- 4 Şubat 2010
- 2.113
- 5.038
- 408
Madem çok istatistiklerde anlayan, araştıran eğitim dolu birisiniz, bi zahmet Türkiyenin dünyadaki istatistiklerini bir göz atın. Son 15 yılda nerden nereye gelmişiz, Eğitimde, gelişmişlikte, terörde, ekonomide, sağlıkda nerdeymişiz, dış borcumuz neymiş, iç borcumuz neymiş, dolar euro neymiş nolmuş. Develasyon diyonuz, yahuuuu paramız son zamanların en değersiz parası oldu. Suriye para birini bile bizden üst seviyelerde yer aldı. Siz arap ülkelerden habire ülkeye para sokup, ekonomini göstermelik dengelemeye çalışın,, ülkede ne var neyokda sat özelleştir sonrada "Avrupada bazi mahfillerin Turkiye icinde ki sermaye baronlari, sebatayist is birlikci hainlerin hukumet tayin ettigi zavalli Turkiye bitmistir" deyinSiz asil kendinize ahhlayin sonra oturun okuma yeteneginiz varsa fazla uzaga gitmeden yakin tarihimizi okuyun , Turkiye'nin darbelerle, cuntalarla, muhtira , emuhtiralarla gecen tarihimizi okuyun, kim yapti , kim yaptirdi bu darbeleri , kime karsi ? Maaliyeti neydi bunlari arastirin, 1999 da gecelik faiz % 7500 du bunlari biliyormusun ? Ya develuasyonlar ? Develuasyon ne demek biliyormusunuz ? En son 28 subat post modern darbesinde Turkiye,nin 300 milyar dolar parasi bankalardan hortumlandi, bu 300 milyar dolar tekrar bu milletin sirtina vuruldu bundan haberiniz var mi ? Tayyip hayraniymis ? Kendiniz gibi herkesi mutassib tutucu , tek gozle dunyaya bakan hic bir seyden haberi olmayan bagnaz mi zannediyorsun? Turkiye hayraniyiz ! Tam Bagimsiz Turkiye ! Avrupada bazi mahfillerin Turkiye icinde ki sermaye baronlari, sebatayist is birlikci hainlerin hukumet tayin ettigi zavalli Turkiye bitmistir ! 16 Nisan da Milletimizin hur iradesinin bi'hakkin tecelli ettigi Turkiye, Tam bagimsiz Turkiye'nin temelini atacagiz Evet diyerek, Evet !
Evet okuma yetenegim var cok sukur.ayni zaman da karsit goruse tahammul yetenegim de.bilgilerinizi kendinize saklayin bizim bunlara karnimiz tok..Siz asil kendinize ahhlayin sonra oturun okuma yeteneginiz varsa fazla uzaga gitmeden yakin tarihimizi okuyun , Turkiye'nin darbelerle, cuntalarla, muhtira , emuhtiralarla gecen tarihimizi okuyun, kim yapti , kim yaptirdi bu darbeleri , kime karsi ? Maaliyeti neydi bunlari arastirin, 1999 da gecelik faiz % 7500 du bunlari biliyormusun ? Ya develuasyonlar ? Develuasyon ne demek biliyormusunuz ? En son 28 subat post modern darbesinde Turkiye,nin 300 milyar dolar parasi bankalardan hortumlandi, bu 300 milyar dolar tekrar bu milletin sirtina vuruldu bundan haberiniz var mi ? Tayyip hayraniymis ? Kendiniz gibi herkesi mutassib tutucu , tek gozle dunyaya bakan hic bir seyden haberi olmayan bagnaz mi zannediyorsun? Turkiye hayraniyiz ! Tam Bagimsiz Turkiye ! Avrupada bazi mahfillerin Turkiye icinde ki sermaye baronlari, sebatayist is birlikci hainlerin hukumet tayin ettigi zavalli Turkiye bitmistir ! 16 Nisan da Milletimizin hur iradesinin bi'hakkin tecelli ettigi Turkiye, Tam bagimsiz Turkiye'nin temelini atacagiz Evet diyerek, Evet !
