- 24 Aralık 2011
- 2.723
- 3.865
- 133
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
Daha nasıl açık anlatayım arkadaşım. Samimiyetsizlik ne demekse odur işte. Dün yaptığını bugün kötüler, hiç yapmamış gibi beyanlar verir. halkına sen sus sen bilmezsin diye bağırır, bir tır silahın hesabını vermemek için gazetecileri içeri attırır, yolsuzluk iddialarına kulak tıkar. Dün teröristle masaya oturmadım der, sonra ben oturdum ne olmuş der, sonra yine bayrak edebiyatına girer... daha ne diyelim.. Farklı ülkelerde mi yaşıyoruz anlamadım ki..Ben HDP ile anlaşmaya çalışmanın gereksiz oldugunu düşünenlerdenim çünkü istedikleri belli; özerklik. Hatta bagımsız devlet.
Tekrar tekrar anlaşmaya çalışılacak, ya peki sonra? Anlaşılamazsa ne olacak? Her pürüzde yeni terör saldırısı? Ta ki her geçen gün daha çok şey talep edip sonunda özerklik diyene kadar? ee ne anladım ben o işten?
Samimi adımlardan kastın ne, onu açıkla diyorum işte. 'Barış gelsin'den kastın ne? Açık ol ya. AKP degil CHP ya da başkası gelse ne olacak, gerçekten bir şey degişecek falan mı zannediyorsun? Eger böyle düşünüyorsan, neden? Yani ne alaka, ne düşündürttü bunu sana?
AKP püri paktır, mükemmel yönetiyor devleti diyen biri yok. Saçma sapan atamaları ben de yanlış buluyorum.
İstihbarat ise %100 güvenlik saglamaz, hiç kusura bakma. Öyle oslaydı Fransa'da da saldırı olmazdı, ikiz kuleler de yıkılmazdı... vs. Hele bir de bizim yüz yıldır süren sorunumuz var + ortadogunun dibindeyiz Hala aynı şey, yani cografyayı ve koşulları görmezden gelme olayı....
Cumhuriyet döneminde ne bitmiş, sen onu bir anlatsana? Ne bitmiş? Kuruluştan sonra ard ardına 10 küsür isyan çıktı, her yıl 1 tane isyan patlak verdi. Ne bitmiş? Millet inanacak diye mi yazıyorsun nabıyorsun anlamadım. Yazdıgın şeyin tarihle uzaktan yakından alakası yok. Kim hayallerde yaşıyor? Ayrıca cumhuriyet döneminde isyanların bastırılma şekline de gider bakarsın, bakalım nasıl bastırılmış olaylar. Dönemin gazetelerinde ölümlerin aklanması için neler yazılmış, ne gibi kanunlar çıkarılmış? Onlara da bakarsın bir ara. Gerçi @Ausencia var, o yazar belki, ben bi süre yokum yarından sonra. O yüzden ugraşamıcam şimdi.
2002'de de terörün bittigi falan da yok. Bitmişti de ondan mı cart diye yeniden çıkıverdi? Bitmiş terör birden çıktı yani? Böyle bir saçmalık olabilir mi ya? Demek ki bitmemiş... Bitmiş olsaydı, öyle AKP gelir gelmez hemen ayyuka çıkamazdı. Buna da inanacaklar vardır tabi. ehh olsun.
AKP'den önce Türkiye güllük gülistanlık mıydı? Hiç de öyle bir şey yoktu. Rezil rüsva haldeydi, ve ayrıca terör de vardı hala. Neredeyse AKP çıkardı terörü diyeceksin, he buna inanacaklar da var elbette.
Evet en sona geldigimizde yine fikir belirtmemişsin. Teşekkür ederiz. En baştan zaten biliyordum herhangi bir fikir belirtemeyecegini.
Ben HDP ile anlaşmaya çalışmanın gereksiz oldugunu düşünenlerdenim çünkü istedikleri belli; özerklik. Hatta bagımsız devlet.
Tekrar tekrar anlaşmaya çalışılacak, ya peki sonra? Anlaşılamazsa ne olacak? Her pürüzde yeni terör saldırısı? Ta ki her geçen gün daha çok şey talep edip sonunda özerklik diyene kadar? ee ne anladım ben o işten?
