Anasınıfı öğretmenliği atamasında atanabiliyor muyuz?

Kusura bakmayin sizin mesajiniz uzerinden yazacagim ama bu nasil bir seydir.
Acik ogretimden mezun bir insanla normal her gun ders gorup stajina giden odevlerini yapan insanlar bir oluyor oyle mi?? Sok oldum. 😒
Yıllarca AÖF’den mezun insanlar İngilizce öğretmeni olarak da atandılar.. doğru mu kesinlikle yanlış ama yıllarca uygulandı bu durum..

Eskiden önlisans mezunları sözleşmeli olarak atanarak anaokullarında anaokulu öğretmenliği yapabiliyordu. 5 yıl anaokulu öğretmenliği yapanları devlet kadroya aldı şimdi anasınıfı öğretmenliği yapıyorlar. Ben staj yaparken cok iyi hatirliyorum, daha lisansi bitirmemisti
sozlesmeli yapiyordu. Fakultelere ok acikogretim mi olmuyor? Açıkögretimde de staj var, neden aof okuyanlar yapamaz? Herkesin hayat sartlari maalesef ayni degil, on yargili olmayalim. Fakulte mezunlari cok iyi yapiyor diye bir sey yok, etiklige aykiri bir durum yok, okulunu bitiriyor gerekli dersleri aliyor nihayetinde.

Son düzenleme:
Yıllarca AÖF’den mezun insanlar İngilizce öğretmeni olarak da atandılar.. doğru mu kesinlikle yanlış ama yıllarca uygulandı bu durum..
Üstelik aralarında ek puanla oraya yerleşmiş öğretmen liseliler vardı. Neyi ne kadar biliyordu, aöf’de hangi bilgileri ilerletti siz düşünün...

Acik ogretimden mezun bir insanla normal her gun ders gorup stajina giden odevlerini yapan insanlar bir oluyor oyle mi?? Sok oldum. 😒
Açık öğretim fakülteleri de 4 yıllık ve lisans eğitimi veriyor yani kanuna aykırı bir durum yok.
Yüzyüze eğitimin daha kaliteli olduğu genel geçer bir kabul olmakla birlikte ben imkanı olmayan, hem çalışıp hem okumak zorunda olan kişiler için açık öğretimin bir imkan olduğunu düşünüyorum.
AÖF mezunları öğretmen olamasın yaklaşımı bana göre ayrımcı bir yaklaşım.
Ne AÖF mezunu okul öncesi öğretmenleri ile çalıştım cevval, başarılı.
Öğretmenlikte mezun olunan okul kadar kişilik özellikleri ve mesleğe bakış açımız da önemli.
Ayrıca çok yakın bir gelecekte tüm dünyada hibrit ya da online eğitim hayatımızın gerçeği olacak.
Tüm dünyanın global-herkese açık üniversite kavramını tartıştığı günlerdeyiz.

Konu sahibi arkadaşım tezsiz yüksek lisans formasyon yerine geçiyor.
Bu şartı sağladığınız takdirde öğretmen olarak atanabilirsiniz.

Açık konuşayım zaten aöf okuyup kpss den alan bilgisinden yüksek puan alan sayısı çok azdır yani çok az kişi başarabilir bence bunu. Ben aöf okuyan kişi olarak söylüyorum :) o yüzden çok dert etmeyin öncelik normal lisansta onlar yüksek puan alıp atanabilir.

Ben ilerde şu an yaptığım mesleği bırakıp farklı bir yol çizebilirim hevesim de var o yüzden detayı öğrenmek istedim.

Normal lisansım Türkiyede iyi bir okul ve fen mezunuyum. Ama profil olarak ev hanımları aöf okuyo genelde sınavda öyle görmüştüm 🙈 kpss den yüksek almak zor yani

Açık öğretim fakülteleri de 4 yıllık ve lisans eğitimi veriyor yani kanuna aykırı bir durum yok.
Yüzyüze eğitimin daha kaliteli olduğu genel geçer bir kabul olmakla birlikte ben imkanı olmayan, hem çalışıp hem okumak zorunda olan kişiler için açık öğretimin bir imkan olduğunu düşünüyorum.
Öğretmenlikte mezun olunan okul kadar kişilik özellikleri ve mesleğe bakış açımız da önemli.
Ayrıca çok yakın bir gelecekte tüm dünyada hibrit ya da online eğitim hayatımızın gerçeği olacak.

