Tüp Bebek Merkezleri anatolia,gen-art,gürgan clinic... Ankara tecrübeleriniz

Ankara da hangi merkezden memnun kaldınız?

• Ankete Katılan
    19
  • Anket Kapalı .

asutay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2008
527
4
96
Diğer
merhaba arkadaşlar,
dr tavsiyesi ile önce Anatolia sonra da gürgan clinic e gittim. gen -art a hiç gitmedim. istiyorum ki en çok konuşulan bu 3 klinik tecrübelerimizi paylaşalım. ankara da tüp bebek yapmayı düşünen arkadaşlara kolaylık olsun istiyorum.
aşağıda tecrübelerimi paylaşacağım,sizlerde olumlu olumsuz tecrübelerinizi paylaşısanız sevinirim.
.....
ben ilk evlendiğim ay gebe kaldım ve 6-8 hafta civarında düşük yaptım. aradan 2 ay sonra anatoila ya gittim. çikolata kis tin var bebek yapmaya çalışın bir kaç düşük daha olursa genetik test yapalım deyip yolladılar. daha sonra basit kistlerim ve rahim ağzı yarası nedeniyle tedavililer gördüm ve ilk gbaelikten bu yana 1o ay geçti bişey olmadı. pek çok kez belirtiler yaşadım ama adet oldum. sonra gürgan kliniğe gittim,önce ismini unuttuğum bir dr muayene etti. timur beyle görüştük.ultrasonda basit kistlerim ve 3 tane de çikolata kistim olduğunu söyledi. kan ve idrar testleri yaptırdım o ay dr a gitmeden önce başka bir dr tavsiyesiyle klomen kullanmıştım. adetim ilk kez gecikti(ilk gebeliğimde üstüne görmüştüm),o dönem 10 gün ayağa kalkınca rahmim çok ama çok acıdı,günlerce kahve rengi akıntı geldi. hemşiremi aradım tahlil sonuçları çıkınca gelirsiniz dedi. ertesi gün ssanki bir leğen kan boşaldı aniden. yine aradım gebelik testi yaptırın düzen lab.da bana fakslayın dedi hemşire. test sonucu 1 di. aradılar ve adetin 8.günü gelin dediler.gittim Timurbey 3D ultrasonla baktı.kanamamla ilgili hiç bir yorum yapmadılar. kanımla ilgili hapla geçebilecek ufak bir problemin olduğunu,çikolata kistlerimden dolayı acilen çocuk sahibi olmmam gerektiğini ayrıca eşiminde ufak sorunları olduğunu bu nedenle önce hsg sonra da tüp bebek denemesi yapmamızı tavsiye etti. bizim kanama ile ilgili yorum yapmaması sorunları tam açıklamayıp ilk gebeliğe tesadüf olmuş demesi canımızı sıktı. özel nedenlerden dolayı tüpbebek yapmaktan vazgeçmiştim ama şiddetle ve acilen gebe kalmam gerektiğini söylüyor drlar. şimdi ben ne yapacağım? Anatolia yı çok övdüler para alıp ilgilenmediler,Timur bey yeterli açıklama yapmadı. aslında timur beyin akademik yeteneklerine çok güveniyorum,gittiğimde psikolojim çok bozuktu,stresten sallanıp duruyordum. acaba aşırı endişelendirmemek için mi öyle davrandı diyorum?
aklım çok karışık.

