anasınıfçı arkadaşlar!kızımın öğretmeninin davranışları beni çok şaşırtıyor...

duruberil10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
2.166
80
78
merhaba herkese,
malesef kızımın öğretmeni son zamanlarda çok tuhaf davranmaya başladı..şöyle ki;
sitenin içinde bi anaokulu,kızımı gönderdiğim okul..sitede aynı zamanda polis lojmanları var ve polis çocukları da çok fazla okulda..
yine o gün hem büyük kızım(anaokuluna giden)hem de bebeğim ile okula gittim.kızımı okula bırakmak için. çok yakın bi yerde okul.

neyse kızımı uğurlarken sınıfına,girişte bizim öğretmenin bir veli ile konuştuğunu gördüm.merak ettim ve yanlarına gittim..dinledim dinledim..yine dinlediim dinledim..(ben size tabloyu söyleyeyim ben bebekle beklyirum o bi baba ile görüşüyor.)
yüzüme bile bakmadı..ardından çocuklara bait matematik öğretmesi(rakamlrı falan)dikkatimi çekti..ve araya gireyim,dedim..2 kişi konuşurken araya girmemem gerektiğini çok iyi biliyorum.ama bebeğimle bekliyorum ve o ısrarla beni önemsemiyorheryerde bebeklilere falan öncelik var ama ben onu geçtim..ayrıca ben de öğretmenim şuan raporluyum ancak bunun da bi önemi yok çalışmıyo da olabilirim.

ben rakamları da öğretmeye başlamışsınız kızım evde bhsediyor diyince..evet başladık dedi bana dönebildi
sonra bitirmedim diyerek diğer veliye döndü...
çok şaşırdım hiç beklemdiğim bi şeydi bu...

neden bilimiyorum hiç bi şey söylemedim orda gönül alıcı 2 çift söz beklerdim tamam konuşma gönder beni ama gönlümü al değil mi
hiç zarif değilsin..ahlaken ve insaniyet bakımından da bunu yapması gerekir...

sonradan o çocuğun sınıfın yaramazlarından olduğunu öğrendim adamın da polis olduğunu tabii..

neyse sadece bunula kalmadı tabii..i bu olayın üstüne bi şey daha oldu..sınıfın sürpriz ve hediye günleri,aile aktılımı günlerine kızımın adını yazmamış
gittim konuştum pardon dedi..bize ayrıca gün verdi..çünkü kızım anne benim hiç sürpriz günüm olmadı dedi.kızımn hatrına konuşup gün aldık..

sonra aile katılımı günü gelmeden ben kendim söyledim..ben çocuklara ev yapımı yoğurt getireyim..belki yiyemiyorlardır dedim..o da tabii nasıl isterseniz dedi..hatta gelin burda yoğurdu siz yapın çocuklar da görmüş olur nasıl yoğurt yapıldığını dedi..tamam dedim..ancak geç saatte mayalarsak gece kimse gelip yoğurdu buzdolabına atamaz ekşir yoğurt diyerek erken saatlerde maayalayayım dedim tamam olur dedi..geldim mayalamak için ama o tamam iyi davranıyor ama bu sefer de çocuklara sınıfı toplatmak adına inemdi aşağıya..bekle bekle öğretmen yok..bebekle bekliyorum bu arada...

yemekhanedeki aşçı bayan bile sen git dedi..

neyse giittim onun söylediği saatte dünden çocuklar için mayaladığım sonra dolaba attığım yoğurdu getirdim..kendim serv,s yaptım hiç gocunmam szökonusu çocuklarsa..
neyse yediler..çok makbule geçti..ertei gün yoğurt mayaladığım kapları alayım dedim aşağıdayd kendisi ben yukarıdan getiriim diyerek çıktı..kucağımda bebek bekiyorum inmiyo aşağı...sonra ben çıktım beni görünce unutmuş gibii aaaaaaaaaaa dedi. verdi..ama yıkayalım ayıp olmasın dedi..

sizce çok mu normal bu öğretmen?...

ayrıca bazı anasınıfçı arkadaşlar sınıfı temizlediklerinden bahsetmiş
bizim öğretmen çocuklara temzilettiriyor sınıfı..
bunu eleştirmek, öğretmeni kötülemek adına söylemiyorumm..gerçeği,,mevcut tabloyu bilesiniz diye söylüyorum..hani bazılarınız biz temizliyoruz diyıorsunuz ya..
ben kendim de şahit oldum..çok sert ayrıca sınıfa hakim olamadığına bağlıyorum ben bunu..bağırarak hakimeiyet kurmaya çalışıyor 5 yaşındaki çocuklşara..
yalnızca ben değil diğer veliler de böyle düşünüyor..
benim kızım hiç kindar değildir söyleyemez ama başka çocuklar söylüyorlarmış..
ben kızıma bi şey söylesem emir tarzında anne sen hep öğretmenim gibi söylyorsun ddedi..

