- 31 Ocak 2014
- 3.305
- 344
- 88
hastaem
geçmiş olsun canim hayirli olsun ayni zamanda :)
birsey soracagim, oda icin hastanenin hazirladigi özel birseyler varmi? bebek icin fln? süpriz hediye gibi?
Ben de meltem hanima gidenlerdenim.ben de cok seciciyim ve ben de begeniyorum.2.dogumum ve sezeryan olacagindan baska doktor olsa erkenden almak istiyor ama meltem hanim sona kadar gidicez dedi
. Bu bile iyi bir doktor oldugunu gosteriyor.ben ikizlerimi de orda dogirdum.yenidogani da cok iyi.kimseyi almamalari hijyen acisindan ve mantikli bence .bebeklerden biri en ufak enfeksiyon kapsa hastaneyi baslarina yikariz dimi.e bunun olmamasini nasil saglayacaklar.ancak bu sekilde.bu kadar titiz hastane zor bulunur .bence iyi bisey.
Teşekkür ederim arkadaşlar... Amin Allah herkesin evladını bağışlasın inşallah....
Doğumhanedeki anestezi uzmanlarından tutun da ameliyattaki yardımcı hemşireler, odada bana yardımcı olup bakan hemşireler çok iyiydi ki ben akşam sezeryan oldum acil olduğu için o saatte çalıştıkları halde güler yüzlüydüler ...
Odaları da gayet iyi, odalarda tuvaleti ve duş yeri var, bir diğer yatakta refakatçi yatabiliyor hatta rica ettik benim hem annem hem eşim kaldı yanımda çok rahat ettik....
Ayrıca benim hastaneye yattığım gün çok kalabalıktı hastane ve bebek yoğun bakım... Meltem hanım görevlilerle tartışarak bana ve bebeğime yer açtı, benim hastam daha acil
dedi ve yarım saat içinde hemen ameliyata alındım, odam da hazırdı, bebeğim de hemen acil muayene edilip küveze alındı.
Yalnız beni rahatsız eden şu oldu ki akşam ve gece kalan yardımcı pratisyen midir nedir gelip bakıyor, bir sefer kanama olsun diye karnıma bastırmak için geldi, bir sefer de pansuman için geldi o adam kimse ben ondan memnun kalmadım biraz kaba davranışlıydı. Bir de küvezde çok iyi bakıyorlar bebeğe, çok ilgilendiler ama sadece ben girebildim her gün görmek için babaları dahi almıyorlar, o biraz eşimin canını sıkmıştı...
Genel anlamda çok memnun kaldım ben arkadaşlar... İçiniz ferah bir şekilde gidebilirsiniz, allah hayırlı doktorlar ve hemşirelerle karşılaştırsın inşallah...
Ben de meltem hanima gidenlerdenim.ben de cok seciciyim ve ben de begeniyorum.2.dogumum ve sezeryan olacagindan baska doktor olsa erkenden almak istiyor ama meltem hanim sona kadar gidicez dedi
. Bu bile iyi bir doktor oldugunu gosteriyor.ben ikizlerimi de orda dogirdum.yenidogani da cok iyi.kimseyi almamalari hijyen acisindan ve mantikli bence .bebeklerden biri en ufak enfeksiyon kapsa hastaneyi baslarina yikariz dimi.e bunun olmamasini nasil saglayacaklar.ancak bu sekilde.bu kadar titiz hastane zor bulunur .bence iyi bisey.
Tabii ki orası öyle elbette ki kimseyi almamalılar ama hani bazı hastanelerde camdan bölme oluyor ve karşıdan bakılabiliyor ya eşim en azından öyle bir şey olsaydı da görebilseydim bebeği demişti... Onun haricinde ilgilenmeleri, bakmaları, hijyene önem vermeleri her şeyi çok güzel, hatta Balgattaki bebek yoğun bakım ünitesinden bile daha iyi olduğunu biliyorum. Benim bir arkadaşım bebeğin nüfus cüzdanında Sincan yazmasın diye Balgatta doğum yapmak istemiş o zaman Seda Hanım vardı, ki Seda hanım Balgatta oturduğu halde Sincanda olsun Sincandaki Bebek Yoğun Bakım Ünitesi daha iyi boşa riske atmayalım bebeği demiş. Ben memnun kaldım açıkçası, ordaki hemşireler çok iyi bakıyorlardı bebeğimize, gittiğimde de bana hep yardımcı oldular nasıl emzireceğim konusunda.
