Hani eskilerin dedigi gibi; Allah hastanelere kimseleri dusurmesin ama eksik de etmesin. Zaruri olmadiktan sonra ameliyatlardan mumkun mertebe uzak durmak bence en iyisi.. Cok iyi doktorlar oldugu gibi ortalikta kasaplar da yok degil. Ya da adam cok iyi doktordur, o gun karisi ile kavga etmis dalgin ve sinirlidir, o da sana denk gelir, neme lazim.. Ameliyati duzgun gidip hastaneden ilaca dayanikli mikrop kaparak kanina karismis, sonucunda septik sok ve solunum yetmezligine ugradigi icin ventilatore baglanmis, beslenmesi icin karnina delik, vantilatore baglanmasi icin bogazina delik acilip aylarca yatan, poposunda yumrugun rahatlikla sigabilecegi kadar yaralar acilan hastalarla ugrasiyorum ben hergun.Değil mibasit dediğimiz bademcik ameliyatı bile risk taşıyor, cerrahi müdahale sonrası komplikasyonlarda cabası.
Siz hemşireyken bunu yazarsanız biz hastaları düşünün artık, bende rahim sarkmalarının mesaneye baskı yaptığını ve bu sebeple kadınlarda altına kaçırma sorunu yaşandığını biliyorum, bir akrabam sık aralıklarla ve çok kürtaj olmuştukürtajlar rahmin sarkmasına ve sarkan rahimde mesaneye baskı yaparak altına kaçırmasına sebep olmuştu, Rahmi alıp mesaneyi yerine yerleştirmişlerdi ameliyatla.
Aman Allahım sen koruHani eskilerin dedigi gibi; Allah hastanelere kimseleri dusurmesin ama eksik de etmesin. Zaruri olmadiktan sonra ameliyatlardan mumkun mertebe uzak durmak bence en iyisi.. Cok iyi doktorlar oldugu gibi ortalikta kasaplar da yok degil. Ya da adam cok iyi doktordur, o gun karisi ile kavga etmis dalgin ve sinirlidir, o da sana denk gelir, neme lazim.. Ameliyati duzgun gidip hastaneden ilaca dayanikli mikrop kaparak kanina karismis, sonucunda septik sok ve solunum yetmezligine ugradigi icin ventilatore baglanmis, beslenmesi icin karnina delik, vantilatore baglanmasi icin bogazina delik acilip aylarca yatan, poposunda yumrugun rahatlikla sigabilecegi kadar yaralar acilan hastalarla ugrasiyorum ben hergun.
Yav, sizi korkutmak icin yazmiyorum da, oluyor bunlar iste.. Saglik sakaya gelmez, ameliyat son care, butun yollar denendikten sonra yapilacak birsey. Keyfekeder ameliyat olmak bence kumar oynamak gibi. Kazanma sansin cok yuksek gerci ama ya kaybedersen?Aman Allahım sen korudehşete düştüm her bir yorumunuzda
gerçekten keyfekeder ameliyat olan insanlar var mı? bir kez dahaYav, sizi korkutmak icin yazmiyorum da, oluyor bunlar iste.. Saglik sakaya gelmez, ameliyat son care, butun yollar denendikten sonra yapilacak birsey. Keyfekeder ameliyat olmak bence kumar oynamak gibi. Kazanma sansin cok yuksek gerci ama ya kaybedersen?
Olmaz olur mu? Defalarca yapilan estetik ameliyatlari, saglam gogus, rahim ve yumurtaliklari aldirmak, bu topicte oldugu gibi.. Bunlar herkesin zorunlu olarak yaptirdigi ameliyatlar degil ki.gerçekten keyfekeder ameliyat olan insanlar var mı? bir kez daha
hasbinallah şoktan şoka girdim sayende :)Olmaz olur mu? Defalarca yapilan estetik ameliyatlari, saglam gogus, rahim ve yumurtaliklari aldirmak, bu topicte oldugu gibi.. Bunlar herkesin zorunlu olarak yaptirdigi ameliyatlar degil ki.
Yurtdışında biyolojik olarak çocuğu olabilen ve hatta hali hazırda biyolojik çocukları olduğu halde de evlatlık edinen insanlar var. Türkiyede ise yalnızca çocuğu olmayanlar evlat edinebilir şeklinde bir algı var ne yazık ki.39 yaşında 6 çocuğu var
Üstelik 3 ü evlatlık edinilmiş
O kadar takdir ediyorum ki...
Bizim ülkede evlatlığa ayıplı mal gözüyle bakıldığı sürece "dil"de müslüman olarak kalacağız
39 yaşında 6 çocuğu var
Üstelik 3 ü evlatlık edinilmiş
O kadar takdir ediyorum ki...
Bizim ülkede evlatlığa ayıplı mal gözüyle bakıldığı sürece "dil"de müslüman olarak kalacağız
Yurtdışında biyolojik olarak çocuğu olabilen ve hatta hali hazırda biyolojik çocukları olduğu halde de evlatlık edinen insanlar var. Türkiyede ise yalnızca çocuğu olmayanlar evlat edinebilir şeklinde bir algı var ne yazık ki.
Benim bir arkadaşım sağlıksal bir problemi olmadığı halde evlatlık aldı. Çevresindeki kimse doğurgan olduğuna inanmıyor. Birçoğu kısır(!) olduğunu, ama utandığı(!) için sakladığını düşünüyor.
Çok geçmiş olsun. Herkes hayatının bir noktasında böyle zor şeyler yaşıyor ve sonra bir şekilde üstesinden aydınlığa çıkıyor. Siz o dönemi atlatmışsınız. Şimdi mutlu olmamak için önünüzde hiçbir engel yok. Daha yaşınız çok genç. Günümüzde 25inden önce evlenene erken evlendin diyorlar. Birçok kadın 30'undan sonra evlenip anne oluyor. Siz niye olmayasınız. Hep iyimser olun, mutlu olmamanız için hiçbir sebep yok. Hem yaşadıklarınız sizi çok güçlü biri kılmıştır eminim. :)bende 5 yıllık bir evlilik yaşadım. eşim alkol ve uyuşturucu kullanan, şiddet eğilimli ( 2 - 3 kez şiddet göstermiş ) biriydi. anne olabilmek adına bu denli yanıp tutuşurken ( tabiri caizse kahrolurken) hamile kalmaya cesaret edemedim. öyle bir insanın babalık sorumluluğunu olamayacağını düşündüğümden. 1,5 yıl oluyor boşanalı. ve ben hala bebek kokusu duyduğumda paramparça oluyorum. bu konu da gerçekten çok hassasım.
evliliğim süresince eski arkadaşlarımdan değil ama sonradan edindiğim komşularımdan hep aldığım bir tepkiydi. kısır mısın??? bana bu soru sorulduğunda günlerce kendime gelemedim. evet yedim, içtim, çalıştım ama bir de bana sorun hangi kafayla???
28 yaşındayım ama kendimi çok yaşlı ve her şeye geç kalmış hissediyorum...
Çok geçmiş olsun. Herkes hayatının bir noktasında böyle zor şeyler yaşıyor ve sonra bir şekilde üstesinden aydınlığa çıkıyor. Siz o dönemi atlatmışsınız. Şimdi mutlu olmamak için önünüzde hiçbir engel yok. Daha yaşınız çok genç. Günümüzde 25inden önce evlenene erken evlendin diyorlar. Birçok kadın 30'undan sonra evlenip anne oluyor. Siz niye olmayasınız. Hep iyimser olun, mutlu olmamanız için hiçbir sebep yok. Hem yaşadıklarınız sizi çok güçlü biri kılmıştır eminim. :)