Aniden gelen korku

duygu24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2022
122
35
28
39
Olacak herseye korkuyorum.esim işten gelecek yemek hazır değilse gerilip hemen içimi korku kaplıyor.cocugumun sınav haftası hazırlanması sınav günleri korkuyorum.misafir gelecek diye korkuyorum hastalansam ya ölürsem diye korkuyorum.midem bulansa o gün birsey yiyemezsem ya artık bir daha yemek yiyemezsem diye korkuyorum.ozellikle gelecek kaygısı ve korkusu var.Benim gibi olan var mı bunu aşan gerçekten çok kötüyüm yardıma çok ihtiyacım var

İlaç tedavisi bitince başladığım yere döndüm üç aydır kullanmiyorum ara ara zorlansamda idare ediyordum ama şimdi özellikle son iki gündür aşırı kaygı korku var onun verdiği iç huzursuzluk uykudan irkilmelerde başladı.ilac iç bırak tekrar bir kısır dongude olmak istemiyorum.ilaca başlamak zor vücut alışana kadar zorluyor bırakınca yoksunluğu zor.cok çaresiz hissediyorum.ne yapacağım ben yardım edin lutfen

Çok geçmiş olsunnn bana sorarsanız nasıl mutluysaniz ve saglikliysaniz öyle devam edin.neden ilacı bırakıyorsunuz ki içmeye devam edin gerekiosa ömür boyu kullanın yeter ki iyi hissedin bence.

Haklısınız tek düşündüğüm bazen ilaç kullanirken de anksiyete yaşadığım oluyor o yüzden karar veremiyorum

Ama hiç iyi değilim ve gitgide artıyor sanki yakın zaman da gerçekleşmesini istemediğim durum var o beni şimdiden aşırı hasta etti.Doktora gideceğim ama iki hafta sonra ancak ozamana kadar bu duygu ile nasıl başa çıkacağım.Disari çıktım yürüyüş yaptım dün ama rahatlayamadim bir türlü çünkü kafamın içindekiler benimle anı yaşamadım hep yarın için kaygı duyup durdum.

Anksiyete ilaçlarının bırakılması öyle zor değil. Şiddetli anksiyete yaşıyorsunuz tekrar muhakkak psikiyatriste gidin en fazla 2 yıl içinde kesiyorlar. Düşük dozda başlayıp dozaj yükseltip sonra tekrar düşürerek bıraktırıyorlar. Bağımlılıktan korkuyorsanız hiç yapmıyor ben kefilim. İlaçsız düzelmesi imkansıza yakın ama anlık rahatlık için pasiflorayı önerebilirim şimdilik.

Yürüyüşü şimdilik işe yaramasa bile kesinlikle düzenli yapın. Dikkat dağıtmanız lazım da o durumda film dizi bile izlenmiyor sevdiğiniz şeylerden zevk alınmıyor çok iyi biliyorum. İlaçsız geçmiyor inanın. Gece uyuyamazdım düşüncelerden şimdi görece çok rahat bir insan oldum. Kafama göre ilaçları ben de bıraktım ama bu yaz doğru düzgün istikrarlı bir şekilde tekrar tedaviye başlayacam yalnız değilsiniz…
Melisa çayı, papatya çayı için etki etmese de vücudunuzu gevşetmeye çalışın nefes egzersizi yapın düşüncelerinizi susturmaya çalışın bunları öneririm…

Teşekkür ederim siz ne zamandır ilaçsız kaldınız.ilac kullanmanıza rağmen yine de yasiyormuydunuz sorunlar.Bir de bunun sonu yok mu siz iki yıllık tedavi demişsiniz bu süreç sonucunda tam olarak bitiyor mu.inanin ümidimi kaybettim en son ne zaman iyiydim hatirlamiyorum

1 yıl kullandım ara verdim ve başladıgım yere tekrar döndüm.ilacı kesinlikle bırakmayın çok büyük yan etkisi varsa da başka ilaca gecersiniz doktorunuzla görüşün.

Öncelikle psikiyatistinizle görüşün.

