Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anasınıfı sabahçı mı öğlenci mi iyi?

anaokulu ve öncesinde kimse sabahçıyı seçmez genel olarak konuşuorum çünkü o yaş grupları uyku ve oyun yaşlarındalar benim oğlum tam gündü çoğu veli sabah 8 de başlamasına rağmen 11-12 gibi getirirdi. çünkü çocuklarının kalkamadıklarını söylerlerdi.

sabahçı bence çocuk sorumluluklarını anlayıncaa daha mantıklı olur mesela ortaokuldan itibaren sabahçı olabilir...

canım benim oğlumda 5,5 yaşında ben yazdırdım devlet okulunun ana sınıfına ,sabahçımı öğlecimi olacağına kurayla karar vericeklermiş ben öğleci olsun istiyorum oğlum geç alkıyor çünkü ,birde kışın soğukta mahfolur kuzum .yazdırdığım okulun 1.sınıfına oğlunu yazdırmış komşum 1.sınıfların hepsi öğleciymiş zor olur diye, bizim çocuklar daha küçük ama bizimkilerde sabahçıda olucak nekadar saçma.maddiyata gelince ben yazdırırken bi banka hesap no.su verdiler devletin belirlediği miktar 200 tl miş (güya)onu 4 taksitte yatırıcam birde bağış istediler yok efendim yeni ana sınıfı yapılıyomuş içine masraf olucakmış devlet karşılamıyormuş 100 tl istediler, benim maddi durumum çok iyi olmadığı için devletin okuluna yazdırıyorum zaten ama daha kayıtta 300 tl istiyolar babamla gitmiştim babam müdürle biraz tartıştı haklı olarak ,50 tl verdik bağış olarakta .yıl içindede masraflar olur ama öyle 2500 leri bulacağını sanmıyorum bnde bununla ilgili konu açmıştım ilgili yere ama sadece 1 kişi cvp yazdı çok üzüldüm keşke bende buraya yazsaymışım bak fikir alışverişinde bulunuyoruz negüzel

bu arada söylemeyi unutmuşum bi 25 tl kadarda kırtasiye masrafı oldu bizim

bence bu konu üzerinde dur :) belki müdürün avucu kaşınır:))))

kesin kaşınır çünkü çok paracı oluyor bazıları hiç halden anlamıyorlar .biz oğlumu kaydettirmeye gittiğimizde müdürün odasında bütün öğretmenler toplanmışlar konuşuyorlardı kulak misafiriolduk mecburen kapının önündeydik kapı açıktı ;kahvaltıya gidiceklermiş bi yer 12, bi yer 9 tl demiş hangisine gitsek diye tartışıyorlar yani 3 tl nin hesabını yapıyorlardı ama iş bizden para istemeye gelince hiç öyle davranmadı müdüre hanım ayyy ben nekadar dolmuşum bu konuda yaaa:26:

S
Canım tüm mesajları okumadım prensesini anaokuluna yazdırdınmı bilmiyorum ben yazdırmadığını düşünerekten yazayım cevabımı.

Sana tavsiyem öğlenci yazdırman.
Ben 2 yıl anaokulunda stajyer öğretmenlik yaptım.
Sabah çocukların geneli uyanamıyordu ve sabahçı gruptan hergün mutlaka eksik oluyordu.
Bazı öğrenciler oyun oynarken uyuya kalıyordu .
Öğlenci grup daha canlı geliyordu bana onlar daha aktifti bende bunu uykularını almış olarak gelmelerine bağladım.
Birde kesinlikle vermekten vazgeçme kararsızlıklar gördüm çünkü mesajında kesinlikle her çocuk anaokuluna gitmeli diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

merhaba;
tam bir karmaşıklığın kararsızlığın ortasındayım;
sabahçı olsa
*en geç 6:45 de uyanmalı çünkü kızım sabahları mızmızdır hırçındır kahvaltı yaptırmak işkence olabiliyor bazen..
*saatlerin sonbaharda ileri alındığını düşünürsek daha da erken kalkacak....
*bu işin bir de kışı var sbah yoğun bir yağmur sis ya da sabah ayazı olabiliyor ...acele edelim diye hızlı yürütüp terletip hasta edebilirim....
*öğle eve gelir yemek yedikten sonra oyundan sonra öğle uykusuna yatırabilirim;ya da hastane vs işi olunca beraber gitme şansımız olur.
*ben de kursa gitmeyi düşünüyorum sabah onu yollayınca gidebilirim sabah yürüyüşü yapıyoruz arada onu okula götürdükten sonra rahat olabilirm

