- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
- 133
- Konu Sahibi birumutturyasamak
Böyle konuşamazsın, üslubuna dikkat et ne yapmaya çalışıyorsun, insanları tahrik mi amacın?Kesin kurtsun de ondan :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Böyle konuşamazsın, üslubuna dikkat et ne yapmaya çalışıyorsun, insanları tahrik mi amacın?Kesin kurtsun de ondan :)
bu arada kib ledim seni.Kesin kurtsun de ondan :)
Yeni üyesin ve nefret dolu söylemler.Burayı karıştırmak,belki de ergen psikolojisi ile dalga geçmek için mi üye oldun?Kesin kurtsun de ondan :)
aranıyor belli.Yeni üyesin ve nefret dolu söylemler.Burayı karıştırmak,belki de ergen psikolojisi ile dalga geçmek için mi üye oldun?
Bence alakasi bile yok kürtlere önceden bukadar söz hakki dusuyormuydu hayir. Biz onlara yol actikca meydan verdikce iyi davrandikca kudurdular . Bizim vatanimizda bize meydan okumaya calisiolar varmi bole bsey allah askina yaaa
Hangi dine mensup olursanız olun ırkçılık ayrımcılık her dinde yasaktır. Köpek dediğiniz sizin kardeşiniz. Siz nesiniz? Hangi ırktansınız? Teröristlerin içinde Kürt çoktur ama her Kürte terörist diyemezsiniz. Türkseniz eğer hain şerefsizde çoktur Türkiye de. O zaman sizde mi hain ve şerefsizsiniz?A
Aynisini bende dedim aileme doguya bi sinir koyacan kurtlere verecen ama doymaz bu kopekler daha fazlasini isterler..
Şimdi... zor olacak biliyorum ama artık fikirsizlkten istifa etmenin vakti geldi, çok önce de denedim, ama bir daha deneyelim. Fikrini söyle. 100 yıldır yanlış yapılan neydi? Atatürk döneminde bile çözülemeyen bu mesele nasıl çözülmeliydi? Buyur cevap bekliyorum. ''tayyip gidecek'' falan, bu bir fikir degil.
- ''hepsini öldürelim gitsin'' mi derdin? Bodrum katındakiler için bile agıt yakmıştın, o yüzden bunu söylemezsin sanırım.
- ''doguyu verelim gitsin mi'' derdin?
- ''özerk yönetim oluşsun'' deyip, 'demokrasi' kisvesi altında agalık ve şeyhlik düzeninin kurulmasını mı desteklerdin?
- ''PKK'nın liderlerini öldürelim gitsin'' mi derdin? 100 yıldır isyancılar öldürülüp liderleri idam edildi hep, ama isyanlar hala devam ediyor, apo yakalandı dert hala bitmedi... Liderleri öldürünce bitecek mi diyeceksin hala? Atatürk de yaptı ama bitmedi...
- Hadi diyelim ki AKP gitsin'i fikir olarak varsayalım.... Sonrasında ne olacak? Kim gelecek başa ve ne yapacak?
Bir de bazıları yakında ''ülke yönetilemez halde, liderimiz diktatör, nolur ABD bize de demokrasi getirin artık'' diyecek, hatta diyorlar da zaten. Aynıları Kurtuluş Savaşı'nda Türkiye'nin başka ülkelerden aldıgı yardımları batı ülkelerine ispiyonluyorlardı.... Sence bu dogru bir hareket midir?
Bu aradaSaraylim uzun uzun aynı şeyleri yazmayı boş ver, net bir cevap artık.
AKP gitsin ve kim gelsin? Gelen kişi ne yapsın? Şunlardan birini mi yapsın?
Yok bunlardan biri deiglse, ne yapsın? Evet? Yok mu cevabın?
Fikirsizlik bu forumda kime ait onu herkes bilir, o yuzden sakin bir daha bana bu sekilde saldirma, cevap bile vermeye tenezzul etmem bilesin. Bu seferlik sadece ikaz ediyorum. Bir dahakine ona gore muamele gorursun.
