Angelina Jolie göğüslerinden sonra yumurtalıklarını aldırdı

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Ünlü aktris Angelina Jolie, kanserden korunmak için bir kez daha ameliyat oldu.

2013 yılında iki göğsünü birden aldıran 39 yaşındaki ABD'li aktris Angelina Jolie, yumurtalıklarını ve fallop tüplerini de aldırdı. Hollywood yıldızı kararın gerekçesini,
New York Times gazeteside yayımlanan ameliyat güncesi başlıklı yazısında anlattı.

Annesi, büyükannesi ve halasını da kanserden kaybeden jolie, kararın kolay olmadığını ancak yumurtalık kanserine yakalanma riskini yüzde 50 artıran bir gen taşıdığını söyledi.

Sağlık konusunda kontrolü ele almanın mümkün olmadığını belirten Jolie, "Ameliyatlar kanser riskini azalttı. ancak garanti etmiyor" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKARIYLA İLGİLİ DUYGUSAL MESAJ

Operasyonun ardından çocuk sahibi olamayacağını belirten Jolie, "Biliyorum ki çocuklarım annem yumurtalık kanserinden öldü demeyecek" sözleriyle ameliyatı çocukları için olduğunun altını çizdi.

Angelina Jolie ve Brad Pitt çiftinin üçü evlatlık olmak üzere 6 çocukları bulunuyor.

NTV

Korkunun ecele faydası yok ki
Allah kimseye yaşatmasın, evlerden Irak ama maalesef o illet musallat olacaksa bir şekilde buluyor insanı
Aynen öyle. İstediğin kadar kaç olacaksa kaçamıyorsun.. Gerçi kendisi de önlem olduğunu söylemiş farkında yani.

Korkunun ecele faydası yok ki
Allah kimseye yaşatmasın, evlerden Irak ama maalesef o illet musallat olacaksa bir şekilde buluyor insanı

Aynen öyle. İstediğin kadar kaç olacaksa kaçamıyorsun.. Gerçi kendisi de önlem olduğunu söylemiş farkında yani.

Kadın meme ve yumurtalık hücrelerinin bozularak kansere sebep olmasına neden olan mutant bir gen taşıyor. Haliyle ne kadar az meme ve yumurtalık hücresi o kadar az risk demek. Yani fıtratımda var deyip geçmiyor, tedbir alıyor :)

Orası öyle tabii ama birde ne yazık ki bu hastalık illa ki ailede hastalık geçmişi olmasıyla alakalı da olmuyor, eniştemin ailesinde kimsede yoktu, üstelik eniştem hayatı boyunca ne içki ne sigara kullanmamıştı ama karaciğer kanserinden kaybettik, kendisi dahi hastalığını öğrendiğinde artık çok geçti
Tedbir evet mutlaka alınmalı lakin olacaksa da oluyor

bende sevgili mune ve afterdarkmoon gibi düşündüm. çünkü hep deriz ya akacak kan damarda durmaz diye o misal ama sende haklısın. eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım :)))))

rabbim şifasını versin kötü şeyler yaşatmasın inş...

Sadece genetik değil çevresel faktörler, vücut yapısı, beslenme şekli vs bir çok etken var. Bir derece bertaraf edebilirsin, sorunlu geni taşıdığını öğrenince yumurtalık ve memeleri aldırmak gibi ya da sigaradan alkolden mümkün olduğunca uzak durmak gibi. Ama yüzde yüz koruma sağlamaz tabii bunlar da, riski azaltır. Ben kadının yaptığını mantıklı buluyorum bu açıdan.

bende sevgili mune ve afterdarkmoon gibi düşündüm. çünkü hep deriz ya akacak kan damarda durmaz diye o misal ama sende haklısın. eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım :)))))

Evet kadın başına %87 olasılıkla gelecek olan bir şeyi %13'e düşürmüş bu operasyonları geçirerek. Mantıklı bir şey yapmış yani riski azaltmış.

kanser sadce göğüz ve yumurtalıklarda olmuyor.bin türlü çeşidi var...

ölmeyim diye kendini koruruken başka yerden hastalınırsın yada çok genç yaşta ayağın takılır bir yere ölürsün...

önlem almak iyi fakat kaçınılmaz birde son var...

Karaciger kanseri bulasici Hepatit C hastaliginin ilerlemesinden de olabiliyor. Oyle birsey soz konusu oldugunda butun ev halki Hepatit asisi olmak zorunda. Tabi bilemem enistenizin hastaligi bundan miydi.. Basiniz sagolsun.