VE...tüm bunları sööylememe rağmen eşim ince ince düşünmedenalışır alışır sabahçı olsun diyor..
*şu var ;öğle olursa erken kalkma sorunumuz olmaz uykuyu sevenm biri olarak...ben de öğleden sonra dinç oluyorum işimi;yemeğimi yapabilir uzun süredir okuyamadığım kitaplarımı gözden geçiririm..
*öğle olursa arada olan işlerimizi onunla yapamam öğleden sonra o gidince yaparım derim ama aklım onda olacak malum ;Allah vermesin ya bişi olursa ben de hemen gelemiyecek bir yere gittiysem...ya işte herşeyi düşünüyorum elimde değil....hakkımızda hayırlısı neyse o olsun ...hani bugün öğleciliğe sıcak bakmadım değil hani..
şunu da söylemeliyim bize en yakın olan okulun 1. sınıfı ve diğer sınıflar tüm gün...sabah 8 öğle 2..yani sabahçı oluyor herkes.... nedenle de sabaha alışsın dedim ama şu var bu sene rahatça gitsin seneye mecbur zaten sabahçı inşallah...

ya içimi okudun biliyor musun canım eşime de bunu anlatmaya çalıştım ama dinlemedi bile "alışır alışır" ben de inan böyle düşündüm hadi biz erkenden gittik hep ya 3-5 çocuk geç gelirse hep eksik olacak hep az olacak hep dersleri birilerinin geç gelmesiyle bölünecek dikkat dağılacak... bu da var dimi...
şu var ;konuştuğum bayan sabahçı olan öğretmeni tavsiye etti o daha aktif iyidir diye...
inşallah yazdırıyoruz kesin eşim gitsin alışsın açılsın dedi...çünkü kızımın hiç arkadaşı yok sık sık da dile getiriyor zaten benim arkadaşım yok ben de kelebeklerle sineklerle oynuyorum demişti de geçen sene çok ağlamıştım...

Son düzenleme:
bu nasıl bir anlayıştır çocuklarınızı eğitim alması için gönderiyorsunuz okulöncesi kurumlarına onlar evde yokken rahat gezesiniz diye değil

iyi de canım arkadaş kötü niyetli bişey yazmamış ki ne var yani ben kızımı okula yolladıktan sonra kursalara gimeyi düşünüyorum yanlış mı bu çünkü çocukla almıyorlar kursa benim de bırakacak kimsem yok ben burda yanlış bişey göremedim..zaten kimse başından evinden atmak için yollamaz çocuğunu elbette eğitim alsın diye yollar..

Yazdıracak olmanıza sevindim her yenden çocuklara anaokulunun çok faydası var aslında ama insanlar genelde amnn ordada akşama kadar oyun oynuyorlar evde oynasın diye düşünebiliyor.Ama hem çocuğun sosyalleşmesi hemde büyük ve küçük kas gelişimi psikomotor gelişim vs. bir yönden çocuklara gelişiminde eğitiminde destek olucu faaliyetler yapıyolar ve kesinlikle şart diye düşünüyorum...........İyi geceler prensesinize size ve ailenize Allah uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin Sağlıcakla kalın

bize de yoğunluk tek bölümde olursa kura çekilecek deiler haklı olarak tabi...hakkımızda hayırlısı neyse o olsun inşalalh kızım için..sizin için de..bana da 300 tl kayıt parası dediler çok dil döktüm 150 tl olsun ortası dedim banka hesap nosu verdiler şeytan dio git 100 yatır gel..anlattıklarını duyunca hak verdim orda aslında devlet sadece öğretmen ve 1 hizmetli parasını karşılıyor biz anasınıf bölümünde sırf iki hizmetli tuttuk boya vs yapılıo bu sene okula onları velilerden karşıladık..e temizlik oluyor her gün tuzruhu kezzapla onlar da parta ...Allah için okula bakıyorlar tertemiz her yer...o nedenle fazla zıtlaşmadım haklısınız ama 300 e durumum yok 150 ancak dedim dekontu götürüp kesin kayıt yapılcak..ama burda arkadaşların yazılarını görünce şeytan diyor 100 yatır ver ellerine napayım öldürcek halleri yok ya mecbur yazarlar...
ama bi de diyorum kızım söz ağıdan çıkar yapma...

