Emin olun şuan evet verecek birçok insan aslında derin düşünürse hayır verecektir. Ben aslında evet oyu vereceğim derken de kararsızdım o ara belki de hayırcı siyasetçilerden birine atarlandım bilemiyorum:). Ancak daha sonra doğru düzgün açıklanamayan maddeler, ezberlenmiş kalıp cümleler(evetçi siyasetçilerin kullanımları genelde), saçma sapan konuşmalara şahit olunca mantıklı gelmemeye başladı(Zaten mantıksızdı ama ben son dönemlere gelince oyumun değişeceğini biliyordum). Ve hayatın günden güne bu ülkede daha da zorlaştığını göz önüne alarak oyumu degistirdim. Şuan maddelere bakarsak hiçbiri eminim hicbirimize tam anlamıyla net bir anlam ifade etmiyor. Yani bir karmaşıklık, bir dolambaçlık, kelimelerin arasına saklanmış okuyunca çoğu insanın anlayamayacağı şeyler var diye düşünüyorum. Belki de benim kafa basmıyor anlayamıyorum :) Aslinda anlamak anlamamak da degil, maddeler anlaşılıyor fakat maddelerin uçları çok açık, sınırlarını kestiremiyor insan. Yani sınırsız bir güç diye yorumluyorum ben bu karmaşıklığı.
Bir de evetçiler tarafından empati yapalım:
Hadi diyelim tamam herşey anlaşıldı, şuan evet oyu çıktı ve bir başkan geldi(RTE). Ülkenin iktidarında olan partinin içinde bile yüksek oranda fetöcü dedikleri insanlar var iken, kimin ne olduğu hangi niyette olduğu tamamen meçhul iken başa gelecek olan kişiden nasıl emin olabilirsiniz? Yani atıyorum ilk olarak RTE baskan olarak geldi, gorev suresi bitti ve yerine baskasi geldi. İlk donemde RTE'ye güveniniz tam diyelim o yuzden evet diyorsunuz. Peki ya sonra ülkenin başına art niyetli, hain bir insanı getirirseniz? (Ben gerçi ülkenin başına gelecek kim olursa olsun art niyetsiz olduğunu düşünmüyorum.) Yani bu bir çeşit kumar bence. Hem de vatan üzerinden bir kumar. Yani bir kişinin lafiyla gidip eveeet diye bağırmak oy kullanmak anlamsız.
Bunları Tayyip Erdoğancı kesime söylüyorum, yani gayet iyi niyetle kimseyi kırmadan. Olaya herkesin tarafından bakıp yorumlayabilirsek o zaman insanların fikrini farklı yöne çekebiliriz.
Sonuç olarak yerel seçimlerden kat be kat daha önemli bir konu. Bu bilinçle düşünüp biraz şüphe ile bakarsak hepimiz doğru yolu bulabiliriz.