Kanuna aykiri diye bir sey soylemedim. Aykiri olsa ogretmen statusunde olmazlardi diye dusunuyorum🤔
Ona bakilirsa ben de ne ogretmenlerle calistim bolum mezunu sonradan alinan formasyonla ogretmen olmus, fakultede egitim bilimleri dersine dair en ufak bilgisi olmayan. Sadece basarili ogrencilerin uzerine calisan.
Yani soylemek istedigim orada okuyup basarili ya da basarisiz olmus ogretmenlere degil lutfen cimbizlayip olayi baska yerlere cekmeyin. YOK’un buna izin vermesi asil olay. Hatta atanip sonrasinda formasyon almasi. Bu sistemsel bir sorundur. Global-herkese acik egitim sistemiyle alakasi yok bu olayin.ikisi farkli seyler.
Hakki varsa okur tabi ki calisip calismamak okullara atanip atanmamakta kpss puanina bakar. ☺️
Iyi gunler dilerim...

Kanuna aykiri diye bir sey soylemedim. Aykiri olsa ogretmen statusunde olmazlardi diye dusunuyorum🤔
Ona bakilirsa ben de ne ogretmenlerle calistim bolum mezunu sonradan alinan formasyonla ogretmen olmus, fakultede egitim bilimleri dersine dair en ufak bilgisi olmayan. Sadece basarili ogrencilerin uzerine calisan.
Yani soylemek istedigim orada okuyup basarili ya da basarisiz olmus ogretmenlere degil lutfen cimbizlayip olayi baska yerlere cekmeyin. YOK’un buna izin vermesi asil olay. Hatta atanip sonrasinda formasyon almasi. Bu sistemsel bir sorundur. Global-herkese acik egitim sistemiyle alakasi yok bu olayin.ikisi farkli seyler.
Hakki varsa okur tabi ki calisip calismamak okullara atanip atanmamakta kpss puanina bakar. ☺️
Iyi gunler dilerim...
Neye itiraz ettiğinizi ben anlayamadım.
AÖF mezunları nasıl öğretmen oluyor? Diye sormadınız mı?
Okula gitmeden, kitaptan çalışıp sınava girerek atanmaya itiraz etmiyor musunuz?
Mesele YÖK’ün buna izin vermesi diyorsunuz niye vermesin diyorum ben de?
Ayrıca eğitim sistemimizin hali ortada.
Diğer yapısal sorunların yanında AÖF bir sorun değil tersine imkan bence.
Ayrıca karşılıklı konuşup tartışıyoruz gerilecek, muhatabımızı mesajları cımbızlayıp olayı farklı yerlere çekmekle itham edecek bir durum da yok.
Yazışarak birbirimizi tam anlamamız mümkün değil jest ve mimiklerimizi göremiyoruz çünkü.
Fikir alışverişi yapıyoruz diye düşünüyorum.

Kaç yıllık çocuk gelişimi bilmiyorum
Ama belki meslek lisesinde çocuk gelişimi öğretmeni olabilirsiniz
Formasyon yoksa anasınıfı öğretmenliği olacağını sanmıyorum
Formasyon yoksa hiçbir kademede öğretmen olamaz. Sadede KPSS de 1000 kişi alınacaktır. 999 kişi başvurur. 1 tane de formasyonsuz en yüksek puanlı kişi kimse onu alırlar. Ancak başvuru yoksa oluyor bu durum.☺️Bide tezsiz yüksek lisans imkanı var tabi

Son düzenleme:
Neye itiraz ettiğinizi ben anlayamadım.
AÖF mezunları nasıl öğretmen oluyor? Diye sormadınız mı?
Okula gitmeden, kitaptan çalışıp sınava girerek atanmaya itiraz etmiyor musunuz?
Mesele YÖK’ün buna izin vermesi diyorsunuz niye vermesin diyorum ben de?
Ayrıca eğitim sistemimizin hali ortada.
Diğer yapısal sorunların yanında AÖF bir sorun değil tersine imkan bence.
Ayrıca karşılıklı konuşup tartışıyoruz gerilecek, muhatabımızı mesajları cımbızlayıp olayı farklı yerlere çekmekle itham edecek bir durum da yok.
Yazışarak birbirimizi tam anlamamız mümkün değil jest ve mimiklerimizi göremiyoruz çünkü.
Fikir alışverişi yapıyoruz diye düşünüyorum.
Ben 4 senelik fakulte mezunu bir ogretmen olarak evet karsiyim.
Okurken yaptigim sunumlarla, aldigim formasyon derslerinde ki verimle acik ogretimde alinan verimin bir olmayacagini dusunuyorum. Bu da benim en dogal hakkim bence. Cunku o kadar emek ve yillar var.
Fakulte mezunu olup kotu ogretmen olan acik ogretim mezunu olup cok iyi ogretmen olan da vardir elbette. Ben bundan bahsetmedim siz buna deginmissiniz bende bununla alakasi yok anlatmak istedigim sey sistemsel sorun dedim. Umarim aciklayabilmisimdir.
Bu arada benim asil sasirmam formasyonsuz atanip calistigi esnada formasyon verilmesiydi. Sanirim bunu acikca belirtmem gerekiyordu ama bence zaten alintiladigim mesajdan anlasilabilirdi. Anlasilmadiysa bu benim eksikligim.
Neyse ben tartisma acmak icin soylemedim zaten.siz oyle anlamissiniz.Dediginiz gibi jest ve mimikler onemli. Benim ki fikir beyaniydi sadece.
Herkes ayni fikirde olmak zorunda degil tabi. Herkese de saygi duyarim. Yanlis anlasilmakta istemem.