Daha once de soyledim, en kokten cozum: Erdogan ve emre amade m.vekillerinin o meclisi bir an once bosaltmasidir. Hukumetin baska bir isim altinda kurulmasidir. bugun o isim buyuk ihtimalle Kilicdarogludur. Boyle cozum mu olur diyenlere:
Erdogan ve hukumeti gittiginde zaten sorunlarin en az yuzde ellisi gidecektir. Sadece secmenin yuzde ellisi degil, dis politika da bir anda rahatlayacaktir. Bugun Iran, Suriye, Rusya, hepsinin ortak gorusu: Turk halki ile bir alip veremedigimiz yok, sorun Erdogan demektedir. Bunlarin gitmesi ile once dis savas tehdidi ortadan kalkacaktir. Ikinci olarak Guneydoguda operasyonlarla halkin icine ekilen ofke ve nefret bir nebze dinecek, kontrol altina alinabilecek hale gelecektir. Onlar da kendilerine yapilani Tayyip'ten biliyor cunki, onlarda da bir rahatlama olacaktir. Insanlarin icindeki "haksizliga ugradik, ama bizi bu hale getiren hala saraylarda, biz sersefil sokaklarda" duygulari: "hak sonunda yerini buldu" rahatlamasina donecektir. Can Dundar gibi gazetecilerin hapislere dusmesine vesile olan haberler bitecek, Suriyenin isyancilari, militanlari OSO ve ISID, El Kaide gibi teror orgutlerinin Turkiye ayagi kesilecek, Turkiye bir teror destekcisi olma konumundan tekrar bir Hukuk devleti olma statusune geri yukselecektir. Dis politikada sadece Tayyip ve surekasinin gitmesi ile kendiliginden olacak iyilesme sayesinde hem cevremizde, hem dunyada itibarimiz artacak, terorle iliskilendirilen degil, yeniden normal bir ulke konumuna yukselecektir ulke.
Sonra ne yapilir? Verdigin cozum ornekleri arasinda fikirlerime uygun hic bir tane yok, onlar ancak AKPli bir Turkiye'nin size sunacagi cozum secenekleri olabilir. Onlar varken baska turlusu yok, beceremezler cunki, beceremeyeceklerini bilen de baskasini onermez.
Ulkede OHAL ilan edilir. Gerekleri yerine getirilir, bilmeyen arastirsin. Sinirlar kapatilir. Sinirlarda onlem alinir, guvenlik uc katina, 5 katina cikartilir, terorist giris-cikisi kesilir. Istihbarat yeniden uzmanlarina birakilir, bozuk taslar ayiklanir. Teror orgutleri ile baglantisi olan tum yabanci uyruklular sinir disi edilir. Sehirlerdeki PKKlilarin ve diger teror mensuplarinin ayiklanmasi tabii ki yillar alacak, ama giris cikis kesildiginde ve istihbarat eski uzmanlarina kavustugunda cok daha kolay olacaktir. Yeni basbakan ulke ulke gezmek yerine zamaninin cogunlugunu ulke icinde gecirir, mumkunse de Afrika, Brezilya yerine Guneydogu'da, halkla yeniden butunleserek, acilarini sararak, devlete guveni ve bagliligi yeniden tesis ederek.. Yapilmasi gereken bir mutabakat bile varsa halkin icinden gelen temsilcileri ile muzakere edilir, Anayasayi cignemeyecek sekilde ufak duzenlemelere gidilebilir. Ozerklik, ayrimcilik anayasaya aykiridir mesela, bugun artik bir hukuk devleti olmadigimiz icin bunun pek bir onemi kalmamis olsa da. Devlet, Kurt halkina temsilci diye PKK yi muhatap alarak Apo ile, Cemil Bayik ile asla masaya oturmaz.
Bu onlemler Turkiye'ye yabanci onlemler degil. Turkiye daha evvel bu kadar terore batmamis olmasini onceki hukumetlerin bu gibi aldigi yerinde tedbir ve uygulamalara bagli, ayni ABDnin Ikiz kule saldirilarindan sonra yaptigi, Fransa'nin kendi icindeki terore aldigi onlemler gibi. Farkimiz yoktu yani.. AKP gelene kadar. Beceriksiz, saldirgan, terorist dostu alternatifsiz AKP gitmeden bu ulkede kan durmaz.
