Angelina Jolie göğüslerinden sonra yumurtalıklarını aldırdı

Hastalik hastasi olmak durumundan koy ...rahvan durumuna gectim..eminim basima gelse ayni seyi yapardim ama yeni yeni herseyi kontrol edemeyecegimi ogrenmeye basladim..sanki birseyden.ne kadar sakiniyorsam.inadina basima geliyor..dilerim korktugu hic birseyle karsilasmaz... İmza:bir hipokondriyak

Korkunun ecele faydası yok ki
Allah kimseye yaşatmasın, evlerden Irak ama maalesef o illet musallat olacaksa bir şekilde buluyor insanı
Ailesinde oldugu icin bu tdbiri sliyor cunku genetiklede ilgisi var kanserin maalesef

evet bende oldu..genç yaşta menopoza girdim..neler çektim..çok kötü günlerden geçtim..birde vücut hormon salgılamıyor diye kemik erimesi de oldu..erken yaşlanma..bu gibi sorunla karşılaşılıyor..50 yaştan önce kimseye tavsiye etmem..

BEYNİNİ DE ALDIRSIN SALAK KARI

ölmekten bukadarda korkma be kadın.............

Evet Angeline Jolie'nin doktorları sizin kadar düşünememiş. "Ölümden korkma Angeline, beynini de aldır istersen aheuhue" demeleri gerekiyordu. Bence hemen bu harika düşüncelerinizi sosyal medya aracılığı ile ulaştırın, yanlış yaptıklarını bilsinler :)

Çok geçmiş olsun, erken menopoza girmekte kötü kayınvalidem aynı sizin gibi sorunlar yaşadı düzenli olarak kemik ölçümleri, bir Sürü testler, Ömür boyu kullanması gereken ilaçlar
Bu sebeple dedim bende ikilemde kalırım diye çünkü östrojen üretememekte kendi içinde riskler barındırıyor.

eğerki hastalık korkumuzdan biryerlerimizi aldırmaya kalkarsak sanırım organımız kalmaz..parayla satın alınmış doktorlar sizi maymuna bile benzetebilir..istemiş aldırmış yani..madem öyle bizde bir kontrolden geçelim varsa ihtimal hastalığımız ki muhakkak vardır aldıralım organlarımızı kimse hasta olmasın kimse ölmesin...tamamen saçmalık........

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın örneği gibisiniz şu an gerçekten. BRCA1 geni nedir biliyor musunuz? Meme ve yumurtalık kanserinden sorumlu bozuk gen. Bu gene sahipseniz %100'e yakın bir ihtimalle yani neredeyse kesin olarak meme kanserine yakalanıyorsunuz ve %50 de yumurtalık kanseri oluşuyor ki kadının annesi, teyzesi ve anneannesi de bundan dolayı ölmüş. Bunu bile bile zaten 6 tane çocuğu olan 40 yaşına gelmiş bir kadının yumurtalıklarını aldırmaması saçmalık olur asıl.

Siz de bu geni taşıyıp taşımadığınızı araştırabilirsiniz elbette tutan yok. Bazı hastalıkların önüne geçilmiyor kimsenin hasta olmaması kimsenin ölmemesi gibi bir durum yok günümüz teknolojisinde merak etmeyin ama ihtimali azaltabiliyorsanız neden bunu tercih etmeyesiniz ki?

Bu işlemler bütün kanser türlerinden sizi korur diye bir şey yok tabii ama meme kanserine yakalanma ihtimali dokunun tamamını alamadıkları için %87'den %13'e düşmüş yumurtalıkta ise artık yumurtalığı olmadığı için haliyle kalmamış. Lastikleri kabak, freni patlak bir arabayla yağmurlu havada yola çıkmaktansa lastikleri ve freni sağlam, airbagli, korumalı bir arabayla yola çıkmak arasında fark vardır takdir edersiniz ki. Riski azaltmak denir buna.

Ölümden kaçış yok ama sizi acı çektirerek kısa sürede öldüreceğini bildiğiniz şeyleri bertaraf etmeye çalışmakta saçma bir şey göremiyorum ben.

maddi yeterliliği var özel doktorları var falan filan...devlet hastanesine gidilsin mesela acaba dönüp size kanser olma riskin var göğsünü alalım diyen bir doktorla karşılaşır mısınız?tıpta birçok şey olabilir..oturup herkesin genini kim arıştırıyor..önlem almak çok güzel tabiki..ama böyle birşey bizim ülkemizde yok..ben daha duymadım..anneminde göğsünde kitleler var daha hiç bir doktor göğsünü alalım demedi..ki bilmem kaçıncı aşamaya gelirsen (Allah korusun)kenser olursun ozaman göğsünü alırız deniliyor.hasta olursun grip ilacı içersin..olmadan deil..inan trakya bölgesinde bir çok kişide kanser hücresi var havasından dolayı..neyse bu angelına jolıenin sorunu..herkes fikrini özgürce paylaşabilir..

