anasınıfçı arkadaşlar!kızımın öğretmeninin davranışları beni çok şaşırtıyor...

aslına bakarsanız durumu unuttum sirekli onunla yaşamıyorum sadece öğretmeni gördükçe hatırlıyorum..
burda da paylaşmak istedim sadece..

biyoloji benim branşım.Evet üst üste msj yazınca pek de iyi olmadığınızı düşünmüştüm açıkçası

merhaba;
ben de bir anasınıfı öğretmeniyim.
şunu belirtmek isterim kurum personeli ile veli arasında her zaman sınır olması taraftarıyım. siz de bir öğretmensiniz. yöneticiler tarafından ''kızzzzzz'' denilmesi hoş olmamış.
size tavsiyem tavrınızı belli etmeniz.çocuğunuzu elden ele gezdirmeyin. bu aradaki seviyeyi yıpratır.
iki taraf açısından da bakınca şunu belirtmek isterim; çocukla gitmeniz size her yerde öncelik hakkı vermez. çocuğunuzu da mağdur etmeyecek şekilde hareket etmeniz gerekir.
anasınıfı öğretmeni diğer veli ile belki ayarladığı bir saatte görüşüyor olabilir. öyle veliler var ki yüzünü 40 yılda bir görüyoruz. eğer diğer veli işten izin alıp gelmişse ayarlanan saatte tüm belirlenenler paylaşılmak istenmiş olabilir.
ayrıca hararetli bir konuşmanın ortasında araya girmiş olabilirsiniz ya da özel bir paylaşımda bulunuluyor olabilir.
sizin de kendi rahatınızı düşünüp oturabileceğiniz bir yere geçmeniz uygun olurdu.

anasınıfını temizletme işine gelince: çocuklar evde her attığını ebeveynlerinin almasına alışmış olabilir ama para ödense dahi personelin değil kendi attığını kendinin temizlemesi; desteklenmesi gereken bir şey.sonuçta sorumluluk almayı öğrenir. yaptığının sonucunu görmüş olur
tabii burada ne tür bir temizlikten bahsedildiğini anlamadım.ben sadece basit şeyleri kastediyorum

merhaba,
yazdıklarınızı çok mantıklı buldum, çok teşekkür ederim.
bebeğim konusunda da haklısınız aslında.aynen belirttiğiniz gibi elden ele dolaşıyor bebeğim.müdüre hanım izin almadan şapur şupur öpüyor bebeğimi..
sanırım hayır deme konusunda sıkıntım var.
öğretmen ile de en son şöyle bi şey oldu:anneler günü etkinliğinde bütün annelerin adını yazmış nedense benim adımı yazmayı unutmuş..bunu arkadaşım fark etti va hakılıymışsın dedi.hepimiz sandalyelerde otururken arkadaşım öğretmenin,anneler günü ile ilgili tavana astığı 2 taraflı yazıya baktı.yazının bi tarafında annelerin adları var..ama benimki yokmuş.neyse arkadaşım beni uyardı bi baksana orda ne yazıyor diye.kalktım baktım.bütün annelerin adı var bi benimki yok.:)
yüzümdeki şaşkın ifadeye engel olamadım..oturudum arkadaşım haklıymışsın dedi..öğretmen tedirgin oldu..hemen yanıma gelip aaaaaaaa isminiz mi yok..böyle üst üste oldu ama inanın size karşı değil,falan dedi.kızımın durumu ile ilgili konuşacağı ve bizimle ilgileneciği tuttu.o kadar ezilip büzülmüştü ki yok sorun değil insanlık hali dedim.hatta okul aile birliğindeki veliyi arayıp duruma çok üzüldüğünü dile getirmiş.
benim anlamadığım bizim bu öğretmenimiz orda benim adımın yazmadığını hemen nasıl anladı:)
ben böyle şeylere Allah ın sopası yok diyorum şimdi başka bi öğretmen yada veli ile konuşsa bile ben biraz yaklaştığımda hemen bana dönüyor..

sıkma canını ne yazıkki bazı öğretmenlerden insan istediği elektiriği alamıyor ...

kızım 1 sene saatlik kreşe gitti 3 yaşındaydı evde deli gibi ağlayıp ben okula gitmek istiyorum diye tutturduğu için önce çarşıda bi yere götürdüm sonra evime yakın bi kreş vardı oraya ....kuzum lavabolarda suyla oynamış üstü ıslanmış diye biri ona çok kötü bağırmış eve geldi ben bir daha gitmicem diye ağlamaya başladı bu çocuk üstünü ıslattıysa yerlerde ıslanmıştır ya orda kayıp birşey olsaydı Allah korumuş ... hiç aklım çalışıpta cıngar çıkarmamışım.