Karaciger kanseri bulasici Hepatit C hastaliginin ilerlemesinden de olabiliyor. Oyle birsey soz konusu oldugunda butun ev halki Hepatit asisi olmak zorunda. Tabi bilemem enistenizin hastaligi bundan miydi.. Basiniz sagolsun.
Teşekkür ederim Saraylim, sebep neydi bilmiyorum fakat hepatit C olmadığını biliyorum çünkü birçok tetkikten geçti, öyle olsa evde çocukları, karısı, hastane de ve evde ziyaretçisi dolup taştı.
Allah kimseye dermansız hastalıklar vermesin inşallah, çok zor

Son düzenleme:
Yumurtalık rahim meme alınmasında bir sakınca yok. Tüm kadınlar için riskli organlar. Memeyi aldırmaya karar vermek çok zor. Ama rahim ve yumurtalığı ben de düşünürüm 40 45 gibi.

allah rahmet etsin...başınız sagolsun munecim

bende hem dayımı hem kuzenimi kaybettim.dayımı mide kanserinden kaybettim,dayım ne içki ne sigara içerdi.o kadar dikkat ederdi ki herşeye ve ailemiz de asla kanser denen hastalık yoktu.dayım 50 yaşındaydı.elimizden kaydı gitti.
kuzenim 42 yaşındaydı beyin tümörinden 2,5 ayda hastalandı ameliyat oldu ve bir daha uyanmadı hani ölüm kimseye yakışmaz denir ya ne dayıma ne de kuzenime hastalık ta ölümde yakışmadı.teyzem kızının ölümüne dayanamadı 1,5 sene sonra onuda kaybettik teyzem vefat edeli 5 ay oldu...bazen ne kadar önlem alınırsan alınsın olmuyor. halen acıları tazecik

olucak bir şey varsa kaçış yok malesef...

Yumurtalık rahim meme alınmasında bir sakınca yok. Tüm kadınlar için riskli organlar. Memeyi aldırmaya karar vermek çok zor. Ama rahim ve yumurtalığı ben de düşünürüm 40 45 gibi.
Rahim tamam ama yumurtalık bilemiyorum yani yumurtalıkları aldırarak erken menopoza girmekle, erken menopozu göze alıp yumurtalık kanserinden korunma arasında seçim yapmakta zorlanırım gibi geliyor, erken menopozunda kendince bazı riskleri var.
Böyle düşününce gerçekten zor bir karar yahu

Kadin hastaliklari alanim degil ama biri yazmisti burada rahim yumurtalik aldirmakla ilgili, aldiranlar bir daha dusunsun diye. Mesaneye yakin olduklari icin birbirlerini tutuyorlarmis ve rahmi aldirdiginda mesane de yerine tutunmakta zayif kalip asagi dogru sarkabiliyor ve ilerde sidik tutamama ve disari sarkma gibi problemlere yol acabiliyormus diye.. Eh.. biraz akla yakin geldi. Ameliyatlardan korkuyorum, calistigim hastaneye o kadar cok ameliyattan komplikasyonlu hasta geliyor ki.. Bir kadin gelmisti gecen ay rahim aldirma (histerektomi) ameliyatindan.. Kadinin yanlislikla bagirsagini delmisler. Karnindan tekrar daha buyuk bir ameliyat yapmak zorunda kalip gene de toparlayamamislar. Yaralarindan muazzam miktarda sari sivilar geliyordu, o sivilari zaptedemiyorlardi doktorlar ve kadinin karnindan sirtina kadar akip dururken degdigi yeri yakip kizartan bu sividan kadin acilarini dindirmek de biz hemsirelere kalmisti. Gunlerce surdu bu durum. Ameliyattan bir kere daha korktum. Milyonlarca kadin bu ameliyati basariyla oluyor ama riski olmayan ameliyat yoktur, ya piyango bana vurursa bu sefer bu hastama oldugu gibi?

Değil mi basit dediğimiz bademcik ameliyatı bile risk taşıyor, cerrahi müdahale sonrası komplikasyonlarda cabası.
Siz hemşireyken bunu yazarsanız biz hastaları düşünün artık, bende rahim sarkmalarının mesaneye baskı yaptığını ve bu sebeple kadınlarda altına kaçırma sorunu yaşandığını biliyorum, bir akrabam sık aralıklarla ve çok kürtaj olmuştu kürtajlar rahmin sarkmasına ve sarkan rahimde mesaneye baskı yaparak altına kaçırmasına sebep olmuştu, Rahmi alıp mesaneyi yerine yerleştirmişlerdi ameliyatla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…