Harika insan ,Siz asil kendinize ahhlayin sonra oturun okuma yeteneginiz varsa fazla uzaga gitmeden yakin tarihimizi okuyun , Turkiye'nin darbelerle, cuntalarla, muhtira , emuhtiralarla gecen tarihimizi okuyun, kim yapti , kim yaptirdi bu darbeleri , kime karsi ? Maaliyeti neydi bunlari arastirin, 1999 da gecelik faiz % 7500 du bunlari biliyormusun ? Ya develuasyonlar ? Develuasyon ne demek biliyormusunuz ? En son 28 subat post modern darbesinde Turkiye,nin 300 milyar dolar parasi bankalardan hortumlandi, bu 300 milyar dolar tekrar bu milletin sirtina vuruldu bundan haberiniz var mi ? Tayyip hayraniymis ? Kendiniz gibi herkesi mutassib tutucu , tek gozle dunyaya bakan hic bir seyden haberi olmayan bagnaz mi zannediyorsun? Turkiye hayraniyiz ! Tam Bagimsiz Turkiye ! Avrupada bazi mahfillerin Turkiye icinde ki sermaye baronlari, sebatayist is birlikci hainlerin hukumet tayin ettigi zavalli Turkiye bitmistir ! 16 Nisan da Milletimizin hur iradesinin bi'hakkin tecelli ettigi Turkiye, Tam bagimsiz Turkiye'nin temelini atacagiz Evet diyerek, Evet !
Siz asil kendinize ahhlayin sonra oturun okuma yeteneginiz varsa fazla uzaga gitmeden yakin tarihimizi okuyun , Turkiye'nin darbelerle, cuntalarla, muhtira , emuhtiralarla gecen tarihimizi okuyun, kim yapti , kim yaptirdi bu darbeleri , kime karsi ? Maaliyeti neydi bunlari arastirin, 1999 da gecelik faiz % 7500 du bunlari biliyormusun ? Ya develuasyonlar ? Develuasyon ne demek biliyormusunuz ? En son 28 subat post modern darbesinde Turkiye,nin 300 milyar dolar parasi bankalardan hortumlandi, bu 300 milyar dolar tekrar bu milletin sirtina vuruldu bundan haberiniz var mi ? Tayyip hayraniymis ? Kendiniz gibi herkesi mutassib tutucu , tek gozle dunyaya bakan hic bir seyden haberi olmayan bagnaz mi zannediyorsun? Turkiye hayraniyiz ! Tam Bagimsiz Turkiye ! Avrupada bazi mahfillerin Turkiye icinde ki sermaye baronlari, sebatayist is birlikci hainlerin hukumet tayin ettigi zavalli Turkiye bitmistir ! 16 Nisan da Milletimizin hur iradesinin bi'hakkin tecelli ettigi Turkiye, Tam bagimsiz Turkiye'nin temelini atacagiz Evet diyerek, Evet !
