- 5 Ekim 2016
- 1.898
- 2.311
- 63
- 39
olabilirrr kandırılmayın bu bize yeter:))malum kandıran kandırana...Tek adam anayasasına EVET...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
olabilirrr kandırılmayın bu bize yeter:))malum kandıran kandırana...Tek adam anayasasına EVET...
Aman ha dikkat edin sizde kandirilmayinolabilirrr kandırılmayın bu bize yeter:))malum kandıran kandırana...
http://www.hurriyet.com.tr/chpden-istifa-eden-105-kisi-ak-partiye-gecti-evet-pozu-verdi-40418099
İzmir Buca'da CHP'den istifa eden 105 kişi AK Parti'ye katıldı, referandumda "evet" diyeceklerini açıkladı.
- Buca'da CHP'nin il ve ilçe yönetimlerinde görev yapan 105 parti üyei, 16 Nisan'da yapılacak başkanlık referandumda "evet"e destek vermek için AK Parti'ye geçti.
Eski CHP üyelerinin rozetlerini milletvekilleri Necip Kalkan ve Atilla Kaya taktı.
AK Parti'ye neden katılındığını gösteren sözler ise Milletvekili Kalkan'dan geldi. Kalkan, "Benim rozet taktığım arkadaşlar beni unutmasın çünkü bu işin kerameti var. Bana da rozet taktılar milletvekili oldum. İnşallah bugün rozet taktığımız arkadaşlarımızdan birini de ileride milletvekili olarak görürüz" dedi.
Hiç kandırılmadık ki şimdi kandırılalım hep uyardık yine uyarı da bulunan taraftayız merak etme:))Bak bakalım 1970 lerden bu yana hangi solcu ABD hakkında kandırılmış hep uyarı hep uyarı ama sakalımız yok sözümüz geçmiyor:)Aman ha dikkat edin sizde kandirilmayin
Sana sadece evet demek için 2 sebep soyliyimHiç kandırılmadık ki şimdi kandırılalım hep uyardık yine uyarı da bulunan taraftayız merak etme:))Bak bakalım 1970 lerden bu yana hangi solcu ABD hakkında kandırılmış hep uyarı hep uyarı ama sakalımız yok sözümüz geçmiyor:)
En son söylediğin cümle nedemek biliyormusun?Padişahlık yetkisi tek kişi söz sahibi olsun !!!Ee. iyi de meclisteki 600 adamı niye besleyelim niye seçim yapalım?Tek yetki bi adamda tek söz sahibi olucaksa..Demokrasi filan biz bilmeyiz diyosunuz resmen bu Cumhuriyet kadınlara seçme ve seçilme hakkı avrupa dediğin ülkeden önce bize Türk kadınına verilmiş...Demokrasi nin D sini öğretememişiz yıllarca çok üzücüSana sadece evet demek için 2 sebep soyliyim
1. Terörle mücadelede çabuk ve hizli kararlar alınabilmesi için,
2.darbenin tarihe gömülmesi için.
En kuvvetli nedenim ise cumhurbaskani RECEP TAYYIP ERDOĞAN olduğu için. Daha güçlü bi türkiye için evet diyorum. Sende bi arastir bakalım avrupa daki ülkeler nasıl yönetiliyor? Tek adamla mi meclis le mi? Haberlerde milletvekillilerin birbirlerinin kafalarını yarmalarindan birbirlerine tekmeler savurmalarini izlemekten bu millet yoruldu. Oturup ülkeyi memleketi konusacaklarina dövüş peşindeler. En iyisi mi söz sahibi birinde olsun herkes durulsun.
Yanlız kandırılan rte deği, o dün çıktı itiraf etti. Siyaseti hayatımda ne aldatılan oldum ne aldatan... yani beni kimse kandırmadı bilgim dahilinde dedi.olabilirrr kandırılmayın bu bize yeter:))malum kandıran kandırana...
aynen kandırılan maalesef ki hep akp seçmeni..Hipnoz değil yalanlar ortak olan satın alınan medya halkı hipnoz etkisi gibi uyutuyor...Yanlız kandırılan rte deği, o dün çıktı itiraf etti. Siyaseti hayatımda ne aldatılan oldum ne aldatan... yani beni kimse kandırmadı bilgim dahilinde dedi.
