arkadaslarinin haklarina saygi gostermez
Hayır kesinlikle öyle Bi sikayet olmadi hatta hazirana kadar gelsin çok güzel ilerledik bunu kaybetmeyelim diyorduBu konuyla ilgili size şikayet geldi mi? Sınıfta arkadaşlarına şiddet, yaramazlık, kurallara uymama gibi bir şey olması gerekir bunu yazması için.
İnanın sinirlerim harap oldu dünden beri yinemi psikiyatriye götürsem bizim eski ogretmenimiz sınıfında sorun çıkaran çocuğa bile bu şekilde yazmadığını söylediYa ne saçma anaokulundaki bir çocuğun karnesine kötü şeyler yazmak onu ve annesini panik atak anksiyete krizine sokmak kaygı bozuklugu yaşamasına neden olmak
Bizim eski okulumuzda sizinki gibiydi veli toplantısında bana x 4 5 yas grubu kreşe mi gitti dedi 5 er saymayı geçin 3 er saymayı bile dayattı ben onu bilerek ogretmedimAnasınıfında 5er 10ar sayma, sesli harf tanıma vs gibi şeyler öğretiliyor mü? Benim oğlum da anasınıfına gitti bu yıl. 15e kadar sayıları, geometrik cisimleri falan öğrendiler, çizgi çalışmalari yaptılar. Kısacası 1. Sınıfa hazırlandılar. Ayrıca öğretmenin size söyledigiyle karneye yazdığı arasında bu kadar çok çelişki olamaz. Cocuk zaten deprem bölgesinden gelmiş, ona daha dikkatli bir karne hazırlaması gerekirdi. Çok şaşırdım gerçekten.
Cocuk zaten 1. Sınıfta öğrenecek bunlari. Oyun cağındaki çocuğa bunları dayatmanin ne anlamı var? Malesef kötü bir ogretmene denk gelmişsiniz. Ben de öğretmenim. Deprem bölgesinden gelen çocuklarıma hep çok iyi verdim. Onlara bu pozitif ayrımcılığı yapmam gerekiyordu.Bizim eski okulumuzda sizinki gibiydi veli toplantısında bana x 4 5 yas grubu kreşe mi gitti dedi 5 er saymayı geçin 3 er saymayı bile dayattı ben onu bilerek ogretmedim
Eski ogretmenimiz aradı karneyi benim vermemi istermisiniz dedi bende evet dedim işin açığı etik değilse bile beni aramakla çok iyi yaptı çünkü oglumun anasinifi karnesinde bunlar yazsa inanın mahvolurdum cocuk bire baslayacak ve dediğim gibi 1 buçuk ayda 5 er sayma 10 ar sayma sesli harfleri saati hepsini öğrendi bide sorunlu öğrenciyi işin açığı kimse istemez bu kesinlikle hazirana kadar gelsin dedi durduCocugun boyle sorunlari varsa ebeveynleri bilgilendirmesi gerekmiyor mu ogretmenin? Ogretmeniyle konusun ama daha karne almadan karnesini baska ogretmenden ogrenmeniz de garip. Boyle seyler normal mi bilemedim, fikrim yok o konuda. Ama ogretmenine kesinlikle sorarim, hocam madem cocugun boyle sorunlari var neden bana bilgi vermediniz diye.
Iyiki hazirana kadar kalmadım yoksa bu berbat karneyi alıp travmayı ikiye katlayacaktik bide bizim ogretmenimiz bence ezbere kopyala yapıştır yapmış Bi yerde saygı göstermez yazarken diğer yerde saygılı yazmis dediGercekten uzucu. Cocuklar her seyi farkediyorlar. Bugun 4 yas oglum da kresten karne aldi. Bana tek tek bu yildizlar ne demek diye sordu. Her seyden 3 yildiz almis, ozguvenden 2 yildiz. Bu niye 3 degil diye sordu. Kendine daha cok guvenmen ve inanman gerekiyormus dedim. Anne ben zaten guveniyorum kendime dedi. Bu bile dikkatini cekti el kadar bebegin. 6 yas cocugu daha da dikkat eder. Anaokulu mantigini bir turlu anlayamadik malesef. Verilen egitim bile problemli.
Halbuki cok onemli. Kucukler diye onemsememek cok yanlis. Cocuklar cok onemsiyor.Iyiki hazirana kadar kalmadım yoksa bu berbat karneyi alıp travmayı ikiye katlayacaktik bide bizim ogretmenimiz bence ezbere kopyala yapıştır yapmış Bi yerde saygı göstermez yazarken diğer yerde saygılı yazmis dedi
Eski ogretmenimiz aradı naklini bize alıp karneyi benim yazmamı istermisiniz dedi bu cocukla ilgili yazdıklarına sok geçirdim x değiştimi depremden çok mu etkilendi diye düşündüm aynı cocuktanmi bahsediyoruz dedi ki benim oğlum istiklal marşını ezberledi okudu 20 sayfalık hikayeyi Bi kere okuduk bütün arkadaşlarına anlatmıştı öğretmeni ben 10 sayfa veriyordum x 20 sayfayı anlattı demistiKarne alınmadan nasıl öğrendiniz bu yazılanları ?
Hayır kesinlikle öyle Bi sikayet olmadi hatta hazirana kadar gelsin çok güzel ilerledik bunu kaybetmeyelim diyordu
Ya Bi gelişim geriliği varsa bunu bana söylemesini isterdim bende Bi çaresine bakardım ki öyle olan Bi çocuğa bile böyle anasinifi karnesi yazilirmi şoktayımHem sizin için hem çocuk için uğradığı bu olumsuz ve haksız duruma üzüldüm. Depremzede bir çocuk için aslında daha önemli, dikkate alınacak şeyler yazarak, bir sonraki süreçte öğretmenlerin dikkat etmesini sağlaması gerekirdi.