Bahsettiginiz 1999 senesinde ic borc 103 milyar dolar. 90 yillik Cumhuriyet tarihinde yapilan borc miktarinin 90 yilda geldigi nokta. Iddianiza gore AKP geldikten sonra bu dediklerinizin hicbiri olmadi, ekonomi gunluk guneslikti.. Gel gelelim dis borc 4'e katlanmis bu son AKP doneminde, yani 15 senede.. 2015 yil sonu itibari ile dis borcumuz 398 milyar dolar... Kac para ilave yuk binmis bu milletin sirtina simdi sizin hesabiniza gore? Ustelik Cumhuriyet tarihi boyunca edinilmis butun kazanimlar, telekomunikasyon sirketleri, fabrikalar, bankalar, limanlar, madenler, hatta ormanlar ve bir kisim topraklarimiza kadar (bknz: Hatay) satildigi halde borcun geldigi nokta bu. Bu iste bir tuhaflik yok mu sizce?Siz asil kendinize ahhlayin sonra oturun okuma yeteneginiz varsa fazla uzaga gitmeden yakin tarihimizi okuyun , Turkiye'nin darbelerle, cuntalarla, muhtira , emuhtiralarla gecen tarihimizi okuyun, kim yapti , kim yaptirdi bu darbeleri , kime karsi ? Maaliyeti neydi bunlari arastirin, 1999 da gecelik faiz % 7500 du bunlari biliyormusun ? Ya develuasyonlar ? Develuasyon ne demek biliyormusunuz ? En son 28 subat post modern darbesinde Turkiye,nin 300 milyar dolar parasi bankalardan hortumlandi, bu 300 milyar dolar tekrar bu milletin sirtina vuruldu bundan haberiniz var mi ? Tayyip hayraniymis ? Kendiniz gibi herkesi mutassib tutucu , tek gozle dunyaya bakan hic bir seyden haberi olmayan bagnaz mi zannediyorsun? Turkiye hayraniyiz ! Tam Bagimsiz Turkiye ! Avrupada bazi mahfillerin Turkiye icinde ki sermaye baronlari, sebatayist is birlikci hainlerin hukumet tayin ettigi zavalli Turkiye bitmistir ! 16 Nisan da Milletimizin hur iradesinin bi'hakkin tecelli ettigi Turkiye, Tam bagimsiz Turkiye'nin temelini atacagiz Evet diyerek, Evet !
Türkiye ekonomisi, yapılan saldırılara rağmen, üst sıralardadır. Ne zaman atılım yapacak olsak, spekülatif hücumlar yapılıyor. Merkel vs'nin 'hayır deyin' kampanyasını, iyiliğimizi istediği için desteklediğini söyleyemeyiz.[QUOTE
Turkiye nin ne ekonomik ne siyasi durumu hakkinda en ufak fikri olmayip, 5 yildizli otellerde her yil tatil yapip eurosuyla Turkiye cok ucuz diyen;turkiye yi sadece tatilden ibaret goren ama yol yapti diyen ve referandumu parti secimi zannedip evet e hic dusunmeden basan insanlari kastettim.
Verdiginiz ornek le alakasi yok yani...
Türkiye ekonomisi, yapılan saldırılara rağmen, üst sıralardadır. Ne zaman atılım yapacak olsak, spekülatif hücumlar yapılıyor. Merkel vs'nin 'hayır deyin' kampanyasını, iyiliğimizi istediği için desteklediğini söyleyemeyiz.
Eki Görüntüle 1974778
Mesela nereye kaçacak?Almanya,Hollanda,Fransa ,Rusya,İsviçre,Amerika benim aklıma bir yer gelmiyor.Şimdi bile yabancı ülkelerde Erdoğan düşmanlığı varken ,susturun diye silahlı pankart yapılıyorken ,hangi ülke güvenli olabilir Onun için?Adam can güvenliğini bile hiçe sayıp doğrularından vazgeçmiyor,Türkiye için çabalıyor ama yine de değer görmüyor.
Evet anlayacaklar ama malesef cok gec olmus olcak.birzamanlar hoca efendi diye el etek open insanlar suan kandirildik diye feto dusmani oldu.bu boyle surmeyecek elbet bunlarin foyalari da birgun cikacak ortaya o zaman hepsi Tayyip dusmani olup kandirildik diyecekler.ama ben gelecegimizle oynayan bu insanlara hicbirzaman hakkimi helal etmiyorum.cok zor gunler Turkiye yi bekliyo.Allah sonumuzu hayir etsin.Merkelin fotografini almislar, ustune sacma sapan yazilar yazmislar "iste hayir cephesi" bunlardan olusuyor diye manupulasyon yapiyorlar. Siz de onu buraya getirip yapistiriyorsunuz.. Twitter bu fotografin ustune birseyler yazip sallayanlarla dolu.
