Salı 31 Mart 2015! Olduda bitti maşallah
Ben yine strese girdim tabi doğal olarak ve sabah oldu. Bu sefer daha erken gittik ve günlük cerrahi bölümüne yönlendirildim. Orada bekleyen bir sürü hasta vardı, hakikaten sanki kuaföre berbere hatta pazara gelmiş gibi! Adımı söyledim vezne gibi yere ve hemen içeri aldılar beni. Önlük verdiler, kabinde soyunup onu giydim ve hop ameliyathaneye doğru yola çıktım.
O kocaman odaya girdim, soğuk ve itici! Ortada sadece bir sedye tepesinde kocaman ışıklar ve bekleyen ameliyat personeli. Haldun bey beni yani burnumu her profilden resimlerimi çekti, o korku anında poz vermek şöyle dursun 27 senedir en kötü resimlerim olduğuna şüphem yok. Sedyeye yattım, Haldun bey burnuma yapacağı işlemi tekrar anlattı ve sıra geldi en korkulu ana: damar yolu açılması!!!! Ameliyattan çok o iğneden korkuyordum en başından beri
Haldun beyin ve ekibinin o anki desteği ve güleryüzlülüğü çok tatlıydı ve elimin üstüne giren iğneyi kesinlikle hissetmedim. Sonra ben mavi ekran, derin uyku.....
Uyandığımı anladığımda acı sızı hissi kesinlikle yoktu sadece gözlerimin üzerinde bir ağırlık, buz koymuşlar. Ve şunları duydum: ''Fundacım ameliyat bitti gayet iyisin birazdan odana geçeceksin. Postacı varmı. Birazdan gelecekler. Bütün ülkede kesilmiş elektrikler hiçbiryerde yokmuş! Terör saldırısı olabilir diyorlar! Bütün ameliyatlar iptal olmuş! Lokalleri alırlar herhalde. Acaba ne zaman gelecek elektrikler. vs vs...'' Ben tabi bunları duydukça kafamda neler kurdum siz düşünün
Ve odaya geçtim, yüzüme baktım bakmaz olaydım çünkü ilk defa kendimi bu kadar perişan ve yorgun gördüm. Buz kompreslerine devam ettim o gün. Ağrım sızım hiç olmadı ve akşamdan önce serumum bitti sadece aralıklarla ağrı kesici verdiler. Haldun bey odaya geçtikten kısa bir süre sonra uğradı, herşeyin çok rahat geçtiğini söyledi ama eğer geç kalsaydık yine ertelenecekti dedi malum elektrik kesintisi! Eğer ertelenseydi vazgeçerdim! Evrenin bana karşı olduğunu düşünerek
Gece pek rahat geçmedi, uyumak çok zordu hastane ortamında, sürekli hemşireler girip çıkıyodu ve benim yan yatmam yasaktı. Sabah Haldun bey geldi, burnumu temizledi ve çıkışımı onayladı. Bir hafta sonrasına kontrole gelmemi söyledi reçetemi verdi. Bende geriye kalan ödememi yaptım ve çıktım. Çok sersem bir gün geçti. Göz kapaklarımın sadece yarısı morarmıştı ama yüzüm şişti, tam bir hamster'a benziyodum. Haldun bey tampon koymadığını söyledi. Nefes alabiliyordum. Tek sıkıntı yan yatamamak ve burnumun üstünde ki plastiğin ağırlığı.
Bir hafta geçti ve kontrole gittim. Çok büyük bir heyecan vardı. Bu sefer bana annem eşlik etti. Haldun bey burnumda ki plastiği çıkarttı, dikişleri aldı ve burnumu temizledi. Harika bir rahatlama hissettim. Ve en çok şuna mutlu oldum, Haldun bey canımı HİÇ yakmadı. Aynaya bir baktım ve tataaaaaam! Merhaba minik burun
Ameliyat sonrası Haldun bey ''Şiir gibi bir burnunuz oldu'' dediğinde hem çok merak etmiş hemde çok gülmüştüm. Ama doğru söylemiş! Sanki suratımda ki herşey yamuk sadece burnum düzgün! Maşallahhhhh tütütütütütüüü diyoruz kızlar
Morluğum çok az oldu olanlarda hızlı geçti. Yüzümün şişliği neredeyse bir hafta sürdü, burun üstünde ki aparatı aldırınca baya fark etti tabi o baskı yok oldu. Burnumun içinde hala kuruluk var ve uç kısımda muhtemelen sümük/kan karışımı kuru cisimler var, herhangi bir enfeksiyona veya aksiliğe yol açmamak için kurcalamıyorum
3. günden itibaren gayet iyi hissediyordum sadece nezle olmuş hissi oluşuyor oda hala geçmedi. Burnumdan tam %100 nefes alamıyorum dolayısıyla ağzım hep hafif açık kalıyor, dudaklarımda hep kuru. Burnuma aklıma geldikçe deniz suyu sıkıyorum, dudaklarımada nemlendirici sürüyorum. Görüntü olarak inanılmaz memnunum, alışması tabiki zaman alıcak ama sonuç kesinlikle başarılı
Haldun beye tebrikler
Yani kızlar, tüm olumsuzluklara rağmen burun estetiği ameliyatımı oldum ve 31 Mart 2015 tarihini unutmayacağım kesindir
Yarın tekrar kontrole gideceğim sanırım burun masajına başlayacağım. Burun altında ki kesik içinde silikonlu bir krem verdiler onu kullanıyorum o hafif kırmızı çizik yok olsun diye.
Hepinizi öpüyorum, ameliyat olacak arkadaşlara başarılar ve düşünenlere hiç düşünmeyin olun diyorum!
En yakın zamanda öncesi sonrası resimlerimi paylaşacağım, sormak istediğiniz birşey olursa ben burdaym