Ben hastanenin doğum ücretlerini de merak ediyorum arkadaşlar. Yeni doğum yapmış ve yapacak kişiler olarak en iyi bilgiyi sizlerden alırım diye düşündüm.canım sevindim memnun olmana evet nöbtçi doktorlar kendi doktorun kadar ilgilenmiyor
bikere çok bulantı için gitmiştim ben
adam yanıma bile gelmedi ya şu serumu takın dedi hemşireye onlarda taktılar
daha sora meltem hanıma söyledim ben hatta oda çok kızmıştı
canım yoğun bakım için girmemek daha iyi aslında
malum hijyen çok önemli
ama eşinde kendi açısından haklı bebeğini görmek ister
inşallah izde memnun kalırız
Ben hastanenin doğum ücretlerini de merak ediyorum arkadaşlar. Yeni doğum yapmış ve yapacak kişiler olarak en iyi bilgiyi sizlerden alırım diye düşündüm.
Ben de bugün sonuçlarım için gittim Meltem hanıma. İnsülin direncim olmadığı için gliforu kesti, yani yaklaşık iki aydır boşuna kullanmışım ilacı. Adet söktürücü verdi ve adetin 2 ya da 3. gününde gelmemi söyledi. Bir ilaç verecekmiş ve yumurtanın gelişip gelişmediğini gözlemleyecekmiş. Daha sonra ise çatlatma iğnesi yapacakmış. Aranızda çatlatma iğnesi vurulan oldu mu acaba? Bu arada yumurtalarım tam anlamıyla tembelmiş
doğum ücretleri de iyiymiş ben daha pahalıdır diye tahmin etmiştim doğrusu. Malesef boşuna ilaç kullanmışım, arkadaşlarım sürekli doktor değiştirdiğim için yakında Ankara'da doktor bulamayacaksın diyip dalga geçiyorlardı ama böyle şeylerle karşılaşınca yaptığımın doğru olduğunu görüyorum, iyi doktor bulana kadar ya da içine sinene kadar değiştirmek normal :)canım hast doğum ücreti 1750 lira şu anda ama epidural normal 2000 lira
demek boşa ilaç kullandın yazık olmuş
ama neyse zararın neresinden dönersen kardır
işte adet olunca büyük ihtimal klomen verecek sana canım
o ilaç senin yumurtlamanı ve yuuurtlarının gelişmesini sağlayacak
daha sora yumurtan oluşur ve büyürse çat iğnesi vurulcaksın ki meltem hanım genelde ovitrelle veriyor
onuda kolundan vuruyorlar genelde bana koldan vuruldu
sora sana eşinle olman gereken zamanları belirler
ben aşılama olduğum için tarih vermedi ama sen aşılama olmayacaksın sanırım
doğum ücretleri de iyiymiş ben daha pahalıdır diye tahmin etmiştim doğrusu. Malesef boşuna ilaç kullanmışım, arkadaşlarım sürekli doktor değiştirdiğim için yakında Ankara'da doktor bulamayacaksın diyip dalga geçiyorlardı ama böyle şeylerle karşılaşınca yaptığımın doğru olduğunu görüyorum, iyi doktor bulana kadar ya da içine sinene kadar değiştirmek normal :)
evet canım aşılama olmayacak sanırım bir süre çatlatma iğneleriyle deneyecek yani ben öyle anladım. yumurtalarımı anlamaya çalışacak sanırım :) yumurtaların tembel dedi
bu arada ilginç bir şey oldu, tarlusol vermişti ama ben biraz önce adet oldum. bu durumda pazartesi tekrar hastane yolu göründü bana demektir :)
ya canım bir şey soracağım dün ben adet oldum sandım ama şu anda olup olmadığımı anlayabilmiş durumda değilim. dün açık kırmızı renkte gelmişti biraz sonra koyu bordo-kahverengi gibi geldi akıntı. gece kesildi. bugün yine bordo şeklinde geliyor arada. şimdi adet oldum mu olmadım mı?ha evet canım aşılama demediyse yumurtayı büyütüp çat iğnesi yapacak ve ilişki günü verecek size
inşallah hamile kalırsın bu yolla çok kişi var bu takiple hamile kalan canım
ama hemen ilk aydan diye bekleme biraz denemen gerekebilir
evet doğum ücreti fena değil canım balgattakinde 3-4 bin arasında diye duymuştum bi ara ama şimdi orda ne kadar bilemiycem.iyi bari adet olduysan bran evvel yoluna bakarsın canım
merak etme yumurta takibi zor değil
ilacı içip 3-4 günde bi vajinal muayene oluyorsun
sora işte gereğinde çat iğnesini yazıp şu zaman vurdur diyor sana