Öncelikle ezber falan bozmuyorsunuz, ezbere aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz. Kendinize sahip olmadığınız misyonları yüklemeyin yok yere. Ayrıca sizin dışınızda X ya da Y herhangi bir parti seçmenine açıktan açığa saldıran bi üye göremedim ben.Vay vay olaya da bak. Su forumda 37363 kisi tarafindan hem devlete/askere katil yakistirmalari, hem hukumet uzerinden oy verenlere surekli saldiri yapiliyor. yok katliama ortakmis akp liler de bilmem ne... Iclerinden bir tanesi cikip karsi saldiri yapinca olay oluyor. Yok yaa. Alismissiniz cunku alabildigine her seyi kotuleyip at kosturmaya, kimse de cevap yazmiyor. Akp secmenlerine kor kutuk saydirmak kolay geldi tabi, ben ezberinizi bozdum ondan huzursuzsuz oldunuz zaar. Kac taneniz ile ugrasiyorum. Cok mu geldi 1 kisi? Evet cok gelmis bellj. Ayrica cevap vermeyen de vermesin, cok mu umrumda sanki. Ne bu ozguven, milletin cevabuna mi muhtacim? Ama onun tenezzul etmemek degil, cevap verememek oldugunh biliyorm ben.
Simdi gelelim cozum onerine. En bekledigim cevabj verdin aslinda. Hem karnim doysun hem pastam dursun olayi... Hem teroristleri bitiricez, hic sivil olumu olmadan hem de, bidrumdaki sevgi pitirciklari da olmicek ustelik. hem sonra gidip biraz haklar verip kurtlerle sevgi pitircigi olacaz yani? Vay be bubca zaman niye dusunememistik bunu, aydinlanma yasadim ya resmen. Yillardir yapilan bu zaten, hala daha bitmedi. Atatutk zamaninda cok daha siddetli sekilde bastirildi yine bitmedi. Keske bu parlak fikri zamaninda Ataturk de duysaydi da kurtuluverseydik. ohal ilan et hot hot cat cut. Bitti. Super gercekten de. Dahiyane.
Yillardir yapilan sey sonuc vermedi iste? Surekli hortladi durdu. Ataturk zamaninda dediigim gibi cok daha suddetli tepki verilmesine ragmen yine bitmedi, her yil ayri isyan cikti? Demek ki oyle olmuyormus, anlamak zor mu bu kadar?
Su anda batinin baskisi suriyeye ulasmus durumda ustelik, eskisi gibi az otede degiller cok daha dibimizdeler ve surekli yapulan bu baski daha da artti. O yuzden herseyden elini ayagini cekip ulke ici siyasetle bu isi bitirmek diye bir sey yok. daha genis oynanmasi gerekiyor.
Ha bir de rte gitsin dertlerin yarisi bitermjs. Neden? Cunku elin ulkeleri oule istiyormus. Rte olmadan bi turkiye istiyorlarmus. Onlara mi dusmus bu? Ve bazilari da elalemin istegi uzerine rte yi indirmeye razi. Olaya bak ne soylediginj duymuyor bazilari. kendi baskanini millet kendi secer, demokrasi demiyor muydunuz siz he? Simdi de elalemin irani rusyasinin istegi uzere rte yi gonderme hayalleri. Artik bunun adini siz koyun lafin tamamini soyletmeyin bana. Abd demokrasi de getirsin mj bize? abd ye ragmen bizi ayakta tutan Arap paralarini da batiya ispiyonlasin mi bazilari? Su tirlarla ilgili haber yapanlar gibi.
Su anda baska ulkelerin agir baskisi varken ben otorite saglamis birinin durum icin daha iyi olacagink dusunuyorum. rte nin elinde epey guc var, bunj kullanmasini izlemeyi dusunuyorm ben. bu isten en az zararla cikabilmek adina... bati ulkeleri teror eylemlerini kiskirtsa da, ben yine de su an rte yi desteklicem.
Telefondan yazdm yazim hatalari varsa, ki var pardon.
Senin etin sert geliyor biraz :)Vay vay olaya da bak. Su forumda 37363 kisi tarafindan hem devlete/askere katil yakistirmalari, hem hukumet uzerinden oy verenlere surekli saldiri yapiliyor. yok katliama ortakmis akp liler de bilmem ne... Iclerinden bir tanesi cikip karsi saldiri yapinca olay oluyor. Yok yaa. Alismissiniz cunku alabildigine her seyi kotuleyip at kosturmaya, kimse de cevap yazmiyor. Akp secmenlerine kor kutuk saydirmak kolay geldi tabi, ben ezberinizi bozdum ondan huzursuzsuz oldunuz zaar. Kac taneniz ile ugrasiyorum. Cok mu geldi 1 kisi? Evet cok gelmis bellj. Ayrica cevap vermeyen de vermesin, cok mu umrumda sanki. Ne bu ozguven, milletin cevabuna mi muhtacim? Ama onun tenezzul etmemek degil, cevap verememek oldugunh biliyorm ben.
