ankara da ikinci patlama

Ama bu kandirilmanin sonuçlarını şimdi görüyoruz çok çok pahalıya mal oldu

Kanmasınlar onlarda,faturasını bizler ödüyoruz..

Sivil halkı masum insanları öldürmekle mi geliyor demokrasi? Bunları öldürerek en buyuk demokrasiyi Recep Tayyip Erdogan getiriyor işte pislik şerefsizlerr....

Şerefsiz itler ancak böyle tatmin oluyorlar adam öldürmek kolay tabi patlat bombayı tamamdır..

Ya kandırıldık iyiniyetimiz suistimal edildi deniyor da biz de inanıyoruz hanim abla
Bir değil iki değil üç değil
Bir çocuk kolay buyumuyor ki aynı zamanda itin biri bombayı patlatıyor elbebek gulbebek yetistirdigin çocuğu elinden alıyor.ben hamileyken kaybettiğim bebeğimin acısını anca atlatabildim gencecik evlatlarını kaybedenleri düşünemiyorum bile
Kanmiyorlar tabiki ama kandırıldık larına inanıyoruz hemde sorgu sualsiz

Sen yada ben inanmıyoruzda,ya inanana ne diyeceğiz peki..

Arkadaslar hepimizin basi sagolsun,
Daha yeni fransiz haberlerini okudum cok da sasirmadim yazdiklarina ama haberin altindaki yorumlari okuyunca icim acidi. Yemin ederim hepsi nerdeyse zil takip oynayacaklar.

Ermeni soykirimini öne süreni, kurt halkina yillardir edilen iskenceyi one sureni, kibris meselesini, butun turk halkinin isidi desteklemesini daha neler neler. Acik acik yaziyorlar turklere mustehak oh olmus diye. Daha 12 martta 67 pkk direniscisi katledildi birakin bu patlamalar turklere az bile diyorlar.
Pkk yi öve öve bitiremiyorlar direnisci özgürlükleri icin savasiyorlar diye, terorist degilmis onlar. Baris icin direniyorlarmis. Daga çiçek toplamaya cikmislar aslinda.

Anlamiyorum Turkiyeden turklerden neden bu kadar nefret ediliyor neden her bi yanimiz dusmanla sarili.
Paris olaylarinda profilini fransiz bayragi renginde yapan vatandaslarimiz aklima geldi. Ordaki olenler de masum insanlardi, e bizimkilerin ne farki var. Off off sabah sabah sinir oldum ya fransiz dallamalarina

hepsinin gideceği cehennem aynı..

Şaşırmadım kendilerinden beklenileni yapmışlar. Türkiye müslüman ya, ölsün yok olsun diye bekliyolar. Sevinç kahkahaları atıyorlar her olayda.

fransızlar bu olaya seviniyorlarmı

fransızlar bu olaya seviniyorlarmı
Fransiz basini bu olaya kilif buluyor ki gerekcesi olsun. Yani patlama basbaya teror olayi gorunmesin diye, turkiye zart zurt yapmisti falanca tarihte, bu patlama da onun sonucu gibi yansitiyorlar. Bu fransiz basinindan yansiyan.

Öte yandan haberlerin altindaki yorumlara bakinca, bu da fransiz halki oluyor -ki en az 9 farkli haber sitesine baktim- yüzlerce yorumdan çikan sonuç evet, malesef, lanet olsunki fransiz halki bu olaya seviniyor.
Benim üzüldügüm de ayy fyansizlay bizi neden sevmiyoy ühüü degil, o kadar canimiz gitmis, o kadar kurban vermisiz, sehitlerimize oh cekmelsrine dayanamiyorum ya.

Paris patlamasinda biz boyle yapmamistik. Insanligimiz konusmustu o zaman. Aramizdan bir kac cürük cikmis olabilir ama fransizlarla kiyaslayinca bizimki cok cok az yani.

fransadaki patlamada davutoğluda kınama yürüyüşüne katılmıştı.ülkemizde insanlar ekran profil karartmıştı. atamımız ne güzel demiş dahili ve harici düşmanların olacak diye gençliğe hitabesinde.yazık ki gençliğimizin beyni yıkanmış.halen daha hükümetin ne suçu var diyorlar.

