• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Andımız gitti...

Yani benim için illa bir anlama gelmesi gerekmiyor. Ben Agnostik olduğum için İslamiyete de Hristiyanlığa da diğer dinlere de aynı pencereden bakarım.
Sadece Kutlu Doğum Haftasının Hristiyanların Christmas'ına denk düştüğünü düşünüyorum ve her sene her yılbaşı kutlaması konusunda sanki yılbaşı kutlarsak İsa bizim evin salonuna inecekmiş gibi davrananlarının Kutlu Doğum Haftasını bu kadar olumlu görmesini anlamıyorum.
İkisi de "gavur" adetinin varyasyonu bence.
Ki Hristiyanlar da İsa'nın doğumunu falan kutlamıyorlar, O hikayeeee çokkkk eski
yani oyle ki mevlid kandilinin onune gecti okulda 4 din kult ogretmeniyiz benim cabalarimla bir pano olusturduk ve cikolata dagitildi kendimi ovmeyi sevmem ama her seferinde ben itekliyorum cocuklar bugunlerin anlam ve onemini bilsin onlar icin ne etkinlik yapalim hic kimse orali olmuyor zumrelerim de dahil calistigim okul da imamhatip ortaokulu ama kutlu dogum icin 2 ay onceden start verildi

Yani benim için illa bir anlama gelmesi gerekmiyor. Ben Agnostik olduğum için İslamiyete de Hristiyanlığa da diğer dinlere de aynı pencereden bakarım.
Sadece Kutlu Doğum Haftasının Hristiyanların Christmas'ına denk düştüğünü düşünüyorum ve her sene her yılbaşı kutlaması konusunda sanki yılbaşı kutlarsak İsa bizim evin salonuna inecekmiş gibi davrananlarının Kutlu Doğum Haftasını bu kadar olumlu görmesini anlamıyorum.
İkisi de "gavur" adetinin varyasyonu bence.
Ki Hristiyanlar da İsa'nın doğumunu falan kutlamıyorlar, O hikayeeee çokkkk eski

tamamen uydurmasyon işte.. ha isteyen kutlasın ama aynen dediğin gibi çelişme o zaman ..
bundan çok değil 10 yıl önce ben hatırlamıyorum kutlu doğum haftası falan..
türkiye dışında hiçbir islam ülkesinde de kandil denen bir şey yok zaten..

Bence bu bir taviz değil,her önüne gelen kendini fetva makamında sanıyor. Rahatsız olan kızlı erkekli diye veya kadınların sesi haram diye vs katılmasın.ya da aşırı bir dini ritüel olduğunu düşünen. Anlamamız gereken biz insanlar Allahın dinini ne yüceltebiliriz ne de yerebiliriz. Bu iddialardan vazgeçilmeli bence.
Herkesden fetva alinmaz zaten canm ilim ehlinden alinir suanda benim gordugum ilim ehli cubbeli

zaten normallestiremedigimiz icin bu haldeyiz o gunah bu gunah kiyamet cennet cehennem kavramlarindan ibaret gordugumuz icin bu durumdayiz normallestiremedik sevemedik
ama yine de dini hassasiyetlerimizi korumak adina peygamberimizin anildigi etkinlikte sirf normallestirelim diye bu kadar da taviz vermeyelim
Taviz vermek cocugun salavt getirmesi mi

Canim cigerim sana en yakinini anltaym kandil diye birsey yok geceler var mubarek geceler en yakin zamanda 10 15 gun once regâip gecesi vardi gecenin anlami Peygamber efendimizin anne rahmine dustugu gecedir ve muslumanlar icin kiymetlidir recep ayiyla baslar ve oruclari tesbihleri namazlari vardir.Allahim bilmeyenide hidayetli eylesin
Yeterli mi canm

Peki bu gecelerin Hz. Perygamber ve 4 halife zamanında hiç kutlanmamış olmasını da düşünerek o zamandaki kişileri de hidayetsiz olarak mı nitelemeliyiz.

Salavat getirmek çocuğa ne gibi bi zarar verebilir doğrusu merak ettim..
Zarar verir vermez değil.

Benim düşüncelerime, görüşlerime uyan bir şey değil. Çocuğum kendi kararlarını araştırıp kendisi karar verebilecek yaş gelinceye kadar benim bilgim dahilinde olmadan herhangi bir etkinliğe dahil edilmesini istemem.
Size uygun olmayan bir etkinliğe sizin çocuğunuz tüm okulla birlikte dahil edilse sizin hoşunuza gider mi mesela?