Formasyon yoksa hiçbir kademede öğretmen olamaz. Sadede KPSS de 1000 kişi alınacaktır. 999 kişi başvurur. 1 tane de formasyonsuz en yüksek puanlı kişi kimse onu alırlar. Ancak başvuru yoksa oluyor bu durum.☺️Bide tezsiz yüksek lisans imkanı var tabi
Nasıl yani?
Dün mebin bi formunda okumuştum
Adaylık süresi içinde tezsiz yüksek lisans eğitimi aldırılır diyordu
Kpss tercihlerinde öğretmenlik mezunlarıyla aynı şartlarda girmiyorlar mı?

Ogretmenlik mantiken olabilir gibi geliyor ama resmi acidan bilemedim
Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünde cocuk gelisimcisi/sosyal calismaci hep aynı isi yapıyorlardı. Farkli kurumlara da atanabilirsiniz yani. Yolunuz acik olsun basarilar dilerim.

Formasyon olayini bende anlamis degilim. Merak ediyrm. 4 yillik okudukdan sonra bide formasyonmu okucaz ne anladik.omur boyu okucaz ozaman .
Ben bide 2 yillik okuyrm din kulturu ogretmeni yada kuran kursu ogreticisi olabilirmiym diye dusunyrm. Suya atsam bu hayallerimi iyi olacak :kızgın:

Formasyon olayini bende anlamis degilim. Merak ediyrm. 4 yillik okudukdan sonra bide formasyonmu okucaz ne anladik.omur boyu okucaz ozaman .
Ben bide 2 yillik okuyrm din kulturu ogretmeni yada kuran kursu ogreticisi olabilirmiym diye dusunyrm. Suya atsam bu hayallerimi iyi olacak :kızgın:
Iki yıllık ilahiyat bolumlerinden kuran kursu öğreticisi aliyorlardi yani gerekirse ilitam yaparsınız. Neden hemen suya atiyorsunuz, umutsuzsunuz? Sizin daha umitvar olmaniz gerekmez mi? :)

Ay yok zahmet etmeyin valla
Yormayalım sizi bir de formasyonla
İstediğiniz herhangi bir bölümü bitirince istediğiniz öğretmenliği seçin
Atanın hemen

Üzgünüm ama okuduğunuz bölümden ne olabileceğinizi kk üyelerine sormanız, öğretmen nasıl olacaksınız acaba dedirtti.
Size ne hanımefendi. 😄 Hayır burda okuyana araştırana ne kadar karşı bir grup var. Araştırdım bilen var mı diye danışayım dedim ve bilgi de aldım.

Fikirlerinizi çok beğenirim, bu konudaki mesajlarınızı görünce şaşırdım ama objektif bakış açınıza güvendiğim için mutlaka bir bildiğiniz vardır diye düşünüyorum.

Eğitim konusuna gelince, bütün dünyada şuan örgün eğitimin online yapılması ile açıköğretim sisteminin asla bir tutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Sizin söylediğiniz zaten lisede çocuk gelişimi okumuş, çocuklara ve alana aşina fakat daha fazla okuma imkanı bulamayan kişiler için geçerli olabilir buna katılıyorum ama bahsi geçen okul ikinci üniversite kapsamında konuyla alakalı alakasız herkesi aldı. İşinden sıkılan, yarım gün çalışmayı rahat gören herkes şuan Anaokulu öğretmenliği hayali kuruyor. Üstelik bir çoğu elindeki pdfi bile okumaya üşenip, farklı yöntemler peşinde koşuyor.

Aynı bölümde sırf hobi olarak okuyan biri olarak, o kadar okul öncesi öğretmeni varken çocuğumun bu şekilde mezun olmuş bir öğretmeni olmasını tercih etmem açıkçası.

Çocuk gelişimi okumak ile işletme vb. bölümleri okumayı bir tutmak çok yanlış bence. İnsana, özellikle de çocuğa dokunan bölümler konusunda çok daha hassas olunması gerektiğini düşünüyorum.

Back
X