Demek çözüm süreci işe yaramamis kandirilmislar

Zamanında pkk ile kanki olup, apoyu adam yerine koyup, teröristle kolkola girenler şimdi bunların hiçbirini kendileri yapmamış gibi olanlardan kendilerini sorumlu tutmuyorlar.

Tuhaf bir şekilde seçmenleri de o zamanlarki pkk yalakalığına kılıf uydurup şu an ülkenin durumundan birtek pkkyı sorumlu tutuyorlar.

Kör mü olmuşlar yoksa işlerine mi böyle geliyor artık cidden çözemiyorum.

ya bir ülkenın başkenti 3 kere bombalanmış bu şu demek oluyor
üzülerek söylüyorum berbat bir ülkede yaşıyoruz dahada acısı ders almıyoruz en kötüsü savaştayız millet aslında kaybettik sayılır
neden?
bir ülkenin baş kenti öyle yada böyle 3 kere bombalanıyorsa bu ülkenin acızlığını gösteriyor
artık rahatımızı bozma vakti geldi artık baş kaldırmalıyız
ATAMIZIN izinden gitmeliyiz kurtarıcı aramamalıyız hep bareber dur diyebiliriz ancak ..
Türk , Kürt ,alevi ,çerkes ,laz 100 yıl öncesi gibi dedelerimiz gibi omuz omuza
illaki her milletten hain var olayı din ve ırk a bağlamak çok aptalca tadığım türk oğlu türk insanlar pkk sempatizanı olabiliyor
aynı şekilde kürt arkadaşım bazen benden önce şehit haberi paylaşıyor hatta ağlıyor
bizi böldüler
bana geldiler ooo vega dur bakalım sen türksün başka ırkdan ve dinden olan insanlarla dost olamazsın dediler
alevi ye gittiler sen suni ile arkadaş olmazsın dediler
çerkes e sen kürtle ardaş değilsin dediler ne oldu
işte birbirimizi kırıyoruz
aynı hotel rwanda flimi gibi
yakında kapı komşularımızla birbirimi keseceğiz o duruma getirdiler ve amaçlarına ulaştılar
ötekileştik hele çoğunluğa uymuyorsak taşlandık
ve biz birbirimizi yerken sivil halk yanlış zaman da yanlış yerde oldukları için vurulurken baştakiler hamudu ile götürüyor
neymiş Allah diyen lidermiş ,alnı secdeye deyiyormuş
gördük imamları hatipleri ... karamanda ...
ama biz severiz 1500 tlye aldığımız eşarplarla müslümanlığı savunmayı etrafımızda ayağında ayakkabısı olmayan çocuklar varken .... ama olsun başımız kapalı ya
yanlış anlamayın benı ben din düşmanı değilim sadece bazı insanların dini kullandığını düşünüyorum tepkim onlara
aslında daha da yazardımda neyse ....
saygılar

gidip gelip yorumları okuyorum şurada hükümeti körükörüne savunan bir avuç insan var
anlamıyorum sen vermıyon oy ben vermiyorum ee kim veriyor bu oyları bu ınsanlar nasıl başa çıkıyor :?
babaannemi aradım bugun kadın hüngür hüngür ağlıyor yavrularımız öldü diye hiç birini tanımıyoruz ama içimiz yanıyor
ulan kimse oy vermiyor bunlar nasıl geliyor başa anlamıyorum

Veriyorlar . Buradaki arkadaşlar için yazmadım yanlış anlaşılmasın ama oy veriyorlar .

