Anestezi ve sigara

mavimsiiii1

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2023
108
8
16
34
Merhabaaa arkadaşlar size bir kaç soru sormak istiyorum .
Perşembe günü 8 de ameliyatım var .
( safra kesemde )
Ama anesteziden çok korkuyorum sigara içtiğim için çarşamba günü hastaneye yatısım var ve hiç bir şekilde içmeyeceğim sigara
Zaten perşembe günü de ameliyatım var 8 de
Ama çok korkuyorum sigara etkiler diye yada uyanamam masada kalırım diye benim gibi olanlar varsa lütfen bilgi paylaşanı yapabilir misiniz

Safra amaleyına girmiş biri olarak sunu dıyorum
Bu demek oluyor ki beni örnek al sakın bak ben sadece yaptığımı söylüyorum ben ameliyat olduğum gün sigara içtim gayet içmezsem kafayı yerim çünkü bir tane içtim tamam fazla içmedim ama bir tane içmişim Bir sıkıntı falan da olmadı ama içi şeyin dönemli mesela içer içmez ameliyata girmedim içtim dört 5 saat sonra ameliyata girdim öyle düşün safra ameliyatı çok basit bir ameliyat MAX 1 saate odandasın ben mide kanaması geçirdiğim pankreas iltihabı geçirdim kanserden döndüm benim ameliyatım çok zordu benim 6 saat sürdü 45 dakikalık ameliyat ama normal insanlarda en falza 1saat korkma kendini mesela içeceğin zaman ameliyattan saatler önce iç tutamıyorsan kendini ama tutmaya calıs tabi mesela içeceksen akşam dokuzda onda iç daha da içme ben ameliyat oldum kendime geldim ertesi günü sigara içtim yani içebilir miyim dedim içebilirsin dediler Bir de şöyle düşün apar topar safra ameliyatı girenler oluyor ama bunlar sigara içenler oluyor benim babam mesela apar topar girdi ve sigara içmişti yani adamın yaşı da var bayağı bir şey de olmadı kötüyü düşünme

Ameliyat hakkında takıldığın bir şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım nasıl rahatlatmam gerekiyorsa seni elimden geleni yaparım sormak istediğin bir şey varsa sor yardımcı olurum bu konuda biraz uzman oldum diyebilirim

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için bir nebzede olsa içim rahatladı Allah razı olsun.
Eylül ayında 5 gün hastanede kaldım.
safra kesesi iltihabı geçirdiğim için
Normalde korkmazdım korkmuyordum da
Ama işte bazı yorumlar felan okudum
YouTube da felan çok endişelendim.

Sanırım ilk ameliyat olacağım için de biraz endişeliyim.
Siz devlet hastanesinde mi oldunuz ?
Yatış olduktan sonra süreç nasıl işliyor ?
Ekg ? Akciğer grafisi çekiliyor mu ?
sanırım yoğun anestezi vermiyorlar anladığım kadarıyla ameliyat süresince veriyorlar

Hayır kuzu ameliyat oluyorsun mesela ameliyat olduktan sonra odaya geçtikten sonra eğer uyanmazsan onlar seni uyandırıyor uyanabiliyorsun yani öyle bir sıkıntı yok 1 saat içerisinde ya da 2 saat içerisinde seni kaldırıyorlar çünkü yürüyüş yapman gerekiyor mutlaka bir şeyler yemen gerekiyor ama sıvı tarzında yedirecekler onun kontrolü oluyor bakalım hani yiyebiliyor musun tuvalete çıkabiliyor musun yürüyüş önemli onun dışında herhangi herhangi bir şey çekmiyorlar daha öncesinde yapıldıysa her şeyin Tamsa eger acil bir hasta yoksa tabi seni hemen alırlar bana da sabah sekizde demişlerdi ama maalesef bir gün sonrasına gitmişti ben araştırmada olmuştum ben o dönemler bir de hamilelik sürecim falan vardı hamileyken çıkmıştı bu durum inan çok çektim yani ben öncesinde çok çektim safra artık bitmiş haldeydi zaten ameliyata girdiğinde tabi hiçbir şekilde ağrım falan yoktu o birkaç ay sonra girdim doğum falan yapılmıştı çocuğum olmuştu 4.05 aylık o kadar zaman geçti yani Anestezi yapıldıktak sonra hiçbir şey hissetmiyorsun zaten ama uyandiginda tabii ki de ağrıların olacak bir de bu insanın acı eşi dediğimiz durumla da alakalı mesala hani bazılarımız çok nazlı olur çok böyle ağrı hisseder güçlü olursan o kadar ağrı hissetmezsin