Ekonomimiz "yapilan saldirilara" ragmen ust siradadir dediniz, istatistik verin, rakam verin? Ekonominin ust siralarda olmasi icin uretim lazim, bana urettigimiz katma degeri yuksek urunleri sayar misiniz?
Hic bir ulke baska ulkenin iyiligini istemez, Erdogan iktidara geldiginde pasa gibi destekledi butun Avrupa ve Amerika, o zaman ne demeye sesiniz cikmiyordu, yav avrupa destekliyorsa bir is vardir diye dusunmuyosunuz da, simdi sesiniz cikiyor? Ote yandan, Erdogan'i da bir guzel destekliyorlar, neoliberal olan AKP cumhuriyetin 100 yillik kazanimlarinin altini oydu, siz de bunu elbet anlayacaksiniz ama gec anlayacaksiniz.
Neyin atilimini yapioruz biraz ornek verebilirmisin.elde ne var ne yok satildi.samana kadar disardan ithal ediyoruz.duble yol kopru yapmaksa atilim bunlar karin doyurmuyo..Türkiye ekonomisi, yapılan saldırılara rağmen, üst sıralardadır. Ne zaman atılım yapacak olsak, spekülatif hücumlar yapılıyor. Merkel vs'nin 'hayır deyin' kampanyasını, iyiliğimizi istediği için desteklediğini söyleyemeyiz.
Eki Görüntüle 1974778
Hayirci vekil neden o faturanin o kadar geldiginin aciklamasini yapti eger dinlediysen ama nedense o vekilin fatura miktari aciklandi ayni secim kampanyasini yapan akp nin neden faturalari aciklanmiyo acaba.o vekile yine Turkiye ici o fatura gelmis.daha gecengun elimize posta yoluyla mektuplar brosurler gonderildi.biraz da akp li vekillere sormak lazim acaba biz yurtdisinda yasayan gurbetciler icin yolladiklari mektuplarin bastirdiklari brosurlerin faturasi kac milyon?1.2 milyon fatura gelen hayırcı vekilden istesinler.
Evet reklamı da olsa ,hayır reklamı da olsa ben gereksiz buluyorum .Reklamları izleyip kimsenin fikri değişmez bana göre.
Madem çok istatistiklerde anlayan, araştıran eğitim dolu birisiniz, bi zahmet Türkiyenin dünyadaki istatistiklerini bir göz atın. Son 15 yılda nerden nereye gelmişiz, Eğitimde, gelişmişlikte, terörde, ekonomide, sağlıkda nerdeymişiz, dış borcumuz neymiş, iç borcumuz neymiş, dolar euro neymiş nolmuş. Develasyon diyonuz, yahuuuu paramız son zamanların en değersiz parası oldu. Suriye para birini bile bizden üst seviyelerde yer aldı. Siz arap ülkelerden habire ülkeye para sokup, ekonomini göstermelik dengelemeye çalışın,, ülkede ne var neyokda sat özelleştir sonrada "Avrupada bazi mahfillerin Turkiye icinde ki sermaye baronlari, sebatayist is birlikci hainlerin hukumet tayin ettigi zavalli Turkiye bitmistir" deyin
Darbeler darbeler geçmişse gitmedim hemen şurdan 15 temmuza bi baktım, darbeyi kimin kime niye nasıl yaptığınıda gördüm
Tam bağımsız Türkiye ve sizSiyaset diliniz bayaada genişmiş ama lafla peynir gemisi yürümüyor hanımefendiii.[/QUO
Bakın Hanımefendi , siz de bakın biz de bakalım, istatistik doğru severimMadem çok istatistiklerde anlayan, araştıran eğitim dolu birisiniz, bi zahmet Türkiyenin dünyadaki istatistiklerini bir göz atın. Son 15 yılda nerden nereye gelmişiz, Eğitimde, gelişmişlikte, terörde, ekonomide, sağlıkda nerdeymişiz, dış borcumuz neymiş, iç borcumuz neymiş, dolar euro neymiş nolmuş. Develasyon diyonuz, yahuuuu paramız son zamanların en değersiz parası oldu. Suriye para birini bile bizden üst seviyelerde yer aldı. Siz arap ülkelerden habire ülkeye para sokup, ekonomini göstermelik dengelemeye çalışın,, ülkede ne var neyokda sat özelleştir sonrada "Avrupada bazi mahfillerin Turkiye icinde ki sermaye baronlari, sebatayist is birlikci hainlerin hukumet tayin ettigi zavalli Turkiye bitmistir" deyin
Darbeler darbeler geçmişse gitmedim hemen şurdan 15 temmuza bi baktım, darbeyi kimin kime niye nasıl yaptığınıda gördüm
Tam bağımsız Türkiye ve sizSiyaset diliniz bayaada genişmiş ama lafla peynir gemisi yürümüyor hanımefendiii.
