anensefaliden sonra tekrar hamile kalan var mı ?

Beril buraya yazdıklarını her okuduğumda yaşadıkları,hissettikleri nasıl da benimle aynı diyorum.Gerçekten çok üzülüyorum.Sen ALLAHA sığındın,O'ndan gelene isyan etmeden razı oldun ya ALLAH sana o gücü verecektir bence.Bi kere sen şuanda dünyanın en güzel duygularından birini burukta olsa yaşıyosun.Anne olabilmekte herkese nasip olamayabiliyor.Bunun için bile bence insan şukredebilmeli.Onun karnındaki hareketleri,tekmeleri seni daha çok ona bağlayacak.Evladın senin belkide imtihanın olacak.İnşallah bu dönemi en kolay şekilde geçirirsin canım.ALLAHIM sana ve senin durumunda olan herkese yardım etsin kolaylıklar versin isyana sürüklemeden sabırlar versin inşallah.Zaman zaman buraya yine bakarım ben eğer bişey olursa ya da kendini kotu hıssedersen seni dinlerim olabilidiğim kadarıyla sana destek olmak isterim.Bu arada benim içimi rahatlatan kendimi iyi hissettiren bi söz okumustum daha önce.Belkı sana da iyi gelir.(İmtihan bu ya..Seni muhatap alıyor Yaradan.)

kızlar sizlere umut olabilirsem ne mutlu bana.. aynı hastalıktan benim bebeğimde de vardı 14. haftasında sonlandırıldı. hatta bu ikinci gebeliğimdi malesef ilk gebeliğimde buna benzer bir sebepten 18. haftada sonlandırıldı. buraya böyle yazmak çok basit tabi ama benim içimdeki o derinnn yaralardan hiç bahsetmiyorum bile.. neyse eşimle bütün testleri yaptıırdık gen tsti falan her şey. hiç bişey çıkmadı. doktor bana kan sulandırıcı hap ve iğne verdi hamile kalınca bunları içtim ve en önemlisi hamileliğimin 7 ay öncesinden folbiol veelevit kullandım. allahıma binlerce kez şükürler olsun bebeğim sağlıklı dünyaya geldi 14 aylık bile oldu kuzum. inşallah sizlere de nasip olur umudunuzu yitirmeyin. 9 ay boyunca her gün iğne oldu oğlum sağlıklı olsun ömrümün sonuna kadar razıyım

Sevindim cnm sizin adınıza inş.Allahım yavrunuzun acısını yaşatmaz analı babalı büyür umudumuz var ama ister istemezde gülerken akıla geliyo napalım kader dicez herşey bizim için sonuçta

melekce teşekkürederim mesaj gönderemiyorum mesaj sayım 50 olcakmış daaa.......
eylülcüm teşekkürederim.
Bu sıralar en iyi yaptığım şey susmak çünkü içimdeki acıyı tarif edemiyorum susuyorum sadece ve bebeğimin hareketlerini tekmelerini hissederek sürekli boğazım düğümlü, gözüm yaşlı dolaşıyorum. Herkesden her şeyden kaçıyorum. İnsanlar karnımı görüp sormasın diye hep kaçıyorum yakın çevrem hariç herkese iyi deyip geçiştiriyorum. Yakın çevremde bile bilenlerden bu durumu anlamayan anlayamayan çookkk anlamalarını beklememem gerek aslında ama olmuyor işte öyle. Karşıdan biri ben olsaydım ben de aynı soruları sorardım belkide. Ama buraya rahat yazabiliyorum en azından beni anlayan sizler varsınız. Buraya yazı yazmadan ziyaretçi girişi yapıp bu konuyu araştırırken belkide çoğunun başına gelmiş bi çok kişi bunları okuyor ve aynı duyguları yaşıyor.
Herkes türlü türlü sınavlardan geçiyor bizlerde bu sınavı sabırla, selametle atlatırız inşallah.
Eylülcüm her şey o kadar açık öyle değil mi acını hafifleten ayetler hadisler en önemlisi RABBİMe güvenmek dayanmak bu içimi serinletiyor çok daraldığımda. İnşallah sonuna kadar hayırlısıyla haşa isyan etmeden sabırla tevekkülle gideriz....
Dualarınızda eksik etmeyinn.

