• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aniden gelen korku

Ruh sağlığının bozulmasi kadar zor bir şey yok gerçekten fiziksel bir şey olsa ilaçlarla tedavi umudun var ama ruh sağlığı bozuldu mu kısır dongudesin üstelik yarattığı fiziksel sorunlarda ayrı dert.bu formda ben artık atlattım tam anlamı ile düzeldim diyen birine denk gelmedim ya ilaçlarla devam ediyor ya da ilaçsız kendi telkinleri ile iyi olmaya çalışıyor.Ama hep ustu kapatılıyor tetikleyen durumlarda yine ortaya cikiyor.Bazen ne günlerin ne ayların ne de yılların önemi oluyor ben kendimle savastikca o günün değerini anlamayıp geçiyor ve bazen niçin yaşıyorum her şey anlamsız geliyor halbuki yaşamak için çok sebep var ama hiç biri tat vermiyor.Disariya belli etmemek için yalandan yasa ama içten içe kendine eziyet et.Bu kadar hassas olmasaydım keşke bencil biri olsaydım herkesi düşünmekten ben yok oldum
Haklısınız 🤕 ama ilaçlar en azından böyle hissetmemeyi, her an korkuyla yaşamamayı ve hayatı işkenceye çevirmemeyi sağlıyor…

Evet çok haklısınız ilaca karşı değilim sadece kullanırken yan etkileri de zorluyordu ama ilaçsız o yan etkiler yaşadıklarımın yanında hafif kalıyor.ilerdekce de yeni yeni şeyler başıma geliyor bundan daha kötüsü olamaz dedikçe daha korkunç şeyler ile karsilasiyorum

Olacak herseye korkuyorum.esim işten gelecek yemek hazır değilse gerilip hemen içimi korku kaplıyor.cocugumun sınav haftası hazırlanması sınav günleri korkuyorum.misafir gelecek diye korkuyorum hastalansam ya ölürsem diye korkuyorum.midem bulansa o gün birsey yiyemezsem ya artık bir daha yemek yiyemezsem diye korkuyorum.ozellikle gelecek kaygısı ve korkusu var.Benim gibi olan var mı bunu aşan gerçekten çok kötüyüm yardıma çok ihtiyacım var
Bu korku yüzünden benim de gitmem lazım ama hangi bölüme gitmek gerekiyor geceleri korkuyorum hırsız girecek, karanlıktan korkuyorum bazen geçiyor şu bi haftadır tekrar başladı akşamları yalnızken biri beni izliyormuş evde biri varmış gibi hissediyorum😔😔

Merhaba arkadaşım, ben de yaşadım benzer şeyler . İlaç vs kullanmadım ama bir gün bundan çok sıkıldığımı anladım böyle yaşamaktan ve karar verdim şöyle düşündüm. “ şimdiye kadar korktuğum hiç bir şey korktuğum gibi olmadı kendi kendimi yediğimle kaldım. Bundan sonra bu his geldiğinde durup geçmesini bekleyeceğim. “ yani kısaca bununla beraber yaşayıp , gelip geçmesini bekleyeceğim tıpkı bir baş ağrısı gibi … inşallah tez zamanda atlatırsın. Hiç korkma Allah’ın dediğinden başkası olmaz 🍀

Evet çok haklısınız ilaca karşı değilim sadece kullanırken yan etkileri de zorluyordu ama ilaçsız o yan etkiler yaşadıklarımın yanında hafif kalıyor.ilerdekce de yeni yeni şeyler başıma geliyor bundan daha kötüsü olamaz dedikçe daha korkunç şeyler ile karsilasiyorum
Evet benim de ilk ilaç deneyimim öyle olmuştu. Bu ilaçlar grup grup. Bir grup çok yan etki edince söyleyince değiştirip başka bir grup veriyorlar hemen. Bende ilk kullandığım uyuşma yapmıştı içemiyordum bahsedince hemen o etken maddeli ilacı kesip başka bir gruba yöneldik.
Böyle hissetmenizi de çok iyi anlıyorum ama geçecek inanın. Derin nefes alıp nefesinizi birkaç saniye tutun ve verin bunu 10-15 kez tekrarlayın işe yarayan yöntemlerden birisi bu da. Aşağıda birisi de yazmış düşüncenin geçmesini bekliyorum diye o da çok haklı kötü bir düşünce gelince 16 saniye bu düşünceye takılırsanız duygu durumunuzu ele geçirmeye başlıyor düşünce. Düşünceleri geldiği gibi kafanızdan atmaya çalışın atamıyorsanız da o düşünceyi irdelemeyin.
Bunları aşmaya ilaç sadece yardım ediyor gerisi kendimizi ne kadar değiştirebildiğimizde bitiyor…

