-
- Konu Sahibi kamikaze06
başkentte Polat Dursun u önerebilirim , yakınlarımdan çok methini duydum, yanlız sezeryan yanlısıymış bunu sekreteri söyledi, bende sezeryan istemediğim ve başkentteki aşırı yoğunluktan dolayı vaz geçtimteşekkür ederim sanırım başkente gidicem bakalım hala araştırmaktayım
Ben gebeliğimin ilk zamanlarında medical e gitmiyordum sonrasında da normal ne yiyorsan onu ye dedi Baran da Ertan tabi ben bu arada çok yemesemde 12 kilo aldım, bunun üzerine hamurişi tatlı abur cubur yeme dedi sadece , ama onları da zaten yemiyorum deyince extra bişi demedi. bu arada bebeğin gelişimi haftasıyla uyumlu o yüzden extra bişeye gerek olsa söylerdi bencemedicalparka giden arkadaşlar doktorunuz size ne yeyip ne içeçeğinize nelere dikkat etmenize dair bir şeyler söylemedi mi? iş yerindeki arkadaşların gittiği doktorlar liste vermişler özellikle ne yemeleri gerektiğiyle ilgileniyorlarmış. bu çok sorun değil internetten de bakarak bulabilirim ama genel olarak hepsinde mi ilgisizlik var acaba diye merak ediyorum
en azından bişeyler söylemişler. ben de bi de bay doktorlarımı denesem bilemedim. benim muayenemde aylin hanım foto verdi kalp atışını dinledim. beş hafta sonra gel dedi. 3 dk anca sürmüştür. yeterli mi bilmiyorum her nedense fazla ilgi bekliyorum galiba uyarsın beni onu yapma bunu yapabilirsin falan filan gibi şeyler duymak istedim.23 Nisanda Ahmet Süha hocaya muayene oldum ben zaten, yarım gün ordaymış. ilk gittiğimde ertan hoca da ikincide süha hoca da liste vermese de yiyecekler konusunda detaylı bilgi verdi, klasik tabi balık tavuk et mutlaka ye, her gün süt peynir tüket, hamurişinden kaçın baya anlattılar ikisinde de.
Bu arada benim de okudukça kafam karışıyor, 23.hafta oldum hala doktoruma bile karar veremedim. Ertan hoca iyidi ilk gittiğimde ama sanki o da hastaneye para kazandırmaya uğraşıyo gibi anladım burda, orda öyle bişi hissetmemiştim. Ahmet Süha hoca çok iyi, sakin sakin anlatıyo, önce ölçümleri yapıyım sonra anlatçam çocuğu da gösterip falan dedi, öyle de yaptı, ama sakinliği doğumda beni gerebilir :)
Banu hanıma kafam takılmıştı ama yazılanları okuyunca ona hiç görünmesem mi diye emin olamadım. Aylin hanımı zaten hiç aklımdan ggeçirmiyorum bile
Bütün testlerimi tetkiklerimi de Zübeyde Hanım'da yaptırıyorum bu arada.
sen daha 1.trimesterdasın o zamanlar bana da doktor çok ilgilenmiyormuş gibi geliyordu, bunu çok kişiden duydumen azından bişeyler söylemişler. ben de bi de bay doktorlarımı denesem bilemedim. benim muayenemde aylin hanım foto verdi kalp atışını dinledim. beş hafta sonra gel dedi. 3 dk anca sürmüştür. yeterli mi bilmiyorum her nedense fazla ilgi bekliyorum galiba uyarsın beni onu yapma bunu yapabilirsin falan filan gibi şeyler duymak istedim.
bilmiyorum haklı olabilirsin benimki de haftasıyla uyumluydu o yüzden mi bişey demedi acaba. su içmek çok önemliymiş mesela arkadaşlarımın doktorları hep bu konuda uyarıyorlarmış plesantanın oluşması bebeğin rahat olması için çoook önemliymiş bol su iç falan demedi kimse.Ben gebeliğimin ilk zamanlarında medical e gitmiyordum sonrasında da normal ne yiyorsan onu ye dedi Baran da Ertan tabi ben bu arada çok yemesemde 12 kilo aldım, bunun üzerine hamurişi tatlı abur cubur yeme dedi sadece , ama onları da zaten yemiyorum deyince extra bişi demedi. bu arada bebeğin gelişimi haftasıyla uyumlu o yüzden extra bişeye gerek olsa söylerdi bence
tavsiyeene uyacağım mide bulantım için bi soru sordum smsle dönmeyince kendimi ortada kalmış gibi hissettim özel hastaneleri biraz daha ilgi için tercih ediyoruz göremeyince de insan parasına acıyorsen daha 1.trimesterdasın o zamanlar bana da doktor çok ilgilenmiyormuş gibi geliyordu, bunu çok kişiden duydum
bence fazla kuruntu yapma ilk zamanlar zaten bakılacak çok bişey yok. henüz yapabiliyorken normal hayatına devam et, nacizane tavsiyem :)
çok haklısın insan verdiği paranın karşılını bekliyor ama böyle oluyormuş, kocası doktor olanlar bile aynı şeyi söyleyince bende demek ki ilgi beklememek lazım dedim :)tavsiyeene uyacağım mide bulantım için bi soru sordum smsle dönmeyince kendimi ortada kalmış gibi hissettim özel hastaneleri biraz daha ilgi için tercih ediyoruz göremeyince de insan parasına acıyor
Ahmet hoca baya ilgilendi, ilkinde ertan da ilgilendi ama kadın doktorlara talep çok bu sebeple ben de banuya gitmesem mi ahmete mi devam etsem diyorum. uzun uzun baktı, ertana 7 haftalıkken gitmiştim o da uzun uzun bakmıştı bütün derdimi tasamı anlatmıştım. ahmet hoca da öyle hatta sen söylemeyince o soruyo bi şikayetin bişeyin var mı diye. nasıl beslendiğimi falan sordu, suyu o da söyledi. ters duruyodu, döndürmeye falan uğraştı, çok memnun kaldım aslında bir de onu dene istersenen azından bişeyler söylemişler. ben de bi de bay doktorlarımı denesem bilemedim. benim muayenemde aylin hanım foto verdi kalp atışını dinledim. beş hafta sonra gel dedi. 3 dk anca sürmüştür. yeterli mi bilmiyorum her nedense fazla ilgi bekliyorum galiba uyarsın beni onu yapma bunu yapabilirsin falan filan gibi şeyler duymak istedim.