Bu hususda geriye kandırılan tek bir kesim kalıyor oda bu akepe seçmeni. Onlarda adam nedese alkış tutuyorlar hipnoz altındalarmıdır nedir
Evet diyeceklere neden hala bir şeyler anlatmaya çalışıyorsunuz arkadaşlar? Her gün burayı miting alanına çeviren Birumut55 isimli arkadaşa sordum ama kaçıyor. Maddeleri teker teker anlatır mısın dedim cevap yok.
Birkaç cümle art arda yazabilenlerin ise söylediklerinin alt metni çok açık. Siz demokrasi falan diyorsunuz da onların derdi zaten demokrasi değil ki. Tek adam rejimine sıcak bakıyorlar tek adam bizden olsun da gerisine ne olursa olsun kafasındalar. Çok fikirli ortam falan onlara ne ki? Baştaki benden olsun gerisi fasa fiso diyorlar resmen.
15 yıldır ülkeyi ninem yönetiyor o yüzden zirveye ulaşan terör ve ekonomik krizden de benim rahmetli ninem sorumlu.
Madem hdp konusunda çok hassaslardı neden davullu zurnalı karşılamaya sustular? Çünkü onlara dokunan bir şey yoktu.
Kandırıldık ha? Ne kadar basit. Siz o kandırılmayı gidin şehit ailelerine sorun. Kandrılmışlar işte yeaaaa diyenler azıcık cesaretiniz varsa şehit Necdet astsubayın eşinin yüzüne söylesenize açılım sürecinde kandırıldık ondan senin kocanı pazarda vuracak cesareti buldular diye. Desenize Ali Tatar'ın ailesine kandırıldık o yüzden sizin babanıza yok yere iftira atıldı gururuyla oynandı hapislerde yattı intihar etti diye.
Canınız yanmadıkça ne kolay geliyor değil mi kandırılmak...
Siz bir de canı yananlara anlatsanıza bu masalları.
Peki denetleme mekaiızması hakkında görüşleriniz nedir? Mesela GEN SORU NEDEN ORTADAN KALKIYOR? Başkanın Meclis’in görevine son vermesi fesih, Meclis’in başkanın görevine son vermesi ise azildir. Görünürde karşılıklı fesih ve azil yetkileri verilmiştir. Gerçekte ise azil yetkisinin çalışması neredeyse imkânsızdır. Çünkü Meclis’in seçimleri yenileme kararı alabilmesi için 360 oy çoğunluğa ihtiyacı vardır. Başkan ise tek başına ve hiçbir gerekçe göstermeden Meclis’i feshedebilir. Halkın yüzde 100’üne yakın temsil gücü olan Meclis’i, yüzde 50 ile seçilen bir kişinin fesih edebilmesi tek adamlık değil de nedir?
Getirilen sistemde temel olarak başkanın 2 dönem seçilme hakkı var iken. Seçimle birlikte yeniden aday oalbiliyor ve dolayısıyla bu dönem 3 e çıkıyor. Neden?