Bir de b12, D vitamininize baktirmanizi oneririm. Düşük oldugu zaman psikikolojik rahatsizliklari tetikleyebiliyor.
Bunları haziran ortasında yapabilirim memlekete gidip orda başlayacağım tedaviye.Isin kötüsü bazen gitmesem mi diyorum Dr'lara da inancımı kaybettim bu hiç geçmeyecek gibi sadece ilaç tedavisi verip parasını almaya bakacak gibi geliyor.Gerci bugünlerde herseyin en olumsuzunu düşünüyorum belki bu da onlardan biri çok yoruldum sağlıklı düşünemiyorum da.sadece uyumak istiyorum günlerce.

2021in şubat ayı gibi kullanmaya başladım haziranda kendi kendime bıraktım 2022ocak gibi tekrar başlayıp haziranda yine bıraktım. Şuanda da 2gündür tekrar düzenli kullanmaya başladım stres sebebiyle. Tam olarak bitiyor inanın ben bu kadar ara verip kullanmama rağmen çok iyileştim eskisi gibi aşırı düşünceler uykusuz geceler vücut kasılma ve titremeleri yaşamadım şuana kadar ve ileri derecede anksiyetem ve majör depresyonum vardı. O eski halimden eser yok şimdi her şey geçiyor sizin de geçecek…

Aynı eski ben. Bende korkular öyle bir boyuta gelmişti ki arabaya binemiyordum ya kaza geçirirsek diye düşünüyordum geceleri çok huzursuz oluyordum ya hırsız gelirse diyordum. Eğer bir noktada kontrolü eline almazsan korkularım inanılmaz noktalara gidebiliyor canım. Bir de hiç öyle düşünme doktorlar hastalarının sağlıklarına kavuşmasını paradan daha çok önemsiyor çünkü iyileştikçe onlar da mutlu oluyorlar.
Devletteki doktorlar da çok ilgililer bu arada. İlk gittiğim doktor özeldi ücretleri çok artınca bu yıl devlete gitmeye başladım memnun da kaldım araştırıp devlete gidin isterseniz.

Bence sizde panik atak yada vesvese var.

Şuan çok kötüyüm yüzümde hissizlesme var nefes alamıyorum sanki bayılacak gibi hissediyorum çok korkuyorum birsey mi oluyor bana neyim var benim

çok korkuyorum birsey olacak diye atak mı geçiriyorum çok stresli bir gündü benim için yarında öyle olacak.Hic yaşayan var mı bunu anksiyete yüzde uyusma yapar mı.asiri derecede korkuyorum

çok korkuyorum birsey olacak diye atak mı geçiriyorum çok stresli bir gündü benim için yarında öyle olacak.Hic yaşayan var mı bunu anksiyete yüzde uyusma yapar mı.asiri derecede korkuyorum
Panik atak gibi gözüküyor. Bunlar zaten hepsi bir paket halinde geliyor depresyon+anksiyete+panik atak

Ruh sağlığının bozulmasi kadar zor bir şey yok gerçekten fiziksel bir şey olsa ilaçlarla tedavi umudun var ama ruh sağlığı bozuldu mu kısır dongudesin üstelik yarattığı fiziksel sorunlarda ayrı dert.bu formda ben artık atlattım tam anlamı ile düzeldim diyen birine denk gelmedim ya ilaçlarla devam ediyor ya da ilaçsız kendi telkinleri ile iyi olmaya çalışıyor.Ama hep ustu kapatılıyor tetikleyen durumlarda yine ortaya cikiyor.Bazen ne günlerin ne ayların ne de yılların önemi oluyor ben kendimle savastikca o günün değerini anlamayıp geçiyor ve bazen niçin yaşıyorum her şey anlamsız geliyor halbuki yaşamak için çok sebep var ama hiç biri tat vermiyor.Disariya belli etmemek için yalandan yasa ama içten içe kendine eziyet et.Bu kadar hassas olmasaydım keşke bencil biri olsaydım herkesi düşünmekten ben yok oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…