• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Andımız gitti...

kuranda kadir gecesi dısında belirtilen onemli bir tarih bulunmuyor zaten dogru degilmi onun dısında olmayan tarihlerin islam diniyle bagdastırılması bidat olmuyormu
ama diger kandil geceleri hadisi seriflerle tevaturlerle (kaynagi saglam ) tarihleri hicri takvime gore belirlidir hatta bugunler de yapilan ibadet ve amellerin Allah katinda ne kadar sevap oldugu belirtilir diger gunlere nazaran
ama kutlu dogumla ilgili herhangi birsey yok

Benimde dusuncem gayet basit yilbaai neden kutlaniyor ozaman altinustu yil.degistiriyoz :) hii birde abartiya karsiyim bubetkinliklerde ama yapilmasina karsi degilim dedigim gibi cocuklara.Onu anlatacak sade ve faydali faaliyetlerden yanayim

Sana zorla yılbaşı kutlatıyorlar mı? Ya da çocuğuna, yeğenine isaya övgüler düzen noel şarkıları mı söylettiriyorlar?

Benimde dusuncem gayet basit yilbaai neden kutlaniyor ozaman altinustu yil.degistiriyoz :) hii birde abartiya karsiyim bubetkinliklerde ama yapilmasina karsi degilim dedigim gibi cocuklara.Onu anlatacak sade ve faydali faaliyetlerden yanayim
E kutlama Amine. Bence kutlamamanın hiçbir sakıncası yok. Hatta çocuğunun okulundaki varsa kutlamalara katılmamasını istemek de hakkın, ki ben okullardaki yılbaşı kutlamasını da çok manalı bulmuyorum, açıkçası. Ben de çoğunlukla ekstrem bir kutlama yapmam. Doğum günüm Aralık sonudur, zaten doğumgünü kutlaması varsa yılbaşı kutlamam, yoksa da tv karşısındayımdır zaten.
Ama benim sorum bu değildi. Bizde niye hem Mevlid Kandili hem de Kutlu Doğum Haftası var?
İslamda zaten doğum günü kutlaması diye bir şey olmadığını benden iyi biliyor olman lazım. İslamda hayırlı ve önemli günler Kur'an okunarak kutlanır. Mevlid Kandili'nin amacı da budur.
Peygamber'in doğumu hatırlanır, Kur'an okunur.
Pek çok İslam ülkesinin alimi de Kutlu Doğum Haftası hakkında bu yüzden sevimli sözler sarf etmezler. Çünkü Hristiyan inancının aksine İslam inancında Peygamber gelmiş geçmiş en hayırlı insan olmakla birlikte sadece bir insandır. Hiçbir Tanrısallığı yoktur. Bu yüzden de onun varlığını dinin önüne geçirmek yanlıştır. Türk olmayan İslam alimleri de tam bu sebeple karşıdır zaten.
Onlara göre bu hafta gereksizdir. Peygamber'in ardından Mevlid Kandili vardır zaten, o gün de Kur'an okunur, peki Kutlu Doğum Haftası ne?
Peki Yılbaşına Gavur Adeti diyenler, bu haftaya neden bu kadar sıcak bakıyorlar?

Konumuz salavat olduguna gore, hangi okullarin bahcesinde kac yildir ilkokul cocuklari ogretmenleri esliginde salavat getiriyor bir desene.. Madem boyle bir kulturumuz var, bilmeyenler de ogrenmis olsun. Ben ilkokulda iken yoktu da boyle bir kulturumuz, o bakimdan soruyorum.
Valla hiç takip etmedim. Ben öyle her gördüğüm olayın siyasal, sosyolojik analizini yapmıyorum.bilmeyenlere bişeyler öğretmek gibi bir derdim yok benim,herkesin bilgisi kendisine yetsin bi zahmet.

Niye kutlanmasin? Sumerlerden beri degisik isimlerle kutlanagelen bir gelenek.. Kimi Turkler Aralikta, kimisi Martta kutlamis, ama kutlanmis yani.. Miladi takvim kabul edildikten sonra 31 Aralikta kutlamasina devam edilmis. Ben kendimi bildim bileli de kutlanir.

E kutlama Amine. Bence kutlamamanın hiçbir sakıncası yok. Hatta çocuğunun okulundaki varsa kutlamalara katılmamasını istemek de hakkın, ki ben okullardaki yılbaşı kutlamasını da çok manalı bulmuyorum, açıkçası. Ben de çoğunlukla ekstrem bir kutlama yapmam. Doğum günüm Aralık sonudur, zaten doğumgünü kutlaması varsa yılbaşı kutlamam, yoksa da tv karşısındayımdır zaten.
Ama benim sorum bu değildi. Bizde niye hem Mevlid Kandili hem de Kutlu Doğum Haftası var?
İslamda zaten doğum günü kutlaması diye bir şey olmadığını benden iyi biliyor olman lazım. İslamda hayırlı ve önemli günler Kur'an okunarak kutlanır. Mevlid Kandili'nin amacı da budur.
Peygamber'in doğumu hatırlanır, Kur'an okunur.
Pek çok İslam ülkesinin alimi de Kutlu Doğum Haftası hakkında bu yüzden sevimli sözler sarf etmezler. Çünkü Hristiyan inancının aksine İslam inancında Peygamber gelmiş geçmiş en hayırlı insan olmakla birlikte sadece bir insandır. Hiçbir Tanrısallığı yoktur. Bu yüzden de onun varlığını dinin önüne geçirmek yanlıştır. Türk olmayan İslam alimleri de tam bu sebeple karşıdır zaten.
Onlara göre bu hafta gereksizdir. Peygamber'in ardından Mevlid Kandili vardır zaten, o gün de Kur'an okunur, peki Kutlu Doğum Haftası ne?
Peki Yılbaşına Gavur Adeti diyenler, bu haftaya neden bu kadar sıcak bakıyorlar?