Bir de kendini böyle çok araştırarak bir şeylere bakarak sakın psikolojini bozmaya çalışma öyle emin ol çok zor bir sey değil çok basit Allahın izniyle olacaksın odana çıkacaksın ağrın olamaz diyemem tabii ki de olacak sonuçta ne kadar kapalı bir ameliyat olsa bile hortum sokuyolar yani kolay bir şey değil acısını illaki hissedeceksin ama böyle nasıl söyliyim dayanamayacağın şekilde değil zaten hemen müdahale ediyorlar ağrı kesicilerle serumlarla o ağrıyı düşürüyorlar sende ki şimdi ben narkoz etkisiyle beni videoya Çekin de seni konuştursunlar mesela o şekilde kendince eğlen ama kötuyu düşünmek yok ben hiçbir şekilde kafayı takmadım çok rahat girdim çıktım da tabi ağrılarım olduğu için narkoz etkisiyle bağırdığımı hatırlıyorum onu çok iyi hatırlıyorum ama daha ameliyathanedeydim sonrasında zaten serum verdiklerini biliyorum sonra hiçbir şeyim yoktu üç güne toparlandım tabi yattım on gün boyunca evde hastanede bir gün kalıyorsun ztn bak o kadar iyiydim ki 15 gün sonra işe girdim

Bende en çok anesteziden sonra uyanamamaktan korkuyorum hani ya ölürsem diye .
İnsan canı işte kıymetli oluyor böyle durumlarda ..
bizde de genetik sanırım babaannemden kalan miras.

Beni korkutan sadece anesteziden uyanamamak .
Onun haricinde ağrılarımı az çok tahmin edebiliyorum .
Zaten serumla felan da geçeceğini düşünüyorum
Ama işte sorun anesteziden uyanmak sanırım benim için
Cuma günü de çıkışım olur umarım hastanede kalmak istemiyorum ve umarım perşembe günü ameliyatım olur saat 8 de yazmışlar ama 10da alırlar muhtemelen öncesinde sakinleştirici felan verseler fena olmazdı

Çevremde olan insanlarda korkulacak bir şey yok diyorlar
80 yaşındaki kalbi olan teyze bile 1 ay önce ameliyat oldu
Ama neden böyle endişeliyim bilmiyorum
İçimde bir huzursuzluk var istemsiz

Peki ameliyat sonrasında gaz şişkinlik yada farklı bagırsak ile ilgili sorunlarınız oldu mu nelere dikkat ettiniz ?

Ameliyat
sakın bak öyle şeyler talep etme o gün senin için bol bol dua edeceğim çıkamam diye bir şey yok kafamdan öyle düşünceleri lütfen çıkar şimdi nasıl örnek vereyim bir insan ölecekse kafana küçük bir taş gelse de zaman dolduysa zaten gider o yüzden bu tarz şeylere sakın ölürüm kalkamam deme bak rica edıyorum gerekirse o güne kadar seninle konuşurum sakinleştirirım İstanbul’daysan bile yakınsan gelirim bile yani ameliyatına gerçekten bak bunu tüm kalbimle söylüyorum oradan sağ salim çıkacaksın öyle korkulacak asla bir şey yok anlıyorum seni o psikolojiyi Bir an önce kurtul bundan safra insanı cddn bekleyınce öldurur ben çok geç ama benim gerçekten çok sıkıntılıydı hamile olunca bazı şeyler müdahale edilmiyor o yüzden kesinlikle canını sıkma ben inanıyorum sen oradan çıkacaksın benim tüm dualarım seninle olacak o gün kendine gelince de buraya yazmanı isteyeceğim iyi olduğunu bilmek istiyorum

Benim mesela babamın karnı vardı ameliyattan sonra o karnı şişkinlik indı şimdi bunu anlatma sebebim kişiden kişiyi değişmesi mesela ben zayıfım kilo aldım ben de bir de hazımsızlık da var bu tamamen kişiden kişi değişebilecek bir durum eğer sıvı alimini çok yaparsan şişkinliğin falan olmaz rahat bir şekilde normal hayatında nasılsan öyle olursun yeme içme konusunda zaten sana söyleyecekler yememen gerekenleri yumurta gibi tarzında şeyleri yememen gerektiğini söyleyecekler bir süre uzak olunacak gıdalar olucak çok fazla bir şey eksilmeyecek hayatından en önemlisi bol bol sıvı tüketimi olacak ben mesela bir patates yemeği yaptığım zaman onu kaşıkla ezerek yiyordum öğütme kolay olsun diye tabi bu süreç iyileşene kadar da ondan sonra yavaş yavaş yemeye başladım bu süreçte çok uzun süre degıl 15 gün kadardı

