Kızlar sizden başka sorup danışacak kimsem yok o yüzden size sorayım canlarım benim
Kızım 5 yaşında anasınıfına yazdıracağız inşallah..Sabah 8-12 öğle 1 -5 arası...Bu konuda hiç bir bilgim yok sizce sabahçı mı öğlenci mi daha iyi olur?..
Erken kalkma da problem olmaz kızım için 8 civarında uyanır bir saat erkene alırız..Ama bir de saatleri ileri alma durumu var...Acaba yetişemez miyiz?15 dk yürüme mesafesinde okul sabah zorlanır mıyız kışın özellikle??Hani sabahçı olsun istiyorum çünkü 1. sınıfta zorluk çekmez bir de öğlen gelince yine öğlen uykularından geri kalmaz....Hastaneye ya da biyere gitsek öğleden sonra rahatça gideriz diyorum..Öğlenci olsa daha mı rahat ederiz?
Bir de anasınıfları masraflı mı?Bir bayanla konuştum bir sene içinde 2600 tl harcamışız diyor aylık 85 yada 100 tl zaten verilecek.hadi arada kitap falan ama o kadar çok fazla..branş dersleri varmış ama ben yollamayı düşünmüyorum maddiyattan dolayı.Kimileriş diyor;"yollama bence ne gerek var çook masraflı diye"...Ama ben alışsın ortamı bilsin 1.sınıfta zorlanmasın istiyorum bir de hiç arkadaşı yok yalnız büyüdü..Paylaşmayı oyun oynamayı yenilemeyi de öğrensin.Yenilmeyi hiç hazmedemi,yor geçen bir çocukla parkta yarış yaparken yenildim diye kendini yerlere atıp ağlayınca millet bişi oldu sandı ya...
Cevaplarınıza çok ihtiyacım var eşim hemen yarın kaydettir diyor ben bilgi alışverişinde bulunmadan kayıt ettirmek istemedim...
canım devlet okullarında artık 1-2-3 sınıflar otomatikman öğleci oluyor zaten, en azından bulunduğum şehirde tüm okullarda böyle, o yüzden 1. sınıfta öğlenci olma ihtimali daha fazla
erken kalkıyorsa sabahçı yazdır bence, çünkü öğle grupları daha kalabalık oluyo her zaman, devletin anaokuluysa öyle 2 bin lira falan masrafları olmaz, sadece kayıtta ve ilk etapta malzemelere para verirsin o kadar
yenilgiyi hazmetmeyide öğrenecektir orada, çok iyi düşünmüşsün hala insanmızda anaokulu kötüdür çocuk rezil olur gibi saçma anlayışlar var, ilkokul içinde kesinlikle çok faydalı olacaktır bazı temel şeyleri orda öğretiyorlar çünkü oyunla
hahaa annemi aklıma getirdin kıyamıyor ya "kızım yazdırma ya çok küçükkk ezilir itilir kakılır orada"" ya anne diyorum bu kız inşallah seneye 1. sınıf olacak neyi küçük?devlet anaokulu ama anasınıfında sabahçı öğlenci sınıfları var..sabah kahvaltı öğle yemek varmış çorba makarna türü...bir de benim kız sabahları erken kalkarsa çok mızmız olur yemek yediremezsin ya orada da yemez aç beklerse?işte aklıma bir de o takıldı
2600 tl ye gelince canım konuştuğum bayan branş derslerişne tiyatro vs ye vermiş çocuğunu ben göndermicem dedim ama herkes gidince "mecburen yolluyorsun" lafı ilgimi çekti gitsin isterse kızım tek gitmeyen olsun zorla mı?zoraki yazarlar mı sence?
Çalışmıyorsan,sabahçı olması senin için de iyi olur.Kızın okula gider,sen evi toparlar,yemek yaparsın.
Hem öğlen yemeğini evde yer,öğlen uykusuna yatabilir.
Yenilme konusunu evde de biraz hafifletebilirsin.
Birlikte oyun oynayın,yenildiği zaman "Geçen sefer sen kazanmıştın,bu sefer ben kazandım.Bir dahakine belki yine sen kazanabilirsin,hadi devam edelim,bakalım hangimiz kazanacağız ?
Oyun bu,her zaman aynı kişi kazanırsa zevki olmaz vs..." diyerek alıştırma yapabilirsin.
ya canım zaten bizim çocuklara yedirmeye çalıştığımız koca porsiyonlardan değil çok az miktarda veriyolar, çocuklarda birlik beraberlik duygusuyla evde yediklerinden daha güzel yiyolar
orası nasıl okul anlamadım ben ya, zaten onlar normal saatlerinde de drama, özel günler için tiyatro gösterisi hazırlıyolar, ayrıca tiyatro kursuna ne gerek var ki
o yaşta çocuklar pek sallamaz herkes gidiyo bende gitçem diye ama benimki erkek, kız çocukları önemser mi bilmem
ama kendi saatlerinde oyun oynarken falan bol bol drama yapmış oluyorlar zaten bence extra tiyatro dersi gereksiz ve yorucu olur 5 yaşında ki bi çocuk için bence...:13:
canım bence de sabahçı olması iyi olur, hem öğleden sonraları hastaneye vs. gidecekseniz gidersiniz, hem de sabah sen işlrini halledersin evde yokken. o da alışmış olur okul düzenine..
