• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Andımız gitti...

Andımızı da okusunlar salavat da getirsinler
Niye insanlar seçim yapmak zorunda
Niye dinden bu kadar korkuluyor
Niye Atatürk ü sevmek kötü bişey ya da iyi bişey oluyor
Tamamen saçmalıklar içerisinde boğuluyorsunuz dar pencere sıkışılmış kalınmış yazık...
Herseyin yeri zamani var. Okul bilim yeri, cami ibadet. Kavramlari karistirirsan ne egitim egitim olur, ne ibadet ibadet.. Sen dinden korkmuyorsun da, hic kitabini hamamda okumaya kalkiyor musun? Ya sinemada? Ya lunaparkta? Ya carsi pazarda? AVMde? Bunlar hep gidilen yerler, hamamda yikanirsin, carsida AVMde alisveris yaparsin, Lunaparkta eglenirsin, okulda bilim, tarih, teknoloji, edebiyat ogrenirsin. Din ogrenmeye de camiler var, dini okullar var, Kuran kurslari var, evimiz var, internet bile var, varoglu var yani.. Daha ne olsun? Bilim yuvalarini da rahat biraksinlar yani.. Onlar da asli gorevlerini yapsin. Yoksa cocugun dinden baska birsey bilsin istemiyor musun?

Yani yukarıdakı arkadasa katılıyorum neden secım yapmak zorunda kalınıyor ,sureklı bı uygulamaysa zaten gerekenı yaparlar kaldırırlar ama sadece bu haftalıksa ne var kı bunda.Görende tum yorum yapanları musluman degıl sanır,bu konu dın tartısmaları yuzunden kapatılır bırazdan fakat agac aynen yasken egılır,parkta bahcede sapur supur opusup koklascaklarına evet bunlarıda ogrensınler bence.
Ilkokul bebelerinin parkta sapur supur opustuklerinden haberim yoktu ama din ogrenmenin de yapacak olana engel olacagini sanmiyorum.

ben bu konuda çok katıyım.
benim çocuğuma kimse benim gözetimim dışında dini eğitim vermesin kardeşim istemiyorum.

onun dışında andımızın kaldırılmasını da desteklemiştim zamanında, yine o yaştaki çocuklar için yaşlarına uygun olmayan bir ant diye düşünüyorum.

neden çocukları tek tipleştiriyorlar ki.
ben okula çocuğumu sınırlandırsınlar diye mi göndereceğim.

ben bu konuda çok katıyım.
benim çocuğuma kimse benim gözetimim dışında dini eğitim vermesin kardeşim istemiyorum.

onun dışında andımızın kaldırılmasını da desteklemiştim zamanında, yine o yaştaki çocuklar için yaşlarına uygun olmayan bir ant diye düşünüyorum.

neden çocukları tek tipleştiriyorlar ki.
ben okula çocuğumu sınırlandırsınlar diye mi göndereceğim.
And milli birligi, milliyetcilik duygularini daha cocukken bireylere asilamaya yarayan birsey.. Hangi ulkeye gidersen git, andimiza benzer birseyler bulursun. Ya siir seklinde, ya sarki seklinde, milli duygulari o ulke insanlarina asilayabilmek icin. Eger bunu yapmazsan, milliyetciligi, vatanseverligi asilayarak cocugunu buyutmezsen yarin vatanini elinden almaya kalksalar ugrunda sehit olacak bir kisi bulamazsin.

And milli birligi, milliyetcilik duygularini daha cocukken bireylere asilamaya yarayan birsey.. Hangi ulkeye gidersen git, andimiza benzer birseyler bulursun. Ya siir seklinde, ya sarki seklinde, milli duygulari o ulke insanlarina asilayabilmek icin. Eger bunu yapmazsan, milliyetciligi, vatanseverligi asilayarak cocugunu buyutmezsen yarin vatanini elinden almaya kalksalar ugrunda sehit olacak bir kisi bulamazsin.

canım hiç andımız okunmasın demiyorum da metin olarak çocuklara ağır metin olduğunu dşünüyorum.
oğlum 2,5 yaşında, kreşte 23 nisanı kutlayacağız ve tüm veliler senin gibi düşünüp daha bu yaşlardan çocuğa vatan bayrak sevgisini aşılamak için neler yapabiliriz diye düşünüyoruz.
Ama kaş yaparken göz çıkarmamak gerekir diye düşünüyorum, çocuğun yaşına uygun olmayan aktivitelerin faydadan çok zararı olur bence.

canım hiç andımız okunmasın demiyorum da metin olarak çocuklara ağır metin olduğunu dşünüyorum.
oğlum 2,5 yaşında, kreşte 23 nisanı kutlayacağız ve tüm veliler senin gibi düşünüp daha bu yaşlardan çocuğa vatan bayrak sevgisini aşılamak için neler yapabiliriz diye düşünüyoruz.
Ama kaş yaparken göz çıkarmamak gerekir diye düşünüyorum, çocuğun yaşına uygun olmayan aktivitelerin faydadan çok zararı olur bence.
Ben de zaten 2.5 yasinda cocuklar icin demiyorum. Onlar once kakasini soylemeyi ogrensin de, yeter..:KK48: Konumuz ilkogretim okullari, andimiz da zaten onlarda okutuluyordu.

