Tekrar merhaba arkadaşlar iki gündür hastane ve Aylin hanım hakkında yazılanları okudum.burada yazdıklarınızın hepsine bir cevabım ve yorumum olacak .Şuan 20 haftalık hamileyim bu benim ilk gebeliğim hamileliğimin başından beri Aylin hanıma gidiyorum.ilk gittiğimizde daha Aylin hanımın hareketli olusu çok hızlı konuşması beni rahatsız etti ben bişi soramadan o lafa girip sözümü kesip bişiler söylüyor yani çok fazla sorgulayamadım soru soramadım (bu arada daha ilk muayenede gazlı olduğum için alttan muayene etti ve diğer kontrollerde de vajinal bakmaya devam etti) beni de 4 hafta da bir çağırıyordu ve daha ilk görüşte cebini verdi istediğim zaman arayabileceğimi söyledi hatta ilk günler diş ağrısı ve grip oldum hemen dönüş yaptı sağ olsun ama genel olarak bilgisi, ilgisi ve güler yüzlülüğü hoşuma gitmişti
(ve her gidişimde istemeden ultrason resmi vermişti taa ki son kontrole kadar sonuncu da vermedi ) ama daha sonralarında her gittiğimde 5 10 dk kontrol ayaküstü soru cevap hızlı hızlı kendimi kapının önünde kafamda sorularda buldum çok yoğun bir günde bir kez ben de başka odada 1-3 dk muayene oldum ve de test sonuçlarını kısa msjla dönüyordu bana (her şey normal sevgiler msj bu)
en son 18.haftada her şey normaldi kontrole gittikten bir kaç gün sonra biraz ağrım oldu sağ tarafımda ağrı sebebiyle tekrar gittim içeri girer girmez 'niye geldin seni çağırmadık ki kontrole' dedi bende ağrım var diye geldiğimi söyledim 'o zamana hemen bakalım'dedi ama bu arada saat 18.00 civarı yine hızlı hızlı bakarak sıkıntılı bir durum var rahim ağzında açılma var ama dikilebilir. aslında 14.haftada ortaya çıkan bir durum ağrısız düşük olarak gösterir kendini sen şanslısın vs gibi şeyler söyledi 3 gün evde yat dinlen 3 gün sonra gel tahlil yapalım ilaç verelim dedi ama benim altüst olmama yetti bu dedikleri tabi ben ağlayarak çıktım yine kafamdaki sorularla
hemen yarın liv hospital da Tolga Ecemiş'e gittim baktı her gebelikte olabilecek bir sıkıntı 2.84 cm bir açılma var ama hunileşme olmazsa ve 2.5 cm in altına düşmezse hiçbir sıkıntı olmaz dedi biraz rahatladım ama yine tedirgindim
3. gün tekrar gittim Aylin hanıma bu sefer daha açıklayıcı davranarak doğuştan rahim ağzımın kısa ve açık olduğunu söyledi ama karar veremiyorum dikiş için dinlenerek atlatabiliriz bu durumu galiba hatta benim durumumda bir hastası dikiş olmadan atlatmış ama benim durumum ondan daha iyiymiş diye olasılıklar üzerine konuştu sonra yine 3 gün sonra gel karar verelim dikiş için dedi bir de istersem başka doktora da gidebileceğimi verdiği kararların bir başkası tarafından teyit edilmesini istediğini söyledi ben de tolgaya gittiğimi anlattım..
3 gün sonra tekrar gittim berbat durumda olduğumu çok sıkıntılı olduğumu anlattım. o da durumumun o kadar da kötü olmadığını üzülecek bısı olmadığını söyledi tekrar vajinal baktı bir de bu sefer elle de kontrol etti
Ne bir test ne de ilaç sen yat hiç bişi yapma yatarak 24. haftaya kadar böyle gideriz dedi sonra da sana hareketlen deriz ve sen bu çocuğu doğuramazsın zamanından önce sezeryanla alırız gibi bişiler söyledi tam anlamadım.
5 gün sonra tekrar Tolga Ecemiş'e gittim yine hiçbi sorunum olmadığını dinlen ama normal hayatına devam edebilirsin dedi 3.cm ölçtü..
Ben şimdi hangisine inanayım hangisinin dediğini yapayım kafam allak bullak birde ben de 80 tl ile başlamıştım kontrole 162 ile devam ettik birde şu hamilelik programından bir haber olmamda (tamamen tesadüf eseri öğrendim msj bilgilendirilebilirdik )bir de ayrıntılı ultrasonu medical park da yapacaktık hatta ödemeyi de yaptık Aylin hanım burada yaptırma senin durumun sıkıntılı daha uzman bir yerde yaptır servet tıp Ali İpek'e git ödemeyi de iade ederler dedi ben kesinlikle ve kesinlikle Aylin hanımdan da hastaneden de soğudum atık gitmeyeceğim
biraz uzun oldu kusura bakmayın ama çok sıkıntılıyım gerçekten