Sizi takip ediyorum,hemen hemen aynı durumdayız,belki hatırlarsın diğer forumlardan.Benim doğumum bu ayın sonunda İnşallah,bakalım bizi neler bekliyor,Allah tan hayırlısı dedik ve bekliyoruz.Çevredekileri artık hiç takmıyorum ben,en son bana bebeğimi aldırmamı söyleyen,ona bakamayacağımı dile getiren bir akrabamız telefonla aradı,ben son 1 haftadır çok fena hasta oldum ve acile kaldırıldım,geçmiş olsun dedikten sonra bebeği sordu,bende daha var doğuma erken sezeryana almıyorlar ne yazık ki dedim,bana yaaa ben sana demiştim kızım demesin mi,Allah ım başka zaman olsa çok sinirlenirdim ama artık kızmıyorum böyle insanlara,Allah ıslah etsin,kendi gelininin başınada geldi aynı olay ama onlar hiç bekletmedi,hemen gebeliği sonlandırdı.Tabi herkesin kendi kararı,ben onların kararına nasıl karışmadıysam o da benimkine karışmasın ama olmuyor işte,kimseyi değiştiremezsin.Uzun oldu ama bence kimseye birşey anlatmana veya kaçmana gerek yok bence.Allah yardımcımız olsun.

Merhabalar,
azyeb ALLAH kolaylık versin doğumunda nasıl doğum yapacaksın normal mi sezeryan mı ?
Cuma günü yine doktora gittim gittiğime pişman ettiler ünideki hastaneye gidiyorum ya kadın zaten beni görünce gene geldi bunlar der gibi bakıyo zaten suratıma bu sefer içindekileri de söyledi. -Bana sürekli sölüyomuşta ben anlamıyomuşumda ölü bi bebek dünyaya getircekmişimde herkesi üzüyomuşumda. Yanına bide erkek başka bi hoca çağırdı durumumu ona söyledi adamın beni bi dövmediği kaldı. Ben ne kadar saçma işler yapıyomuşum problemli bi insanmışım ben 40 yıldır beni tanıyoya neye uğradığımı şaşırdım kalakaldım öyle ikisi birden yaylım ateşine tuttular beni. Ben arada konuşabildiğim zaman ben sonuna kadar gidip sezeryan olmaya karar verdim diyebildiğimde hala anlamıyomuşum bilmem ne bir sürü şey söylediler. Ve asla sezeryan olamazmışım sezeryan sağlıklı bir bebekte risk olduğu zaman olunurmuş. O erkek doktor ilk defa gördüm zaten orda gitçekmişim ya özele ya da devlete yapmazlarmış beni sezeryan. Ha ayrıca o sürekli gittiğim kadın doktor ben ona güvenmiyomuşumda başka doktorlara gidiyomuşum bide anlamıyomuşum ya ben artık benimle konuşmak istemiyomuş. Ameliyatı varmış zaten çekti gitti. Neye uğradığımı ne diyeceğimi şaşırdım sonradan dank etti ama geçti ağzımı açıp niye onlara cevap vermedim diye kendime kızdım. ALLAHA havale ediyorum.
Ve sonra özel hastaneye gittim ordaki de tabi olayı ilk duyduğundan anlayamadı çoğu gibi zamanıma yazık olduğunu falan hep söylenenleri söyledi. Beni takip edemeyeceğini söyledi. Boş yere sezeryan olmamı bi an önce doğurmamı aynı şeyleri söyledi. Bebek doğduğunda 1,2 saat yaşasa bile yoğun bakım ünitesi mi yokmuş neymiş çocuk doktoruna bunu kabul etmezmiş bilmem ne artık imajlarını mı düşündüler bilemiyorum orasıda beni kabul etmedi. 2. şoku da orda yaşadım kendimi sezeryana hazırlamıştım normal doğumda oluşabilecek risklere karşı şimdi ne yapıcağımı şaşırdım.
Bebeğin durumunu ilk devlet hastanesinde öğrenmiştim sonra hiç gitmedim tek orası kaldı artık orasıda kabul etmezse beni evde doğuracam heralde kendi kendime.

