• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ANKARA doktor, hastane tavsiyeleriniz ve doğum fiyatları...

valla son incelemelerim sonucu herhalde akrapol bülent alp aydın 'a gideceğim..face teki grubuna falanda baktım pozitif elektrik aldım..gerçi ortada henüz birşey yok ama:kedi:

Merhaba
Evet Bülent Beyden forumlarda iyi bir şekilde bahsediliyor.ama doktorun iyi olması kadar hastane de tüm beklentilerimizi karşılamalı.
akropol güzel bir hastane diye duydum ama Yenidoğan ünitesi yokmuş.Karar verirken buna da dikkat etmelisin.Allah korusun herşeyi düşünmek lazım.
Bence Lina Kadın Sağlığı Merkezini tercih etmelisin.Fiyatları çok iyi tertemiz bir ortam.Doktorları çok çok iyi.Ve en güzeli istediğin hastanede kendi doktorunla doğum yapma olanağı sunuluyor.Her yönden beklentileri karşılayan bir Merkez.
Ben SGK lı olarak Ultrason dahil (hemde herdefasında CDmi alıp bebeğimi defalarca seyredebiliyorum:)) 35 TL.Ekstra testler için çok cüzzi bir fark veriyorsun.
dışarıda özel bir muayeneye 200 küsür vereceğini düşünürsen.Her gittiğinde ekstra vereceğin 200 Tl yi bir kenara koyarsan istediğin hastanede yapacağın doğum parası birikmiş oluyor.Bence bu süper birşey.
Şimdi yeni yerleri Yenimahallede haria bir yer olmuş.Yenimahalle Metro duragına yakın.Ben oraya git derim(doktorlar hastaneler konusunda daha önce kötü tecrübeleri olmuş ve sonunda doğru dürüst güvenilir biryer bulmuş biri olarak)

bilgi hastanesinde devam etmeye karar vermiştim düne kadar....
ben başta sordum onlara epidural yapıp yapmadıklarını, onlar da anestezi doktorumuzla görüşür yaparız demişlerdi...
buarada 34+3e geldim...
artık ayarlayalım şu epidurali dediğimde, burda epidural yapmıyoruz dediler!!!

linada yapıyorlar mı acaba ?

Linada doğum yapılmıyor.Takiplerini gerekli testlerini orada yapıyorlar.Doğum için anlaşmalı hastaneleri var.Özel yada Devlet hastanesi nerede doğum yapmak istersen Linada seni takip eden doktor seçtiğin hastanede doğumunu yapıyor.Paket ücretleri var her hastane için ayrı.Epidural istersen onu da yapıyorlar.

arkadaşlar merhaba ben ankaraya yeni taşındım.henüz hamile değilim ama bebek istiyorum.hemen olursa diye dr ve hastane araştırıyorum.bu LİNA dikkatimi çekti de.ben keçiörende oturuyorum.acaba bana uzak mı kalıyor?eğer doğum için devlet hastanesini seçersem fiyatlar daha mı uygun oluyor?bi de aylık masraf testlerle birlikte kaça maloluyor?maddi durumumuz 2 sene sıkıntılı geçeceği için miktar çok önemli.devlet hastanelerini bilen,memnun kalan yok mu acaba?

arkadaşlar merhaba ben ankaraya yeni taşındım.henüz hamile değilim ama bebek istiyorum.hemen olursa diye dr ve hastane araştırıyorum.bu LİNA dikkatimi çekti de.ben keçiörende oturuyorum.acaba bana uzak mı kalıyor?eğer doğum için devlet hastanesini seçersem fiyatlar daha mı uygun oluyor?bi de aylık masraf testlerle birlikte kaça maloluyor?maddi durumumuz 2 sene sıkıntılı geçeceği için miktar çok önemli.devlet hastanelerini bilen,memnun kalan yok mu acaba?