şimdi , 1923 ilâ,2002 arası Türkiye gsmg 235 milyar dolar, demek ki 79 senede Türkiye 235 milyar dolar para yapabilmiş, 2002 ilâ 2014 verisi Türkiye gsmg 840 milyar dolarMadem çok istatistiklerde anlayan, araştıran eğitim dolu birisiniz, bi zahmet Türkiyenin dünyadaki istatistiklerini bir göz atın. Son 15 yılda nerden nereye gelmişiz, Eğitimde, gelişmişlikte, terörde, ekonomide, sağlıkda nerdeymişiz, dış borcumuz neymiş, iç borcumuz neymiş, dolar euro neymiş nolmuş. Develasyon diyonuz, yahuuuu paramız son zamanların en değersiz parası oldu. Suriye para birini bile bizden üst seviyelerde yer aldı. Siz arap ülkelerden habire ülkeye para sokup, ekonomini göstermelik dengelemeye çalışın,, ülkede ne var neyokda sat özelleştir sonrada "Avrupada bazi mahfillerin Turkiye icinde ki sermaye baronlari, sebatayist is birlikci hainlerin hukumet tayin ettigi zavalli Turkiye bitmistir" deyin
Tam bağımsız Türkiye ve sizSiyaset diliniz bayaada genişmiş ama lafla peynir gemisi yürümüyor hanımefendiii.
Siz "bilgi"nizi yazarken kendinize neden saklamıyorsunuz ? Burası sanırım anti demokratik bir ortam çünkü emir kipiyle konuşuyorsunuz ...Evet okuma yetenegim var cok sukur.ayni zaman da karsit goruse tahammul yetenegim de.bilgilerinizi kendinize saklayin bizim bunlara karnimiz tok..
Sevgili MuneFaiz ve devalüasyon konusunda haklısınız fakat ilave etmem gereken taraflar 1999 krizi sadece Türkiye içi sorunlar yüzünden yaşanmadı, 1998'de Asya da ve Rusya'yı da etkileyen ekonomik kriz patlak verdi, Dünya genelinde üretim ve ticarette daralma yaşanınca Türkiye'den 6 milyar dolar gibi birşey olması lazım sıcak para çıkışı oldu, sonrasında İmralı'dakinin yakalanması, bir takım ekonomik reformlar piyasayı rahatlasa da 99 yılında peşpeşe yaşanan depremler ki İzmit sanayi bölgesi ve merkezidir depremde ölen canlara içimiz yanarken sanayinin etkilenmesi nedeniyle de 10 milyar dolarlık ekonomik ve sosyal bir zarar yaşanmıştır, ülke Asya krizinin etkileriyle mücadele etmeye çalışırken peş peşe yaşanan bu ekonomik zararlar ve tabii yaşanan bazı yolsuzluklar sonrası ülkece etkilendik, 99 sonuna doğru IMF'nin bize vermeyi taahhüt ettiği krediden fazlasını vermesiyle enflasyon biraz daha iyileşmiştir, Ecevit suçlanacak en son kişidir rahmetli, onun döneminde yaşanan başlangıç noktası Asya ülkeleri olan krizlerden bizde nasiplendik, kaldı ki benzer krizleri 93-94 yılları arasında, 2008'de de yaşadık.