Çok yoruldum kızlar artık zaten benim canım yeterince sıkkın bide bu doktorların yaptıkları. Hangi doğum benim için uygun ne yapmalıyım bilmiyorum beni başlarından atıp uğraşmak istemiyolar.ALLAH benim ve benim durumumdakilerin yardımcısı olsun.

Amin canım,Allah sana da ve bizim gibi olan herkese yardım etsin.Gerçekten çok zor bir durum,ya kendi durumumuza üzülelim dr.ların bu tutumlarına mı?Son birkaç kontrole kadar hemen hemen banada aynı muamele yapılıyordu.Niye sonlandırmıyorsun gibi,hatta ilk doğumumu yaptığım dr.um 30.haftamdı galiba hala sonlandırabileceğimden bahsetti.Önceden hem özel hem devlet hastanesine gidiyordum ama özeldende bilgi alamayınca şimdi sadece ünv.hastanesine gidiyorum.Doğumum sezeryan olacak çünkü başı büyüdüğü için normal yapabilme şansım yok ve tabi sırtındaki açıklıkta var.Nerede oturuyorsun bilmiyorum ama Erdem Hastanesi Ayşe hanımı önerebilirim,hem bilgi veriyor hem anlayışla yaklaşıyor.Beni kararımdan dolayı tebrik eden tek dr.O oldu.

Şu an korkuyorum açıkcası artık 31. haftadayım doğumu yapsam mı diyorum. Normal bi bebek bu haftalarda doğduğunda yaşayabiliyo. Bi yandan bu kadar sabrettim diyorum biraz daha diyorum. Ama normal doğumda oluşabilecek riskler rahmimi kaybetmem korkusu falan beni korkutuyor. Sezeryan sadece bebek için mi yapmıyolar benimde bi riskim var mı anlamıyorum ki sana sezeryan olmaz deyip kestirip atıyolar. Yani 41. haftaya kadar gidebilir belki daha da uzayabilir bu durumda sancımın suyumun gelmesini mi bekliycem yoksa 40ta gidip doğumu yapıcam mı nasıl yapıcam bilmiyorumm

meraba öncelikle bu cesur kararından dolayı kutluyorum. gerçekten bu çok zor bi karar ben ntd teşhisiyle 18 haftalık gebeliğimi sonlandırdım ama vicdan azabı hiç geçmiyor.benim bu kararı almamda çevremin etkiside büyüktü ama doktor bebeğimin doğsa bile acı çekeceğini söyledi belki herşeye katlanabilirdim ama bebeğimin acı çekme fikrine bile dayanamadım. neyse uzatmayayım bu kadar gelmişsin belki de bi mucize olur rabbim isterse herşey olur sıkma canını

40.haftaya kadar beklemek ve normal doğum senin için tehlikeliyse,doğumu erken yapman gerekir,kendi hayatını tehlikeye atma bence,tabi ilk önce bunu dr.la çok iyi konuşman gerek,senin için riskleri nelerdir diye,ama malesef dr.lar net bir açıklama yapmıyor,hatta böyle durumlarda konuşmaya bile gerek duymuyorlar,tek söyledikleri neden sonlandırmıyorsun oluyor.Allah yardımcımız olsun canım.