sonra başka bir kreşe götürdüm diğeri kadar lüks değildi ama ona çok ilgi gösteren çocuklara sevgisini belli eden bir öğretmene denk geldik çok mutlu gitti her seferinde...sonra bir yıl sabahçı olarak gitti öğretmenimiz çok iyi çocukları çok seven bir öğretmendi

2. yıl öğretmenimiz hem hamile hemde çocuğu bizim sınıftaydı çokta yaramazdı ama malum evlat tatlı hep çocuğu haklıydı...bana çocuğunda dikkat eksikliği var sana kitap getireyim dedi 90 liraymış aynı kitapları 25 e buldum galiba şimdi yanlış olmasın ama çok daha ucuzdu söyledim öğretmene ben ordan aldım diye bir triplere girdi benimle muhattap olmamaya başladı ... birgün mutlaka konuşmam lazım arıyorum tel meşgul ben arayınca açmıyor ama okuldan arıyolar cevap veriyor, aramamdan bunalmış... önemli olmasa ben seninle muhattap olmaya can atmıyorum üstelik telefonuna baksan konuşsak bidaha aramıcam zaten... o bana dikkat eksikliği diyince eski öğretmenleriyle konuştum bir tanesi çok tecrübeliydi 5 yaşındaki çocuk ta dikkat süresi çok kısadır üstelik hemen dağılır çok normal ben öyle birşey sezmedim dedi bu arada başka bir öğretmen atandı kızımı diğer öğretmenin sınıfına yollamış çocuğum nasıl ağlıyor arkdaşlarından ayrıldı diye öbür öğretmeninde hiç alakası yok bırakıyo çocukları kendi başlarına alt sınıfta oynuyolar bigün yine yanlız bıraktığında düşmüş gözünün altı moraramış dişi kopmuş hemen müdüre çıktım okuldan alıyorum dedim müdür yapma 2 ay kaldı üzme çocuğunu diye aldı eski öğretmenine verdi ...Allahtan çocuklara kötü davranan bir öğretmen değildi ...sene sonu geldi bu sefer aa yok sizin çocuğunuzda dikkat eksikliği felan benim çocuğumdan daha iyi herşeyi kavrıyor dedi..ama bir yılımı diken üstünde geçirdim...

en son yıl öğretmenimiz çok bilgili bir anaokulu öğretmeniydi öğrencileride onu çok seviyordu çok şükür sorun yaşamadan bitirdik ....

şimdi ilkokulda mükemmel sayılabilcek bir öğretmenimiz var Allaha binlerce şükürler olsun ....

size hikayemi anlattım çünki seneler içinde çok farklı öğretmenlerle karşılaştım (bakalım ortaokulda napıcaz) insan insan yerine koyulmak istiyor öğretmen önümüzde el pençe divan durmasın ama ben öğretmenim sen bana mecbursun havalarına girsin istemiyor evet şu doğru herkesin evladı kendine bir tane bunu öyle güzel ayarlıyan öğretmenler varki üstelik çocuklarında göz bebeği elleri öpülesi işte onlarla herdaim karşılaşılamıyor maalesef ...bakarsınız eğer sizi rahatsız eden başka şeylerde olursa dönem sonu geliyor zaten alır başka bir öğretmene verirsiniz...

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim veli açısından bakınca aynen anlattığınız gibi..ben lisedeyim.bizde ilgili veli pek yoktur.gelenler de toplantıdan toplantıya gelir genelde.hiç bu şekilde bi şeyle karşılaşmadım ben.
hani diyorsunuz ya tel.umu açmadı..sizinki yine te.unu vermiş bizimki hiç vermedi bile tel.unu.ben de saygı duydum..ama bunlar ileri yaştaki gençler değil ki el kadar çocuklar...sanırım o da kendince rahatsız edilmek istemedi.tabiii her veli ararsa rahatsız olabilir doğru onun açısından bakarsak..
aslında işleri kolay değil.çok gürültülü bi ortamda çalışıyorlr.küçük çocukları disipline etmek belki daha zor..ama o kadar da sert olmamalı bence anasınıfçı arkadaşlarımız yaa..bi branş öğretmenine göre daha anaç olmalı zira bu çocuklar daha ana kuzusu.sonuçta onlar da annedir yada anne adayı...
herkesin çocuğu kendine kıymetli evet bu da doğru...