Dünya ülkelerini de etkileyen krizlerden etkilenmemiz olağandır.
2008'de ABD'nin içinde olduğu ekonomik krizi de incelemenizi isterim.
Tamamen ilgisiz, yanlış bilgi, gelir gider dengesi diye bir şey var, 1999 da ülke nufusu ne kadardı şimdi ne kadar, 1999da yapılan yatırım miktarı hatta Cumhuriyet tarihi boyunca ne kadardı, şimdi ne kadar ? Bunlara bakın.Bahsettiginiz 1999 senesinde ic borc 103 milyar dolar. 90 yillik Cumhuriyet tarihinde yapilan borc miktarinin 90 yilda geldigi nokta. Iddianiza gore AKP geldikten sonra bu dediklerinizin hicbiri olmadi, ekonomi gunluk guneslikti.. Gel gelelim dis borc 4'e katlanmis bu son AKP doneminde, yani 15 senede.. 2015 yil sonu itibari ile dis borcumuz 398 milyar dolar... Kac para ilave yuk binmis bu milletin sirtina simdi sizin hesabiniza gore? Ustelik Cumhuriyet tarihi boyunca edinilmis butun kazanimlar, telekomunikasyon sirketleri, fabrikalar, bankalar, limanlar, madenler, hatta ormanlar ve bir kisim topraklarimiza kadar (bknz: Hatay) satildigi halde borcun geldigi nokta bu. Bu iste bir tuhaflik yok mu sizce?
Erdoğan'ın dış ülkeler tarafından sevilmediği bir gerçek.Bu yazdıklarım demek değil ki Erdoğan'ı koşulsuz şartsız destekliyorum .Ama Erdoğan sevilmese de yaptıkları ortada.Deynep cidden inaniyor musun bu soylediklerine?
Yanlis bilgi mi? Peki sen gercek misin? Herhalde AKPden once karayollarinda patika yollardan sehirlerarasini develerle, bogazi da yuzerek gectigimizi saniyorsun. O satilan fabrikalar, limanlar, sirketler, fabrikalar yatirim degil de neydi? Onlar olmasa idi ozellestirme deyi neyi satacaktiniz, simdi neyi inkar ediyorsunuz yatirim mi vardi diyerek?Tamamen ilgisiz, yanlış bilgi, gelir gider dengesi diye bir şey var, 1999 da ülke nufusu ne kadardı şimdi ne kadar, 1999da yapılan yatırım miktarı hatta Cumhuriyet tarihi boyunca ne kadardı, şimdi ne kadar ? Bunlara bakın.
Cumhuriyet kazanımları ? Hangi kazanımlar onlar ? İki emperyalist, kapitalist ailenin elinde olan Cumhuriyet mi ?
Sayın kardeşim, o satışlar özelleştirmedir, avrupa ve hatta dünya bunu 80'lerde yaptı bitirdi, biz geç bile kaldık, o sizin dediğiniz ya kominist sovyetlerde, ya da demir perde ülkelerinde olur, devletin fabrikası v.s, oluncada Türkiye'de olduğu gibi sürekli zarar eder, bir kişilik işi bin kişi yapar idare veya bürokrasi kimdeyse onun eşi dostu hepsi orda, bir de zarar ettiği ile kalsa, bu zarar tekrar bize zam olarak dönerdi, katlana, katlana işte o meşhur 99 krizi meydana gelmiştir. Toprak satılıyormuş kim alıyor ?
Yunan adalarının çoğunda Devletimiz bazı isimler üzerinden milyonlarca hektar toprak satın aldı, Bulgaristan ha kezâ, daha da var, ama sanırım sizin bunlardan hiç haberiniz yok.
Sorunuza geleyim, gariplik görmüyormuyum ? Hayır görmüyorumonun için de Milletimizin hür irade ve tercihinin Devletimize, devleti oluşturan yürütme, yasama, ve yargıya tam tahakküm etmesi için de Evet diyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?