Merhaba
Keçiörenden nasıl gelinir tam bilemiyorum.
Lina Yenimahalle İvedik Caddesinde.Yenimahalle Belediyesine yakın.
Metronun Yenimahalle durağında inince yürüyerek 5 dakikalık mesafesi ya var ya yok.
Hamilelik kontrelleri rutin aydabir oluyor riskli bir durum olmadıgı takdirde.Her muayene aylık ultrason dahil 35 TL.İstersen ultrason görüntülerini CDye çekip de veriyorlar.
Testler için çok birşey ödenmiyor.2li test ve 3lü testleri var birde ayrıntılı ultrasonu.Bunlar belirli aylarda bir defaya mahsus yapılıyor.Ben yanlış hatırlamıyorsam testlerden biri için en fazla 45 Tl falan vermiştim sanırım.
Orada rutin kontrollerini yapıp sonra doğum için devlet hastanesine yönlendirilebilirsin.
Kontroller için Devlet hastanelerinde okadar sürünmene beklemeye deymez bence.
Burası gerçekten temiz ve huzurlu bir bir ortam.
İnternet sitelerinden de inceleyebilirsin.Lina kadın sağlığı merkezi diye internet sitelerine ulaşabilirsin.
İnşallah Allah gönlüne göre verir ve bebeğine kavuşursun.

doğumu normal düşünüyorsanız hiç gerek yok bence özel hastaneye... yok epidural filan istiyorsanız ozaman özelde yapın derim...
riskli bi gebelik filan değilse özel de devlet de aynı...

Linada doğum yapılmıyor.Takiplerini gerekli testlerini orada yapıyorlar.Doğum için anlaşmalı hastaneleri var.Özel yada Devlet hastanesi nerede doğum yapmak istersen Linada seni takip eden doktor seçtiğin hastanede doğumunu yapıyor.Paket ücretleri var her hastane için ayrı.Epidural istersen onu da yapıyorlar.

her hastane için paket ücretler hakkında bilginiz varmı acaba ne kadar civarında bu ücretler

Kesinlikle Akay hastanesi ve Tolga Ecemiş diyorum.. Tıp fakültelerinde doğum yapacakların çok iyi araştırmalarını öneriyorum.Araştırma hastanesi oldukları ve prof oldukları için cazip gibi geliyor ama oralarda doğum yapan ve hiiç memnun kalmayan çok arkadaşım var.Annem de kadın doğum bölümünde ameliyat oldu ve asla seni oralarda bırakmam diyor.Gerçekten ameliyat ve doğum sonrası ilgi sıfır...

Merhaba
Keçiörenden nasıl gelinir tam bilemiyorum.
Lina Yenimahalle İvedik Caddesinde.Yenimahalle Belediyesine yakın.
Metronun Yenimahalle durağında inince yürüyerek 5 dakikalık mesafesi ya var ya yok.
Hamilelik kontrelleri rutin aydabir oluyor riskli bir durum olmadıgı takdirde.Her muayene aylık ultrason dahil 35 TL.İstersen ultrason görüntülerini CDye çekip de veriyorlar.
Testler için çok birşey ödenmiyor.2li test ve 3lü testleri var birde ayrıntılı ultrasonu.Bunlar belirli aylarda bir defaya mahsus yapılıyor.Ben yanlış hatırlamıyorsam testlerden biri için en fazla 45 Tl falan vermiştim sanırım.
Orada rutin kontrollerini yapıp sonra doğum için devlet hastanesine yönlendirilebilirsin.
Kontroller için Devlet hastanelerinde okadar sürünmene beklemeye deymez bence.
Burası gerçekten temiz ve huzurlu bir bir ortam.
İnternet sitelerinden de inceleyebilirsin.Lina kadın sağlığı merkezi diye internet sitelerine ulaşabilirsin.
İnşallah Allah gönlüne göre verir ve bebeğine kavuşursun.

teşekkürler arkadaşm, çok saol...

doğumu normal düşünüyorsanız hiç gerek yok bence özel hastaneye... yok epidural filan istiyorsanız ozaman özelde yapın derim...
riskli bi gebelik filan değilse özel de devlet de aynı...

