenlerini,backroundunu sorgulamaktır çözüm.Neden bombayı patlatanlardan ,onları eleştirmekten çok,olay siyasete geçiyor.Size göre tek suçlu devlet ,siz suçlayabilirsiniz ama ben suçlamıyorum,haberlerde izledim biraz önce,şehit yakını taziyeye gelen KKya yüzünüz nasıl varda geliyorsunuz,Onlarla beraberdiniz destek veriyordunuz hani diye tepki gösterdi.Şimdi o acılı kadını bile cahillikle suçlarsınız,kızarsınız ,nede olsa görüntü köylü kadını ne bilir dersiniz.Ama yeter ki RTE gitsin diye HDP destek verilmedi mi?CHPlilere 3 oyunuz varken birini HDPye verin derken teröre destek çıkılmıyor muydu?
alkış alkış bin kere alkış. Özellikle son cümlelere.kazen sitenin sahibi olabilir.ama düşüncelerimizi ifade ederken korkarak hareket etmiyoruz.en azından kendi adıma öyleyim.işte aslında içten içe başta olan kimse ondan korkulmalı duygusunu yaşıyoruz milletçe.ülkenin başındaki adam sahibimiz o nerderse odur.padişahım çok yaşa.bu sitede yeri gelir çeker gideriz al başına çal siteni diye ama kimse kusura bakmasın atatürkün bize emanet ettiği bu cumhuriyeti al senin olsun diye gümüş taslarla sunmayız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?