ahmet beye gitmem daha mantıklı olur anlattıklarına göre.bir sonraki randevumu alıp deneyebilirim.Ahmet hoca baya ilgilendi, ilkinde ertan da ilgilendi ama kadın doktorlara talep çok bu sebeple ben de banuya gitmesem mi ahmete mi devam etsem diyorum. uzun uzun baktı, ertana 7 haftalıkken gitmiştim o da uzun uzun bakmıştı bütün derdimi tasamı anlatmıştım. ahmet hoca da öyle hatta sen söylemeyince o soruyo bi şikayetin bişeyin var mı diye. nasıl beslendiğimi falan sordu, suyu o da söyledi. ters duruyodu, döndürmeye falan uğraştı, çok memnun kaldım aslında bir de onu dene istersen
ben de burda yazılanları okudukça ona devam edeyim diyorum, sanırım banu hocadan da bana fayda olmıcakahmet beye gitmem daha mantıklı olur anlattıklarına göre.bir sonraki randevumu alıp deneyebilirim.
valla bende çok merak ediyorum,Ya kızlar bu Ertan hoca normal doğum mu,yoksa sezeryan yanlısı mı ne dersiniz?
evet bir arkadaş spinal yaptığını söyledi dün selçuk beyede sordum spinalin benim için riskli olduğunu söyledi migrenim olduğu için şiddetli baş ağrıları yapıyomuş doğum sonrası eee bide benim iki yaşında kızım var sezeryan iki çocuk baş ağrısı hangi biriyle baş ediyim. eğer ertan beye gitseydim bu konuyu konuşacaktım spinalde ısrar edermiydi yoksa genel anesteziyi kabul edermiydi bilemiyorumacaba yanlış mı hatırlıyorum diye tereddüt ettim şimdi.. birisi spinale yönlendiriyor ama ben istemiyorum diye yazmıştı sanırım, sonuçta annenin ne istediği önemli, tabi bu durum o kişiye özel olabilir. ben geçen hafta gittiğimde doğumu konuşmak için erken ama bir sıkıntı yok normal doğum için dedi içim rahatladı sonra
selçuk bey bilgi hastanesinde canımBu arada selçuk bey kim hangi hastane?
bi arkadaşın yorumlarından ve bana ilki sezeryan olmuş buda sezeryan olur demesinden sezeryan yanlısı olduğunu düşünüyorum.Ya kızlar bu Ertan hoca normal doğum mu,yoksa sezeryan yanlısı mı ne dersiniz?
evet bir arkadaş spinal yaptığını söyledi dün selçuk beyede sordum spinalin benim için riskli olduğunu söyledi migrenim olduğu için şiddetli baş ağrıları yapıyomuş doğum sonrası eee bide benim iki yaşında kızım var sezeryan iki çocuk baş ağrısı hangi biriyle baş ediyim. eğer ertan beye gitseydim bu konuyu konuşacaktım spinalde ısrar edermiydi yoksa genel anesteziyi kabul edermiydi bilemiyorum
selçuk bey bilgi hastanesinde canım
bi arkadaşın yorumlarından ve bana ilki sezeryan olmuş buda sezeryan olur demesinden sezeryan yanlısı olduğunu düşünüyorum.
valla canim gittiginde bir an once belirt nirmal dusundugunu vs bakalim nasil tepki veriyor. Bu benim tahminim sadece ama buradan bir arkadasa haftalar oncesinden bebegi ters diye sezeryan demis belki donecek niye hemen sezeryani empoze ediyorbirtane doktor da normal yanlısı olsun yahuuuu.ben çok korkuyorum sezaryenden.Bir vajinismuslu olarak normal doğuracağım diyorum :) Hayır bir de vajinismusu söylesem kesin sezaryen der
Ben Ahmet Hocaya 22.haftada dedim ben normal doğum yapmak istiyorum diye, dur bakalım dedi o şimdiden belli olmaz, bebek 4 kg olursa senin kilondaki birine kimse normal doğum yaptırmaz dedivalla canim gittiginde bir an once belirt nirmal dusundugunu vs bakalim nasil tepki veriyor. Bu benim tahminim sadece ama buradan bir arkadasa haftalar oncesinden bebegi ters diye sezeryan demis belki donecek niye hemen sezeryani empoze ediyor
canım bende vajinusmus tum ve normal doğum istiyorum ama bu durumdan dr una bahset bence ben bahsetcem ne olur ne olmaz doğum esnasında bi sıkıntı oluşmasınbirtane doktor da normal yanlısı olsun yahuuuu.ben çok korkuyorum sezaryenden.Bir vajinismuslu olarak normal doğuracağım diyorum :) Hayır bir de vajinismusu söylesem kesin sezaryen der
Aynen canım yaaaa,söyleyyim bir an önce :)valla canim gittiginde bir an once belirt nirmal dusundugunu vs bakalim nasil tepki veriyor. Bu benim tahminim sadece ama buradan bir arkadasa haftalar oncesinden bebegi ters diye sezeryan demis belki donecek niye hemen sezeryani empoze ediyor