teşekkür ederim canım, şu an 13. haftadayız ama gerçekten çok zor bir durum bebeğime bişeyler almak istiyorum ama korkumdan alamıyorum bile( perinatolog ne canım hiç duymadım ben inşallah izmitte vardır öyle biri gerçi benim doktorum da çok iyi çok deneyimli ama varsa öyle bi doktor gitmek isterim
canım ben 2 kere beyin anomalisi yüzünden bebeklerimi kaybettim, ilk bebeğimde dandy walker vardı 19 haftalıkken sonlandırıldı ikinci bebeğimde ensofalosel vardı 13 haftalıkken sonlandırıldı üzerinden 1 yıl geçti 6 haftalık hamileyim.. hayırlısıyla bu sefer kucağıma alırım inşallah.. folbiol ve elevit kullanmayı ihmal etme ben 8 aydır kullanıyordum
başak merhaba,
seni rahatsız ediyorum kusura bakma ama bir şey öğrenmek istiyorum senden. ben genetik test yaptırmak istiyorum ; fakat gittiğim doktorlar ya genetik testi gerekli görmüyor ya da hangi testi uygulayacaklarını bilmiyorlar. sen sanırım yaptırmıştın hangi testleri yaptırdığıını bana söyler misin? yardımcı olursan sevinirim gerçekten, çünkü bir aksilik çıkmazsa önümüzdeki ay hamilelik düşnüyorum, normalde doktor üç ay beklemen yeterli demişti önümüzdeki ay 7 ay bitmiş olacak ama üzülmek istemiyorum artık...
Merhaba arkadaşlar...
Benim bebeğime de anensefali teşhisi konuldu. 22. haftadayım. Aldırmamaya karar verdik. Ama doktor 34. haftada doğum yapmamı söyledi bana daha az hasar vermek adına. Sezeryan olma dedi. Okuduklarımda hep sonlandırılmış sanırım gebelikler, doğuma kadar giden var mı bunu merak ediyorum. Doğum nasıldı kaçıncı haftadaydı ve sonrası.............. paylaşan olursa sevinirim...[/QUOTE
Merhaba beril;senin şu anda hissettiklerini çok iyi anlayabiliyorum.Aynı durumu bende yaşadım.Benimde bebeğime 14 haftalık hamileyken anensefali teşhisi konuldu.Yaşamla bağdaşmayan bir bebek olduğu ve alınması gerektiği söylendi.Bunu öğrendiğimdeki o an aklıma geldikçe hala içim acıyor.Tabi insan ilk duyduğunda belki doğru değildir diye başka başka doktorların bakmasını istiyor.Bende öyle yaptım .Hepsi aynı şeyi söyledıler.Her doktora anne sağlığını etkileyen bir durum var mı diye sordum.Öyle bir şey olmadığını söylediler.Zaten en baştan beri bebeğimin yaşamının sonlandırılmasını istemiyordum.En önemlisi onun yaşamıyla ilgili kararı ben vermek istemedim.Bu durumun hep bir sınav olduğunu düşündüm ve bizde aldırmama kararı verdik.Bu dönem içinde aylık kontrollerıme yıne her ay gittim.Bu hastalıktaki bebeklerin anne karnında ölebileceği,erken doğum olabileceği,normal doğumun tercih edilmesi gerektiği,sezeryan hakkımı kullanmamam gerektiği,normal doğumun diğer hamilelere göre biraz daha zor olabileceği söylendi.Bana erken doğum yapmamı söylemediler.Ben 42 haftalıkken normal doğum yaptım.40 hafta olmasına rağmen sancım olmamıştı.1 hafta daha bekleyelim dediler.Yine sancım olmayınca suni sancı verdiler.sancımın hemen olmamasından dolayı bi süre hastanede kaldım.Bebeğimin kalp atışını son ana kadar duydum ama doğum esnasında bebeğimi kaybettim.Şu an evet senin için zor bir dönem ama ben verdiğim bu karardan hiç pişman değilim.iyiki yaşamının sonlandırılmasını istemedim boyle bi kararı iyiki ben vermedim diyorum.Ben şimdi hamileyken bebegimin karnımdaki hareketleriyle,tekmeleriyle,bana yaşattığı o 9 aylık güzel duyguyla,sabırla ve isyan etmeden avunuyorum.Aynı durumları inşallah bi daha hiç kimse yaşamaz.Bundan sonra inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur.