çok sağolun hepiniz de...
iyi ki yazmışım buraya seviyorum ya hepinizi de ben nasıl öğrenecektim bunları acemi olmak ne zormuş...bilmiyordum bakın bunları hepinizin söylediğini ayrı ayrı düşünüyorum uyuyamadım zaten gündüz de düşünmekten migrenim tuttu ...sabah ve öğleciliğin aksisini artısını düşüneceğim ayrı ayrı.....kzım erke kalkar ama yetişsek bile şu 2 şey beni öğleciliğe sıcak bakmama sebep oldu;kışın sabah ayazında zorlanmamız ki 15 dk hatta yağmurda 20 dk da ancak yürürüz okula....diğeri de kızım erken gitse bile geç gelen çocuklar olacak ve eksiklik olacak hep....
teşekkürler..

amannnnnn Allahım dehşet bişi o öğretmeni bulup ellerimle parçalasam yeridir...!!!olamaz ya böyle bişey ..canım iyi kiş yazdın aklıma düğşmezdi yoksa öğretmeni belli olunca tembihlerim" aman benden başka kimseye gecikecek de olsam vermeyin çocuğumu "diye....ay zaten korkuyorum ya diiğer öğrenciler ezerse ya tenefüse salıp büyükler bunu ezerse ya da koşup hasta olursa bahçede...çok pimpirikliyim sanırım ama ilkkez okula bırakacğım ana yüreği işte..anneannesine kalsa hiç yollama "daha çok küçük" diyorDD

bu arada bişi geldi aklıma kızlar..bu okulda 14:30-15:00te ilköğretim öğrencileri dağılıyor hani tenefüs verince yanlızlık hissi olabilir mi ki?

çok teşekkürler burada anlaştık şükür bi de sbah -öğle konusunu çözsek..Allah ım bizim ihtiyaçlarımızı halimizi bi,zden iyi bilir inşallah hakkımızda hangisi hayırlısı ise o olsun ..amin..Allah size de perensesim gibi tatlı bi çocuk nasip etsin uzun ömrünüz olsun inşallah

bu nasıl bir anlayıştır çocuklarınızı eğitim alması için gönderiyorsunuz okulöncesi kurumlarına onlar evde yokken rahat gezesiniz diye değil
pessss
bu kadar lafım arasından sadece o cümleyi aldınız
bir konu hakkında bilgi sahibiysem her yönü ile cevap verebiliyor insan
at gözlüğüyle etrafıma bakıp tek bir cevabım olsaydı konuya yorum yazmadım
gönderiyorsunuz değil gönderiyorlar olacaktı
onuda ancak cevabı düzgün okuyan yazabilir

konuya dönüp maddi açıdan olan kısmını yazayım
kayıt masrafı denilen aslında bizim okulda çocuklarımızla wcye falan giderken yardımcı olan bir bayanımız onun maaşı için senede bir kere 200 lira veriyoruz
onun dışında ana sınıfına extra bir ödeme yapmadık
geçen sene 2 kere temizlik giderleri için 20-30 liralık alışveriş yaptım sınıfın mevcutu az olunca 2 kere denk geldi
kırtasiye masrafı da öyle çok olmadı
ama çocukların sene boyunca eğitim kitabından aktivileri oldu
o kitap setinede 80 lira verdim
arada extralar var ise doğum günü paraları o zaman yiyecek gönderilmiyor
tiyatro paraları v.s.

diğer okulları bilmem ama bizim okul aile ortamı gibi öğretmeniyle müdürüyle Ayşe teyzemizle geniş bir aile ortamımız var
öğretmeniz çocuklara çok hakim öğretim yılı boyunca 2 öğrencimizinin ailelerine daha erken seneye gelmeleri tavsiyesinde bulundu

Son düzenleme:
Konu içeriği nedeniyle"Anaokulu & Okul öncesi eğitim" başlığına taşındı.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açalım.

Yok seneyede anasınıfına gidecek.Evde canı çok sıkılıyor apartmanımızda fazla çocukta yok o sebeple iyi olur diye düşündüm ama tedirginimde inşallah iyi olur.

Bende çok tedirginim bu konularda,ilk gün geçmez heralde bana teneffüs olmasın anasınıflarında ya gerçi varmı bilmiyorum çevremdekiler yok diyor.Ben okuldan ayrılmam heralde ilk 1 hafta:))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…