Bir psikoloğun sözü çok hoşuma gitmişti kim söyledi hatırlamıyorum ama.Dusunceler gerçek değil diye.Bende de anksiyete var bir sürü olumsuz dusunce geliyor aklıma o kadar ki kötü senaryolar kafamda sonra bakıyorum ki hiç biri gerçekleşmiyor.Ben de o an kendimle mücadele ederken bunlar sadece birer düşünce gerçek değiller diye sakinleşmeye çalışıyorum.

Çok yalnızım çok güçsüzüm kac gündür doğru dürüst birsey yiyemedim bulantilarim oluyor zaten iş güç yemek yapamıyorum benim gibi olan var mi?çok zor durumdayım gerçekten benim için güneş doğacak mi

Keşke annem yanımda olsa küçük bir çocuk gibi ona çok ihtiyacım var çok zor durumdayım kimse halimi bilmiyorum çocuğuma bile yetecek gücüm yok

Panik atak geçiriyorum şuan ne yapsam olmuyor nabzim hızlandı bayılacak gibi hissediyorum çok korkuyorum hemde çok hiç gücüm yok

Bahsettiğim gibi aynı yollardan ben de geçtim. Yalnız kalamıyordum yalnız uyumak zor geliyordu vs şifayı psikiyatristin verdiği ilaçta bulacaksınız düzenli kullanın tam olarak 2 hafta sonra etki etmeye başlar. Doktor randevu tarihiniz gelene kadar pasiflora kullanabilirsiniz…

Olacak herseye korkuyorum.esim işten gelecek yemek hazır değilse gerilip hemen içimi korku kaplıyor.cocugumun sınav haftası hazırlanması sınav günleri korkuyorum.misafir gelecek diye korkuyorum hastalansam ya ölürsem diye korkuyorum.midem bulansa o gün birsey yiyemezsem ya artık bir daha yemek yiyemezsem diye korkuyorum.ozellikle gelecek kaygısı ve korkusu var.Benim gibi olan var mı bunu aşan gerçekten çok kötüyüm yardıma çok ihtiyacım var
Çok baskıya mi maruz kaldınız aile ve çevreniz tarafından. Benimde bazen endişelerim oluyor ama sizin ki çok ileri boyutta ve her şeyin en kötüsu gibi düşünüyorsunuz yardım almayı düşündünüz mü hiç

Allahim sen yardım et
Merhaba 14 yıllık panik atak ve anksiyete hastası olarak söylüyorum korkmayın. Her atakta bu defa başka bu sefer kesin ölüyorum diyorsunuz ama bir şey olmuyor.
Mutlaka destek alın ilaçsız başedebilmeniz çok çok zor. Yaşadıklarınızı aynen yaşadım ve hatta çok daha fazlasını yaşadım diyebilirim. Sürekli kalbin hızlanması, uyuşmalar , konuşamama, içinizdeki o kötü his, yalnız tuvalete gidememe duşa girememe, sürekli ağlama isteği, anneyi yanınınızda isteme. bunlar hiç geçmeyecek gibi geliyor. Korkmak o kadar kötü boyutlara geliyor ki insan artık sağa sola bakmaya bile korkar oluyor.
Doktora gidin ve bir an önce tedavinize başlayın. Ve unutmayın yalnız değilsiniz sizin gibi o kadar çok yaşayan insan var ki bu durumu sadece biz içlerine girmediğimiz için bilemiyoruz.
Herkes hayatına devam ediyor ne güzel böyle dertleri yok ben niye böyleyim diyoruz. Ama işin Aslı öyle değil. Çok insan bu durumu yaşıyor. O yüzden yalnız olmadığınızı bilin ve rahat olun. Danışmak istediğiniz bir şey olursa da ben ve arkadaşlarım size yardımcı olacaktır. ☺️