Yorumlarin yarisini okludum, sinir basti, daha gitmiyor.. Hala bu ortamda bile Hukumetin ne sucu vaar diyenler var yav.. Pkk patlatmis o patlatmis, bu patlatmis.. Kim doldurdu bunlari iceri kardesim, kim? Su PKK dediginiz olay 30 senedir var. Ankaranin, Istanbulun patlamasi kac senedir var? Sirf PKK degil ki zaten, ISID'i var, OSOsu var, EL Kaidelisi, DEASi, Hizbullah'i, adini yeni duydugumuz TAkindan tut onlarca degisik teror orgutunun uyeleri.... Adamlarin iktidara gelmeleri ile birlikte ilk isleri Suriye sinirindaki mayinlari tek tek toplattirip sinir kapilarini herkeslere acmak oldu zaten.. Ortadogu BOP esbaskani olacaklarmis ya.. Komsularla icli disli olmak lazim, hepisini biz yonetecegiz sonucta.. Bak bak bak.. Hayallere bak. Buyuk Osmanliyi kuracagim zannetti, gelinen nokta ortada..

Yillarca yirttik kendimizi buralarda, yarin sokaga cikamaz hale gelecegiz, butun teroristi ulkeye dolduruyor bunlar, birakin desteklemeyin diye, senaryo kuruyormusuz, oyle dediler.. Gorun simdi senaryoyu, senaryo muymus, "persembenin gelisi carsambadan belli olur" muymus..

Biri de cografyadan dalmis, sanki dun Turkiye baska cografyada kurulu idi de o yuzden bu ulkede bombalar patlamiyormus gibi..Biz Istanbulu kac yilinda fethettik kardesim? 13 yil once mi? Yeni mi tasindik biz bu cografyaya, Ortadogunun kiyisina? Ortadogu ne zaman sakin oldu ki?

Amerikanin cografyasi iyiymis, onlarda o yuzden teror olmuyormus. Ben burdayim.. Gel bir bak Amerikaya.. Cografyasinda bulunmayanlarin hepsi burda... IrakLi! burada.. Iranli! burada.. Afgan! burada.. Pakistanli! burada.. Hintli! burada.. Cinlisi Japonu! burada.. Nijeryali, Sudanli, Etyopyali, Zaireli! burada.. Turku Kurdu! burada.. Musluman! burada.. Hristiyan! burada.. Yahudi! burada.. Budist! burada.. Ateist! burada.. Dunyada ne kadar millet varsa hepsinden topluluklar, insanlar, mahalleler var burada.. Turk bakkalim Irakli. Kosedeki restoran Hintli. Is arkadaslarim Pakistanli, Etyopyali, Nijeryali, Vietnamli.. Dunyanin en karisik ulkesi Meksikadan kacanlar zaten Miami taraflarini doldurmus, her tarafa dagilmis, ikinci lisan her tarafta Ispanyolca.. Teror? Yok. Niye? Adam gibi yonetiliyor da ondan.. Simdi dusunebiliyor musunuz, Erdogan gelmis Amerikanin basina baskan secilmis. Dusunebiliyor musunuz? Her tarafta bin milletten insan, her dinden insan, her irktan insan.. Adam Alevilerle Kurtlerle basedemedi, bir Kurdistan, bir Lazistan deyip durur, burada ne ederdi bir dusun... Ben soyleyeyim: Bin parcaya bolunurdu Amerika.. Devlet yonetmek oyle cocuk oyuncagi degil. Onun yonettigi ulke anca bu kadar oluyor.

Israil dis mihrak, Amerika dis mihrak.. Ciksin "Ey Amerika!"desin gene.. "one munit!" deyince de olmadi.. Turkiyede alkisladiniz, ne oldu? Israilsiz yapamayiz oldu sonu.. Lafla peynir gemisi yurumuyormus demek ki.. Kardes Filistin "Ermeni Katliami" diye veryansin ediyormus.. Ne olacak simdi? O da mi dis mihrak oldu? Kandirildik mi gene?