Simdi gelelim cozum onerine. En bekledigim cevabj verdin aslinda. Hem karnim doysun hem pastam dursun olayi... Hem teroristleri bitiricez, hic sivil olumu olmadan hem de, bidrumdaki sevgi pitirciklari da olmicek ustelik. hem sonra gidip biraz haklar verip kurtlerle sevgi pitircigi olacaz yani? Vay be bubca zaman niye dusunememistik bunu, aydinlanma yasadim ya resmen. Yillardir yapilan bu zaten, hala daha bitmedi. Atatutk zamaninda cok daha siddetli sekilde bastirildi yine bitmedi. Keske bu parlak fikri zamaninda Ataturk de duysaydi da kurtuluverseydik. ohal ilan et hot hot cat cut. Bitti. Super gercekten de. Dahiyane.
Yillardir yapilan sey sonuc vermedi iste? Surekli hortladi durdu. Ataturk zamaninda dediigim gibi cok daha suddetli tepki verilmesine ragmen yine bitmedi, her yil ayri isyan cikti? Demek ki oyle olmuyormus, anlamak zor mu bu kadar?
Su anda batinin baskisi suriyeye ulasmus durumda ustelik, eskisi gibi az otede degiller cok daha dibimizdeler ve surekli yapulan bu baski daha da artti. O yuzden herseyden elini ayagini cekip ulke ici siyasetle bu isi bitirmek diye bir sey yok. daha genis oynanmasi gerekiyor.
Ha bir de rte gitsin dertlerin yarisi bitermjs. Neden? Cunku elin ulkeleri oule istiyormus. Rte olmadan bi turkiye istiyorlarmus. Onlara mi dusmus bu? Ve bazilari da elalemin istegi uzerine rte yi indirmeye razi. Olaya bak ne soylediginj duymuyor bazilari. kendi baskanini millet kendi secer, demokrasi demiyor muydunuz siz he? Simdi de elalemin irani rusyasinin istegi uzere rte yi gonderme hayalleri. Artik bunun adini siz koyun lafin tamamini soyletmeyin bana. Abd demokrasi de getirsin mj bize? abd ye ragmen bizi ayakta tutan Arap paralarini da batiya ispiyonlasin mi bazilari? Su tirlarla ilgili haber yapanlar gibi.
Su anda baska ulkelerin agir baskisi varken ben otorite saglamis birinin durum icin daha iyi olacagink dusunuyorum. rte nin elinde epey guc var, bunj kullanmasini izlemeyi dusunuyorm ben. bu isten en az zararla cikabilmek adina... bati ulkeleri teror eylemlerini kiskirtsa da, ben yine de su an rte yi desteklicem.
"Onların çöplüğü" ne çirkin bi ifade.Senin etin sert geliyor biraz :)
O değil de buralar onların çöplüğü olmuş..
Bknz kk seçim anketleri..
Çok sallama.
Öncelikle ezber falan bozmuyorsunuz, ezbere aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz. Kendinize sahip olmadığınız misyonları yüklemeyin yok yere. Ayrıca sizin dışınızda X ya da Y herhangi bir parti seçmenine açıktan açığa saldıran bi üye göremedim ben.
Bir de "kaç tanenizle uğraşıyorum ben sadece bi kişiyim" gibi yersiz ya da tam tersi fazlasıyla yerli ve maksatlı bi laf etmişsiniz. Zira ülkemizin en popüler akımlarından biri "siz hepiniz ben tek ühü" cümlesinin arkasına sığınıp magduriyet olgusu üzerinden prim yapmak. "Bu kadar yanlışa karşı doğruyu savunan tek nefer benim algısı yaratırsam insanları kolay kandırırım, ne dedigime bakmadan beni destekler, yanımda dururlar" düşüncesi benimle benzer ya da tamamen zıt düşünmeleri fark etmeksizin burada yazan her üyenin zekasına hakarettir.
Ayrıca korkunç bi uslup sorununuz var. Hangi yoldan giderseniz size de aynı yoldan gelirler. Göstermeye tenezzül etmediginiz nezaketi baskalarından umacak kadar luzumsuz derecede yüksek egolu olmayın.