bence anasınıfı eğitimi çok çok önemli, ben annem çalıştığı için beş sene filan gitmiştim sanırım :) çok da faydasını gördük. devlet okullarının çok masrafı olduğunu düşünmüyorum ben de.
yok canım tiyatro kursundan ziyade yanlış anlattım sanırım tiyatro etkinliği varmış yok üstü başı çok pahalıya alıyormuş bir de bu okul pilot okulmuş..kurslara gelince ;müzik santranç gibi şeyler..ki bana da saçma geldi ne gerek o yaşta...
arkadasım benım oglum eylulde 3,5 yasında olacak ve ben onu yolluyorum ana sınıfının kres bolumune.oglenden sonra.kısın sabahın korunde kalkıp cıkmasını ıstemıyorum.kahvaltısını falan yapsın ogleden sonra oyun evı gıbı gıtsın ıstıyorum.neden yolladıgıma gelınce benım oglumda tek buyuyor ve sosyallesın dıye yolluycam.sabahın korunde yollama bence cocugu.ogleden sonra rahat rahat gıder cocuk.
hahaa annemi aklıma getirdin kıyamıyor ya "kızım yazdırma ya çok küçükkk ezilir itilir kakılır orada"" ya anne diyorum bu kız inşallah seneye 1. sınıf olacak neyi küçük?devlet anaokulu ama anasınıfında sabahçı öğlenci sınıfları var..sabah kahvaltı öğle yemek varmış çorba makarna türü...bir de benim kız sabahları erken kalkarsa çok mızmız olur yemek yediremezsin ya orada da yemez aç beklerse?işte aklıma bir de o takıldı
2600 tl ye gelince canım konuştuğum bayan branş derslerişne tiyatro vs ye vermiş çocuğunu ben göndermicem dedim ama herkes gidince "mecburen yolluyorsun" lafı ilgimi çekti gitsin isterse kızım tek gitmeyen olsun zorla mı?zoraki yazarlar mı sence?
hiçte öyle olmuyor be canım
canım devlet okullarında artık 1-2-3 sınıflar otomatikman öğleci oluyor zaten, en azından bulunduğum şehirde tüm okullarda böyle, o yüzden 1. sınıfta öğlenci olma ihtimali daha fazla
erken kalkıyorsa sabahçı yazdır bence, çünkü öğle grupları daha kalabalık oluyo her zaman, devletin anaokuluysa öyle 2 bin lira falan masrafları olmaz, sadece kayıtta ve ilk etapta malzemelere para verirsin o kadar
selam canım benim oğlan 2006 ydı geçen sene devlet okulundan çağırdılar
ben kız öğlenci diye oğlanı sabahçı yaptım
çok rahattım biri geliyor biri gidiyordu
oğlanında erken kalkma sorunu yok
ayrıca sabahçılar geçte gelse öğretmeni için sorun olmuyor
8 de başlıyordu 9 kadar öğrenci geliyordu
ama öğlencilerde böyle bir tölerans olmadı hiç
bu sene tekrar ana sınıfına gidecek ben gene sabahçı yapacağımhem
öğretmenin değişmemesini istiyorum hemde geçen sene güzel geçti
ama sen öğleden sonra gezerim ederim diyorsan tabikide öğlenci yap derim
bu arada benimki hasta olmadı şükür
mesela kız daha serbest olduğu için hasta olma ihtimali yüksek
ama ana sınıfında dışarı salma olayı pek olmuyor
eğer viruslü bir çocuk sınıfa gelmez ise korkma derim
pln397 seninde sorunu cevaplayayım
eğer çocuklar çok ise yaş gruplarını ayırıyorlar ama bizde azdı ayrımadılar
2005 lerle beraber okudu bu senede tahminim 2007lerde olur sınıfta
kızımın kreş geçmişi var bir sene ana sınıfına gitti
ama sanki oğlanın 2 sene ana sınıfına gitmesi daha iyi gibi geliyor bana
şimdiden çoğu şeyi çözüyor ayrıca eğer ortamı yoksa gitmesi daha iyi (arkadaş grubu oluşması açısından)
yoksa evde tıkılıp kalıyorlar
hiçte öyle olmuyor be canım
Sonrada o parası şu parası anasını ağlatıyorlar milletin ,
Sonra her ay velilere aldırıyorlar temizlik mazemelerini ,çok masraflı çok ...
Bizde kararsız kaldık yeğenim için ,
Ablası biraz problemli bir çocuktu yollayamamıştık,
1. sınıfta zorluk çektik ,
Kardeşi 5 yaşında , daha uyumlu bir çocuk
Sabahı mı , öğlenci mi olsun karar veremedik
Ablamız 2. sınıfa geçti , öğlenci haliyle
Birini gönderip , diğerini almak daha mantıklı gibi
Sabahçı olursa uykusuz kalır , dayanamaz diye endişe ediyoruz
Hanımlar dikkat ! Kayıt parası vermeyin yasak !
Sadece istediğiniz öğretmene yazdırmak istiyorsanız banka hesabına para yatırıyorsunuz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?