...ve unuttuğum bi şey daha var .arada kaçırmışım..öğretmen ile kızımı seneye ilköğretime başlatmak için konuşmak istedim sınıfa çıktım..ama o hiç önemsemedi sadece duru çok açıldı dedi..başka şeylerle ilgilendi..

ayrıca ben yoğurt mayalamak için erkenden evdeki işimi bırakıp gelmişim
taa evden bebekle yoğurt getimişim sana sen 1 kat inip kapları veremiyorsun ben bebekle gidiyorum senin ayağına

ben işimi bırakıyorum ama sen sınıfı çocuklara temizletme işini bırakmıyorsun...böyle söylüyrm çünkü hem üzgün hem kırgın hem de çok sinirliyim

daha 2 yıllık öğretmen bu..tecrübesiliğine mi versem gidip konuşsam mı bilemedim ama artık bardağı taşırdı

Sizinle az ilgilenmis gibi geldi bana da ama sunu belirteyim neden sinifi temizletmek icin bi yardimci yok anlamadim cogu okulda oluyor veliler ofuyor ucreti cunku ogretmenin temizlemesi zorunlu degil cocuklara temizletme derken ne yaptiriyor acaba merak ettim.bizim ogretmenimiz mesela yerdeki kagitlari falan toplatiyor

bizim okul ayda 200 lira alıyor bi devlet anaokulu bu..ama görseniz özel kreş sanarsınız.
yardımcı falan yok.zaten sonradan öğrendiğime göre bizim öğretmen aslında veteriner olmak istiyormuş.olamayınca anasınıfı öğretmeni olmuş.zaten sert bi tarzı var..anasınıfı öğretmenleri bana göre daha anaç olmalı...

bence fazla büyütmüşsünüz... siz de öğretmenmişsiniz şaşırdım... onca çocukla uğraşıyor tabiki sevgi de olacak hafif sertlik de onca çocuğu kontrol altında tutmak ne zor bilirsiniz. ayrıca anaokulunca elişi sonucunda çocuklar kendi dağınıklıklarını kendileri toplarlar tamamen düzene alıştırmak için.. düzenli olmayı öğretmek için. yerleri falan silmiyorlar değilmi? kartonları falan çöpe atıyorlar... inanın öğretmen çocuklara oturun ben yapıcam dese daha çabuk biter toplama serüveni ama çocuklara özllikle yaptırılıyor bu. şuan kamuda ortaokulda ingilizce öğretmeniyim 1 bçk yıl da anaokulunda ingilizce öğretmeni oalrak çalıştım. özel bir anaokuluydu baya da pahalı bir anaokuluydu. orada da el işleri sonucu çocuklara toplatırdık arkamızdan görevli bayan yerleri siler süpürürdü..

Son düzenleme:

tamam iyi güzel çocuklara düzenli olmayı öğretiyorsa bu ne ala..ama o zaman benim kızımın evde de düzenli olması gerekmez miydi..ama öyle değil.binbir dil dökerek odasını toplattırıyorum.bi ara oyun gibi toplardı
.çocuğunuz var mı bilmiyorum....
..gidip konuştum kendisiyle bu durumu. özür diledi.ben sizi çok seviyorum falan bile dedi ama çok toy...
başka türlü olsa sizi sınıfa almazdım falan dedi.işte bu beni delirtiyor..işte bunu yapamazsınız dedim ben de..
evet ben de öğretmenim ve şu an bebeğimden dolayı raporluyum...
kendisine saygı duymayan bi insan komplekslidir ve başkasına da saygı duymaz..ayıp olan bu..
ayrıca şahit olduğum bi şey daha var..bi kız çocuğu sınıfa annesinin rujlarını getirdi..ben de sınıftaydım...ona söyledim çocuğun sınıfa ruj getirdiğini..
gödüm dedi...ancak çocuk dudaklarını rujla boyayınca tepki verdi:26:en başta ruju çocuğun elinden alması gerekirdi...