"Kürt Sorunu" olarak adlandırdıgımız duruma, sizin bitmek bilmeyen "cevap verin bana cevap veremezsiniz ki" coşmalarınıza, cevap verildiginde de 30 saniye önce cevap veremezsiniz derken 30 saniye sonra "haha bu cevabı vereceginizi biliyordum" çelişkilerinize, ve sizin bize bir türlü açıklamadıgınız çözüm önerinize gelince:
Birincisi Atatürk döneminde Kürt sorununun sadece askeri seviyede ele alındığını söylemek bu konuyu kulaktan duyma bilgiler dışında hiç açıp okumadım, bakmadım, merak etmedim demek.
Hiçbi milli, etnik, kültürel sorunu ekonomiden bağımsız düşünemezsiniz. Bi yerin ekonomik modeli, gelirin hangi zümrelere nasıl dağıldığı, üretimin ve gücün kimin elinde tutuldugu o yerde alınan nefese kadar her şeyi belirler. Bakmayın aynı ülke sınırları içinde yaşadıgımıza. Dogu yüzyıllar boyunca batıdakinden çok daha farklı bi hayat sürdü, hala da sürüyo. O ortamda güç de, üretim de, mal mülk de, gelir de, otorite de belli ailelerin elindedir ve yapacagınız işten evlenmek için alacagınız kıza, nerede yaşayıp nerede öleceginize kadar onlar karar verir. Yani 1 kişiyi ikna edersiniz toplumun kalanının gıkı çıkmaz, çıkarsa da çabucak sönüverir o nefes.
Yani sizin "agalık ve şeyhlik" düzeni dediginiz şey yönetti yüzyıllarca doğuyu, hala da degişen pek bi şey yok. Bi etnik kökeni, Kürtleri problem yumagı haline getiren de bu güçlü kesimdir.
Atatürk döneminde Kürt sorunuyla ilgili çözülmeye çalışılan ilk şey de buydu zaten. O dönemin ekonomik reformlarını incelerseniz gücü elinde tutup millete kan kusturan insanların elindekiler alınıp tabana, halka verilmeye ve halka bunu yönetebilecek, kendi evinin, parasının, düşüncesinin sınırını koruyabilecek egitimin ve bilincin aşılanmana çalışılmıştır.
Yani bi yandan silahlı unsurlarla mücadele hiçbir tereddüt yaşanmaksızın sert bi şekilde yürütülmüstür. Diğer yandansa vatandaş ile terörün organik ve ekonomik bagını kesecek, vatandaşı terörün ve gücü elinde tutanların eline terk etmeyecek, onları biata mecbur bırakmayacak ekonomi ve egitim reformları yapılmıstır.
Bakın daha o dönemki dış politika hamlelerine gelmedim bu konuya iliskin. Ansiklopedi yazma niyetinde degilim ama özetle o dönemde izlenen politikanın özetinin özeti budur. Atatürk'ün ölümü ile izlenen politikanın devam ettirilemeyişi, aynı kesimlerin dönemin siyasi erklerinin tam destegiyle tekrar güç kazanmasıyla bu günlere gelmiş bulunuyoruz.
AKP döneminde ne yapıldıgına gelince.
En önemlisi sizin o özerklik verirsek "toprak agalıgına, şeyhliğe, beyliğe" çanak tutarız dediginiz düzen var ya... Hah işte hükümet o ateşi doğuda bitirecegine tüm ülkeye yayma hevesine düstü. İnsanları kontrol etmesi böyle daha kolay diye insanlar koyunmuş gibi çobanlar diktiler başlarına. Somada maden patlar insanlar karın toklugumuzdan da oluruz, bi göz oda evimiz de gider elimizden diye o maden sahiplerine boyun eger. İş kazası olur adam hayatı boyunca engelli yaşmaya mahkum olur ama zaten hakkı olan bi protez bacağı alabilmek için "takdiri ilahi" demeye mecbur olur. İktidarı, onların palazlandırdıgı iş adamları, milletvekilleri, hepsi ağa oldular. Biat edin, boyun eğin, doguracagınız cocuktan kursagınızdan gececek lokmaya kadar her seye biz karar verelim dediler.
Silahlı unsurla sivil unsurlar birbirinden ayrılacagına tamamen iç içe geçirildi. Tabiri caizse at izi it izine karıştırıldı bi güzel bizzat hükümet tarafından. Sivil unsurların sesi duyulacagına ne kadar eli kana bulanmıs adam varsa muhattap olarak onlar alındı. Kürt halkı o canilerin temsiline mecbur ve mahkum edildi.
