Angelina Jolie göğüslerinden sonra yumurtalıklarını aldırdı

Hani eskilerin dedigi gibi; Allah hastanelere kimseleri dusurmesin ama eksik de etmesin. Zaruri olmadiktan sonra ameliyatlardan mumkun mertebe uzak durmak bence en iyisi.. Cok iyi doktorlar oldugu gibi ortalikta kasaplar da yok degil. Ya da adam cok iyi doktordur, o gun karisi ile kavga etmis dalgin ve sinirlidir, o da sana denk gelir, neme lazim.. Ameliyati duzgun gidip hastaneden ilaca dayanikli mikrop kaparak kanina karismis, sonucunda septik sok ve solunum yetmezligine ugradigi icin ventilatore baglanmis, beslenmesi icin karnina delik, vantilatore baglanmasi icin bogazina delik acilip aylarca yatan, poposunda yumrugun rahatlikla sigabilecegi kadar yaralar acilan hastalarla ugrasiyorum ben hergun.

Offff Allah hem o hastaların yardımcısı olsun şifa versin inşallah, hemde sizlerin yardımcısı olsun.
Yorumunuzun başındaki Söze katılıyorum, bende hep öyle dua ederim ne hastanelere Muhtaç olalım, ne de eksikliğini görelim
Büyük konuşmaktan daima sakınırım ama gerçekten çok çok mecbur kalmadıkça özellikle cerrahi müdahale yaptırmam
Korkum Ölmek değil, ölmek temizlik kolaylık, çekmesi fena Allah kimseye çektirmesin.

Aman Allahım sen koru dehşete düştüm her bir yorumunuzda

Aman Allahım sen koru dehşete düştüm her bir yorumunuzda
Yav, sizi korkutmak icin yazmiyorum da, oluyor bunlar iste.. Saglik sakaya gelmez, ameliyat son care, butun yollar denendikten sonra yapilacak birsey. Keyfekeder ameliyat olmak bence kumar oynamak gibi. Kazanma sansin cok yuksek gerci ama ya kaybedersen?

baya kendini güvene almış ama kanserden ölürse şaşırır kalırım .

gerçekten keyfekeder ameliyat olan insanlar var mı? bir kez daha

Olmaz olur mu? Defalarca yapilan estetik ameliyatlari, saglam gogus, rahim ve yumurtaliklari aldirmak, bu topicte oldugu gibi.. Bunlar herkesin zorunlu olarak yaptirdigi ameliyatlar degil ki.
hasbinallah şoktan şoka girdim sayende :)
Allah muhtaç da etmesin eksik de etmesin ne diyelim.

İyi yapmış. O kadar doğurduğu yeter.

Son düzenleme:
39 yaşında 6 çocuğu var
Üstelik 3 ü evlatlık edinilmiş
O kadar takdir ediyorum ki...
Bizim ülkede evlatlığa ayıplı mal gözüyle bakıldığı sürece "dil"de müslüman olarak kalacağız
Yurtdışında biyolojik olarak çocuğu olabilen ve hatta hali hazırda biyolojik çocukları olduğu halde de evlatlık edinen insanlar var. Türkiyede ise yalnızca çocuğu olmayanlar evlat edinebilir şeklinde bir algı var ne yazık ki.
Benim bir arkadaşım sağlıksal bir problemi olmadığı halde evlatlık aldı. Çevresindeki kimse doğurgan olduğuna inanmıyor. Birçoğu kısır(!) olduğunu, ama utandığı(!) için sakladığını düşünüyor.

39 yaşında 6 çocuğu var
Üstelik 3 ü evlatlık edinilmiş
O kadar takdir ediyorum ki...
Bizim ülkede evlatlığa ayıplı mal gözüyle bakıldığı sürece "dil"de müslüman olarak kalacağız
ne demek ayıplı mal.Onlar can yahu

Bi tarafın riskini azaltayım derken,hiç ortada olmayan risklere kapı açmak...Ne yaparsan yap öleceksin Angelina,bu kadar kasma...

Korkunun ecele faydası yok , fakat kadın önlemini almış. Gen taşıyormuş sonuçta. Benimde göğsümde kitle vardı. Doktor ailemde meme kanserine yakalanan olup olmadığını sordu. Yakalananların %50 si genlerle alakası ya anneanne, ya teyze, ya annede oluyor dedi. Hani illa fıtrat diye önlem almasın diye birşey olamaz.

