• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara mı ? Bursa mı? Memur için ideal ,fikirlerinize ihtiyacım var ...

Ankara memur için sürgün yerdir öyle tabir edilir izmirse pahallı bir şehirdir ben şahsen İlk önce Bursa seçerdim 2. olarak Samsun

bursalı olarak tabi ki bursa derim:34:ankaraya hiç gitmedim,bilemiyorum.bursanın havası,suyu,manzarası güzel,pahalı değil,kafa dinlemelik her haliyle

ankara memur için sürgün yerdir kelimesini ilk kez duyuyorum bir memur olarak :18:
genelde ankaradan taşraya atananlar için söylenir bu...
bursaya hiç gitmedim ama ben ankarayı tavsiye ederim.
her keseye göre ev bulabilirsin.eğitim konusundada iyi olduğunu düşünüyorum.
en azından seçeneğin çok.kolay gelsin...

Tşk ederim arkadaşlar..:16:

Ev kiramalayız sanırım ilk kez de olsa lojmanda oturacağız,puanımız yüksek, olur da evler çok dökülüyor rutubetli vs ise ve ısınma olayı yetersiz ise belki o zaman kiraya çıkmayı düşünebilirim ama,lojman bizim için daha hesaplı olur,hayırlısı bakalım :34:

Bursa' da doğup, büyümüş ve Ankara' da okumuş birisi olarak kesinlikle Bursa diyorum.

Her yere yakın bir kere. İmkan çok. Hakkınızda hayırlısı...

kesinlikle ankara diyorum bikere nem yok biçok yer metro güzergahında her bütçeye uygun alışveriş yeri var eğitim olanakları geniş tek dezavantajı dondurucu kışları ...

ankaralı biri olarak şunu diyorum ve 2 ye ayırıyorum

param yola bele gitmesin uygun ve mütevazi bir hayat yaşayayım daha yeşillik olsun diyorsan Bursa olsun

ama paraya takmam istediğim gibi yaşarım güzel yerler görmek , alışveriş merkezlerine gitmek isterim çarşı pazar gezmek isterim ehh biraz daha elit yerler görmek isterim dersen Ankara derim --ha birde kışın buz gibi ayazına katlanırım
bir yerden bir yere gitmek için metroya bin olmadı ankaray'a geç otobüstü dolmuştu derken paralar ego biletlerine gidiyor

ben olsam Bursayı seçerdim . daha az yolculuk daha yeşil daha denize yakın ne küçük ve ekonomik daha sade

Arkadaşlar eşim ordu mensubu bu yıl tayinciyiz...İlk Kıbrıs ı yazmayı düşündük,hatta bugüne kadar (700 tl maaş+tazminatı için )ama görev yapan arkadaşımla konuşunca fikrim değişti hayat Kıbrıs ta çok pahalı imiş ve asker için sıkıntılı ve yoğun geçiyormuş.Şuan biz kızımla ile aldığımız evde 1.5 senedir yalnız yaşıyoruz ilkokul 2 de kızım,eşim Van ın bir ilçesinin dağındaki karakola komutan olarak atandı,son 6 ayımız kaldı.

Tercihlerimiz, ankara-bursa-izmir-samsun ve bodrum diye belirledik ama 1. ve 2. tercih önemli genelde 1.çıkıyor kötü doğu görevlerinden sonra.Dolayısıyla fikirlerinizi almak istiyorum ilk tercih için nereyi yazmalıyım,önceliğimiz eğitim kızım için,sonrası hayatın çok ta pahalı olmadığı nezih bir yer.Fikirlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.

2 yıl sonunda ailemin bir bütün olacağı yer seçimi,6 yıl yaşayacağımız yeri belirlemek benim için sorun halinde,yardımlarınız şimdiden tşkler ...​

bizde ordu mensubuyuz bizde kıbrısı yazmak istiyoruz giden bir çok arkadaşımız var . sen zaten kıbrısta lojmanın içindesin alışverişe fazla paran gitmeyecek yerinizde olsam 2 yıl kıbrısa gidip hem bedava tatil hem değişiklik olur e parası da iyi .
oradan gelince de ailelerinizin bulunduğu yere yakın bir şehir yazardım

ankarada yaşayan biri olarak bodrumu tercih etmelisiniz derim.hem ruhunuz hem bedeniniz dinlenir.ankara soğuk hava kirliliği vs.hakkınızda hayırlısı olsun...

bizde ordu mensubuyuz bizde kıbrısı yazmak istiyoruz giden bir çok arkadaşımız var . sen zaten kıbrısta lojmanın içindesin alışverişe fazla paran gitmeyecek yerinizde olsam 2 yıl kıbrısa gidip hem bedava tatil hem değişiklik olur e parası da iyi .
oradan gelince de ailelerinizin bulunduğu yere yakın bir şehir yazardım

Orada görev yapan arkadaşımla konuşunca gözüm korktu açıkçası,onlar bir de köyüne çıkmış market 20 dklık mesafe de vs dedi,pahalılıktan söz etti vs vs bir çok olumsuz neden sayınca korktum ,eşyalarımı da depo ya koyma fikrine alışamamışken Kıbrıs ı erteledik. inanın çok kararsızım,bilemiyorum.herkes farklı söylüyor,belki de riske girmek gerek evet ama 2 yıllık ayrılıktan sonra riske girmek bizim için lükse kaçıyor şuan için.hayırlısı olsun inşallah:16:

Orada görev yapan arkadaşımla konuşunca gözüm korktu açıkçası,onlar bir de köyüne çıkmış market 20 dklık mesafe de vs dedi,pahalılıktan söz etti vs vs bir çok olumsuz neden sayınca korktum ,eşyalarımı da depo ya koyma fikrine alışamamışken Kıbrıs ı erteledik. inanın çok kararsızım,bilemiyorum.herkes farklı söylüyor,belki de riske girmek gerek evet ama 2 yıllık ayrılıktan sonra riske girmek bizim için lükse kaçıyor şuan için.hayırlısı olsun inşallah:16:

ankara derim kesinliklee ama samsun kısmı gözümden kaçmış sanırım aslen samsunluyuz eşimde bende , samsunda çok güzel denizz yeşillik heryere ulaşımı orada alternatif seçeneğin olsun derim ankarada çocuklar için eğitimleri için ideal , en azındnağüvenilir şehir 4 bitecek geleli burya çok sevdim ya samsun ya ankaraa ,ama herşeyden öncesi rabbim neresi senin için hayırlı ise orası olsun arkadaşım

ankara derim kesinliklee ama samsun kısmı gözümden kaçmış sanırım aslen samsunluyuz eşimde bende , samsunda çok güzel denizz yeşillik heryere ulaşımı orada alternatif seçeneğin olsun derim ankarada çocuklar için eğitimleri için ideal , en azındnağüvenilir şehir 4 bitecek geleli burya çok sevdim ya samsun ya ankaraa ,ama herşeyden öncesi rabbim neresi senin için hayırlı ise orası olsun arkadaşım

amin canım inşallah ,hepimiz için ;)

Kesinlikle bursa derim.Bu yıl göreve başlıycam ve bursaya atanmayı deli gibi istiyorum hem buralıyım hemde deniz ormn bir arada.Büyük ve gelişmiş bir şehir ve asla istanbulun o bunaltıcı yoğunluğu burda yok.ben istanbulda okuyorum bu şehride çok seviyorum bursada istanbuldan kopmanda gerekmez çünkü idoyla iki saat.Havası temiz tatil beldelerine yakın insanları da iyi kendi memleketim diye söylemiyorum ama bursa 1 tane :31::16:

Merhaba benim eşim de rütbeli personel, ankara sınıfı ne olursa olsun bence illa ki sorun olur bir asker için. Öte yandan bursa çok güzel bir şehir, ben çok istiyorum bursayı kiralar uygun şehir sakin, merkezi yerlere yakın istanbul iki saat denizi var. Ankara başkent olması dolayısıyla hep bir denetim, hep bir kurmay kalabalığındadır. Eşim hiç istemiyor zaten ankarayı da. Kıbrısı biz de düşündük ama orda konut sıkıntısı var diye duydum bir arkadaş evler dökülüyor dedi pahalı ve bildiğiniz gibi kıbrıs kumarhane batağı. Musluklardan deniz suyu akıyor vs vs. Çok sıcak bakmıyoruz biz. Dilerim hakkınızda hayırlısı olur.

ankara pahalı bir şehir değil. eğitim bakımından da çok iyi, olanaklar vs. ama ben deniz kenarı bir şehirde yaşamak isterdim. daha ılık bir şehir mesela. bir de denizi girilebilen türde olmalı. :1:

ama bir yandan da ankara dingin ve renkli geliyor. karışık kuruşuk değil. metropol olarak ideal ama biraz daha keyif şehri olsun dersen ege ve akdeniz illerini tercih ederdim ben olsam.

ankara yılın yarısı soğuk...

Kıbrısta olan arkadaşıma kıbrısa ne dersin tercihe yazsak dedim ''ne diyecem kafayı mı yedin arkana bile bakma kaç derim'' dedi:9:

Ben memur şehri olarak kesinlikle Çanakkale taraftarıyım giden arkadaşlarım diğer tayin yerlerine ağlayarak gidiyolar ev satın alıp emekli olduktan sonra orda bile kalacaklarmış.Çanakkale'ye gidip de pişman olan henüz görmedim ama Ankara-Bursa ikisinden birisini söylüyorsan ikiside iyi ama bence Bursa:34:

Ankara kesinlikle.Memur şehri,Tüm bürokrasi orada işliyor. Eğer memur olmasaydınız bursa derdim ama memurluk gibi bir durum varsa elbette ankara

Tşk ederim arkadaşlar..:16:

Ev kiramalayız sanırım ilk kez de olsa lojmanda oturacağız,puanımız yüksek, olur da evler çok dökülüyor rutubetli vs ise ve ısınma olayı yetersiz ise belki o zaman kiraya çıkmayı düşünebilirim ama,lojman bizim için daha hesaplı olur,hayırlısı bakalım :34:

Eşimde ordu mensubu ve Ankara'da yaşıyoruz gayet güzel hatta köyünde lojmanda yaşamama rağmen çok özledim(((şuan intikaldeyiz)))hangi birliktesiniz bilmiyorum ama puanınız yüksekmiş iyi yerlerde lojmanlar var hakkınızda hayırlısı olsun..

Merhaba benim eşim de rütbeli personel, ankara sınıfı ne olursa olsun bence illa ki sorun olur bir asker için. Öte yandan bursa çok güzel bir şehir, ben çok istiyorum bursayı kiralar uygun şehir sakin, merkezi yerlere yakın istanbul iki saat denizi var. Ankara başkent olması dolayısıyla hep bir denetim, hep bir kurmay kalabalığındadır. Eşim hiç istemiyor zaten ankarayı da. Kıbrısı biz de düşündük ama orda konut sıkıntısı var diye duydum bir arkadaş evler dökülüyor dedi pahalı ve bildiğiniz gibi kıbrıs kumarhane batağı. Musluklardan deniz suyu akıyor vs vs. Çok sıcak bakmıyoruz biz. Dilerim hakkınızda hayırlısı olur.

Bu konuda sana katılıyorum diğer illere göre Ankara'da hep bi hareketlilik vardır sakin değil

Back