saol arkadaşm.ben normal doğum istiyorm aslında ama gebelik gidişatı neyi gerektirir bilmiyorum.buradaki devlet hastaneleri hakkında da çok iyi şeyler duymadığm için özel hastaneleri araştıraym dedm.aslında devlet hastanesi tercihim ama...bilmiyorumkismile

bende akropole bülent beye gideçeğim bugün randevum var bi ab eşini oraya götürüyor bülent beyden çok memnun

Merhaba!Randevun nasıl geçti,mamnun kaldın mı?Ben de Bülent Beyden aldım randevumu henüz gitmedim.Hakikatenn söylenildiği gibi yeni doğan ünitesi yokmuymuş?
Eğer yoksa sıkıntılı çıkarsa doğum sonrası bebeğe nasıl müdahale ediyorlarmış?

Kesinlikle Akay hastanesi ve Tolga Ecemiş diyorum.. Tıp fakültelerinde doğum yapacakların çok iyi araştırmalarını öneriyorum.Araştırma hastanesi oldukları ve prof oldukları için cazip gibi geliyor ama oralarda doğum yapan ve hiiç memnun kalmayan çok arkadaşım var.Annem de kadın doğum bölümünde ameliyat oldu ve asla seni oralarda bırakmam diyor.Gerçekten ameliyat ve doğum sonrası ilgi sıfır...

Açıkçası ben de özel hastanelerde doğum yapacakların iyi araştırmalarını öneriyorum, çünkü ameliyat sonrası ilgiden ziyade benim için doğum yaptığım hastanenin donanımlı olması ve yenidoğan ünitesinin bulunması önemli.. Allah esirgesin çok normal giden bir gebelikte bile doğum anında bir komplikasyon gelişebiliyor ve sizi tıp fakültelerine yada doğum hastanelerine sevkediyorlar.. Bunu yaşamaktan korktuğum için üçüncü ayımdan itibaren Ankara Tıpa gidiyorum, doktorumdan çok da memnunum..
Belki doğum masraflarıyla birlikte bir özel hastaneye ödeyeceğim para cebimden çıkmış olacak veya doğumda hemşireler özel hastanedeki kadar ilgi göstermeyecekler (6 aydan beri bana hiç ters bir hemşire denk gelmedi-inşallah doğumda da denk gelmez:)) ama içim gerçekten rahat..

Merhaba!Randevun nasıl geçti,mamnun kaldın mı?Ben de Bülent Beyden aldım randevumu henüz gitmedim.Hakikatenn söylenildiği gibi yeni doğan ünitesi yokmuymuş?
Eğer yoksa sıkıntılı çıkarsa doğum sonrası bebeğe nasıl müdahale ediyorlarmış?

Evet gittik eşimle, psikolojik olarak çok rahatlattı, personel ve doktor çok güleryüzlü. 4 aydır deniyoruz bebeğimiz olmadı dedik, 1 sene dolmaden sorun var demeyiz dedi. smear testi yaptı, yumurtalıklara baktı, herşey normal görünüyor dedi.

saol arkadaşm.ben normal doğum istiyorm aslında ama gebelik gidişatı neyi gerektirir bilmiyorum.buradaki devlet hastaneleri hakkında da çok iyi şeyler duymadığm için özel hastaneleri araştıraym dedm.aslında devlet hastanesi tercihim ama...bilmiyorumkismile

özel bi uygulama yapılmayacaksa bence hiç gerek yok, devlet hastaneleri de özeller gibi oldu artık... normal doğum da düşünüyormuşsun, bence doğum hastanelerinden birine gidebilirsin, doğuma vereceğin parayı da çocuğuna harcarsın...

Çok önemli bir konuda yanlış bilgi verildiğini gördüm ve düzeltmek istiyorum.

Ben de Lina'da tahlillerimi ve kontrollerimi sürdürüyordum. 25 haftalık olduk biz de ve oradaki doktorum Sema hanımla konuşup artık doğum yapacağım hastaneyi araştırdığımı ve mecburen ona göre bir doktor seçmek istediğimi söyledim. Kendisi anlayışla karşıladı tabi, sonuçta sadece doğuma en az 2500 lira vermek üstüne bir de kötü senaryolarla 5000-10000 gibi rakamlarla çıkmak istemiyorum.