eylülcüm çok teşekkürederim paylaştığın için. Aynı duyguları sen yaşamışsın şu an ben yaşıyorum, aynı şekilde bu durumun kararını ben vermek istemedim. Ama çok şükür RABBİM güç veriyor, dayanabiliyosun bir şekilde inşallah sonuna kadar bu gücü verir de dayanırım. İnşallah bu yazdıklarımı görürsün girersin tekrar. Üniversite Hastanesine gidiyorum ben iyi bir doktor olduğuna inanıyorum çevrede bu şekilde düşünüyor doktorum için. (Tabi ilk duyduğumuzda 4 doktor gezdik ii olduğunu bildiğimiz hep aynı şeyi söylediler İstanbula gidelim dedik yani neresi olursa nereye giderseniz gidin değişen bir şey olmaz dediler.) Bana söylediği sezeryan olma kesiğin yırtığın fazla olmasın daha sonraki dönemlerde ALLAH nasip ederse hamilelik sayını azaltmasın bu durum, o yüzden 34. haftadan sonra doğan bebekler normalde yaşar canlı bir doğum olur normaldeki bebeklerde dedi. Bu yüzden sana zararı az olsun diye 34te doğumu yapalım dedi. Şu an bunu düşünüyorum 34te yapmalımıyım doğumu ALLAH nasip ederse. Ya da zamanı geldiğinde mi olsun. Şu an bu soruyla kafam meşgul ne yapıcağımı düşünüyorum. Eğer sorun değilse sen nerdeydin doğumu nerde yaptın yani bana kanamamın falan fazla olabileceğini söyledi senin doğumun nasıldı kusura bakma soruyorum böyle ama beni iyi anlıyosundur.
Eylülcüm nolur buraya bakmayı bırakma seninle konuşmak istiyorum. Yarın inşallah doktora gidicem geçen hafta gittim çok kötü şeyler duydum yarın da gidip olanları sana anlatmak istiyorum.
merhaba arkadaşlar beril ve eylül....sizi okuyunca keşke bende o kadar cesur olabilseydim dedim....bende 14 haftalıkken öğrenmiştim anensefali olduğunu bebeğimin 5 doktora gittik...yaşaması imkansız karnında ölür doğsada doğduktan sonra çok yaşamaz dendi...2 buçuk yıl önceydi bu ama hala her anını dün gibi hatırlıyorum....bu kadar küçükken bile acısına dayanamıyorum büyüyünce kaybedersem hiç dayanamam dedim ve aldırdım...düşük yaptım ilk ve gözlerimin önünde düştü...vücudunun her noktası aklımda...çok zor bir durum.bende ilk kez sizden duydum doğum yapanı..inş allah yavrunuzu size bağışlar...bu arada 6aylık bi kızım var şu an...allahım herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize...hiçbirimizi evlatlarımızla sınamasın...
Merhaba desperate;ben hamileliğimde bu hastalığın cok nadır goruldugunu duymustum.Burda anensefaliden bebeklerini kaybedenleri okuyunca ne kadar çokmus dedim.6 aylık kızım var demişsin.Sağlıklı bir bebeğin var galiba.Allah bağışlasın.İnşallah Allah bizlerede sağlıklı evlatlar nasip eder.Bişey merak ediyorum.İkinci kez hamile kalmadan önce doktora gittin mi?Folık asit kulllanmak gerekiyormuş.Sen ne kadar önce folik asite başladın ya da başka neler yaptın?