Son düzenleme:
canım merhaba.ben iki defa tüp bebek denedim ama olmadı.bizdeki sorun kromozom anomalisi.embriyolarımız 3 .gün genetik bir teste giriyor,testten geçebilirserse 5.gün transfer oluyor.ilkinde sağlıklı embriyo bulunamadı.ikincide iki tane bulundu fakat birini transfer ettler oda tutmadı.çok üzüldük ama nasip eğilmiş dedik.ben bunları anatolyada yaptırdım.dr um hakan yaralı.kromozom anomalisi olduğunu tüp bebeğe başlamadan öğrendik bu merkezle ilgili en olumlu tecrübem bu.çünkü bu genetik testi tekrarlayan düşüklerde ve tekrarlayan başarısız tüp bebek tedavilerinde uyguluyorlar.çok memnun olduğumu söyleyemem ama üçüncüyüde burada yaptırcam herhalde.başka bir merkeze geçtiğinde herşeye sıfırdan başlıyorsun ve daha masraflı oluyor bunlara gücüm yok artık.merkezi sevmiyorum ama haklarını yemeyim işlerini iyi yapıyorlar(kötünün iyisi diyelim biz buna).genart a gelince gitmedim ama iyi bir merkez olduğunu düşünüyorum.üçüncüde kararımı değiştirirsem bu merkez genart olur herhalde.Allah yar ve yardımcımız olsun.sevgiler...

Tatlımteşekkürler.memnun olmadığın yönleri nelerdir? bir de gen araştırmasının maliyeti nedir?

Anladığım kadarıyla senin çok içine sinen bir yer olmamış.
Bence çok şanslısın Ankara da olduğun için.Benim sana tavsiyem üniversite hastaneleri olacak.Yine de araştır hangisi çok tavisye ediliyor ve başarı oranlarını sor hastanelere.
sadece başarı oranı önemli değil senin psikolojini nasıl etkiliyor seçtiğin hastane bu da çok önemli.Sonuçta bebek işi birazda psikolojik faktörlerden etkileniyor.

Ben Başkenti seçmiştim aşılamalarım için.Adana başkentte tetkklerim yapıldı aşılama önerildi.Ben adanada oturmadığımdan Konya Başkent Üniv.Hasta.de aşılamalarım oldu.

İnşallah memnun kaldığın bir yerde.Memnun kalacağın bir tedaviyle bebeğine kavuşursun.

Ama şansın az değil sakın unutma.Bir kez gebe kalmışsın.Emin ol bir kez daha kalman birçok kişiye göre daha kolay.Kendini buna inandır yeter ki.Ne demek tesadüfen gebe kalmışsın.Zaten her gebelik şans işi değil mi ki?
Kistlerini kontrol ederek uygulanacak bir tedaviyle bile hamile kalabilirsin belki tüp bebeğe bile gerek kalmaz.
Tek bir yere bağlı karar verme.Araştır görüş başka doktorlarla da.hepsi aynı şeyi diyorsa onu uygula.
Bol şanslar...

ben gürgan clinicte ilk micro tedavim sonucu çok şükür hamile kaldım. ama sonuç olumsuz olsaydı yine tedavime gürgan clinic'te davam ederdim çünkü tam anlamıyla güven sağladılar. kimisi timur hocayı az görmekten şikayetçi. şöyle söyleyeyim ben aktif tedavi sırasında transfer dışında neredyse hiç görmedim. ama bu beni çok rahatsız etmedi. çünkü gerek Ahmet Bey olsun, gerek Aygül Hanım olsun alanlarında uzman doktorlar. ultrason kontrollerini Ahmet bey yapıyor. yumurta toplama işlemini Aygül hanım yaptı. transferde de Timur Bey. ama verilen kararların hepsinin arkasında timur beyin, Aygül hanımın ve ahmet beyin ortak görüşleri olduğu da anlaşılıyor. bir çok şeyle hemşireler ilgileniyor. hala arayıp soruyorlar nasıl gidiyor, bir problem var mı diye. 10. haftaya kadar ilaç takibi yaptılar. hemşirelerde bilinçli ve eğitimli. bence tüp bebekte önemli olan tek bir dr. değil ekip çalışması, dr.u, hemşiresi, labaratuar ekibi(özellikle) bunlar ekip halinde çalışabilmeli. yoksa tek dr. bunların hepsinde uzman olamaz zaten.ben Aydın'da oturuyorum ve sırf bu tedavi için Ankara'ya gittim geldim. tabii ki herşey kişiden kişşiye değişir ama ben beklentilerimin tamamını buldum gürgan'da.