Lina sadece ÖZEL HASTANELER ile anlaşmalı. Devlet hastanesine doktorunuz doğuma falan gelmiyor öyle bir şey yok. Burada her yere geliyor tarzı bir yazı yazılmış aman diyim yanlış anlaşılmasın sonra sıkıntı çekersiniz.

Yeni hastane arayışım sürüyor ve bazı konularda özellikle benim gibi arayış içinde olanları uyarmak istedim.

Bilgi hastanesi'nin iyi bir hastane olduğunu söylüyorlar ancak yenidoğan ünitesi ve yoğun bakım ünitesi YOK! Bu yüzden en kötü senaryoda başıma ne gelebilir olayını düşünmek gerekiyor. Sevk olayları da olmadığı için dikkatli olun derim ortada kalmayın.

Hastanenin yeni doğan ünitesinin ve yoğun bakım ünitesinin de olmasına özen gösterin. Hepimiz genelde normal ve rahat bir doğum düşünürüz ama doğum hali bu başımıza neler gelebileceğini bilemeyiz.

Bu konularda hem yanlış verilen bilgileri düzeltmek istedim hem de son bahsettiğim önemli konuyu anımsatmak.

Bebişlerinizle birlikte sağlık dilerim hepinize :CüvCüv:

özel olarak akay hastanesi fiyatları uygun gibi. ben aradım normal doğum 1000 epiduralli 1500 sezeryan 1750 ayrıca yeni doğan ünitesi ve çoçuk yoğun bakımıda varmış. çocuk yoğun bakım içinde ekstra ücret almadıklarını söylediler. ben telefonda bilgi aldım birde randevu alıp gidicem inşallah.

Kızlar gazi hastanesinde epidural yapılıyormuş sanırım...
yeni öğrendim... yarın arayıp detaylarını öğrenicem onun da...

Akropol hastanesine Bülent Beye gittim arkadaşlar.Gittiğimde 5 hafta 6 günlük hamleydim.Sağolsun ilgilendiler ancak herhangi bir ilaç vs. vermedi tahlil de yapmadı.Keseyi gördük sadece.
İki hafta sonrası için randevu verdi;Eğer geldiğinde bebeğin kalp atışlarını duyarsak ancak o zaman "tebrikler hamilesin!" diyebilirim dedi.İlaç da vermem öünkü düşecek bebeği engellemeye gerek yok;progestan... versem ancak düşmesini engelleyebilirz dedi."Hamile kalmak ne kadar zor bir iş sen biliyor muusn!Herşeyin tam ve doğru olduğu hormonlar ve vücut yapısı gerektirir" dedi.Demek ki seninkinde tam ki hamile kalmışsın;hormon yapını bozmak istemem dedi ve beni yolladı.

Yeni doğan ünitesi için de evet var;internette yazılanlara bakma sen dedi.Ancak küçük olduğu için bebeği en fazla iki gün tutabiliyoruz.Sıkıntılı bir durum varsa Mutlu Doğum Hastanesi ibi bir isim verdi orayla anlaşmamız var kendimiz direk sevk ediyoruz dedi.
İşte duurum bu...Başka bir hastaneye (örneğin Medicana gibi ) mi gitsem karar veremedim.Bülent beyi de çok methediyor herkes. :S

Son düzenleme:
Kızlar gazi hastanesinde epidural yapılıyormuş sanırım...
yeni öğrendim... yarın arayıp detaylarını öğrenicem onun da...

selam ben gaziye gidiyorum 17 haftalığım şu anda iş yerindeki bi ablam ve komşumun tavsiyesiyle gaziye gideyim dedim şimdilik kontroller iyi gidiyor ama doğumda nolcak kim gircek normalmi sezaryanmi olcak hiç bi fikrim yok epidural ekibinin çok iyi olduğunu okudum internetten ücretler hakkında da fikrim yok bu ay gittiğimde sorayım yazarım

Back