Samimi adımlardan kastın ne, onu açıkla diyorum işte. 'Barış gelsin'den kastın ne? Açık ol ya. AKP degil CHP ya da başkası gelse ne olacak, gerçekten bir şey degişecek falan mı zannediyorsun? Eger böyle düşünüyorsan, neden? Yani ne alaka, ne düşündürttü bunu sana?
yukardaki sorularin politik bir dille suslenip puslemeden verilebilecek cevaplari var. dedigim gibi kimse bisey yapmasin, mesela ne yapmasin?oncelilkle tum milletimize Rabbim akil fikir versin. dusunebilme kabiliyetini kaybetmis olaganustu bir fanatiklikle parti tutma olaylarison bulsun ne diyeyim.
birsuru soru sorulmus cevaplari zaten gerideki sayfalarda olan bircok soru.
- Elestirmek kolay, peki devlet ne yapsin?
- pkk sanki bu hukumet zamaninda mi ortaya cikti hep vardi, hukumet ne yapsin?
- millet neredeyse akp cikardi teroru diyecek o mu cikardi?
akp ne yapsin- devlet ne yapsin- hukumet ne yapsin-secmen ne yapsin.
bu dusuncede olan hic kimse mumkunse hicbisey yapmasin.inanin hicbisey yapmasalar
ulkenin durumu suanki durumdan daha iyi olur
Hiç umut yok bu ülkenin geleceği için hiiiç!Butun kurtlerin allah belasini versin neeeeefret edioyrum yemin ederim
Kul hakkına girmeyin.. Hepsinden helallik dilemek bayağı bir zamanınızı alır.Butun kurtlerin allah belasini versin neeeeefret edioyrum yemin ederim
kürtlerle ne alakası var.şu cümlenle bence nefret edilecek kişi sensinButun kurtlerin allah belasini versin neeeeefret edioyrum yemin ederim
Benim fikirsizlik dedigim bu zaten. O olmasın, bu olmasın... peki ne olsun? Devlet bilecek. Şaka mı bu?
Yapmayın böyle lütfen.HDP 'nin barajı aşmasında da bu tür söylemlerin etkisi varButun kurtlerin allah belasini versin neeeeefret edioyrum yemin ederim
Bence alakasi bile yok kürtlere önceden bukadar söz hakki dusuyormuydu hayir. Biz onlara yol actikca meydan verdikce iyi davrandikca kudurdular . Bizim vatanimizda bize meydan okumaya calisiolar varmi bole bsey allah askina yaaaYapmayın böyle lütfen.HDP 'nin barajı aşmasında da bu tür söylemlerin etkisi varKendilerini bu tür sözler yüzünden dışlanmış,2.plana atılmış gibi hissediyorlar.Doğal olarak HDP sözde kürtlerin hakkını savunduğunu söyledikçe Onlara itibar ediyorlar.Kürt olup ta vatan sevgisi ile dolu olanlarda var.Kürt olan birçok vilayet var.Çoğunda HDP başarılı olamamış.Yani sorun kürt olmada değil,iyi vatandaş olmada.
Aynisini bende dedim aileme doguya bi sinir koyacan kurtlere verecen ama doymaz bu kopekler daha fazlasini isterler..Benim fikrim yada baskasinin fikri size mantikli gelecekmi ? Bu ulkede 80 milyon insan var ...cahili var okumusu var politik olan var apolitik olan var ... yani anlayacagin her kafadan ayri ses cikar... ha ama bana bir fikir sun dersen ben ver kurtulcuyum ... kangren olmus kolu kesip atmaliyiz... kurt devleti istiyorum diyen butun kurtleri gonder doguya ver doguyu onlara...ozerklik degil tam bagimsizlik ver ... ama bak simdi bu sundugum fikir sana ters gelir olurmu canim oyle dersin... sende sun bir fikir... fikirleselim basimizdakide bu fikirlerden birini secip kurtarsin ulkeyi
Kesin kurtsun de ondan :)kürtlerle ne alakası var.şu cümlenle bence nefret edilecek kişi sensin
Mesele ırk değil,yanlış düşünüyorsunuz. Hemde çok yanlış. Kendinizi bu şekilde bilemeyin.Bence alakasi bile yok kürtlere önceden bukadar söz hakki dusuyormuydu hayir. Biz onlara yol actikca meydan verdikce iyi davrandikca kudurdular . Bizim vatanimizda bize meydan okumaya calisiolar varmi bole bsey allah askina yaaa
özbe öz soykan türküm.ama bi sürü kürt arkadaşım var.işte sizin gibiler yüzünden bölünüyoruzKesin kurtsun de ondan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?