Cıks cıks cıks ...

Bakın kilit nokta o !

Birileri sürekli kendi yaşantısını cıks cıkslayan iktidardan şikayetçi , birileride iktadara gelince böyle kendini cıks cıkslayacak muhalefetten .

Ortadaki iki cıks cıks ta yanlış bana göre .
Ama üzgünüm güzel kardeşim , ortada bir diğerimizi cıkslamayan seçenek yok .

Can mı canan mı ?

Tercihlerimizin doğrultusu da bu kadar basite indirgenebilir zaman zaman .

O yüzden hiç cıks cıkslamayın .

Bu videoyu çekip ahlayıp vahlayan kadınla aynı safta olmam , sende okulda kutlu doğum haftası etkiliği yapan kafa ile saf tutma .

Böyle böyle ayrıldık zaten .

Ha bu arada ağaç kesinlikle yaşken eğilir . Hiç bir konuda saldım çayıra mevlam kayıra diye yetiştirmediğim evladıma , söz konusu din olunca "özgürlükler nirvasına" ulaştıracak değilim . Ben vereceğim , o alacak ya da almayacak ; nasip.

El kadar çocuk denilen yaşta oğlum var . Hiçte kafası karışmıyor .
Azıcık kavram kargaşası yaşadığı oluyor zaman zaman onu da sorup öğreniyor .

Üstelik somut materyal sunamayacağımız her şeyde anlamazlar , kafaları karışır diyecek olsak ; okullar sadece matematik ,fen bilimleri , dil bilgisi üçgeninde dönmeli .
Malum tarihide görmedi , yaşamadı bu çocuk .

Neyse ya , videoyu bir daha izleyeyim ben . Gülbaharın cıks cıksı bir daha yankılansın kulaklarım da ...

Kime karşı neden durduğumu perçinlesin beynim .

Ben de zaten 2.5 yasinda cocuklar icin demiyorum. Onlar once kakasini soylemeyi ogrensin de, yeter..:KK48: Konumuz ilkogretim okullari, andimiz da zaten onlarda okutuluyordu.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun! bölümünü o yaşa da uygun görmüyorum ama, bu konu benim ya da senin düşüncenden çok, sanırım pedagog veya sosyologlar tarafından değerlendirilmeli.
mesela bana göre forma çok gerekli, ama bir çok pedagog bu konuda tam tersi görüş belirtiyor.
o yüzden ben çok kesin bir şekilde bu fikri savunmuyorum. Tamamen kişisel bir görüş.

Din eğitimi konusunda da aynı şey geçerli, muhafazakar pedagog olarak bilinen Adem Güneş bile, belirli yaş öncesi bazı dini terimlerin çocuklara öğretilmemesi, çocukların yanında konuşulmaması gerektiğini söylüyor.

Halkı galeyana getirmekten bıkmadınız. Heryerden nerden fırsat bulurum da saldırırım çirkefimi atarım konumdasınız. Biri bir salavat duyar vatan millet sakarya der saçmalar. Cık cıklar havada uçuşur. Vallahi samimi değilsiniz vallahi. Samimi olsanız yürekten katılacağım sözümü söyleyeceğim ama değilsiniz. Karşımda saman gibi beyinlere sahip bir topluluk var. Günü yaşayıp yastığa kafayı koyduğunuzda bugün nasıl çirkefimi nerelere bulaştırdım diye düşünüyorsunuz. İki yüzlüler.

Herseyin yeri zamani var. Okul bilim yeri, cami ibadet. Kavramlari karistirirsan ne egitim egitim olur, ne ibadet ibadet.. Sen dinden korkmuyorsun da, hic kitabini hamamda okumaya kalkiyor musun? Ya sinemada? Ya lunaparkta? Ya carsi pazarda? AVMde? Bunlar hep gidilen yerler, hamamda yikanirsin, carsida AVMde alisveris yaparsin, Lunaparkta eglenirsin, okulda bilim, tarih, teknoloji, edebiyat ogrenirsin. Din ogrenmeye de camiler var, dini okullar var, Kuran kurslari var, evimiz var, internet bile var, varoglu var yani.. Daha ne olsun? Bilim yuvalarini da rahat biraksinlar yani.. Onlar da asli gorevlerini yapsin. Yoksa cocugun dinden baska birsey bilsin istemiyor musun?
Çocuğum yok olursa da özgür bırakıcam
Kalıplaşmış kafaların dünyasında özgür düşünen bir insan olacak..
Evet her şeyin yeri var zamanı var ama burada altında kocaman bir din korkusu var insan neden diyor merak ediyor
Ben eğitim uzmanı değilim sosyolog değilim psikolog değilim kalkıp sana uzun araştırmalarla andımız ya da salavatın orada o gün söylenmesinin yararını zararını söyleym.Ki her sabah değil bir kere söylenmiş bir şey neyden korkuyorlar diye merak ediyorum sadece sıradan vatandaş olarak bu korku neden yani bence garip bence tuhaf..