Anayasanın 108.maddesine DDK arıtk yalnızca inceleme değik soruşturma yetkisine de sahip oluyor. Normalde DDK'nin yetkisinin özgürlüklere çok fazla baskı kurmaması için sınırlandırılması gerekirken neden çok daha fazla genişletiliyor? Böylece tek bir kişinin sivil toplum kuruluşlarını denetleme ve soruşturma hakkınının bu kadar genişletilmesi suan olmasa dahi dediğiniz gibi Cumhurbaşkanı öldüğünde Başkanlığı otoriter sisteme dönüştürmek isteyen kişi için eline bir fırsat vermez mi. Kaldıki Fetö denen kişinin insanları 40 yıldır kandırıldığı düşünüldüğünde 15 yıldır tanıdığımız bir iktidara bu derece güvenmek ne derece doğru olacaktır? Fötö yıllarca güzel işler yapıyor gibi görünüp nasıl ki milleti yok etme çabasına girmiş ise 15 yıldır bir iktidarın bizi KANDIRMADIĞINA nasıl inancağız? Üstelik dün ben kandırıldım diyerek özür dileyen bir cumhurbaşkanının çok yakın bir zamanda yaptığı açıklamada siyasi hayatım boyunca hiç ALDANMADIM demesi çok büyük bir çelişkiyken nasıl güveneceğiz ???
Zahmet edip kopyala yapıştır yaptığınız için teşekkürler. Daha önceki mesajımda yazdığım her şeyi tasdiklediniz neden hayır diyeceğimi bir kez daha anladım.Daha once yazmistim, gozunuzden kacti galiba tekrar copy paste yaptim, neden "EVET" sorunuzun cevabi.
NEDEN EVET DİYORUM :
16 Nisan 2017 Türkiye ve coğrafyamız için dönüm noktasının başladığı gün olacaktır.
1961 darbe anayasası ve akabinde devam edegelen cuntacı anayasa 12 eylül darbesi ile taçlanmıştır !
82 anayasası darbeci hainler ve cuntacı generaller tarafından hazırlanıp milletimize dikte edilmiştir, tâbi ki " bir sağdan, bir soldan astım" diyen darbenin baş aktörü katil kenan evren ve cuntacıları korumak için anayasa düzenlenmiştir.
Mezkûr anayasa hattı zatında kral da bile olmayan yetkileri Cumhurbaşkanına vermiştir, Cumhurbaşkanının hiç bir sorumluluğu yoktur. Önce hâli hazırda ki anayasayı ve mevcut durumun kısa bir özetini geçersek neden Evet diyorum daha bil'bedâhe sarîh bir şekilde anlaşılacaktır.
Darbeciler sadece devletin en tepesini kendi güvenlik ve hevâlarına göre dizayn etmekle kalmadı bürokrasi yani devletin üç ayağından ikisi olan yasama ve yargıyı da dizayn ettiler, bu girizgâhtan sonra şimdi gelelim maddelere. Dikkat edin madde bağımlısı olmayın :))
Hali hazırda ki sistemde Cumhurbaşkanı devletin başı ve hiç bir sorumluluğu yok iken, ekonomi, içtimai, iktisadi v.b. yeni sistemde Cumhurbaşkanı sorumlu olacak.
Hâli hazırda ki sistemde Cumhurbaşkanı sadece ama sadece vatana ihanet suçundan yargılanabilirken yeni sistem de Tck'nın suç saydığı her şeyden yargılanabilecek.
Eski sistemin dejavantajlarından en önemlisi devletin üç ayağından biri olan yürütme yani hükümet ile Cumhurbaşkanı ters düşüp kavga v.s. yapabilirliği varken, ki bunlar oldu, atatürk ile inönü, demirel ile çiller, sezer ile ecevit gibi ... devlet tepe takla gitmiştir, yeni sistemde olabilecek bu sorun tamamen izale oluyor, zirâ Cumhurbaşkanı devletin başı olduğu gibi yürütmenin de başı olacak tıpkı Atatürk, tıpkı inönü gibi.
Hâli hazırda ki sistem siyasi manipülasyonlara açık, türlü politik ayak oyunlarına açık iken mesela koalisyon, milletvekilliği, bakanlık v.b. pazarlıkları, yeni sistem de c.başkanı aynı zaman da yürütmenin başı olacak şahıs % 51 oy alması veya ikinci turda en fazla oyu alması gerekeceğinden manipülasyonlara kapanacak.