Oy devşirmek, siyasi ve ticari rant elde etmek adına asla ama asla kararlı bi politika izlenmedi. En basit örnek bi gün davulla zurnayla karşıladıklarını ertesi gün tutuklayıp 1 hafta içinde tekrar serbest bıraktılar dalga geçer gibi. Bi gün sehit ailelerine "siz kandan besleniyorsunuz" dendi, hor görüldü; kürt anneleri bas tacı ilan edilip aglatılmadı. Ertesi gün sehit anneleri üzerinden milliyetci secmenin gazı alınırken Kürt ailelerine edilmeyen zulum kalmadı.
Ordunun bi gün eli ayagı bağlanırken ertesi gün yerli yersiz her unsurun üzerine saldırmaya mecbur bırakıldı. Olan vatan evlatlarına oldu.
Ve evet, hükümetin degişmesi ve Erdoğan'ın gidişi bu sorunların pek çogunu hafifletecek tam daSaraylim ın dedigi gibi.
Çünkü bugün bu hükümet ve Erdogan yangın yerine dönmüş, her köşesinde bombalar patlayan vatanımız yüzünden nasıl bizim güvenimizi kaybettiyse tüm bu tutarsız, saldırgan ve gözü dönmüş politikaları yüzünden de dünya ülkelerinin güvenini kaybetmiştir. Kürtlerin güvenini de şehit ailelerinin güvenini de geri dömülemez biçimde kaybetmiştir. Hatta itiraf edin sizin bile güveninizi kaybetmiştir. Kaybetmediyse lütfen bana gönül rahatlıgıyla bi daha büyük sehirlerimizden biri bi caninin bombasının ucunda yangın yerine dönemeyecek, bu sondu, hükümetimiz tüm önlemleri alıp bizi koruyacak deyin.
Yani "Rusya, ABD ve Avrupa'nın istemesiyle mi lider degistirecegiz, sze mi kldı cnmss hıh" meselesi değil bu. Bugün Suriye'deki Esad dünya için ne kadar pazarlık edilebilir, ne kadar güvenilebilir, konuşulabilir bi liderse bizim başımızdakiler de o kadar güvenilir. Esad'ın ne kadar gitmesi gerekiyorsa bizimkilerin de o kadar gitmesi gerekiyor.
Ki son bi soru size, bu soruma cevap vermeyecekseniz yorum yapmaya hiç parmaklarınızı yormayın zira bu samimiyetsizlige cevap dahi vermeyecegim.
Bizim istegimiz ve diğer ülkelerin istegi ile Suriye lider mi degiştirecek sizin mantıgınıza göre? O ülkede o lidere bağlı milyonlarca insan var. Onun elindeki gücü kullanmasını izlemek istiyorlar belki, bu kadar tepki gördügüne göre ülkesi için dünyanın zoruna giden bi şey yapmıştır ya da, hani sizin cümleleriniz ya bunlar. Bizim haddimize mi düşmüş onlara devirin Esad'ı demek, bu yolda hem silahla, hem parayla, hem insan ve imkanlarla destek vermek?
Ha vereceginiz cevap sakın bizim komsumuz onlar bizim cıkarımız var bu iste olmasın. Zira bu cevap beni degil sizi haksız cıkarır.
Yalnız şöyle bir şey var bütün bunlara izin veren kim?Hükümet.Tek suçlu hükümet değil. Pkk ya destek veren gazeteler,gazeteciler,dernekler,milletvekilleri,siyasi partiler,siyasi liderler, terör partisine oy veren seçmeler, Bazı akademisyenler, Bazı yazarlar, Bazı TV sunucuları, Bazı kesim halk... Pkk nın güçlenmesine kim destek verdiyse onlar.. Adam bangır bangır pkk ya teşekkür etmeliyiz diyor sonra gelip burada onun caps ini paylaşıyorsunuz. Neymiş çok üzgünmüş bla bla... Hükümet tek başına suçlamak yetersiz. Onun yanında diğerlerinide görsün gözleriniz...
