Valla oncelikle sunu soyleyeyim Bahceci'yi bilemem ama Baskent Uni. laboratuvarinda cok titiz ve kapsamli calisiyorlar; benim transfer saatim 12'de idi mesela ve saat 11.55'te ben arabayi valeye birakirken beni hastaneden aradilar; nerede kaldiniz geliyorsunuz di mi diye... Surecte hicbir sekilde problem yasamadim sahsen, yalnizca Hulusi Hoca beni her gun cagiriyordu, adam asiri titiz cunku ve her gun 2-3 saat bekliyordum; bu tabii biraz yipratici ama deger ve degdi de yine de. Ben 30 yasimdayim ve doktor bana hsg cektirmeden, butun tetkiklerimi almadan, genetik testlerimizi yapmadan ve esime 3 kere sperm ornegi verdirtmeden tup bebek tedavisine hep daha erken, daha bakmamiz denememiz gereken seyler var dedi hep. Ancak ve ancak esimin sonuclarinin yeterince iyi olmadigini gordukten sonra, evet size direkt tup bebek yapalim, sperm sayisinda problem var ama senin sonuclarin gayet iyi hic sizi ugrastirmayalim; sizin tutar ilkinde dedi ve gercekten de oyle oldu. Transferde bile tek embriyo transfer etmekte israrci oldu, ben lutfen iki tane olsun diye cok direndim transfer masasinda; bak tutar bunlar tutmakla kalmaz bolunurse kotu dedi ama bolunmediler cok sukur ve ikisi de tuttu. Ben de canim ikizlerime kavustum boylelikle... Bence kendisi harika bir hoca, Ankaralilar olarak bu kadar sansliyken Ankara'dan Istanbul'a tedaviye gitmeyi aklim almiyor... Zaten yasi ilerideyse arkadasinizin ona en uygun cozumu sunacaktir.
Baskent'te dogum ve dogum paketleri biraz pahali gercekten; yani ozel hastane kadar bazen daha fazla ucret oduyorsun. Ben simdiye kadar hastanede hic kotu bir tecrube yasamadim, hep profesyonel davrandilar ve yardimci oldular; doktorum da ayni sekilde... Yine de tercih meselesi tabii ki.