çocuğumu başka öğretmene veremem çünkü arkadaşlarından ayrılmak istemiyor
okulda bi olay daha oldu bu sferki olayı başka bi arkadaş yaşadı malesef
doğa koleji her sınıftan 2 çocuğun seçilerek etkinlik yaılacağını söylemiş.bizimö sınıftan da bi kız bi erkek öğrenci seçmişler benim kızım tabii ki yok:)
neyse.seçilen öğrenciler kapıda beklemiş.bizim sınıftaki velilerden (arkadaşlarımızdan biri) de çocuğunu bırakırken,seçilen çocuklardan biri nispet yapmış(e haliyle o da çocuk)biz doğa kolejine eğlenceye gidiyoruz diye..o arkadaşımızın çocuğu da çok üzülmüiğ ağlamış..bunun üzerine arkadaş,o hırsla milli eğitime gidip şikayet etmiş okulu.kime neye göre seçiliyor demiş..e haklı tabii..Allah tan benim çocuğum etkilenmedi..:)

bütün gün ağladım dedi arkadaş
yazık
bu kadar amatör olunmaz..soma faciasının üzerine böyle eğlence yapılmaz..
reklam ve menfaat kokusu alıyorum:)

ama öğretmen bu ve çocuklar çok küçük bir çok sebepten arayabilir veli ... belki hadsiz veliler var kendince haklı olabilir ama telefonunu verip ilk aramamızda saatlerce çocuklardan bahsedip ki ben ayıp olur diye mahçup oldukça kendi anlatıyordu kitabı almadıktan sonra bir anda buz gibi olmasına anlam veremem zaten ben başka yerden aldım öğretmenim diyince suratı çok değişmişti ondan sonra soğukluk başlayıp telefonumu açmadı gerçektende çok önemliydi sonra bir dahada aramadım ...

şurda kesinlikle haklısınız eğer çocuklara karşı sevgisi yoksa bağırarak iş yapacaksa aman amma kıymetli çocukları varmış diye düşünecekse özellikle bu yaş gurubu için veliye yokmuş muammelesi yapıp ben öğretmenim edalarına girecekse hiç öğretmen olmasın...

Son düzenleme:
bütün gün ağladım dedi arkadaş
yazık
bu kadar amatör olunmaz..soma faciasının üzerine böyle eğlence yapılmaz..
reklam ve menfaat kokusu alıyorum:)

özel okullar bunu düşünmüyor maalesef geçen hafta bizimkileride özel bir okul çağırmış malum okullar kapanıyor yeni kayıtlar açıldı ....ee haklı olarak ne kadar büyük olsada benim kızım; hala çocuk (eskiden 9 yaş bana çok büyük gelirdi koca çocuk diye öle değilmiş :)) çok etkileniyor sürekli kolejin güzelliğinden bahsediyor açıkçası maddi açıdan özel okulda düşünmediğim için öyle üzülerek bakmasına ben daha çok üzülüyorum....

o kadar abes bişey okuyacağımı zannediyordum ki bunlar beni şaşırttı açıkçası. bütün konulara değinemeyeceğim ama 1. si öğretmen başka bir veli ile konuşurken araya girmeye çalışmışsınız bu yanlış. dinlemeniz bile yanlış. 2.si çocuklara sınıfı temizletiyor dediniz bunun içine yerleri silmek dolapların tozunu almak vs girmiyorsa bu çocuklara temizlikl anlayışı kazandırmak için hepimizin yaptığı birşey.3.sü kabı getirmeyi unutması insanlık hali olarak değerlendirilebilir mi sizce de? yani hepimiz insanız .siz de öğretmenmişsiniz çocuklarınıza hiç sesinizi yükselttiğiniz olmuyor mu? bu sınıfı kontrol altında tutmak ve çocukların dikkatini çekmek için başvurduğumuz bir yol.

teşekkür ederim siz de haklısınız.

evet öyle gerçekten.ben de büyük kızım 9- 10 yaşına gelse, küçüğüm de 5-6 yaşına gelse ne güzel olur diyorum ama o zaman da seneler geçmiş yaş geçmiş olacak.neyse evet haklısınız.insan çocuğu üzülünce çok üzülüyor.o arkadaşımız da o gün çok etkilenmiş.çünkü çocuğu çok üzülmüş...

haklısınız derken kendi açınızdan bakıldığında haklı olduğunuzu düşünüyorum açıkçası.yine de teşekkür ederim...