cnm cok cok gecmis olsun ben sana aldir yada aldirma diemeyecegim.bende assagi yukari ayni seyleri yasiyorum..25 haftalik hamileyim ve bebegin beyninin ust kisminin olusmadigini ve kafasinin su topladigini soylediler..kesinlikla yasamaz hamileligi sonlandir dediler ama ben yapamadim..senin neler hissettigini cok iyi anliyorum allah yardimcin olsuneylül çok sevindim tekrar girmene çünkü sürekli bakıyorum senden bi cevap bekliyordum. Şu an iki doktora gidiyorum biri özel biri üniversite hastanesine. Çok kötü şeyler duyduğum özeldeki doktor söyledi bi an önce doğumun olmalı, bebeğin kafatası kemikleri bıçak gibi doğum esnasında rahmini kesebilir rahmini kaybedebilirsin dedi daha bir sürü şey söyledi tabi suyumun çok fazla olduğunu sezeryanın hem benim için hem de bebek için daha iyi olacağını bebeğin de kafasında sorun olduğu için normal doğumda ona da zarar gelebileceğini söyledi. Seni söyledim doktora işte 42. haftada normal doğum yaptığını, bana bunlar olabilecek ihtimaller dedi benim için. Ayrıca bana ilk baş acrania demişlerdi sonra ünideki doktor anensefali dedi özeldeki benim anensefali olmadığımı söyledi. Anensefalide beynin hiç olmadığını söyledi. Zaten ultrasonda çok net gördüm benim bebeğimde o ceviz gibi beyin var ama ensesine sarkmış akmış. Yani bunları duymak beni bi daha yıktı. İşte bu sefer ünidekine gittim o da bi önceki gittiğimde 34. haftada alalım diyordu dünden ötürü gel alalım bir an önce dedi yani ne değişti anlamadım. Büyük bir bebeği rahim dışarı atarken gevşeyebilir dedi. Öteki doktorun söylediklerin söyledim bıçak gibi keskin olduğunu yok öyle bişey dedi kime inanıcağımı şaşırdım. Doktor yani sonu %100 ölümle sonuçlanacak bi bebek için boş yere sezeryan olma bi an önce doğuma alalım diyor. Yaşaması için %1 ihtimal bile vermiyolar tabi ki ALLAH biliyor. Bu durumda sen aklıma geliyorsun 42. haftaya gittin ve normal doğum yaptın, bende böyle istiyorum ama söylenenler korkutuyor beni çok fazla. Ne yapıcağımı şaşırmış bi durumdayım. Doktorlara sürekli bunu söylüyorum benim elimden olmasın zaten isteseydim ilk duyduğumda aldırırdım diye. Biz olabilecekleri söylüyoruz gerisi sana kalmış diyolar. Kendimi yedim bitirdim komalık gibi dolaşıyorum napıcam diye. En son sonunda ALLAH'IN izniyle sağ salim gidebildiğim yere kadar gidim sezeryan olim hem bebek hem de ben zarar görmem inşallah diye böyle bir karara vardım. Doğumu ünide yaparım diye düşünüyorum tabi şartlar neyi gerektirir bilmiyorum ama daha bu kararımı doktora söylemedim çünkü o bana dünden ötürü gel yapalım diodu. İşte böyle karmaşalardayım canım. Senin bu şekilde olması çok fazla kafamı karıştırıyo sana hiç bişi dememişler bana bir sürü şey sölüolar ama ben sonuna kadar gitmek istiyorum gönlüm hiç razı değil öncesine hayırlısıyla bu durumu sağ salim atlatırız inşallah. Sen nereye gittin hangi doktorlara naptın. Kusura bakma seni böyle sürekli eskiye götürüyorum. Ama beni en iyi sen alıyosun.
eylül çok sevindim tekrar girmene çünkü sürekli bakıyorum senden bi cevap bekliyordum. Şu an iki doktora gidiyorum biri özel biri üniversite hastanesine. Çok kötü şeyler duyduğum özeldeki doktor söyledi bi an önce doğumun olmalı, bebeğin kafatası kemikleri bıçak gibi doğum esnasında rahmini kesebilir rahmini kaybedebilirsin dedi daha bir sürü şey söyledi tabi suyumun çok fazla olduğunu sezeryanın hem benim için hem de bebek için daha iyi olacağını bebeğin de kafasında sorun olduğu için normal doğumda ona da zarar gelebileceğini söyledi. Seni söyledim doktora işte 42. haftada normal doğum yaptığını, bana bunlar olabilecek ihtimaller dedi benim için. Ayrıca bana ilk baş acrania demişlerdi sonra ünideki doktor anensefali dedi özeldeki benim anensefali olmadığımı söyledi. Anensefalide beynin hiç olmadığını söyledi. Zaten ultrasonda çok net gördüm benim bebeğimde o ceviz gibi beyin