İlköğretim Yorum ve Soruları Ankara okul seçimi

melampusefe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2012
1.619
2.496
Merhaba Kızlar,
Bu yıl oğlum birinci sınıfa başlayacak ve biz okul arayışına düştük. Meğer ne kadar da zormuş çocuğuna göre okul seçmek. İki yıldır montessori eğitimi veren bir kreşe gidiyordu. Önümde iki seçenek var:
1. Montessori eğitimi veren ümitköy montessori okulu: çok küçük, butik denilemeyecek kadar küçik bir okul. Her şubeden birer sınıf var. Beni en çok düşündüren kısmı ise sınıf mevcudunun bu yıl 7 olması.

2. Doktorlar Koleji (Ankara Eğitim Kurumları) : sınıf mevcudu en fazla 20 kişi. Müdür yardımcısı oldukça iddialı açıkçası gönlümü kazandı diyebilirim.
Peki neden mi tereddüt ediyorum? Oğlum çok duygusal, sakin, biraz içedönük, zeki ve uyumlu bir çocuk. 7 kişilik sınıf az diye düşünüyorum onun özelliklerinde birisi için. derin bağ kuracağı arkadaşı olmama ihtimali fazla, grup oyunları için mevcut yine az. Ama montessori eğitimiyle de devam etmesini istiyorum.
Doktorlar koleji de oldukça profosyonel geldi. Size sorum doktorlar kolejine ya da ümitköy montessoriye çocuğunu gönderen var mı acaba? Deneyimlerinizi aktarabilir mısınız? Ya da siz olsanız çocuğunuzu hangi okula gönderirsiniz?

Doktorlar Koleji’ni ilk defa duyuyorum ama Montessori tarzı eğitim veren okuldan ziyade burayı öneririm. Neden? Çünkü Montessori’nin devamı yok ve bana göre sadece ilk çocukluk yıllarında fayda sağlayan bir ekol. Çocuk er ya da geç bilindik müfredata dönüş yapmak mecburiyetinde kalacak, adaptasyon sorunu sizi zorlayabilir.

Doktorlar koleji dediğiniz yer doktorlar kreşi vardı eskiden sanırım orasının şimdiki hali.
Eğer orası ise çocuğumu göndermedim ama çok övülürdü. Her zaman çok farklı bahsederlerdi.
Diğerini bilmiyorum

okullar hakkında bir fikrim yok ama montessori çocuğun sosyaleşmesinde yardımcı olan bir sistem değil. geçen sene kızım montessori okuluna gidiyordu. hergün okula gitmemek için bin takla atıyordu resmen.sistem benim çocuğuma göre değildi oyun çağında çocuklar doya doya oyun oynamalı bence. şimdi başka bir okulda ve hasta olup okula gidemediği zamanlar arkadaşlarımı göremeyeceğim, öğretmenimi özledim diye söyleniyor. çocuğu keşfedip onun ihtiyaçlarına göre yol çizmemiz gerekiyor biraz, kendi istediğimiz şeyler geri planda kalmalı.

Ben doktorlar kolejine gittiğimde görüşmeden hiç bişey anlamamıştım Karmakarışık bişeyler anlatmıştı
Arkadaş gönderiyor oraya ve memnun lazım olursa diye söylüyorum

X