konu sahibi arkadaş kusura bakmasın ama fazla abartmış. bir okul öncesi öğretmeni olarak söylüyorum ki bu velilerin öğretmenlerden beklentileri ve eleştirileri çok fazla bence. hele ki siz de bir öğretmenmişsiniz. sürekli kucağımda çocukla bekledim kucağımda çocukla bekletti falan demişsiniz iyi hoş da karşınızdaki de bir insan. diğer veliyle konuşurken araya girerseniz tabi ki size kısa cevap vermek zorunda kalır. diğer veliyi bırakıp size dönse bu sefer o veli muhtemelen benimle konuşurken döndü diğer veliyle konuştu diyecekti. insanları memnun etmek çok zor gerçekten ayrıca çocuklara sınıfı temizlettiriyor demişsiniz ne yapıyormuş çok merak ettim. çocuklara yerleri sildirecek hali yok herhalde. çöpleri dağınıklıkları da toplayacak çocuklar tabi ki. anaokulunun en önemli işlevlerinden birisi de özbakım becerisi kazandırmasıdır. çocuklara kazandırılması hedeflenen davranışlar arasında bulunduğu çevreyi temiz ve düzenli tutar kazanımı vardır. çocuğunuz okulda toplayıp evde düzenli olmuyorsa bu konuda da öğretmene yüklenmeyin artık birazcık da özeleştiri yapın lütfen. okulla paralel olarak aynı tutumu siz de evde göstereceksiniz ki çocuk bu davranışı kazanabilsin. azıcık da kendinizi eleştirin. öğretmenden de mucizeler yaratmasını beklemeyin lütfen. çocuğun hayatını en çok etkileyen siz anne babalarsınız. öğretmenin yapacakları kısıtlı. ayrıca öğretmen toy tecrübesizsiniz demişsiniz. kimse tecrübeyi doğuştan kazanmıyor. öğretmen tecrübesiz olabilir. madem böyle düşünüyorsunuz diğer size göre(!) yanlış davranışlarını da tecrübesizliğine verin de bu kadar eleştirmeyin bi zahmet ayrıca öğretmene çocuklara sayıları öğretmesini sormuşsunuz. bunda ne anormallik var ki sordunuz merak ettim

ayrıca çocuk dudağını boyayınca tepki verdi. gördüğü anda alması gerekirdi demişsiniz. kime göre? bunu eleştirmek sizin hakkınız değil. bana da bir velim gelip çocuğun elindeki ruju çocuk gibi şikayet etse ben de rahatsız olurum. muhtemelen işine karıştığınız için rahatsız olmuştur. o yüzden gördüm demiştir. ayrıca çocuğun elindeki ruju bilerek de görmezden gelmiş olabilir nereden biliyorsunuz? veli olmanız her türlü konuda öğretmene karışma hakkı vermez size kusura bakmayın. öğretmene bu kadar müdahale etmeyin lütfen artık. tamam herkesin çocuğu kendine kıymetlidir ama karşıdaki insan bu işin eğitimini almış. böyle velilere bir çocuk sende mi var diyesim geliyor ayrıca karşıdaki de bir insan unutmayın lütfen.

size uzun uzun 2 kez cavap yazmaya çalıştım ama ne yazık ki çıkmadı

az önce uzun ve güzel bi yazı yazdım ama nedense gönderemedim...
ben bi öğretmenin herşeyden önce empati yapabilme yeteneğine sahip olması gerektiğini düşünürüm..
sen diliyle konuşmak empati yapamadığımızı gösterir...
ben sadece diyorum ki 2 çift laf etseydi gönlümü alsaydı ne olurdu?..o gün okuldan ayrılırken ne kadar üzüldüğümü anlatamam!
ben iyi niyetimden tecrübesizliğine vereyim diyorum ama ahlak 7 sinde neyse 70nde de odur...
tek bi hareketten bunu anlayamayız tabii ama bu davranış çok kuvvetli bi gösterge bana göre..ben olsam onun gibi yapmazdım..
benim de anasınıfçı arkadaşlarım var arkadaşım olduklarından mıdır nedir böyle yapmamaıydı diyorlar..
adab ı muhaşeret dene bi şey var ne olursa olsun..sert bi tarzı var bizim öğretmenin..erkek gibi diyeyim ben size..
çocuklara makyajın zararlarını anlatırken bakın ben makyaj yapıyor muyum diyor(örnek olacak ya ) ancak annesi makyaj yapıyorsa çocuk ikilemde
kalmaz mı?ben sizin yaşınızdayken makyaj yapmıyordum dese bana göre daha sağlıklı olur..çünkü çocuğun annes ablası veya sevdiği örnek aldığı biri makyaj yapıyo olabilir...

