Evet canım bugün de öğleye kadar oradaydım. bilgisayarıma kavuştum hemen izlenimlerimi yazmak istedim.
Öncelikle daha önce de dediğim gibi gerçekten çok ilgili bir doktor. ve de güleryüzlü. içeri ilk girdiğimde nasılsınız diye sorması bile onu farklı kıldı benim gözümde. ben hastalık sürecimi anlattım bütün ayrıntılarıyla. zaten yanımda eski tahlillerimi kullandığım ilaçları falan her şeyi getirmiştim. muayene ettikten sonra tipik bir pko hastası olduğumu söyledi. öncelikle stresten uzak durmamı, anlattıklarımdan ve de diğer hastalıklarımdan stresli bir hayatım olduğu sonucunu çıkardığını söyledi. ayrıca ben 1 temmuzdan beri glifor kullanıyordum ancak şeker yüklemesi yapılmamıştı bana sadece açlık şekerime bakılmıştı. bunun yanlış olduğunu belki de insülin direncimin olmadığını o zaman da boşuna ilaç kullanmış olacağımı söyledi. bu sebeple bugün şeker yüklemesi yapıldı bana. bir de pko nun doğuştan var olan bir hastalık olduğunu ama hızlı kilo alımıyla ve stresle birlikte belirtilerin başladığını söyledi. ben şu anda 57 kiloyum mesela. evlenmeden önce 53 idim ve 2 yıl içinde 59 oldum. bu hızlı kilo alımı olmasaydı adet düzenim bozulmazmış. mesela biraz daha kilo alsam kıllanma problemi görülmeye başlayacaktır dedi. bu sebeple hayatım boyunca kiloma dikkat etmeliymişim. ilaçların geçici çözüm olacağını söyledi. bugün de şeker yüklemesi yapıldı ama sonuçları cumartesi günü konuşacağız. ona göre bir tedavi başlayacakmış. aklında olan tedavi yöntemi ise yumurtlama dönemimi takip edip ona göre ilişki günlerini söylemek olacakmış.
hastane ile ilgili gözlemlerim ise benim için en büyük sorun bana çok uzak olması. ben keçiörendeyim ve 30 kilometre mesafe var. tek başıma gidemem kesinlikle. eşim ise hafta içi her zaman gelemez işten izin alamaz. bu sebeple her zaman hafta sonu gitmeliyiz. bir de çok kalabalık ve sekreterlik bölümünde çalışan bazı kişiler çok suratsız

bunun dışında iyiydi gözlemlerim. fiyatları merak edenlere ise ben muayene için 77 şeker yüklemesi için 34 tl verdim. özel hastanelerin hemen hemen hepsi bu aralıkta zaten. mesela 100. yıl 60tl alıyordu muayene için. turgut özal 75 tl idi. lokman hekimi tam hatırlayamadım ama biraz daha uygundu sanırım 40 ya da 50 olabilir.
inşallah bu sefer sonuç alabilirim.