Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tabiiki müdüre ile görüşün. Ben olsam o an bayana çıkışırdım sanırım dayanamayıp ama sonrasında uyarıyı müdüre ile taçlandırmak lazımMerhaba hanımlar,
Kızımın sınıfı dün okul bahçesinde oynarken, kızımın ve arkadaşı Ali'nin üstü çamur olmuş.
Anaokulundaki yardımcı kadınlardan biri, ikisini bir odaya almış, kapıyı bile kapatmadan tamamen soyup giydirmiş.
Ve bu durum benim çok canımı sıktı.
İkisini sırayla odaya alıp, kapıyı kapatıp giydirebilirdi. Ya da 5 yaşında çocuklar kendileri giyinebilirdi.
Müdire hanımla mı görüşsem, o yardımcı kadınla mı?
EvetTamamen soyup giydirmiş derken kilolarını çıkarmış mi?
Ben de o yüzden kararsız kaldım.Ogretmenle konuşun bilgisi olsun mutlaka. Haberi olmayabilir çünkü. Mudurle konusmaniz gerekip gerekmedigini konuşabilirsiniz. Müdür uyarsa yardımcıyi daha mı etkili olur diye düşündüm. Mahremiyet önemli bir konu.
Hangi kadın yaptı bilmiyorum maalesef. Yoksa sabah gidip kızardım.Tabiiki müdüre ile görüşün. Ben olsam o an bayana çıkışırdım sanırım dayanamayıp ama sonrasında uyarıyı müdüre ile taçlandırmak lazım
Siz mahremiyeti çok yanlış anlamışsınız o halde.Tamamen derken
Kilotlarını da mı çıkarmış
Anaokulundaki mahremiyet eğitimi özel bölge ile sınırlı değil mi
Kızların atletini çıkarmazlardı ama havuz kıyafeti ile olan yerlerimiz kapalı olacak diye anlatırlardı
Yani bikini giymiş gibi
Mahremiyeti fazla abartıyoruz gibi geliyor
Örneğin anaokulu bahçesinde eteği ile oynayan kız çocuğunun kilodunun arkadaşları tarafından görünmesi bence mahremiyeti ihlal etmez
Konuyu ve tüm yorumları okudum, ben de burada takıldım.bir çocuğun üstü çamur oldu diye neden külodu değiştirilir ki?
İroni mi yaptınız ? Sizce gerçekten doğru mu bu uygulama ?Belçikada anaokulunda tek tuvalet var kızlar erkekleri görüyor erkeklerde kızları.Karşılıklı sohbet ederek yapıyorlar tuvaletlerini,çünkü kabin şeklinde değil tek odada sıra sıra küçük klozetler var.Daha küçükten gözleri alışıyor , büyünce delisi olmuyorlar görünce ahanda diye bakmazlar.
Siz mahremiyeti çok yanlış anlamışsınız o halde.
Bir çocugun üstünü değiştirmesi icin mahremiyet ortamı kurulmalı ,özel bölgeleri kapalı dahi olsa .
Pedogojik eğitim semirenire katılmıştım orada yaşlarını baz alarak bu şekilde bilgi almıştım, karşıdaki çocuğun cinsiyetine göre değil de bir başkası varken ortamda üzerini değiştirmenin doğru olmadığını söylüyordu hoca , Daha kendini sakınmayi bilmedigi için çocukların .İşte oralar kapalı olunca bence yeterince mahremiyet var
Kadın ve erkeği daha o kadar küçükken ötekileştirirsek merak olumsuz yere kayar
Birlikte büyüdüklerinde farklılık olmadığını kaçınılacak bir şey olmadığını öğrenirler
Kişiye özel bölgeler özelidir sadece
Doğru tabikide, burada kadın erkek eşit tam anlamıyla.Türkiye de örf adetler farklı tabi.Haftaya yüzmeye başlayacaklar ve aynı odada giyinip soyunacaklar.İroni mi yaptınız ? Sizce gerçekten doğru mu bu uygulama ?
Peki birbirlerini görerek erken uyarılmalarının doğurabileceği neticeler ne olacakDoğru tabikide, burada kadın erkek eşit tam anlamıyla.Türkiye de örf adetler farklı tabi.Haftaya yüzmeye başlayacaklar ve aynı odada giyinip soyunacaklar.
Sağolun.Konudan alakasız ama sizin üniversite mevzunuz vardı ne yaptınız? Umarım gönlünüzce sonuçlanmıştır
Onların bakışı bedene özgürlük.Belçikada anaokulunda tek tuvalet var kızlar erkekleri görüyor erkeklerde kızları.Karşılıklı sohbet ederek yapıyorlar tuvaletlerini,çünkü kabin şeklinde değil tek odada sıra sıra küçük klozetler var.Daha küçükten gözleri alışıyor , büyünce delisi olmuyorlar görünce ahanda diye bakmazlar.
Kızım kendi giyinebiliyor, yaşı 5.Anaokulunda çalışıyorum ben de. Tavsiyem ilk öğretmen olur, öğretmenden tatmin edici bir geri dönüş alamazsanız kurumun psikoloğu eğer varsa, yoksa müdüre ile görüşebilirsiniz. Ama ilk olarak öğretmeniyle görüşmeniz lazım. Hoş bence yardımcı bile giydirmemeli, kendi kendilerine giyinebilmeyi öğrenmeliler. Giyinsinler, üstleri başları yardımcı tarafından düzeltilebilir.