Çok baskıya mi maruz kaldınız aile ve çevreniz tarafından. Benimde bazen endişelerim oluyor ama sizin ki çok ileri boyutta ve her şeyin en kötüsu gibi düşünüyorsunuz yardım almayı düşündünüz mü hiç
Bir yakınımı kaybettim bu sabah.normalde tam iyi değildim ama iki hafta sonra Dr a gideceğim diye sabrediyorum ama çok kötü oldum birden hemen ilaca başladım dayanacak gücüm kalmadı.Yarin cenazeyi nasil kaldıracağım misafir nasıl kaldıracağım bilmiyorum yemekte yiyemedim evin içinde düşünmekten boguluyorum

Merhaba 14 yıllık panik atak ve anksiyete hastası olarak söylüyorum korkmayın. Her atakta bu defa başka bu sefer kesin ölüyorum diyorsunuz ama bir şey olmuyor.
Mutlaka destek alın ilaçsız başedebilmeniz çok çok zor. Yaşadıklarınızı aynen yaşadım ve hatta çok daha fazlasını yaşadım diyebilirim. Sürekli kalbin hızlanması, uyuşmalar , konuşamama, içinizdeki o kötü his, yalnız tuvalete gidememe duşa girememe, sürekli ağlama isteği, anneyi yanınınızda isteme. bunlar hiç geçmeyecek gibi geliyor. Korkmak o kadar kötü boyutlara geliyor ki insan artık sağa sola bakmaya bile korkar oluyor.
Doktora gidin ve bir an önce tedavinize başlayın. Ve unutmayın yalnız değilsiniz sizin gibi o kadar çok yaşayan insan var ki bu durumu sadece biz içlerine girmediğimiz için bilemiyoruz.
Herkes hayatına devam ediyor ne güzel böyle dertleri yok ben niye böyleyim diyoruz. Ama işin Aslı öyle değil. Çok insan bu durumu yaşıyor. O yüzden yalnız olmadığınızı bilin ve rahat olun. Danışmak istediğiniz bir şey olursa da ben ve arkadaşlarım size yardımcı olacaktır. ☺️
Çok teşekkürler l

Peki siz atlattiniz mi tedavi görüyor musunuz artık böyle surunmektense ömür boyu ilaç içeyim diyorum çok korkunç geliyor

Tek isteğim şuan iyileşmek uykusuz aç yorgun haldeyim içim korku ile dolu işin kötüsü yarın akrabalar gelecek iyiymiş gibi nasıl duracağım ve bunları düşündükçe daha da kötü oluyorum.bu nasıl bir sınav Allah'm.beni yalnız bırakmayın lütfen.esimle konuştum anlattım hiç anlamadı beni.yine karalar bağladın niye bukadar dusunuyorsun o zaman biz ölelim ben çalışıyorum bir sürü sağlık sorunum var ev gecindiriyorum.Elimde değil diyorum ama anlatamıyorum çok yalnızım kimsem yok.

İlaçla nereye kadar olacak diyor senin kendi elinde.yapamiyorum diyorum ben isterim miyim bu halde olmak cehennemi yaşıyorum.yasamadigi için anlamıyor.o yüzden buraya yazıyorum belki çoğu kişi biktirdim.ilaca başladım iki hafta sonra Dr da gideceğim ama o zamana kadar beni yalnız bırakmayın lütfen.ne arkadaşım var burdayım ne de akrabam.kaynanamlar var bilse bana demediğini bırakmaz beni daha da hasta ederler.ailem kardeşim olsa beni yalnız birakmazlardi onları çok özledim keşke hiç evlenmeseydim

Bir yakınımı kaybettim bu sabah.normalde tam iyi değildim ama iki hafta sonra Dr a gideceğim diye sabrediyorum ama çok kötü oldum birden hemen ilaca başladım dayanacak gücüm kalmadı.Yarin cenazeyi nasil kaldıracağım misafir nasıl kaldıracağım bilmiyorum yemekte yiyemedim evin içinde düşünmekten boguluyorum
Başınız sağolsun çok kötü denk gelmiş inşallah bı an önce atlatabilirsiniz 😔

Back