randevularımız denk gelir belki bu sırada canım hastanede tanışırız bakarsın
meltem hanım bu hafta izinliymiş çok moralim bozuldu. başka bir doktora gideyim günü kaçırmayayım dedim ama karar veremedim. canım çok sıkkın :'(canım uzun aralıklarla oluyorsan filan ondan değişik olmuş alabilir
bence olmuş gibisin ama bilememki
benim adetimde senin dediğin gibi olur genelde ama senin nasıl olur bilemiycem
bence git bi sen doktora yine kaçırmış olma yani
Tabii ki orası öyle elbette ki kimseyi almamalılar ama hani bazı hastanelerde camdan bölme oluyor ve karşıdan bakılabiliyor ya eşim en azından öyle bir şey olsaydı da görebilseydim bebeği demişti... Onun haricinde ilgilenmeleri, bakmaları, hijyene önem vermeleri her şeyi çok güzel, hatta Balgattaki bebek yoğun bakım ünitesinden bile daha iyi olduğunu biliyorum. Benim bir arkadaşım bebeğin nüfus cüzdanında Sincan yazmasın diye Balgatta doğum yapmak istemiş o zaman Seda Hanım vardı, ki Seda hanım Balgatta oturduğu halde Sincanda olsun Sincandaki Bebek Yoğun Bakım Ünitesi daha iyi boşa riske atmayalım bebeği demiş. Ben memnun kaldım açıkçası, ordaki hemşireler çok iyi bakıyorlardı bebeğimize, gittiğimde de bana hep yardımcı oldular nasıl emzireceğim konusunda.
meltem hanım bu hafta izinliymiş çok moralim bozuldu. başka bir doktora gideyim günü kaçırmayayım dedim ama karar veremedim. canım çok sıkkın :'(
ya aslında sekreterlerin suçu değil çünkü doktor adet söktürücü verdiği için bir sonraki gelişim en az bir hafta sonra olacaktı ve ben de randevuyu sormamıştım. ama yumurtalıklarım bana sürpriz yaptı. günay hanımdan aldım, yazını geç gördüm neyse artık hayırlısı...evet canım ya sahi izinliydi
sekreterler sana söylememişmiydi kaçırıyorlar bazen
aşkın beye gitsene canım bir seferlik çok iyi bir doktordur oda
meltem hanımın hastası olduğunu söylersin
ya aslında sekreterlerin suçu değil çünkü doktor adet söktürücü verdiği için bir sonraki gelişim en az bir hafta sonra olacaktı ve ben de randevuyu sormamıştım. ama yumurtalıklarım bana sürpriz yaptı. günay hanımdan aldım, yazını geç gördüm neyse artık hayırlısı...
Bir de ahmet bey ile günay hanım eklenmiş bu doktorlara. ben de bayan olduğu için ona gittim bu sabah. Durumu anlattım. Aslında her doktorun ekolü farklıdır bana kalsa daha iki aydır korunmuyorsunuz ben 5 ay denetip sonra ilaç verirdim falan dedi. Ama doktorunuz meltem hanım sanırım sonrasında da ona devam edeceksiniz o sebeple dediğini yapıyorum dedi. Klomen verdi 50 mg. beş tanesini içtikten sonra kontrole gel dedi. pazartesi için randevu vermedi sekreterler doluymuş. ama o gün kontrol edilmem gerekiyormuş ne yapacağım o zaman dedim. doktor hanımı pazartesi dahilinden arayın o size söyler falan dediler. bakalım ne olacak?canım anladım şimdi zaten eğer hemen olcak olsan meltem hanımda söylerdi izinliyim ilacı şu zaman iç diye
günay hanım kim canım yenimi gelmiş koruya hiç duymadım
bildiğim 3 doktor var hüseyin bey aşkın bey birde meltem hanım
Bir de ahmet bey ile günay hanım eklenmiş bu doktorlara. ben de bayan olduğu için ona gittim bu sabah. Durumu anlattım. Aslında her doktorun ekolü farklıdır bana kalsa daha iki aydır korunmuyorsunuz ben 5 ay denetip sonra ilaç verirdim falan dedi. Ama doktorunuz meltem hanım sanırım sonrasında da ona devam edeceksiniz o sebeple dediğini yapıyorum dedi. Klomen verdi 50 mg. beş tanesini içtikten sonra kontrole gel dedi. pazartesi için randevu vermedi sekreterler doluymuş. ama o gün kontrol edilmem gerekiyormuş ne yapacağım o zaman dedim. doktor hanımı pazartesi dahilinden arayın o size söyler falan dediler. bakalım ne olacak?
