Aynen öyle. İstediğin kadar kaç olacaksa kaçamıyorsun.. Gerçi kendisi de önlem olduğunu söylemiş farkında yani.Korkunun ecele faydası yok ki
Allah kimseye yaşatmasın, evlerden Irak ama maalesef o illet musallat olacaksa bir şekilde buluyor insanı
Korkunun ecele faydası yok ki
Allah kimseye yaşatmasın, evlerden Irak ama maalesef o illet musallat olacaksa bir şekilde buluyor insanı
Aynen öyle. İstediğin kadar kaç olacaksa kaçamıyorsun.. Gerçi kendisi de önlem olduğunu söylemiş farkında yani.
Orası öyle tabii ama birde ne yazık ki bu hastalık illa ki ailede hastalık geçmişi olmasıyla alakalı da olmuyor, eniştemin ailesinde kimsede yoktu, üstelik eniştem hayatı boyunca ne içki ne sigara kullanmamıştı ama karaciğer kanserinden kaybettik, kendisi dahi hastalığını öğrendiğinde artık çok geçtiKadın meme ve yumurtalık hücrelerinin bozularak kansere sebep olmasına neden olan mutant bir gen taşıyor. Haliyle ne kadar az meme ve yumurtalık hücresi o kadar az risk demek. Yani fıtratımda var deyip geçmiyor, tedbir alıyor :)
bende sevgili mune ve afterdarkmoon gibi düşündüm. çünkü hep deriz ya akacak kan damarda durmaz diye o misal ama sende haklısın. eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım :)))))Kadın meme ve yumurtalık hücrelerinin bozularak kansere sebep olmasına neden olan mutant bir gen taşıyor. Haliyle ne kadar az meme ve yumurtalık hücresi o kadar az risk demek. Yani fıtratımda var deyip geçmiyor, tedbir alıyor :)
Orası öyle tabii ama birde ne yazık ki bu hastalık illa ki ailede hastalık geçmişi olmasıyla alakalı da olmuyor, eniştemin ailesinde kimsede yoktu, üstelik eniştem hayatı boyunca ne içki ne sigara kullanmamıştı ama karaciğer kanserinden kaybettik, kendisi dahi hastalığını öğrendiğinde artık çok geçti
Tedbir evet mutlaka alınmalı lakin olacaksa da oluyor
bende sevgili mune ve afterdarkmoon gibi düşündüm. çünkü hep deriz ya akacak kan damarda durmaz diye o misal ama sende haklısın. eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım :)))))
Karaciger kanseri bulasici Hepatit C hastaliginin ilerlemesinden de olabiliyor. Oyle birsey soz konusu oldugunda butun ev halki Hepatit asisi olmak zorunda. Tabi bilemem enistenizin hastaligi bundan miydi.. Basiniz sagolsun.Orası öyle tabii ama birde ne yazık ki bu hastalık illa ki ailede hastalık geçmişi olmasıyla alakalı da olmuyor, eniştemin ailesinde kimsede yoktu, üstelik eniştem hayatı boyunca ne içki ne sigara kullanmamıştı ama karaciğer kanserinden kaybettik, kendisi dahi hastalığını öğrendiğinde artık çok geçti
Teşekkür ederim Saraylim, sebep neydi bilmiyorum fakat hepatit C olmadığını biliyorum çünkü birçok tetkikten geçti, öyle olsa evde çocukları, karısı, hastane de ve evde ziyaretçisi dolup taştı.Karaciger kanseri bulasici Hepatit C hastaliginin ilerlemesinden de olabiliyor. Oyle birsey soz konusu oldugunda butun ev halki Hepatit asisi olmak zorunda. Tabi bilemem enistenizin hastaligi bundan miydi.. Basiniz sagolsun.
Orası öyle tabii ama birde ne yazık ki bu hastalık illa ki ailede hastalık geçmişi olmasıyla alakalı da olmuyor, eniştemin ailesinde kimsede yoktu, üstelik eniştem hayatı boyunca ne içki ne sigara kullanmamıştı ama karaciğer kanserinden kaybettik, kendisi dahi hastalığını öğrendiğinde artık çok geçti
Rahim tamam ama yumurtalık bilemiyorumYumurtalık rahim meme alınmasında bir sakınca yok. Tüm kadınlar için riskli organlar. Memeyi aldırmaya karar vermek çok zor. Ama rahim ve yumurtalığı ben de düşünürüm 40 45 gibi.
Kadin hastaliklari alanim degil ama biri yazmisti burada rahim yumurtalik aldirmakla ilgili, aldiranlar bir daha dusunsun diye. Mesaneye yakin olduklari icin birbirlerini tutuyorlarmis ve rahmi aldirdiginda mesane de yerine tutunmakta zayif kalip asagi dogru sarkabiliyor ve ilerde sidik tutamama ve disari sarkma gibi problemlere yol acabiliyormus diye.. Eh.. biraz akla yakin geldi. Ameliyatlardan korkuyorum, calistigim hastaneye o kadar cok ameliyattan komplikasyonlu hasta geliyor ki.. Bir kadin gelmisti gecen ay rahim aldirma (histerektomi) ameliyatindan.. Kadinin yanlislikla bagirsagini delmisler. Karnindan tekrar daha buyuk bir ameliyat yapmak zorunda kalip gene de toparlayamamislar. Yaralarindan muazzam miktarda sari sivilar geliyordu, o sivilari zaptedemiyorlardi doktorlar ve kadinin karnindan sirtina kadar akip dururken degdigi yeri yakip kizartan bu sividan kadin acilarini dindirmek de biz hemsirelere kalmisti. Gunlerce surdu bu durum. Ameliyattan bir kere daha korktum. Milyonlarca kadin bu ameliyati basariyla oluyor ama riski olmayan ameliyat yoktur, ya piyango bana vurursa bu sefer bu hastama oldugu gibi?