Merhaba,Öncelikle şunu belirtmek istiyorum,tesadüf eseri wepte gezerken forumu gördüm ve bu konuda birçok arkadaşımın bireysel tecrübelerinden yola çıkarak yazdıklarını baştan sona okudum.Şimdi kendi vücudunda,hem en az 5 yakınında dıode,alexandrite tan Nd yag a ,ıpl nin birçok çeşidine kadar uygulama yaptırmış ve bu işi uzunca süre araştırmış biri olarak,net bilgiler vermeye çalışacağım,sanırım birçok kişinin kafasındaki sorular aydınlanır.
1-) IPL -Alexandrite- nd yağ-yada diyot tamamı lazerdir,ıpl lazer değildir diye bir şey yok yani bu cihazların herbirinin çalışma mantığı farklıdır sadece,hepsi ışık sistemidir... Birbirlerine göre avantajları dezavantajları vardır.Ipl in adını çıkaran piyasadaki ucuz çin malı makinelerdir.Aynı şey ndyag-dıode-alex içinde geçerlidir.Mesela hem ıpl sınıfında hemde mükemmel çalışan cihazlar bulunmaktadır.Bu konuda Record 618 i tek geçerim.
2-)Uygulamacının dr,yada estetisyen olmasının hiçbir farkı yoktur,hangisi olursa olsun önemli olan eğitim almış olmasıdır bu işte şansınıza ve gittiğiniz yere bağlıdır.
3-)Bu işin kitabını yazan amerikadaki FDA dır,o da lazer için,kalıcı epilasyon= 4 ila 14 seans der... Yani kim ne derse desin,sizin metabolizmanız 4 seanstada bitebilir,14 seans ada uzayabilir.( 10 seans gözden çıkarılmalıdır.hihoyyyt )
4-)Lazer ler beyaz rengi görmezler,aksini söyleyen yalan söyler :) Bitmeye yakın tüyler iyice azalır ,ayva tüye dönüşür.
5-)IPL le yapılan bir yanık her halikarda geçer iz kalmaz,alex-ndyag-dıode için aynı şeyi söyleyemem yerimseniben
Herşeye rağmen en modern,sıkıntısız,acısız fiyatları pahalı görünsede uzun vade göz önüne alındığında en ekonomik epilasyon yöntemidir.Reklam denmemesi için firma adı yada telefonu yazmayı düşünmüyorum. olumunekankayizsmile
5 numaralı kısımda yazdığınız şey doğru değil ne yazık ki