Lütfen hemen cevap yazın, bu seviyeli tartışmadan mahrum kalmak beni pek üzer. Bana hitap ederken "siz" i tercih edin lütfen. "Yine mi sen?" nedir, çocugunuzu mu azarlıyorsunuz, nasıl bi samimiyetimiz var sizle?Yine sen? Gecen yorumunda da muhabbetin ortasina dalip bana edep, gorgu dersi vermeye kalktin, cevabini verdim; sen kimsin ki gorgu, uslup dersi veriyorsun? Hem onceki hem de bu yorumunda sahte nezaketin altina guya gizledigin, guya cok zekice hakaretleri kimse gormuyor falan mk zannediyorsun? Tek zeki sen degilsin, yemiyorum bu sahte nezaketi. Aman da ne kadar kibarsin oyle :S
Usluptan dem vuracak kisiler var, onlar soylese amenna, gerisi uslup hakkinda konjsabilecek insanlar degil, sen de dahilsin buna.
Mhabbetin orta yerinden daldigin icin mi, algida secicilik mi, gormemeye kastigin icin midir bilinmez ama burada Akp karsitlari Akp secmenine etmedik laf birakmaz. akp secmeni kordur, dusunmez, insanlar olurken bile hala akp ye taparlar falan fistik, cok okuduk bunlari. Tabi sehitlerin kanlari da ellerimizdeymis. Ha sen buari gormezsin, sonra aradan cikip sahte nezaketle guya zeki zeki laf sokusturursun.
Siz hepiniz ben tek de demiyorum, durum bizzat bu. Cunku digerleri linc yiyr susmaya karar vermis gibi. Ha ben linc yemekten zevk aldigim icin yazmaya devm ediyorum tek kaldim bi yerde.
"Cevap veremiyorsunuz" sonra da "cevap verdi" deyip celiskiye dusmusum :S ben bunlari 192993. defa sordum yeni cevap aliyorum. Biri ohal ilan et dedj, digeri doguyu verelim dedi... yeni duyuyorum ben bu cevaplari. Anladin mj simdi? I ih mi?
"Ataturk'un mucadelesini sadece askeri yonden zanneden... vs vs". Ben boyle bir sey demedim ki, kendin demis kendin cevaplamissin. benim soyledigim ise ataturk doneminde cok daha sert askeri operasyonlar yapildigi... bugun doguyu devlet yakti, katliam yapti diyenler var ya onlara ithafen... ki kurt sorununun aslinda "kurt asiret agalari ve seyhleri" oldugunu ben de soyledim daha once, illa ki hatirlayan vardir. Tabi sen muhabbete ortadan girince kafanda yarattgin dusmanla savasmjs durmussun. Ha bu arada Akp doneminde doguya yapilan yatirimlari da unutmayalim e mi? Gider bajarsin, telefondan yazdgm icn hazir getiremicm kusura bakma.
Tayyip ve Esad karsilastirmasina da deginegim. Elin herifleri istedi diye kendi devletimi satacak degilim kusura bakma. Esad'i da kendi vatandaslari savunsun, beni ilgilendirmez. Biz hic alman baskank gitmeli, abd baskani cok sasti, iran baskani artik yok edilmek zorunda diyor muyuz milletce? Elalem soyluyor ama bizim hakkimzda. Eh onlara canak tutaar oldugu icindir belki de. Herkes kendi devletini savunsun. Gkrdugun gibi celiski yok, gayet basit.
Bisey daha yazarsaniz 1.5 ay sonra cvp alirsinjz hadi iyi aksamlar.
Ulkede ne oluyorsa onu yaziyoruz, bir tarafimizdan uydurmuyoruz. AKPliler savunmada aciz kaliyorsa AKPnin neresinden tutsan elinde kaldigi icindir.Vay vay olaya da bak. Su forumda 37363 kisi tarafindan hem devlete/askere katil yakistirmalari, hem hukumet uzerinden oy verenlere surekli saldiri yapiliyor. yok katliama ortakmis akp liler de bilmem ne... Iclerinden bir tanesi cikip karsi saldiri yapinca olay oluyor. Yok yaa. Alismissiniz cunku alabildigine her seyi kotuleyip at kosturmaya, kimse de cevap yazmiyor. Akp secmenlerine kor kutuk saydirmak kolay geldi tabi, ben ezberinizi bozdum ondan huzursuzsuz oldunuz zaar. Kac taneniz ile ugrasiyorum. Cok mu geldi 1 kisi? Evet cok gelmis bellj. Ayrica cevap vermeyen de vermesin, cok mu umrumda sanki. Ne bu ozguven, milletin cevabuna mi muhtacim? Ama onun tenezzul etmemek degil, cevap verememek oldugunh biliyorm ben.