Eki Görüntüle 1970541 Güzel bir tablo çıkartılmış.
Ve altına da en tasarruflu aile diye yazılmış.
Bu ailenin ulaşım masrafı hesaba katılmamış yazıda ondan nasıl tasarruf sağlıyor olabilirler bilmiyorum fakat Türkiye de yaşam çabası bundan ibaret.
Asgari ücret alanlara üzülmüyorum. Üzülecek bir sey bulamıyorum çünkü. Her şekilde hallerinden memmunlarmis gibi davranıyorlar.
Konuyla alakasina gelecek olursam;
Refah, istikrar. Güçlü Türkiye.
Bu kelimelere ithafen iki kişilik bir ailenin bir ayı 33 tl ile geçirmesi güçlü Türkiyeyi nasıl getirecekse 15 yılda hızla artan terör, hızla yayılan tehlike, seviyesizlesen siyaset, itibarsız bir devlet, giderek batan ekonomi bütün yetkilerin bir elde toplanması ile düzelecek öyle mi?
Bütün gücü bir elde toplamak.
Bütün isi tek başına yapmak.
Düşününce mantıksız geliyor. (Düşününce)
Bir insana taşıyabileceğinden fazla yük bindirilirse o insan ya yıkılır ya da gideceği yere varana kadar yüklerin yarısını döke döke götürür. Dökülen parçaların temini ne olacak?
Sırf gayri ihtiyari hırslarınız uğruna kendinizi de felakete sürüklüyorsunuz.
Hayır diyenlere karşıt söylem gereğini bir kenara bırakıp internete başkanlık sistemi ile yönetilen ülkeler kimdir. Nedir. Ne olmuştur diye tarihlerini araştırmanız bile yetecek iken reis sevdasına ülkeyi dehşete sürüklüyorsunuz.
Söylemlerde önce birlik kelimesini öne sürüyor ardından hayır diyenler terörist damgasi vuruyorsunuz.
İki taraflı çalışma yapmak serbest sonuçta demokratik bir ülkeyiz diyor ardından hayır diyenler işten atılıyor. Hayır slogani atanlar gözaltına alınıyor. Hayır afişleri sökülüyor. Ancak siz bir olmak birlik olmak istiyorsunuz.
Anlıyorum.
Siz sizin gibilerin bir olmasını ve bizlerin yok olmasını istiyorsunuz.
Baskıcı yönetimler halkı böler.
Halk şuan bölündü.
Bunu inkar edecek olanınız var mi?
Her yeni olayda halkı ayrıştıran, ötekileştirilen ve toplumdan soyutlamaya çalışan yöneticiler yarın bir gün kendisi için savaşacak asker bulamazlar.
Irak dünyanın en büyük 4. Ordusuna sahipken Amerikaya direnmeden teslim olmuştur.
Hadi bugün başkan uzun adam oldu onun için savaşanlar var. Ya yarın?
Neyse yav banane benim ay sonunda elimde 33 tl kalmıyor ki. Geçim derdine düşenler düşünsün.
İki kişilik ailede iki kişi çalışmak zorunda olanlar.
Çocuğu olduğu için zora girenler.
Çocuğunu özel hastaneye götüremeyip devlet hastanesinde perişan olanlar. Çocuğuna iyi bir eğitim tercihi sunamayanlar düşünsün. ( ne düşünecek imam hatip okur atanır derdi bilim değil ki din, onu biz düşünelim doğru.)