Bu kadına hayranım ben. Yaptığı iyilikler o yetim çocukların yüzünü güldürmesi, dilerim hep korur onu.

Bazen buradaki yorumlarla ufkum iki katına çıkıyor gerçekten. Yok bütün organları aldıracak mısın yok zaten öleceksin niye uğraşıyorsun...Hadi yaa ölecek mi gerçekten? İyi oldu öğrendiğimiz.

Siz bu geni taşıdığınızı öğrenseniz, anneniz ve teyzeniz yumurtalık kanserinden ölse ve doktorlar sizin çok uzun olmayan bir süre içinde %87 ihtimalle meme, %50 ihtimalle de yumurtalık kanserine yakalanacağınızı, bunları aldırarak riski minimize edebileceğinizi söylese ne yaparsınız acaba? Evde oturup kader, nasılsa öleceğiz diye bekler misiniz?

Kadın keyiften aldırmıyor herhalde organlarını. Mide ya da karaciğerini tabii ki aldıramaz ama insan meme ve yumurtalık olmadan yaşayabilir, özellikle böylesi bir risk varken ortada. Erken menapoz da zararlı fakat kanser kadar değilmiş demek ki doktorları bir an önce ameliyat olmasını önermiş. Bizim kadar düşünebiliyordur doktorlar da herhalde değil mi erken menapozun risklerini?

Kadın yine kanser olabilir elbette ama elinden geleni yapıyor işte olmamak için. En azından genetik taşıyıcılığın etkin olduğu organlar için öngörebildiği riskleri bertaraf ediyor. Bunun özellikle kadınlar tarafından anlaşılamaması çok garip gerçekten.

bende 5 yıllık bir evlilik yaşadım. eşim alkol ve uyuşturucu kullanan, şiddet eğilimli ( 2 - 3 kez şiddet göstermiş ) biriydi. anne olabilmek adına bu denli yanıp tutuşurken ( tabiri caizse kahrolurken ) hamile kalmaya cesaret edemedim. öyle bir insanın babalık sorumluluğunu olamayacağını düşündüğümden. 1,5 yıl oluyor boşanalı. ve ben hala bebek kokusu duyduğumda paramparça oluyorum. bu konu da gerçekten çok hassasım.

evliliğim süresince eski arkadaşlarımdan değil ama sonradan edindiğim komşularımdan hep aldığım bir tepkiydi. kısır mısın??? bana bu soru sorulduğunda günlerce kendime gelemedim. evet yedim, içtim, çalıştım ama bir de bana sorun hangi kafayla???

28 yaşındayım ama kendimi çok yaşlı ve her şeye geç kalmış hissediyorum...

Çok geçmiş olsun. Herkes hayatının bir noktasında böyle zor şeyler yaşıyor ve sonra bir şekilde üstesinden aydınlığa çıkıyor. Siz o dönemi atlatmışsınız. Şimdi mutlu olmamak için önünüzde hiçbir engel yok. Daha yaşınız çok genç. Günümüzde 25inden önce evlenene erken evlendin diyorlar. Birçok kadın 30'undan sonra evlenip anne oluyor. Siz niye olmayasınız. Hep iyimser olun, mutlu olmamanız için hiçbir sebep yok. Hem yaşadıklarınız sizi çok güçlü biri kılmıştır eminim. :)

cevabınız için çok teşekkür ederim.

kadın gelmiş 40 yaşına . zaten 5-10 sene sonra menopoza girecek. 5-10 sene daha fayda görecem diye riskli bir organı korumak çok makul değil. memeyi yine bir nebze anlarım ama yumurtalıklar için aynı şey sözkonusu değil. kendi kendine aylık meme muayeneni yaparsın,ultrasonu ve mamografini çektirirsin ama yumurtalığında büyümekte olan bir tümör olduğunu nasıl anlayacaksın? kadın genital sisteminin en kötü huylu kanseri yumurtalık kanseri. tanı anında yaşam beklentisi çok ciddi azalmış olabiliyor. biraz hormon kullanıverir erken menopoz için,olur biter.

bu arada kadın bu işlemi yaptırınca başka bir kansere yakalanmayacak diye bir durum tabii ki yok. ama bahsedilen mutasyon taşıyıcılığında artan risk meme,yumurtalıklar ve rahimde. diğer organ kanserlerine yakalanma riski normal insanlardan çok da farklı değil.

son olarak,bizim ülkemizde yapılmıyor böyle şeyler. neden bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…