Tıpta koruyucu hekimlik diye bir şey vardır.Hasta olmamak her zaman hasta olup tedavi etmekten daha iyi bir seçenektir.Tıptan kadın doğumdan BRCA1 mutasyonundan bihaber burda böyle kafadan sallamak ne kolay cidden.Hasta ol gel öyle yapalım demek kişiyi bile bile ateşe atmak dahası bir sürü maddi manevi yüktür ama bizim ülkemizde koruyucu hekimlik hakettiği önemi görmüyor o yüzden de önce hasta ol mantığı var halbuki esas yapılması gereken Angelina Jolienin doktorlarının tercih ettiği yoldur.Örneğin hpv taşıyıcı bir kadında kanser belirtileri görüldüğünde direk rahmi alınır git kanser ol gel öyle alalım denmez.Önce oturun biraz araştırın sağdan soldan duyduklarınızla burda yorum yapmayın.Kaldı ki tıp fakültesi okumadan , o vizyonu ve hastaya bakış açısını edinmeden araştırmakla da çok bir yere varamazsınız o ayrı bir konu.Ülkemizde herkes iyi doktorluk biliyor maşallah , biz boşa okuyoruz o kadar yıl.

hasta olupta ölen veya tedavi olan doktor çook var ülkemizde..bizim ülkemizde hasta olmadan hastaneye giden kişi sayısı kaç sence..mesela benim çevremde hiç yok..genelde maddi durumu çok iyi olanların gideceği yerler bu tarz ayrıntılı incleme yapılan hastahaneler..benim annemin göğsünde kitle var ama kitle olduğunu önceden deil ağrı olduğunda doktora gitti..neyse herkes kendi fikrini söylemekte özgür..

çok geçmiş olsun

kadın stresten zapzayıf kaldı. zaten zayıftı inşallah o da aynı kaderi yaşamaz. ve uzun yaşar umarım. kendini çok üzüp sıktığı belli oluyor.

% 100 diye birsey yok. BRCA1/2 genlerini tasiyan kadinlardan %45-%65'i 70 yasina yakinken gogus kanseri olabilir, bu riski tasiyorlar, ama BRCA genlerinden birini tasiyip da gogus kanserine yakalanmamis kadinlarin sayisi da bir hayli fazladir. Butun gogus kanseri olmus kadinlarin sadece% 5'i bu genler yuzunden hastaliga yakalanmistir, digerlerinde sebep baska.. Mesela erken yasta adet olmak ve dogum kontrol hapi kullanmak gibi.. Ayrica bu genleri tasiyan erkeklerde de gogus kanseri ve prostat kanseri riski var.
Ancak doktorlarin kadinlara ilk tavsiyesi gogusleri ve de yumurtaliklari aldirmak, riski dusurmek adina.. Riski yok etmek adina diyemiyorum, cunki gogusleri aldirdiktan sonra da gogus kanseri riskiniz yok olmuyor, % 90 azaliyor. Operatorun butun gogus hucrelerini kaziyabilme sansi yok ne yazik ki..

Ayy acıdım şimdi buna ne zor o korkuyla yaşamakk içinde bişi bırakmadı ayol aldıra aldıra..onu aldır,bunu aldır, gene kanserden gidecek sonra diyecek ben neremi aldırmadım acapp.. tamam önlem almak iyidir kontrol iyidir.. ama bu ne yaaa.. ölümden ve kaderden kaçış varmıdırkii..

aynen munemm amcam kemik kanserinden vefat etti ve bizim sülaleden binlerce şükürki kanserden vefat eden yoktu yani ırsi gibi bir durum yoktu..kuzenim o kadarda güzel ve düzenli beslenirdiki dedi amcam için ama gene malesefff.. genede yakalandı ve kaybettik..

mekanları cennet olsunn.

O da bizim ulkemizdekilern hatasidir.Herkes oyle yapiyor diye dogru olan o degildir.Bizim ulkemizde onlem alma diye bir anlayis olmadigindan bu haldeyiz.Kaza olana kadar kimse bunu burdan kaldiralim isimizi daha iyi yapalim demez kaza olduktan sonra ah vah.Bu da oyle.Anneniz ilk fark ettiginde gidecekti bu annenizin hatasi.Sizin cevreniz oyle yapiyor diye tipta dogru bunlar degildir.Angelina akilli bir kadin ve akillica hareket ediyor.Bizim ulkemizdeki mentaliteye sahip olmadigi da acik kadinin.Bizim ulkemizdeki kafa kanser 4. Evreye gelsin oyle git doktora.Sonra da doktor kurtar beni.

Kadın gidip hayati organlarını aldırmıyor.Kanserleşme ihtimali yüksek olan ama olmamasının çok bir sorun yaratmayacağı organları aldırıyor.Göğüsleri zaten öyle bırakmıyorlar içini dolduruyorlar.Yumurtalık desen gelmiş 40 yaşına 5 yıl hormon ilacı alsa 45 yaşında menopoza girmiş oluyor ki gayet doğal.Annesini anneannesini ve teyzesini aynı hastalıktan kaybetmiş bir kadınla sizin burdaki bakış açınız bir olamaz.Gidip de ya kanserleşirse diye karaciğerini aldırmıyor.Kanser mutasyonu taşıdığı ve ailesinde de kanser görülmüş olan organlarını aldırıyor.Biraz araştırın ve düşünün öyle yazın bence.Ölümden kaçış yok ama göz göre göre ölümden kaçış var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…