2007 yılında 3 ayrı merkezde micro tedavi oldum ama sonuç negatifti,

3. deneme Anatolıa da olmuştu,

4. denemeyi bu yıl mayıs ayında yaptırdığımızda yine Anatolıa ya gittik ,

çünkü her gittiğin yeni klinik öncekini pek dikkate almıyor,

4. deneme de hamileyim Allahın izni ile,

ama Hakan bey Hacettepe nin prof. ,

eğer fazla para harcamak istemiyorsan Hacettepe ye de gidebilirsin,

oradaki uzman dr. lar da iyi,

Ama Ankara Başkenti önermem ,

başlarındaki kazmadan dolayı

Tatlımteşekkürler.memnun olmadığın yönleri nelerdir? bir de gen araştırmasının maliyeti nedir?

canım memnun olmadığım yönerlini sormuşun öncelikle ilgilerinden memnun değilim.kendi işleri ile ilgili bir şey olduğunda dakika geçirmeden arıyorlar.ben 3 gün ateşler içerisinde yattım oradaki hemşire bana bi dr a git dedi antibiyotik versin dedi.ben tüp bebek tedavisi yaparken başka bi dr bana nasıl ilaç verebilir ki vermedide.bunun sorumluluğunu alamam dedi.tedavinizi yaptırdığınız dr a danışın dedi.artık bende kan ve idrar testini yaptırdım sonucu anatolyaya ilettim.anca öyle çözdük.birde benim tedavi yeni bitti.birkaçgün önce aldım negatif sonucu merkeze bildirdim değeri.dr sizi arayacak dedilar hala arayacak.bunun gibi şeyler.çok memnun değilim ama hangi merkez dört dörtlük ki.
bunları yazıyorum ya olumlu yanları yok değil teknik olarak iyi çalışıyorlar.yumurta toplama olsun embriyo işlemleri olsun iyiler yani.bu tarafları ağır basmasa bir dk durmam orada.genetik işlemler genlab labaratuvarında yapılıyor.kan tesiti ile başlıyor.170 ytl civarında bi para ödüyorsun labaratuvara.embriyolar oluştuğunda 3. güne ulaşanlardan birer hücre alınıyor ve laba. gönderiliyor.bunun için anatolyaya 600 ytl(bütün embriyolar için). laba ise emb.başına 100 euro ödüyorum.başka yardımcı olacabileceğim bi şey varsa yaz canım.Allah yar ve yardımcımız olsun.Allaha emanet ol.kocman öpŞeniz

Son düzenleme:
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. ben doğuda küçük bir ilde oturyyorum. öğretmen olduğumdan yaptırmaya kesin karar verirsem 15tatilde ya da seneye yaza tayinimiz çıkınca gittiğimiz yerde yaptırabilriz.ama ankaralı ollduğum dan ve annemlerde kalma imkanım olduğundan ankaradaki klinikleri araştırıyorum.misafirlerim yeni gitti yarın hepinize ayrı vakit ayırıcam.iyi geceler...

bende gürgan klinikte tedavi oluyorum....bencede tüm ekip süper ben çok memnunum tavsiye ederim.....