Alternatifsiz AKP, alternatifsiz Erdogan.. Bence tam tersine.. Alternatifsiz olan Ciller'mis, Ozal'mis, Ecevit'mis, Demirel'mis.. Onlar gitti, Turkiye bitti. Ulke yangin yerine dondu. sokaga cikamiyoruz artik sokaga.. 90 senelik Turkiye Cumhuriyeti yeniden kurtulus savasinin esigine getirildi. AKPnin alternatifi yok, olumde, yikimda, kanda.. Ne ektiyse onu biciyor. tek dostu kalmamis, dost diye Ortadoguda ne kadar terorist varsa hepsine sinirlari acip kucaklamis, yetmemis bandolarla karsilamis alternatifsiz AKP ve Erdogan..

Cozum soruyorsunuz oyle mi? Ben deyivereyim size cozumu.. Bunlar gidecek! Erdogan da, surekasi da gidecek! Baska cozum yok. Onlar o siralarda durdukca bu kan akmaya devam edecek.. Bu adamlar Turkiyenin basina gelmis gecmis en buyuk felakettir. Daha kotusu yok! Ulke yonetmek insaat sirketi yonetmek degildir. Bize mutahit degil, canimiz malimizi gelecegimizi ve de Cumhuriyetimizin bekaasini koruyacak ve devam ettirecek adamlar lazim. Yoksa o yapilan yollarda, Marmaraylarda baskalari gezer bizim yerimize.. Tabi bu kirli savasin sonunda ne kadari kalirsa..

Kim oy veriyor denmiş ama baya baya bu ülke seçmeninin yarısına yakını oy veriyor işte. Bunu bir kabul edelim önce. Ben yine de kimsenin aklına bilgisine bir şey söylemiyorum, neticede sosyolojik bir olgu bu, kitle psikolojisi. En başta tüm ideolojilerden sıyrılmak, dışarıdan bakmak lazım. Bizim de böyle yapmamız lazım. Mümkün mü? Sadece bizim ülkemize özgü de değil bu fanatizm. Erich Fromm yıllar önce 'Özgürlükten Kaçış'ında yazmış. Şu memleketteki herkes okusa o kitabı sorunlarımızın yarısı çözülür belki, çünkü kendini alet etmez. Ya da Amin Maalouf'un 'Ölümcül Kimlikleri'ni. Ama tabi çok ütopik bir şeyden bahsediyorum, ülke gerçekleri de ortada, eğitim falan, hiç girmeyelim o meseleye...

Ama bu yolda bu kafayla ilerlersek varacağımız yer belli, tarih bunun örnekleriyle dolu işte.

Kitle psikolojisini anlamaya çalışıyoruz yıllardır, mantık arıyoruz. Ama yok ki bu işin mantığı. Bir tür fanatizmden başka bir şey değil. Aynı şey aslında her kesim için geçerli belki ama kabul edelim, akp yönetimi bu olguyu iyi yönetti. Mağduriyetleri, yıllardır mevcut olan kutuplaşmaları, din mezhep kavgalarını, etnik üstünlük varsayımlarını, hepsini tekeline aldı, istediği şekilde şekillendirdi ve sundu halka. İşte bu yüzden en baştaki yumuşak yüzleri giderek sertleştikçe bir kesim de partiye ya da bazı kişilere tapınmaya başladı. Çünkü onlardan birileri çıkmış bu ülkede ilk defa güç sahibi olmuş, herkese kafa tutuyor, diğer kesimleri eziyor, anasını ağlatıyordu, ilk defa onlardan başka kesimlerin anası ağlıyordu. Ben hiç bir zaman bu ülkede hiç bir kesime nefret duymamış olsam da, bunu da kısmen kabul ediyorum. Ne yazık ki geçmişin yanlışlarını birileri çok güzel kullandılar...