muhakkak her alanda olduğu gibi anasınıfçı arkadaşlar arasında da işini layıkıyla yapanlar var..yanlış anlaşılmak istemem...

sizin de evlenme durumuuzdan çocuğunuz olmadığını düşünüyorum..hem öğretmen hem de bi anne olarak bakabilmek için çocuğunuz olmalı önce..
satatüler çoğalınca bakış açısı değişiyor..

tabi ki bakıcı değil anasınıfçı arkadaşlar ama anne olduğunuızr düşünün rica etsem..
geçen yıl özel kreşe giderken bir defa altı kakalı gelmeyen çocuğunuz devlete gidince altı pis gelirse ister istemez üzülürsünüz..
yardımcı abla yok bu arada bizde..özbakım becerileri kazandırmak diyıorsunu çok güzel
tuvalet eğitimiyle ilgili bi şey yaptıklarını görmedim.ben kendim gösterdim kızıma kendini şöyle temziliceksin sonra ellerini iyi yıkayacaksın falan diye..
ayrıca öyle ilgisiz bi veli değilim..

okulun müdüresi bebeğimi ne zaman görse alıyor kucağımdan şapur şupur öpüyor..götürüyor odasına..neyse bunda bi sorun yok.
geçen gün yine götrüdü kızımı bu sefer yemekhanedeki aşçı kadını toplantı yapacağız diye çıkarmış.ben bi gedim içlerinden biri bebeğime diyor ki duyduklarını söylemzsin di mi kimseye..veliler hakkında öyle dedikodular yaptık ki duysalar kapıya gelirler..

geçen gün veli toplantısında rehber öğretmen konuşurken müdüre sınıfa girdi ve bana dönerek
kııııııııııııız getirmedin mi bebeğini sınfa dedi..

işte bunlar da bana normal gelmiyor..

ben asla tüm anasınıfçı arkadaşları kastetmiyorum bu arada..gördüğüm bazı şeyleri tuhaf buluyorum sadece...

çocuğun bazı şeyleri aileden kazanması gerektiğine sonuna kadar katılıyorum ama ara ara eve gelen ileri yaştaki ebeveynler ile birilkte bu hiç de kolay olmuyor...
mesela ben kızımın sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum ama babamlar ve kayınababamlar gelince bu mümkün olmuyor.mesela büyük kızıma dedim ki sen kardeşinin biberonunu tutben hemen geliyorum.babam aldı elimden biberonu kendi tuttu.ya ben ne yapayım şimdi kayınvaldemlere zaten bi şey söylenmiyor.mesela çocuğa karşı onların tepkisini bekliyorum onlar çocuğa ne derse ben de onu diyeyim çocuğum ikilemde kalmasın..
farkında olmadan çocuğa çok büyük kötülük yapıyorlar..
mesela yemeğini elleriyle veriyorlar kendi yesin dediğimde kendisi az yer yemez sen bu çocuğu aç bırakıyorsun diyorlar
heh şimdi ben ne yapayım.?
ben de onlara uymaya çalışıyorum onların evet dediğine ben de evet hayır dediğine ben de hayır diyorum...

..ve ayrıca 'bitirmnedim' olayının ardından öğretmen bana memleketimi sormuştu...
ne olacaksa, ne önemi varsa memleketimin?....

doğum izninde olduğunuzdan evden pek çıkmıyor,çocuklarla da yoruluyorsunuz sanırım.Lohusalıktan mı,kendinizi dinlemenizden mi,can sıkıntısı mı,anlamadım ama biraz yıpranmışsınız sanki

doğum izninde olduğunuzdan evden pek çıkmıyor,çocuklarla da yoruluyorsunuz sanırım.Lohusalıktan mı,kendinizi dinlemenizden mi,can sıkıntısı mı,anlamadım ama biraz yıpranmışsınız sanki

yoo tam tersi
sürekli dışarı çıkıyorum..can sıkıntısı yok.lahusalık çoktan geçti 8 aylık olacak bebeğim.
belki son 1-2 yazımı doğal olarak karşılıklı konuşuyormuş gibi yazmam sizde b u hissi uyandırmış olabilir sanıyorum.
o an canım öyle istedi öyle yazdım.ayrıca bu olayı da çoktan unuttum. burda paylaşmak istedim sadece..
meslektaş oluşumuzdan dolayı sanırım...
zira öğretmen bende öyle bi etki bırakmıştı ki o zamanlar çocuğuma' sana nasıl davranıyor! diye bile sormuştum...

branşınızı merak ettim bir de nedir acaba?
sanırım aynı şeyleri yaşadığımız için yabancı olmadım size?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…