- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.255
- 598
Abla kiralar ev fiyatlar asiri yuksek. Ben Fatihte oturuyorum yeni yapilan binalarda 2+1 dairelere 800 bin lira istiyolar. Benim evim 80 metrekare balkonsuz kutu gibi.400 bin civari fiyati. Kira ust kat komsum 1700 veriyor.Konuya dönelim mi?
yercekimli karanfil valla İstanbul'da 750-800 liradan aşağıya kiralık ev yok, ailem Anadolu yakasında oturuyor, üstelik öyle çok popüler bir semtinde de değildir özellikle annem, yemin ediyorum mahallesinde vasat diyeceğimiz bir dairenin 1200 liraya kiralandığını duyunca küçük dilimi yutacaktım, elektrik desen benim sayaç akıllılardan, gece 22:00 sabah 06:00 arası indirimli saatlerden yararlanıyorum, bulaşık ve çamaşır makinesini, fırını ve termosifonu saat 22:00 sonrası açmama rağmen faturam 120 liranın altına düşmez, su desen bizde su kartlıdır, karta yüklüyorsun, birkaç ay öncesine kadar 10 metreküp suyu 50 liraya doldururken şu anda 65 liraya dolduruyorum.
Doğalgaz desen kardeşimden biliyorum, kış aylarında faturası 450 liranın altına düşmemiş ki akşam üzeri saat 16:00'a kadar evde kimse olmuyor, o saatte kombi otomatik açılıyor akşam saat 23:00'a kadar çalışıyor, yani günde ortalama 6 saat çalışıyor.
Annemle neredeyse hergün konuşurum, kışın bol bulunan ayvanın kilosu 6 lira muzun kilosu 9,5 lira dedi, İstanbul'da yaşamış biri olarak fiyatların uçuk olduğunu biliyordum ama bu kadar uçacağını hayal edemezdim, bu fiyatlar İstanbul'un çok kıyıda köşede kalmış, popüler olmayan, nüfusun çoğunluğunu emeklilerin oluşturduğu bir semtin fiyatları, annem resmen isyanlarda, kızım buranın halkının ne canı var ki, biliyorsun çoğunluk emekli insanlar marketlere bakıp bakıp çıkıyoruz, sürekli dükkanlar kapanıyor çünkü alım gücümüz yok diyor, gerçektende öyle geçen sene Mayıs ayında gittiğimde dükkanların birçoğunun kapandığı gördüm, oysa eskiden birazda olsa canlılık vardı, yatırımda yapılmıyor, kendi kaderlerine terk edilmiş gibiler.
Annemler Küçükçekmecede oturuyor kentsel donusume verildi evleri suan kirada oturuyolar giris kat evin ici dokuluyor 1250 lira kira veriyorlae. Saka gibi ama gercek.
Pazarda simdi geldim muz almadim valla. Kafayi yemisler yerli muz bile 6 lira olmus ithaline el yaklasmiyor zaten. Ayıptır soylemesi market alisverisini aylik yapiyoruz 500 lirayi biraktik ciktik icime oturdu valla.(cocugun bezi mamasi kremi susu busu yok)
Asgari ucret alanlar nasıl yaşıyorlar aklim almıyor