Hayır tek tip olmayalım. Sabahtan beri herkes aynı şeyi yazmış anlamamakta direniyorsunuz.
Okul eğitim yuvasıdır, ibadethane değil. Okulda eğitim verilsin din için zaten uygun alanlar bolca var. Oralarda insanlar istedikleri dini kutlamayı yapsın, çocuklar dini açıdan eğitilsin hatta yetmiyorsa buna özel başka kuruluşlar da kurulsun, ama okulda olmasın bunlar.
Kimse dinini kapalı alanda yaşamıyor zaten şu an. Ancak din kişiye özeldir, makbul olan kapalı alanda dünyadan soyutlanarak ibadet etmektir benim bildiğim.
İnsanların bir kapıdan girerken bütün düşünce,inanç,yaşayışlarını dışarıda bırakabileceklerini sanmıyorum. Okullarda bir nevi hayatın aynası. Baskı, zorlama, birşeyleri empoze etme bunlar ayrı şeyler.

Peki bu gecelerin Hz. Perygamber ve 4 halife zamanında hiç kutlanmamış olmasını da düşünerek o zamandaki kişileri de hidayetsiz olarak mı nitelemeliyiz.
Geceler kutlaniyor gibi bir kelime mi kullandim sen mi farkli okudun bak ne yaziyor

Peygamber efendimizin anne rahmine dustugu gecedir ve muslumanlar icin kiymetlidir recep ayiyla baslar ve oruclari tesbihleri namazlari vardir.

Canim cigerim sana en yakinini anltaym kandil diye birsey yok geceler var mubarek geceler en yakin zamanda 10 15 gun once regâip gecesi vardi gecenin anlami Peygamber efendimizin anne rahmine dustugu gecedir ve muslumanlar icin kiymetlidir recep ayiyla baslar ve oruclari tesbihleri namazlari vardir.Allahim bilmeyenide hidayetli eylesin
Yeterli mi canm

neyse en azından kandil olmadığını kabul ediyon yani yeterli benim için :KK70:

yani oyle ki mevlid kandilinin onune gecti okulda 4 din kult ogretmeniyiz benim cabalarimla bir pano olusturduk ve cikolata dagitildi kendimi ovmeyi sevmem ama her seferinde ben itekliyorum cocuklar bugunlerin anlam ve onemini bilsin onlar icin ne etkinlik yapalim hic kimse orali olmuyor zumrelerim de dahil calistigim okul da imamhatip ortaokulu ama kutlu dogum icin 2 ay onceden start verildi
oluyor demek ki böyle. Bilemedim.
tamamen uydurmasyon işte.. ha isteyen kutlasın ama aynen dediğin gibi çelişme o zaman ..
bundan çok değil 10 yıl önce ben hatırlamıyorum kutlu doğum haftası falan..
türkiye dışında hiçbir islam ülkesinde de kandil denen bir şey yok zaten..
Kandil diye bir şey yok diye biliyorum ben zaten.
Yani bence de isteyen kutlasın, benim sözüm kutlanmasına, bu günlerde çeşitli dernekler aracılığıyla etkinlik düzenlemelerine falan değil.
Ama burnuma karanfil uzatılmadan metro merdiveninden inemez oldum.
Hristiyan Christmas'ını Cadılar Bayramını kutlasın, Yahudi Şabbatını kutlasın, Müslüman, Ramazanını Mevlidini kutlasın, isteyen çocuklarına Ayaz Dede'yi öğretsin. Budist kendi inancını yaşasın.
Ben bunlarda değilim. Benim sorunum dayatmayla. Her kesimin dayatmasıyla ama, sadece İslamcılarınkiyle değil.

kutlu doğum haftasının ne olduğunu bilen biri anlatabilir mi bana? Saçma sapan tarihlerde kutlanıyor Bursa'da.hatta abartmıyorum durup durup kutlanıyor.mevlüd kandili peygamberimizin doğumunu müjdeleyen kandil değil mi? Kutlu doğum haftası içerisinde olması gerekmiyor mu o zaman?

Geceler kutlaniyor gibi bir kelime mi kullandim sen mi farkli okudun bak ne yaziyor

Peygamber efendimizin anne rahmine dustugu gecedir ve muslumanlar icin kiymetlidir recep ayiyla baslar ve oruclari tesbihleri namazlari vardir.

kutlamak demeyelim adına peki.

bir kere her şekilde Peygamberin ana rahmine düştüğü geceyi hesaplamak bana çok yanlış geliyor.
Hani adap edep açısından.

Back