Aslında doktorlar eleştirmeyi,yadırgamayı bırakıp anne ve bebek için oluşabilecek riskleri net bir şekilde anlatsa,annenin neler hissettiğini neler düşündüğünü sorup onu da rahatlatacak ama tabiki gerçek olan cevapları verse belki de senin için her şey daha kolay olacak Berilcim. Malesef bu durumda karşıdan cahil ya da anlamaz gibi görülebiliyoruz.Bu gebeliklerde bebeğin yaşama ihtimali olmadığını söyledikleri için bebeğin sağlığını ön planda tutmuyorlar.Sezeryanla doğum da bebeğin sağlığının tehlikeli olduğu durumlarda yapıldığı için özellikle devlet hastanelerinde bu doğum en son çare olarak yapılıyor.Onun dışında sancın yoksa bile suni sancı verilerek normal doğum yaptırılıyor.Tabi bebeğinin duruş şeklide nasıl doğum yapacağını etkiliyor.Ayrıca belki daha kolay gibi görülüyor ama sezeryanında riskleri olduğunu düşünüyorum Berilcim. Sezeryanda anestezi uygulanıyor.Allah korusun doğumda ya da sonrasında herhangi bir komplikasyon olabilir. Sonuçta sezeryan hakkını kullanmış olman da senin için dezavantaj.Hiç birimiz ikinci gebelikte bir sorunla karşılaşıp karşılaşmayacağımızı bilmiyoruz.Bu arada bunlar gittiğim doktorların bana söylediği şeylerdi.Yanlış hatırlamıyosam senin bebeğinin kafasında sivri kemik çıkıntıları olduğunu bir doktor söyledi demiştin.İşte bu durumda senın sağlığında riske giriyorsa zaten doktorlar seni sezeryana alır gibi geliyor bana canım.İnsan bazen oluruna bırakmak istiyor ama rahmi kaybetme riskini öğrenince ister istemez kafası karışıyor.Ne yapmalıyım diye doktorlardan tatmin edecek bir cevap bekliyor.Allah yardımcın olsun canım.Üzüldün ağladın canın sıkıldı ama bak 31 hafta olmuş bile.Zaman bir şekilde geçiyor.Bundan sonraki dönemi de hakkınızda ne nasıl hayırlıysa o şekilde geçirirsin inşallah.

Cnm bebekten bu durumda maalesef beklenti yok
Ama kendin için düzenli kontrole gitmeye devam et
Eğer 41 haftaya kadar doğum olmazsa dışardan başlatmak gerekir
Anansefalili bebeklerin doğumu iyi baş pozisyonu alamamalarından daha uzun sürer ve sezaryen bile gerekebilir
Ama hemen sezaryen denmez çünkü sezaryen yaşama ihtimali maalesef olmayan bir bebek için anneyi riske sokmak olur,bir sezaryen hakkını almak olur
En iyisi bir üniversite veya eğitim araştırma hastanesinde takip olman

Anansefalili bebeklere sonlandırma öneriyoruz çünkü sadece gebe olduğu için bir kadının ölme ihtimali diğer kadınlara göre 10 kata yakın artar,hele ki gebelik büyüdükçe
Yaşam ihtimali olmayan bir bebek için bu ihtimali arttırmayı anne için risk görürüz
Bu bebeğin yaşam ihtimalinin olmadığı her durum için aynıdır
Ama eğer ki hamile bayan bu riski anlar,bilir,kabul ederse kimseye aksi bir söz söylemek düşmez ama bence de sonlandırmak anne için daha doğru bir durumdur

Teşekkürederim ilgilendiğiniz için.
Doktor musunuz acaba?
Belki çok bi farkı yoktur ama benim bebeğim acrania imiş beyni var fakat ensesine akmış ultrasondada gördük net bir şekilde.
Ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım doktorlar sürekli başından atıyor biz sana söylüyoruz olabilecekleri gerisi sana kalmış diyorlar sezeryan olmayı düşünürken olamazsın dediler sezeryanın bana ne gibi bir zararı var anlamadım kesip almıyorlar mı?
Normal doğumda oluşabilecek riskler de beni korkutuyor. O kadar doktor gezdim ki sadece biri hiç bişi olmaz normal doğurursun dedi çoğuda riskli doğum olur dedi.