Gerçekten çok teşekkür ederim gün bize de olsa içim rahatladı yani umarım ben de buraya tekrardan sana iyi olduğuma dair bir şeyler yazarım ameliyattan çıkarsam eğer ve kendime gelirsem direk işim buraya bakıp sana yazmak olacak şüphen olmasın sadece anestezi beni korkutuyor anesteziden sonra da her şeyin yerinde olacağını düşünüyorum peki bir şey daha sormak istiyorum Tuvalet yaptıktan sonra mı çıkartıyorlar hastaları mesela tuvaletini yapamadı o gün diyelim hastanede mi kalmak zorunda kalıyorsunuz

Tuvaletini mutlaka yapman gerekiyor en azından benim dönemimde öyleydi çünkü ben İstanbul’un en iyi araştırma Hastanesi’ndeydim orada ameliyat olmak ve randevu almak o kadar zor ki onlar çok temkinli davranıyorlar bu konuda şimdi sen hangi hastanede olacağını bilmiyorum özelse belki bunu sıkıntı yapmayıp çıkartabılırler Çünkü sert koşuldu tuvalet konusunu soruldu sürekli ben de yaptım dedim çıktım yanlış hatırlamıyorsam ben sadece küçük abdest yaptığımı hatırlıyorum herhalde galiba önemli olan nasıl yaptığın değil de yapılış önemli diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam bak şimdi burada tıkandım ben öyle hatırlıyorum bir de yürüyebiliyor musun onu kontrol ediyorlar baktın iyisin ertesi gün taburcu bak hala diyorsun ki çıkabilir miyim kavga ederiz senle ona göre

Hangi hastanede oldunuz ?
Ve uyanmanız kac saat sürdü ?
Sizin anestezi sürenizde baya uzun 6 saat ameliyatı olmuşsunuz
1 saat kalacaksam tahmini o zaman anestezi de cokk fazla değildir
Anestezi doktorumda burada önemli rolü vardır mutlaka
Size sorduğu sorular neydi tam olarak doktorunuzun
Ben Kartal lütfi kırdan şehir hastanesinde olacağım

Bende capa hastenesınde oldum uyanmam uzun sürmedi hatta hemşire geldi beni dürttü sen de hala ne yatıyorsun dedi kaldırdı beni kanka olmuştuk ben biraz canı yakındım o dönemlerde herkesle konuşur sohbet eder o yüzden beni çok seviyorlardı benim 6 saat sürme sebebi benim öncesinde yaşadığım rahatsızlıklardan dolayıydı ben pankreas kanserinden döndüm hamilelik döneminde de çamurlulaşma iltihapta beraber migde kanaması geçirmiştim o yüzden biraz dikkatli oldular bu senin için geçerli bir şey değil çünkü benim durumum çok farklıydı altında farklı şeyler vardı o yüzden sen sakın bunlara kafayı yorma bunları sen Yaşamadın seninki normal bir ameliyat olacak uyanman da 1 saati 2 saati bulur çünkü benim de öyle oldu ama ben fazla uykucuyum anesteziyi bulunca fazla fazla uyumak istedim

Sizin olduğunuz hastane güzelmiş
Benimkisi de güzeldir diye tahmin ediyorum burada da güzel doktorlar var ..
genel cerrahi uzmanları çok tecrübeli ama elbette hangi doktorun gireceğini bilmiyorum ameliyatına

Sizin olduğunuz hastane güzelmiş
Benimkisi de güzeldir diye tahmin ediyorum burada da güzel doktorlar var ..
genel cerrahi uzmanları çok tecrübeli ama elbette hangi doktorun gireceğini bilmiyorum ameliyatına
Zaten merak etme oraya genel cerrah uzmanları giriyor en iyi doktorlar girecektir ve güzelce cıkıcaksın kendine geldikten sonra iyice Toparlanınınca burayı da iyiyim diye yazacaksın şimdi günün yaklaştı iyice stres oluyorsun tabi stres olmak yok sağ salim çıkacaksın dualarım hep seninle olacak

Çok teşekkür ederim canııım
Hem güzel dileklerin için hem duaların için
Buraya yazmak için sabırsızlanıyor olacagım

Bu arada bir şey sormak istiyorum
Anestezi doktoru sizinle özel mi görüşme yapıyor ?
Boy kilo soruyor mu yada ne gibi sorular soruyorlar

Bu arada bir şey sormak istiyorum
Anestezi doktoru sizinle özel mi görüşme yapıyor ?
Boy kilo soruyor mu yada ne gibi sorular soruyorlar
Yok kuzu bir soru sormuyorlar zaten senin öncesinde kan alımı olmuştur bakıldıysa her şey bir şey sorulmuyor seni giydiriyorlar gidiyorsun ameliyat ameliyatı olacaksın herhangi bir şekilde boyun kilon falan bunlar hiç önemli değil hiç böyle SORULAR sorulmadı çünkü bana normal gittiğim ameliyathaneye verdiler narkozu uyandım odadaydım onun dışında pek bir şey sorulmadı işte ameliyattan sonra soruluyor ağrın var mı nasılsın falan diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…