selam evra,
şimdi öncelikle kendi durumumdan sana tekrar bahsedeyim.. ben yakın olduğunu düşünüyorum, ama sen karar ver.. oldukça beyaz tenliyim.. güneş soğuk rüzgarlı havalardan sonra içeri girip biriyle sohbete başladığımda yüzüm ateş gibi oluyordu.. utangaç biri değilim.. çok hafif bir sıkılayım, cildim kızarmaya başlıyor ve kızardıkça benim sinirim bozulup daha çok sıkılıyor ve daha çok kızarıyorum... bu durumu düzeltmek için yapmadığım araştırma kullanmadığım kozmetik kalmadı.. kızarıklık yanaklarımda başlıyor ve yüzümün her tarafına yayılıyor , biraz rahatlasam da uzun süre yanaklarımdan gitmiyor.. sanki kan fışkırıyor olurdu.. ben bunun psikolojik değil fizyolojik olduğunu düşündüm. benim psikolojimi bozan şey aslında bu idi.. neyse, araştırmalar sonunda roseca kremler kullanmaya başladım.. bu kremler kesinlikle bu ateşli durumu hafifletti ve rahattlattı.. benim kremim laroche-posay rosaliac uv.. tabi bu markanın yine çok hassas ciltler için olan yüz yıkama jelini kullandım.. cildim rahatladı ve kızarmalar azaldı.. ama yine de olmadık zamanlarda kontrol edemediğim durumlar oluyordu.. bu da benim tabi yaşam kalitemi düşürüyordu.. kararlarımı etkiliyordu.. daha sonra şunu öğrendim ki bu tür sorunların kaynağında güneşe aşırı hassasiyet veya alerji de diyebilirsin , olduğunu öğrendim.. bu nedenle yüz için özel yapılmış yine aynı markanın 50 koruma faktörlü kremini aldım... cildim arabada otursam bile güneşten etkilenir kızarırdı.. şimdi hiçbir etkilenme olmuyor.. bu krem yüz için olduğundan öyle çok yağlı değil.. rahatsız etmiyor.. ben bi ara kapatmak için fondoten kullandım, cildim resmen fondoteni kusuyor atıyor ve pütür pütür yapıyor ve kızarıyordu.. pudrayı denedim o da kurutup kızartıyordu.. bunları bıraktım ve şimdi gönül rahatlığıyla lierac bronzlaştırıcı kullanıyorum.. hiç bir lekeleme yapmıyor.. çok doğal bir görünüm veriyor.. iki güne bir kullanıyorum, yeterli oluyor ve öyle parça parça çıkmıyor.. zaten bu tür kremler senin cildindeki pigmentleri harekete geçirip cildinin doğal renk koyuşlaşmasını sağlıyor.. öyle çok bi koyulaşma da olmuyor.. cildin ne kadarına izin veriyorsa o kadar oluyor.. ben bundan on sene evvel kullanmıştım ucuz bronzlaştırıcılardan dediğin gibi lekeleke olmuştu.. bilmiyorum bu öyle olmadı.. bunu da kullandıktan sonra cildim rengi orantılı dağıldı ve bronzlaştırıcı dan sonra ani kızarıklıklar yaşamadım hiç.. evet yanaklarımda hafif pembelik var ama bu kılcallarımdan kaynaklanıyor.. ama onlar bu hafif bronz ciltte çok sempatik duruyorlar ve beni hiç rahatsız etmiyorlar.. anlıycağın ben sürekli nemlendirici olarak rosaliac ve dışarı çıkmadanda yaz kış güneş koruma ve iki güne bir bronzlaştırıcı kullanıyorum ve çok rahatım.. sana böyle uzunca yazzıyorum ne yaşadığını çok iyi anlıyorum.. umarım benzer şeylerdir ve sana da yardımım dokunur.. tabi bunların hepsi biraz maliyetli.. ben de bi ara klips ameliyatları olmayı düşündüm ama beni çok korkuttu.. çaresizlikten işte.. bilmiyorum senin durumunu tam olarak ama ben şu anda çok rahatım aslında bu rahatlık 3 haftadır , ama böyle gidicek gibi görünüyor.. çok sıkıntılı görüşmelerde bulundum üstlerimle, kendimi huzurlu ve doğru bir şekilde kızarmadan ifade etmenin rahatlığını yaşadım.. umarım sende bulursun çözümünü ama sakın vazgeçme ve senin için de bişeyler artık değişsin.. bana iyi veya kötü haber verirsen sevinirim.. hoşçakal.. bir de bol domates yemeği unutma..