Varlığım Türk varlığına armağan olsun! bölümünü o yaşa da uygun görmüyorum ama, bu konu benim ya da senin düşüncenden çok, sanırım pedagog veya sosyologlar tarafından değerlendirilmeli.
mesela bana göre forma çok gerekli, ama bir çok pedagog bu konuda tam tersi görüş belirtiyor.
o yüzden ben çok kesin bir şekilde bu fikri savunmuyorum. Tamamen kişisel bir görüş.

Din eğitimi konusunda da aynı şey geçerli, muhafazakar pedagog olarak bilinen Adem Güneş bile, belirli yaş öncesi bazı dini terimlerin çocuklara öğretilmemesi, çocukların yanında konuşulmaması gerektiğini söylüyor.
"Varligim Turk varligina armagan olsun!" Ben bu sozu okula gittigim hergun, senelerce soyledim. Bende psikolojik bir bozukluk mu var yane? Benim neslim ve benden sonraki nesil komple soyledi.. Okula gittilerse annen baban kardeslerin ve dahi sen dahil. Cevrende veya kendinde bu sozun yarattigina inandigin bir psikoloji bozuklugu seziyor musun?

Defalarca yasadigin ve kotu etkilerine sahit olmadigin birseyin varligina da inanma.

"Varligim Turk varligina armagan olsun!" Ben bu sozu okula gittigim hergun, senelerce soyledim. Bende psikolojik bir bozukluk mu var yane? Benim neslim ve benden sonraki nesil komple soyledi.. Okula gittilerse annen baban kardeslerin ve dahi sen dahil. Cevrende veya kendinde bu sozun yarattigina inandigin bir psikoloji bozuklugu seziyor musun?

Defalarca yasadigin ve kotu etkilerine sahit olmadigin birseyin varligina da inanma.

canım Kürt arkadaşlarım bu konuda kötü hissettiklerinden bahsetmişlerdi.
Dediğin gibi benim sorunum olmadı ama tüm okullarda okutulan bir andın Türkiye'deki tüm halklara seslenmesi gerekliliği ya da en azından bunun ayırdına varılan yaşlarda öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Cıks cıks cıks ...

Bakın kilit nokta o !

Birileri sürekli kendi yaşantısını cıks cıkslayan iktidardan şikayetçi , birileride iktadara gelince böyle kendini cıks cıkslayacak muhalefetten .

Ortadaki iki cıks cıks ta yanlış bana göre .
Ama üzgünüm güzel kardeşim , ortada bir diğerimizi cıkslamayan seçenek yok .

Can mı canan mı ?

Tercihlerimizin doğrultusu da bu kadar basite indirgenebilir zaman zaman .

O yüzden hiç cıks cıkslamayın .

Bu videoyu çekip ahlayıp vahlayan kadınla aynı safta olmam , sende okulda kutlu doğum haftası etkiliği yapan kafa ile saf tutma .

Böyle böyle ayrıldık zaten .

Ha bu arada ağaç kesinlikle yaşken eğilir . Hiç bir konuda saldım çayıra mevlam kayıra diye yetiştirmediğim evladıma , söz konusu din olunca "özgürlükler nirvasına" ulaştıracak değilim . Ben vereceğim , o alacak ya da almayacak ; nasip.

El kadar çocuk denilen yaşta oğlum var . Hiçte kafası karışmıyor .
Azıcık kavram kargaşası yaşadığı oluyor zaman zaman onu da sorup öğreniyor .

Üstelik somut materyal sunamayacağımız her şeyde anlamazlar , kafaları karışır diyecek olsak ; okullar sadece matematik ,fen bilimleri , dil bilgisi üçgeninde dönmeli .
Malum tarihide görmedi , yaşamadı bu çocuk .

Neyse ya , videoyu bir daha izleyeyim ben . Gülbaharın cıks cıksı bir daha yankılansın kulaklarım da ...