var ama ensesine sarkmış akmış. Yani bunları duymak beni bi daha yıktı. İşte bu sefer ünidekine gittim o da bi önceki gittiğimde 34. haftada alalım diyordu dünden ötürü gel alalım bir an önce dedi yani ne değişti anlamadım. Büyük bir bebeği rahim dışarı atarken gevşeyebilir dedi. Öteki doktorun söylediklerin söyledim bıçak gibi keskin olduğunu yok öyle bişey dedi kime inanıcağımı şaşırdım. Doktor yani sonu %100 ölümle sonuçlanacak bi bebek için boş yere sezeryan olma bi an önce doğuma alalım diyor. Yaşaması için %1 ihtimal bile vermiyolar tabi ki ALLAH biliyor. Bu durumda sen aklıma geliyorsun 42. haftaya gittin ve normal doğum yaptın, bende böyle istiyorum ama söylenenler korkutuyor beni çok fazla. Ne yapıcağımı şaşırmış bi durumdayım. Doktorlara sürekli bunu söylüyorum benim elimden olmasın zaten isteseydim ilk duyduğumda aldırırdım diye. Biz olabilecekleri söylüyoruz gerisi sana kalmış diyolar. Kendimi yedim bitirdim komalık gibi dolaşıyorum napıcam diye. En son sonunda ALLAH'IN izniyle sağ salim gidebildiğim yere kadar gidim sezeryan olim hem bebek hem de ben zarar görmem inşallah diye böyle bir karara vardım. Doğumu ünide yaparım diye düşünüyorum tabi şartlar neyi gerektirir bilmiyorum ama daha bu kararımı doktora söylemedim çünkü o bana dünden ötürü gel yapalım diodu. İşte böyle karmaşalardayım canım. Senin bu şekilde olması çok fazla kafamı karıştırıyo sana hiç bişi dememişler bana bir sürü şey sölüolar ama ben sonuna kadar gitmek istiyorum gönlüm hiç razı değil öncesine hayırlısıyla bu durumu sağ salim atlatırız inşallah. Sen nereye gittin hangi doktorlara naptın. Kusura bakma seni böyle sürekli eskiye götürüyorum. Ama beni en iyi sen alıyosun.
çok şükür sağlıklı bi bebeğim var...ben kürtajdan 6 ay sonra kontrole gidebildim hastane adını duyunca bile irkilip buz kesiyodum...neyse orda testlerimi yaptırdım ve tsh yani troidim yüksek çıktı ve dr tshı düşürmeden hamile kalmayın işte zeka geriliği ya da başka olumsuz etkileri olabilir dedi....bende nerdeyse 6 ay bide tsh ile uğraştım...folik asit kürtajdan 1 hafta sonra kullanmaya başladım folbiol...1 yıl aralıksız kullandım...temmuz 5te kürtaj oldum...4 kasımda hamile olduğumu öğrendim ama bir ya öncesi de kimyasal gebelik geçirdim yani hamile kaldım gene ama tutunamadı...böyle işte...allahım inş sizlere de sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder...
cnm cok cok gecmis olsun ben sana aldir yada aldirma diemeyecegim.bende assagi yukari ayni seyleri yasiyorum..25 haftalik hamileyim ve bebegin beyninin ust kisminin olusmadigini ve kafasinin su topladigini soylediler..kesinlikla yasamaz hamileligi sonlandir dediler ama ben yapamadim..senin neler hissettigini cok iyi anliyorum allah yardimcin olsun
Selamlar,
Destekleriniz için hepinize teşekkürederim. eylül, desperate, melekce.
Doktora kararımı henüz söylemedim ama ben sonuna kadar gidip sezeryan olmaya karar verdim ALLAHIN izniyle.
Şu durumda tabi ki ALLAH biliyor her şeyi mucizeler onun için çok basit, ama söylenenler gibi olcaksa bebeğimden ayrılmak beni çok üzüyor alışmışım onun karnımda olmasına içimde yer etmesine.... RABBİM tüm bu durumdakilere yardım etsin güç, kuvvet versin.
Hafta sonu en yakın arkadaşlarımdan biri doğum yaptı onu ziyarete gittim tüm cesaretimi toplayarak biliyodum kötü olacağımı, gözyaşlarımı hep içime akıttarak başka bir alemde oturdum orda. Eve geldiğimde kendime gelemedim. Farkında olmadan o kadar sarsılmışım ki bebek hep gözümün önünde bi de o da erkekti benim bebeğim gibi. Zaten bu olayı duyduğumdan beri herkesten kaçıyorum özellikle bebeklerden ama ilk defa yeni doğan bir bebek beni çok sarstı. ALLAH herkesin evladına sağlık sıhhat versin bizim gibi olanlarada inşallah sabır, tevekkül ve inşallah hayırlı, sağlıklı evlat sahibi olmayı nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?