sevgili marilyn kandillerin ne olduğunu anladığım gün kutlu doğum haftasının ne olduğu konusunda seni de bilgilendireceğim söz veriyorum :KK53:

Konuyu çok farklı bir noktaya çekiyor bu sizin dediğiniz. Dini bi normalleştiremedik bu memlekette, ya herro ya merro.
zaten normallestiremedigimiz icin bu haldeyiz o gunah bu gunah kiyamet cennet cehennem kavramlarindan ibaret gordugumuz icin bu durumdayiz normallestiremedik sevemedik
ama yine de dini hassasiyetlerimizi korumak adina peygamberimizin anildigi etkinlikte sirf normallestirelim diye bu kadar da taviz vermeyelim

Su tarz haberler tepemi attiriyor hele o videoyu ceken acizin cik cik cik sesi ayip ya edeppp
Salavati serif peygambere selam etmektir ki hadiste
Peygamber Efendimiz şunları buyurmuştur, “Kabrimi bayram yerine çevireceğinize, bana salat ve selam ediniz.”
Yani kutlu dogum haftasinds bunu yaptirmalari gayet normal ki "cocuk kutlu dogum haftasini nereden bilsin" diyen bir arkadasi okudum

Onada cevabim bilmeyenler cogaldikca ortalik zivanadan cikiyor zaten
Oda tv ve yine din karsiti islamafobi ya yeni moda iste o tarz bir haber

Din kapalı kapılar ardında yaşansın yani. Çünkü bizim birbirimize tahammülümüz yok doğru, hepimiz tek tip olalım.

Hayır tek tip olmayalım. Sabahtan beri herkes aynı şeyi yazmış anlamamakta direniyorsunuz.
Okul eğitim yuvasıdır, ibadethane değil. Okulda eğitim verilsin din için zaten uygun alanlar bolca var. Oralarda insanlar istedikleri dini kutlamayı yapsın, çocuklar dini açıdan eğitilsin hatta yetmiyorsa buna özel başka kuruluşlar da kurulsun, ama okulda olmasın bunlar.
Kimse dinini kapalı alanda yaşamıyor zaten şu an. Ancak din kişiye özeldir, makbul olan kapalı alanda dünyadan soyutlanarak ibadet etmektir benim bildiğim.

sevgili marilyn kandillerin ne olduğunu anladığım gün kutlu doğum haftasının ne olduğu konusunda seni de bilgilendireceğim söz veriyorum :KK53:
Yani benim için illa bir anlama gelmesi gerekmiyor. Ben Agnostik olduğum için İslamiyete de Hristiyanlığa da diğer dinlere de aynı pencereden bakarım.
Sadece Kutlu Doğum Haftasının Hristiyanların Christmas'ına denk düştüğünü düşünüyorum ve her sene her yılbaşı kutlaması konusunda sanki yılbaşı kutlarsak İsa bizim evin salonuna inecekmiş gibi davrananlarının Kutlu Doğum Haftasını bu kadar olumlu görmesini anlamıyorum.
İkisi de "gavur" adetinin varyasyonu bence.
Ki Hristiyanlar da İsa'nın doğumunu falan kutlamıyorlar, O hikayeeee çokkkk eski

Canim cigerim sana en yakinini anltaym kandil diye birsey yok geceler var mubarek geceler en yakin zamanda 10 15 gun once regâip gecesi vardi gecenin anlami Peygamber efendimizin anne rahmine dustugu gecedir ve muslumanlar icin kiymetlidir recep ayiyla baslar ve oruclari tesbihleri namazlari vardir.Allahim bilmeyenide hidayetli eylesin
Yeterli mi canm

zaten normallestiremedigimiz icin bu haldeyiz o gunah bu gunah kiyamet cennet cehennem kavramlarindan ibaret gordugumuz icin bu durumdayiz normallestiremedik sevemedik
ama yine de dini hassasiyetlerimizi korumak adina peygamberimizin anildigi etkinlikte sirf normallestirelim diye bu kadar da taviz vermeyelim
Bence bu bir taviz değil,her önüne gelen kendini fetva makamında sanıyor. Rahatsız olan kızlı erkekli diye veya kadınların sesi haram diye vs katılmasın.ya da aşırı bir dini ritüel olduğunu düşünen. Anlamamız gereken biz insanlar Allahın dinini ne yüceltebiliriz ne de yerebiliriz. Bu iddialardan vazgeçilmeli bence.

Hayır tek tip olmayalım. Sabahtan beri herkes aynı şeyi yazmış anlamamakta direniyorsunuz.
Okul eğitim yuvasıdır, ibadethane değil. Okulda eğitim verilsin din için zaten uygun alanlar bolca var. Oralarda insanlar istedikleri dini kutlamayı yapsın, çocuklar dini açıdan eğitilsin hatta yetmiyorsa buna özel başka kuruluşlar da kurulsun, ama okulda olmasın bunlar.
Kimse dinini kapalı alanda yaşamıyor zaten şu an. Ancak din kişiye özeldir, makbul olan kapalı alanda dünyadan soyutlanarak ibadet etmektir benim bildiğim.
Keske tektip olbilsekte o Selam gonderile Peygmberin kili kadar olabilsek

Kutlu doğum haftasında salavat okumanın batı yanlış ben anlamadım küçücük yaşta öğreniliyo böyle şeyler gayri müslimler söyler çocuklarına okumaz sanki müslüman bir ülkede yaşamıyoruz

Back