Kime karşı neden durduğumu perçinlesin beynim .
Yani yok ya bu ülkede bu durumdan rahatsız olacak kişi sayısı eminim çok azdır. Mayamız bu napak ölek mi,zorlamayın yahu.

cık cıklayana kadar gidip okulu bassaydın keşke. vay terbiyesizler bunlar küçücük çocuklara nasıl peygamberimizi öğretirler nasıl ona salavat söyletirler. beyinlerini yıkamışlar yavrucakların :KK43:
keşke sende bi salatavat getirseydin peygamber efendimize sevaba girerdin

Çocuğum yok olursa da özgür bırakıcam
Kalıplaşmış kafaların dünyasında özgür düşünen bir insan olacak..
Evet her şeyin yeri var zamanı var ama burada altında kocaman bir din korkusu var insan neden diyor merak ediyor
Ben eğitim uzmanı değilim sosyolog değilim psikolog değilim kalkıp sana uzun araştırmalarla andımız ya da salavatın orada o gün söylenmesinin yararını zararını söyleym.Ki her sabah değil bir kere söylenmiş bir şey neyden korkuyorlar diye merak ediyorum sadece sıradan vatandaş olarak bu korku neden yani bence garip bence tuhaf..
Bu din korkusu degil. Bu din ile insanlari etkisi altina alanlarin ulkeyi goturdugu rezilligi, cirkefi, karanligi gene dini soylemler ile, eylemler ile ortup insanlara yutturmasina duyulan korku. Insanlari dinli dinsiz diye ayristirip birbirine dusurmelerine olan korku. Mini etekliler hedef, gece sokaga cikan kadin hedef, tecavuzler 14 misli artmis, cunki herkes hedef.. Adamlarin caldigi iddia ediliyor, adamlar dinci ya, helal ediliyor.. Niye? Basi secdeden kalkmazmis. Yav daha bunlar gibi bir suru sey iste.. Ben dindar biri olsa idim dinimi bu sekilde kullandiklari icin daha da bir kinlenirdim, ama dinle aram olmadigi icin isin o yanina o kadar da aldirmiyorum. Dinle veya dinsiz, yenen benim hakkim. Ben o devlete vergi veriyorum, hesabini sorarim arkadas. Ben donup ulkeme gelmek istiyorum, biraktigim gibi yasanilir bulmak, carsiya pazara sinemaya eskisi gibi korkmadan gidebilmek isterim.

Cocugun icin uzgunum, ama bunlar kaldikca senin cocugun hic bir zaman ozgur dusunceli olamayacak. Ozgur dusunce istiyorsan Silivri'de bol miktarda bulabilirsin. Siradan bir gunde kapina Turk bayragi asabilecek ozgurlugun bile olmayacak, belki de yok bile.. Istersen bayram haftasi disinda bir kac gun dene..

canım Kürt arkadaşlarım bu konuda kötü hissettiklerinden bahsetmişlerdi.
Dediğin gibi benim sorunum olmadı ama tüm okullarda okutulan bir andın Türkiye'deki tüm halklara seslenmesi gerekliliği ya da en azından bunun ayırdına varılan yaşlarda öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum.
O yeni, ogretilmis bir rahatsizlik. eskiden boyle birsey yoktu, benim okulumda Kurt, Turk birlikte okuduk. 1984 senesine dek PKK da yoktu zaten ortalikta.. ancak yeteri kadar is sahasi acilmamis, fabrikasi, sanayisi olmayan bir Dogu vardi. Ihracat Avrupaya yapildigi icin yatirimcilarin gozdesi degildi, uzakti. GuneyDogunun cogu yeri tarim ve hayvancilik icin de yazlari kurak, kislari kar kalkmayan bir yerdi. Yani aslinda sorun ekonomik. Yoksa o okullarda bu andi soyleyen Lazi da vardi, cerkezi de, Bosnak'i da, ve hatta Ermenisi Suryanisi de.. Bir tek Kurtlerin mi agirina gitmis?

ya o değilde, sanki bunlar olmasa,bazı işgüzarlar dini sömürmeseler, Peygamber hayatı yaşayacakmışta, bunlar böyle diye dinden soğudum diyenlere ayrı bi ayarım. kıtlık varmış gibi ne çöküyosunuz kardeşim bu dine kafanıza yatmıyosa başka din seçin kendinize. çekin insanların hassasiyetinden cıkslarınızı!

Andımızı da okumasınlar salavat da getirmesinler. Okullar çocukların eğitim gördüğü yerdir, ideolojilerin aşılanması gereken yerler değil. Bu çocuklar büyür, okur araştırır, sonra ümmetçi mi olur Kemalist mi olur, kendileri bilirler ama okulları ideoloji yuvasına çevirmek, beyni boş nesiller yaratmaktan başka bir işe yaramaz.

Back