Hâli hazırda ki sistem de, 82 darbe anayasının Cumhurbaşkanına verdiği "fesh" etme yetkisi ile Cumhurbaşkanı isterse bütün siyasi partileri kapatıp, milletvekillerinin vekilliklerini düşürür ve dahi T.b.m.m.i fesh eder, kendi yerinde durur kimse kımıldatamaz bile, oysa ki yeni anayasaya göre C.başkanının " fesh" yetkisi yoktur ya ne vardır ? Seçime götürme tâbi ki kendisi de mecbur seçime girmeye, aynı anda Meclisin de 3/2 çoğunluk ile Cumhurbaşkanını ve tabi ki parlementoyu seçime götürme yetkisi olacak.
550 m.vekil sayısı 600'e çıkarılıyor, avrupa birliği ülkelerinin ortalaması 55 bin kişiye bir vekil düşer, 80 milyonluk ülkemizde yaklaşık 134 bin kişiye bir vekil düşecek 600 vekil olursa.
Ez-cümle, hayır cephesinin en büyük argümanı " tek adamlık" oysa ki tek adamlık mezkûr anayasada zaten mevcut, izah ettiğim gibi darbeciler kendilerini korumak için olağan üstü anayasa yapmıştır. Şimdiki Cumhurbaşkanı bu yetkilerin tamamını kullanmıyor ayrı konu.
Meseleyi Erdoğan'a odaklayan, Erdoğan üzerinden bakanlar yanılıyor, Erdoğan yarın da ölebilir, seneye de,.... her fani gibi..
Mesele Devletin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin operasyona açık olan, davetkâr anayasa ve bürokratik sistemini değiştirmektir. Değişecek ! Evet ! Kesinlikle değişecek Evet.
Peki denetleme mekaiızması hakkında görüşleriniz nedir? Mesela GEN SORU NEDEN ORTADAN KALKIYOR? Başkanın Meclis’in görevine son vermesi fesih, Meclis’in başkanın görevine son vermesi ise azildir. Görünürde karşılıklı fesih ve azil yetkileri verilmiştir. Gerçekte ise azil yetkisinin çalışması neredeyse imkânsızdır. Çünkü Meclis’in seçimleri yenileme kararı alabilmesi için 360 oy çoğunluğa ihtiyacı vardır. Başkan ise tek başına ve hiçbir gerekçe göstermeden Meclis’i feshedebilir. Halkın yüzde 100’üne yakın temsil gücü olan Meclis’i, yüzde 50 ile seçilen bir kişinin fesih edebilmesi tek adamlık değil de nedir?
Getirilen sistemde temel olarak başkanın 2 dönem seçilme hakkı var iken. Seçimle birlikte yeniden aday oalbiliyor ve dolayısıyla bu dönem 3 e çıkıyor. Neden?
Anayasanın 108.maddesine DDK arıtk yalnızca inceleme değik soruşturma yetkisine de sahip oluyor. Normalde DDK'nin yetkisinin özgürlüklere çok fazla baskı kurmaması için sınırlandırılması gerekirken neden çok daha fazla genişletiliyor? Böylece tek bir kişinin sivil toplum kuruluşlarını denetleme ve soruşturma hakkınının bu kadar genişletilmesi suan olmasa dahi dediğiniz gibi Cumhurbaşkanı öldüğünde Başkanlığı otoriter sisteme dönüştürmek isteyen kişi için eline bir fırsat vermez mi. Kaldıki Fetö denen kişinin insanları 40 yıldır kandırıldığı düşünüldüğünde 15 yıldır tanıdığımız bir iktidara bu derece güvenmek ne derece doğru olacaktır? Fötö yıllarca güzel işler yapıyor gibi görünüp nasıl ki milleti yok etme çabasına girmiş ise 15 yıldır bir iktidarın bizi KANDIRMADIĞINA nasıl inancağız? Üstelik dün ben kandırıldım diyerek özür dileyen bir cumhurbaşkanının çok yakın bir zamanda yaptığı açıklamada siyasi hayatım boyunca hiç ALDANMADIM demesi çok büyük bir çelişkiyken nasıl güveneceğiz ???