Biz ne dersek diyelim o kitleler (her türlü ideoloji için diyorum) içindeki insanlar 'ne yapıyorum ben, bunca ölüm olurken sadece vicdanımdan yana olabiliyor muyum?" diye bir soramadıkça, gerçek bir farkındalık yaşayamadıkça daha da çok algılarımız yönetilir. Kanlar oluk oluk akarken rte mi akp mi muhalefet mi kavgaları da yapılır takım kavgaları gibi... Kıyıya vuran 3 yaşındaki bebeğin kürtlüğü türklüğü tartışıldı bu ülkede, hakaretler küfürler sosyal medyada uçuştu. Lanetler okundu, bu savaş dili yavaş yavaş yerleştirildi ki zaten hayatımıza. Meydanlarda değil sadece, sosyal medyada da provakatörler var, yedik, yiyoruz da hala. Bir anda çekiliveriyoruz nefret söylemlerinin içine. Yıllardır, özellikle o bataklığın içine çekilip duruyoruz yavaş yavaş. iktidar partisi açık verdikçe de, geçmişi sorgulandıkça, hataları yüzüne vuruldukça da yöntemler giderek acımasızlaşıyor. Yeter ki onların iktidarına zeval gelmesin. İnsanlar kendi sanal savaşlarında çoktan kelleler uçurmaya canlar almaya başlamış zaten (burası için demiyorum). Yılların kokuşmuş nefretinin içine hapsedilmişiz zaten, ama çaresiz de değiliz, bu durum düzelebilir biraz vicdanımızı kullansak yeter, nefretimizin, komplekslerimizin ve egomuzun sesini azıcık kısabilsek yeter, duyacağız vicdanımızı zaten.

İşte bu yüzden herkes durup vicdanını yoklamalı. Burada yazan kişilere de demiyorum. Ama Fransayı bilmem kimi bir kenara bırakıp kendimize dönmeliyiz artık. Korkunç bir kaosun içinde sadece vicdanımızı duymalı ve hangi inançtan ideolojiden partiden olursak olalım savaş dilini benimsememeli, alışmamalı, kabullenmemeliyiz.

Ve hangi kesimden olursak olalım bu olaylar bu korkunç kayıplar olurken kim iktidarda ise onun sorumlu olduğunu kabul etmeliyiz. Biz istifa beklemeyi bıraktık, sorumluluklarını tartışıyoruz artık. Sorumlular elbet, kim sorumlu olacak? Kim baştaysa onun sorumluluğunda elbet. Ama gidip eliyle patlatanı ona patlattıranı konuşuyoruz! Terör örgütü o, ne yapacak, adı üstünde terör saçacak zaten! Devlet ne demek peki? Devletin terör üzerinde bir üstünlüğü yok mu? istihbarat gücünden gerçekten yoksunsa ne olacak bu milletin hali. Yok yoksun değilse, istihbaratı sağlamsa her şey zaten baştan biliniyorsa, bu başkanlığa giden kanlı bir yol değil de ne?

İlle hemen kabul edin demiyorum ama bunlar yaşanırken bir insan sorgulayamıyor, aklına getiremiyor, bu olanlarda bir bit yeniği arayamıyor, kendi başınayken bile olanları irdeleyemiyor ve 'amma çok kan aktı, bu işte bir yanlış var' diyemiyorsa, işte ben o kişinin insanı melekelerinden şüpheye düşerim. Ne yazık ki bu insanların sayısı da şuan hiç az değil!.

Bundan önceki hükümetlerde de kan akıyordu evet, ve ben o hükümetleri de daha küçücük yaşımda vicdanımın sesiyle eleştirebiliyordum. Bir terör sorunu, adına zaman zaman kürt sorunu denerek, on yıllarca çözülemiyorsa, bir ülkede oyuncular değişse de bu sorundan ekmek yiyen roller var demektir, ki bugün o rollerde kimler var ortada, kaldı ki en çok da onlar körüklemedi mi nefreti, haliyle biz de o kişileri eleştiriyoruz. Dün diğer hükümetleri eleştirdiğimiz gibi. Ama işte dünün kötülerini bile mumla arayanlar var elbette. Çünkü ne yazık ki hiç bu kadar yoz ve çirkin olmamıştı bu ülke...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…