Doktorum,riskli doğumdan kasıt uzun sürer,doğumda bebeğin başı iterek rahim ağzını açıyor,senin durumunda bebeğin şekili başı yok,pozisyon almayıp tam zor doğuma neden olabiliyor.sağlıklı bir bebekte bu risk alınmaz bir sorun olmasın diye ama senin durumun özel bebek zaten kayıp sayılıyor,doğumda sıkıntı yaşasa ve kaybedilse bile zaten kaybedileceği için normal doğumdan çok korkulmuyor.

Şöyle düşün bizim ülkemizde istemeli sezaryen özellerin yüzünden çok ama yurtdışında sadece bebek zor durumdaysa veya kalacaksa yapılır.çünkü anneye zararlıdır.akrania ve anenfesalide ise bebekten zaten umut yok,anneyi riske atıp sezaryene almanın anlamı yok.sezaryende kanama,enfeksiyon,rahmi kaybetme ihtimali daha yüksek .her sezaryen sonrası içerisi yapışıyor.bir yerin kesilincr hani iz kalır sert doku oluşur ya her sezaryen sonrası iç organlar birbirine yapılıp sonraki ameliyatları güçleştiriyor vs.pekala senin durumunda sezaryen ne zaman yapılır?bebek bir türlü doğmaz,doğum uzar,anne için riskli olmaya başkan ise sezaryen yapılır.benim gördüğüm anensefalilerin bir çoğu normal doğurdu.biraz daha uzun sürdü ve genelde doğumu dışardan başlatmak gerekti.ama doğum oldu.özelde sana sezaryan yapacak doktor da bulabilirsin ama bence de uygun olmaz.

Son olarak şunu söyleyeyim normal doğum her zaman sezaryenden daha az risklidir.kesip almak öyle kolay iş değil,koca ameliyat.

berilcim Allah yardımcın olsun bende bebeğimi 22 eylülde anensefaliden kaybettim daha doğrusu aldırmak zorunda kaldım cesaret edemedim doğurmaya bebeğim daha 12 haftalıktı ozaman bile çok zor kaldırdım bu acıyı, içimde iyice büyüdüğünde onu hissettiğimde hiç kaldıramamam toparlanamam diye düşündüm. Ama hiç unutamıyorum yaşadıklarımı 10 gün hastanede kaldım tüm ilaçlara rağmen düşük yapamadım ve kürtaj olmak zorunda kaldım. çok zor bir duygu Rabbim dayanma gücü sabrı versin sana inşallah ve birdaha bu acıları bu korkuları yaşatmasın hiçbirimize, ben hala korkumdan folbiol içiyorum birdaha hamile kalırsam ve yine aynı durumla karşılaşırsam diye...
ben hastanedeyken ablam hep Meryem suresini ben çok yararını gördüm tasviye ederim, dualarım seninle...

Arkadaşlar anensefaliden sonra hamile kalıp sağlıklı bebişleri olan yokmu umut olun bize

Arkadaşlar anensefaliden sonra hamile kalıp sağlıklı bebişleri olan yokmu umut olun bize

ben varım canım....2011 5 temmuzda 14haftalık bebeğimi aldırmak zorunda kaldım ilk ensefolesel dediler sonra anensefali.ekim 2012de kızıma hamile kaldım tabi bu arada 1 yıl boyunca hiç aksatmadan folbiol aldım....12 temmuzda da kızımı sağsalim kucağıma aldım...şu an 7 ay 2 haftalık....allah herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin...umudunuzu yitirmeyin....

Allahım acısını göstermesin sana ilk meleğine üzüldüm cnm 1 yıl derken hamile kalmadan 1 yılmı yoksa hamilelikle birlikte 1 yılmı acaba ?

sağol canım....ben kürtajdan 1 hafta sonra başladım folbiol kullanmaya...yaklaşık 1 yıl sonra da hamile kaldım....hamilelik sırasında da kullanmaya devam ettim ...

bende varım anensefaliden ssebebiyle gebeliğim sonlandırıldı çok şükür şu an sağlıklı 15 aylık bebeğim var,, umudunuzu sakın yitirmeyin tek tavsiyem folbiol için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…