Gürgan kliniği kesinlikle tavsiye etmiyorum.Çok kalitesiz hizmet anlayışları var.<Her şey sadece parayı alana kadar.Bana yanlış bir tedavi uygulamışlar.Ben de sorun olmamasına rağmen tek bir yumurta elde ettiler.Üstelik yumurta toplama gününden sonra embriyomun durumunu 3 gün sonra bildirdiler.Benim transferden önce yaşadığım stresi anlayabilirsin.Üstelik her gidişinde seni farklı doktor kontrol ediyor.Dolayısıyla bir bağ kuramıyorsumn.Fiyat desen ben kısa protokole 3000YTL+180 ytl ödedim(ilaçlar hariç).Oysa Genartta şimdiki tedavim de tam 13 yumurta elde ettiler 3 adet A kalite yumurta transferi yapıldı.Üstelik doktorum Aysun Baltacı o kadar çok benimle ilgilendi.24 saat bana her konuda yardımcı oldu.Embriyolagları süper.Embriyoların durumunu günbegün bildirdiler.Ayrıca rapor konusunda da yardımcı oldular.Fiyat 400YTL.İnan bana sadece iyi araştır.Gir herşeyi sor.Benim gibi hataya düşme.Benim sonucum negatif olursa da yine Genarta giderim.Ancak Gürgan Klinik sonucum negatif olunca başta vaadettikleri, gibi ne ilgilendiler nede sonuç hakkında bana bilgi verdiler.Ayrıca Genartın misafirhanesi var.Şehirdışından gelenler için .Çok rahat bir yermiş ve fiyatlarıda uygunmuş.Başarılar...

merhaba ben ankara maya tüp bebek merkezine gidiyorum orayı sana öneririm misafirhanesi de variyi şanslar

canım acaba hemşşirenin ihmaline mi geldin ki? hemşren kimdi?
araştırmaya devam...güzel haberlerini bekliyoruz

cinnah caddesinde değil maya gazi osman paşada shell benzinliğin karşısında son fiyatları 2500 dolar

canım acaba hemşşirenin ihmaline mi geldin ki? hemşren kimdi?
araştırmaya devam...güzel haberlerini bekliyoruz

Hemşireyle hiçbir alakası yokki.Seni tedavi sürecini doktor ve embriyolog yapıyor.Hemşire dış kapının dış mandalı.Ben uygulanan yanlış tedaviden,bana haber vermeyen ve beni transfer öncesi strese sokan embriyologtan,en önemlisi ilgisizlikten şikayetçiyim.hemşiren iyi olsa ne olur,kötü olsa ne olur.Senin yumurta sayını etkileyemezki.Sadece 1 yumurta elde ettiler yaa...Kendimdede sorun var diye psikolojim bozuldu.Oysa genartta tam 13 iyi yumurta toplandı....

Merhaba Adayadayı,

Bende tüp bebek tedavimi gürgan clinicte oldum ve 1. denemede hamile kaldım Üstelik bizim problemimiz ileri derece erkek infertilitesi idi. Bende ekipten çok memnun kaldım. Gebelik takibimi Timur bey yapacak.

Arkadaşlar benim arkadaşımda centrum da tedavi oldu ve hamile kaldi. Orasida çok güzel bir klinik. Web adresi www.centrum.com.tr fiyatları da var. Alternatifleri çoğaltmak adına web adresini veriyorum.

Simaysicim,

Sana sanırım kısa protokol uygulandı bu nedenle yumurta az toplandı diye düşünüyorum. Benim tedavim uzun protokoldu ve sadece 7 yumurta toplandı bunların 2 tanesi tam gelişmemişti 5 tanesi kaliteli idi 3 transfer yaptırlar.
Hemşirelerin dış kapı mandalı olduğunu zannetmiyorum. Ben hemşire faktörünün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tedavi sürecinde en çok hemşirelerle görüşülüyor ve ilaç dozlarını onlar bildiriyor ve hatalı bildirelen doz yada ilac insanı etkiler.

Biz tedavi öncesi bir ara HRS Ankara'yı düşündük. Çünkü eşimde de sperm sorunu var. HRS'de yeni bir yöntemle spermlerin 7200 kat büyütüldüğünü öğrenmiştik. Bu normalde 400 kez büyütülüyor. Ama Gaziantep'teki kendi doktorumuzdan ve ekibinden vazgeçemedik. Çünkü önceki tedavilerde bize ticari düşünmediklerini ve sağlam bir ekip olduklarını ispatladılar. iyi ki de vazgeçmemişiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…