E kutlama Amine. Bence kutlamamanın hiçbir sakıncası yok. Hatta çocuğunun okulundaki varsa kutlamalara katılmamasını istemek de hakkın, ki ben okullardaki yılbaşı kutlamasını da çok manalı bulmuyorum, açıkçası. Ben de çoğunlukla ekstrem bir kutlama yapmam. Doğum günüm Aralık sonudur, zaten doğumgünü kutlaması varsa yılbaşı kutlamam, yoksa da tv karşısındayımdır zaten.
Ama benim sorum bu değildi. Bizde niye hem Mevlid Kandili hem de Kutlu Doğum Haftası var?
İslamda zaten doğum günü kutlaması diye bir şey olmadığını benden iyi biliyor olman lazım. İslamda hayırlı ve önemli günler Kur'an okunarak kutlanır. Mevlid Kandili'nin amacı da budur.
Peygamber'in doğumu hatırlanır, Kur'an okunur.
Pek çok İslam ülkesinin alimi de Kutlu Doğum Haftası hakkında bu yüzden sevimli sözler sarf etmezler. Çünkü Hristiyan inancının aksine İslam inancında Peygamber gelmiş geçmiş en hayırlı insan olmakla birlikte sadece bir insandır. Hiçbir Tanrısallığı yoktur. Bu yüzden de onun varlığını dinin önüne geçirmek yanlıştır. Türk olmayan İslam alimleri de tam bu sebeple karşıdır zaten.
Onlara göre bu hafta gereksizdir. Peygamber'in ardından Mevlid Kandili vardır zaten, o gün de Kur'an okunur, peki Kutlu Doğum Haftası ne?
Peki Yılbaşına Gavur Adeti diyenler, bu haftaya neden bu kadar sıcak bakıyorlar?