Anaokulunda mahremiyet

Benim oğlum da 2 yil krese gitti. Bu yil da anaokuluna gidiyor. Herhangi bir problemde önce öğretmeni bilgilendirmek gerekir diye düşünüyorum. Sonuç alınmazsa müdürle görüşmek gerekir tabiki.
Zaten bende öğretmeni bilgilendirin ve müdüre ile görüşün demiştim. Devlete bağlı okullarda öğretmenle görüşmek yeterli oluyor ama özel kreşlerde farklı bir yapı var malesef.

Neden gıcık olsun ki?
Konu onun şahsıyla ilgili değil.
Bence gayet sahsiyla ilgili. Sonucta baska bi ogretmen olsa belki baska turlu davranirdi. Seni anlasamda ogretmen alingan davranip sahsina alibabilir

5 yasinda cocuklar kendileri giyinmeliler bence, niye birisi giydiriyor ki.

çünkü ilkokul 2 ye giden çocuğunu öğretmen giydirmiyor diye şikayet eden anneler var

özel okulda beden eğitimi dersi sonrasında öğretmen atletlerini çıkaracakmış

öğretmen getirin atletlerinizi değiştirin diyor hatta hatırlatıyormuş da ama bizim prenscik üşeniyormuş öğretmen mutlaka çıkarmalıymış

Muhtemelen acelesi vardı.
En iyi tahminim bu.

5 yasindaki oglumun sinifinda jimnastik dersi icin karma bir sekilde sinifta soyunup giyiniyorlar,
tabi ic camasirlari uzerlerinde.
ogretmen hic karismiyor.
ben bu yardimci kadin olayini pek sevemedim, burada hep konusuluyor cocuklara yardimci olsun falan diye de, 5 yas icin uygun bulmuyorum ben.
hem pedagojik egitim de almamis kisiler neden ilgilensin ki okulda yani.
bence ogretmene gidin ve kizinizi bir daha yardimci kadina emanet etmemesini soyleyin.

Ben öğretmeniyle görüşürdum. Geçen sene tuvaletler sınıf icindeydi biliyorsunuz cocuk wclerin alti daha yüksek , oğlum arkadaşınjn ismini vererek altan geliyor dedi. Sen yaptin mi dedim evet dedi bende anlattim wc de biri varsa kesinlike girmemesi gerektiğini ve başkanın ozel bölgelerine dokunmamasi , bakmamasi gerektigi ayni şekilde baskasida sana yapmamali dedim. Çocugun cevabi ama bakma ve dokunma olmadi. Simdi herkes evde nasil bilmiyoruz olaki cocuk anne babasını farkli bir durumda görür küçük oldukları icin deneyebilir vs vs. Bende öğretmenini aradim boyle boyle tabiki hepsi çocuk ama ozel bolge kavramini yerleştirmeye çalışıyoruz dedim. Ayni anda göndermediklerini ama el yikama vs gibi durumlarda gitmis olabileceğini söyledi.tabiki daha dikkat etmişlerdir diye umuyorum . Yardimci personel öğretmenle aynı sinfita o yüzden öğretmenle konusmak daha mantıklı

çünkü ilkokul 2 ye giden çocuğunu öğretmen giydirmiyor diye şikayet eden anneler var

öğretmen getirin atletlerinizi değiştirin diyor hatta hatırlatıyormuş da ama bizim prenscik üşeniyormuş öğretmen mutlaka çıkarmalıymış
Şaka gibi ama malesef bu şekilde davranan velilerde var.

bu yeni nesilde cikmis bir sey herhalde,
bizim annelerimiz korkardi ogretmenden,
ogretmenlerimize de cok saygi duyardik biz, ne derlerse yapardik,
uslu cocuklardik, onlar da idealist ogretmenlerdi.

ogretmenim ustumu degistirse illa ki aramizdaki iliski lackalasir yani.

Bence gayet sahsiyla ilgili. Sonucta baska bi ogretmen olsa belki baska turlu davranirdi. Seni anlasamda ogretmen alingan davranip sahsina alibabilir
İlginç.
Onu kaale almadığımı düşünebilir yani.
Halbuki zaten yoğun diye ona söylememeyi düşünüyordum.

5 yasindaki oglumun sinifinda jimnastik dersi icin karma bir sekilde sinifta soyunup giyiniyorlar,
tabi ic camasirlari uzerlerinde.
ogretmen hic karismiyor.
ben bu yardimci kadin olayini pek sevemedim, burada hep konusuluyor cocuklara yardimci olsun falan diye de, 5 yas icin uygun bulmuyorum ben.
hem pedagojik egitim de almamis kisiler neden ilgilensin ki okulda yani.
bence ogretmene gidin ve kizinizi bir daha yardimci kadina emanet etmemesini soyleyin.
Öyle bir şansım var mı bilmiyorum. Çünkü her sınıfın yardımcı kadını var, öğretmene yardımcı olsunlar diye.

Öğretmenin diğer çalışanlar üzerinde yetkisi yoktur, çocuklar dışında başka şeylerle ilgilenmesin diye kadınla ya da müdireyle görüşmeyi düşündüm.
Sizinle aynı kanaatteyim öğretmenin karakteri alakalı da olabilir tabiki bazıları daha yumuşak yüzlü iken bazıları daha dominant olabilir.

Öyle bir şansım var mı bilmiyorum. Çünkü her sınıfın yardımcı kadını var, öğretmene yardımcı olsunlar diye.

yani soyle diyebilirsiniz,
ben kizimi kendi oz bakimini yapacak sekilde zaten egitiyorum ve tembihliyorum,
sizin yapmaniza da gerek yok,
o kendi oz bakimini yapar.
siz sadece hatirlatirsaniz iyi olur.

İlginç.
Onu kaale almadığımı düşünebilir yani.
Halbuki zaten yoğun diye ona söylememeyi düşünüyordum.
Iyide hareketi yapan ogretmen. Genel bi konusma yaparsa ogretmenler arasi mudur bi nebze olur ama derseki falan cocugu soyle giydirmissin vs. Durum dedigim gibi olabilir. Ki ben o ogretmen olsam dusunurumki neden gidip ussume soylemis bana gelip soyleseydi diye. Ha sen baska birsey daha demissin belki kaale almadiginida dusunebilir tabii

Sizinle aynı kanaatteyim öğretmenin karakteri alakalı da olabilir tabiki bazıları daha yumuşak yüzlü iken bazıları daha dominant olabilir.
Bir de çok yönlü düşünüyorum.
Belki diğer kadınlar da bu konuda dikkatsizdir, müdire genel bir uyarı yapar.

X