çocugunuzun tuvalet eğitimini almıs olması lazım devlette bı anaokuluna verırken ..ozel kres tabıkı de yapıcak kakasını temızleme vb . işleri ama devlette zaten bu sartı basta ıstıyorlar ben de öğretmenım benım cocugum da devlet anaokuluna gıdıyor aylık 220 verıyoruz ama ahcısı yardımcı ablası hademesı var..ama yardımcı ablası her ısını kendılerıne yaptırtıyor..o yaş çocugu ne kadar guzel yapıyorsa ole yapıyor benımkı de ..ve ben bundan cok memnunum aksıne ..hayatta arkasını toplayan insanlara alışmasın böylece dimdik dursun ayakta..siz fazla müdahelecisiniz anladığım kadarıyla..öğretmenlerin illallah ettiği velilerden

öğretmen veliyle konuşurken araya girmeniz yanlış ilk başta, sizin bebeğiniz varsa belki o konuştuğu velinin de aciliyeti var bilemeyiz.

çocuğun elinde ruj gördüm deyip söylemişsiniz, sınıf içinde olan bir olay size karışma hakkını vermez o sınıfın sorumlusu öğretmenidir keza zaten görmüş de kendisi.

temizlik işine gelince, hiç bir anaokulu öğretmeninin görevi sınıfı temizlemek değildir en kötü ihtimal okulun hademesini çağırır o temizler. kaldı ki çocuklara yaptırılan temizlik kağıt toplama vs.dir en fazla. biz yemek yenildiğinde çocuklara kendi tabağını kendisi koyması gerektiğini söylüyoruz ki bu da çocuğun kendi kendine bir şeyler yapabildiğini görmesi açısından çok önemli.

okul müdüresi olayına gelince tamamen haklısınız. özellikle o "kıııııız" diye seslenmesi çok abes. bir kuruma müdür olmuş ama ağzı hala mahalle kadını gibi. bebeğinize hem nazar değmemesi açısından hem de küçük olduğu için etraftan mikrop kapmaması açısından çok fazla kucaklarına vermemenizi tavsiye ederim.

miniklerinizin başarı dolu bir hayat geçirmeleri temennisiyle..

Okul öncesinde tuvalet eğitimi diye birşey yoktur tuvalet eğitimi evde verilir tuvalet eğitimini kazanmamış çocuklar anasinifina alinmaz. Tabiki siz bir veli olarak bakıyorsunuz size göre öğretmen tek ama öğretmene göre bakarsaniz anne baba toplam en az otuz velisi var hepsine güler yüz gönül alma hoş sohbet vs. Yapamaz ki... Sonuçta bizim işimiz çocuklarla ilgilenmek onlari eğitmek ve işimiz çok zor on beş yirmi tane bes yasinda çocukla beş saat hic disari cikmadan durmadiysaniz bunu anlayamazsiniz bir iki yas büyük çocuklarla bile kiyaslanamaz biraz anlayisli olun bence.. Ya da gerçekten bunu takiyorsaniz öğretmenle uygun bir dille sayginizi kaybetmeden konusursaniz sizi anlayacaktır siz ne istediğinizi belirtmezseniz öğretmen bilemez ki belki farkında bile değildir aklinda kimbilir neler vardi. Ben de ayni sorunu yasadigim için biliyorum velinin biri kafasinda kurmuş kurmuş bana hiçbirşey dememiş oysaki ben farketmemistim bile...

Son düzenleme:
arkadaşlar,
dediğim gibi siz de haklısınız ve ben inanın tartışmak istemiyorum...teşekkür ederim hepinize..
bütün öğretmenler kıymetlidir ve hepimiz değerliyiz:)

ben öğretmeninin tavrının yanlış olduğunu belirtmek istiyorum. bana yapılsa şahsen ben çıkışırdım siz yine sabırlıymışsınız ki bende öğretmenim. biraz umursamaz ne bileyim anlatamıyorum şuan sinir oldum okurken yangına körükle gitmiş gibi :)) belki dalgındır diyeceğim ama sürekli mi? neyse bu konuyu geçiyorum temizlik konusuna gelirsek yardımcı öğretmen olsa da olmasa da çok olmamak kaydıyla mesela ayda bir çocukalr birlikte toplu temizlik bence eğlenceli ve güzel olur. bunun maksadı onları çalıştırmak değil size daha iyi yardımcı olmalarını sağlayıp sorumluluk kazandırmaksa tabi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…