Günay hanım insan olarak iyi birine benziyor ama verdiği bilgiler konusunda çok tatmin etmedi beni canım.
Evet canım dediğin gibi her doktorun yoğurt yiyişi farklı. Meltem Hanım bana güven verdi, bu sebeple Günay Hanım'ın dedikleri kafamı karıştırmadı. Ben Meltem Hanım'a çocuk istediğimizi ve doğum kontrol hapı kullanmak istemediğimi söylemiştim, Günay Hanım birkaç ay doğum kontrol hapı kullandırırdım da dedi bana ama daha fazla açıklama yapmak istedim. Sağolsun, banane sen Meltem Hanım'ın hastasısın bakmam falan demedi, çünkü o korkuyla gitmiştim doğrusu :) Tabii ki kısmet ama ben de süreç çok uzamadan bir an evvel tedaviden sonuç almak istiyorum, çünkü yıpranıyor insan. Ama kısmet işte bakalım ne kadar sürecek bu dönem. Çatlatma iğnesi vurulanların yazdıklarını okuyunca moralim bozuluyor.canım ben günay hanımı hiç grmedim hakkında yorum yapmam uygun olmaz
ama tabi her doktorun yoğurt yeyişi farklı
benim içinde aşılamaya erken filan diyen olmuştu eşim ameliyat olunca zaman geçmesi lazım diye
ama hem eşimin üroloğu hemde meltem hanım aşılama dediler
ve şükür hamiile kaldım
pko olduğu için sende meltem hanım oyalamak istememiş biran evvel tedaviden sonuç almak için klomene başlatmıştır seni zaten onun tarzı bu canım biraz sonuca bakan bir insan
bende 5 tane filan içince kontrole gitmiştim
sekreterliğe doktor kesin gel dedi filan deseydin keşke
meltem hanımın asistanı derya hanım genelde böyle sorun olunca ilgileniyor kendisi ayarlıyor sağolsun
bu yeni doktorlarda aynı kattamı muayene odaları canım
bende cuma akşam gideceğim hastaneye ayrıntılı usg için kısmetse
Evet canım dediğin gibi her doktorun yoğurt yiyişi farklı. Meltem Hanım bana güven verdi, bu sebeple Günay Hanım'ın dedikleri kafamı karıştırmadı. Ben Meltem Hanım'a çocuk istediğimizi ve doğum kontrol hapı kullanmak istemediğimi söylemiştim, Günay Hanım birkaç ay doğum kontrol hapı kullandırırdım da dedi bana ama daha fazla açıklama yapmak istedim. Sağolsun, banane sen Meltem Hanım'ın hastasısın bakmam falan demedi, çünkü o korkuyla gitmiştim doğrusu :) Tabii ki kısmet ama ben de süreç çok uzamadan bir an evvel tedaviden sonuç almak istiyorum, çünkü yıpranıyor insan. Ama kısmet işte bakalım ne kadar sürecek bu dönem. Çatlatma iğnesi vurulanların yazdıklarını okuyunca moralim bozuluyor.
Ben bu sefer Meltem Hanım'a gidince durumu anlatacağım zaten randevu vermiyorlar diyeceğim. O yapmam gerekeni söyler sanırım. Bir de kendisinin izinli olmasını durumunda hangi doktora gitmem gerektiğini de soracağım.
Günay Hanım ile Ahmet Bey aynı odadalar ama dönüşümlü kullanıyorlar sanırım odayı. Sekreter kısmında giriş yapıyoruz ya onların sol tarafında kalıyor odaları canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?