• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokuluna 2 gün gidiyor hastalanıyor(

Asya1994

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2020
523
202
23
30
Merhaba hanımlar. Kızım 5 yaşında.bir kaç kez özel anaokuluna yazdırdık. Her defasında 2 gün gidiyor 3 cü günde hastalanıyor.grip ve ateş. Yaşına göre konuşması kötü.iki dil arasında kaldı diye. Konuşma terapistine gitti 3 ay. Doktor anaokuluna gitmesi şart dedi.çocuklarla oynadıkça konuştukça düzeleceğini söyledi. Ama gidince hastalanıyor(( çok canım sıkılıyor.ne yapa bilirim?

İyi bir çocuk doktoru ve KBB doktoru bulun.Doktora gittin diyeceksiniz evet ama iyi bir doktor kolay bulunmuyor

Sanırım bağışıklığı düşük. İyi besleniyor mu? Et, sebze meyve yumurta gibi? Doktora götürüp kan değerlerine baktırın, kanda eksik vitamin -mineral varsa tamamlayın.

İyi bir çocuk doktoru ve KBB doktoru bulun.Doktora gittin diyeceksiniz evet ama iyi bir doktor kolay bulunmuyor
Evet düzenli olarak gideriz çocuk doktoruna. boğazında küçüklüğünden beri geniz etleri var.doktor okula gidene kadar koruyun.sonra ya geçer yada ameliyyat olur demişti.ondandır diye düşünüyorum

KBB doktoruna götürün .

Sanırım bağışıklığı düşük. İyi besleniyor mu? Et, sebze meyve yumurta gibi? Doktora götürüp kan değerlerine baktırın, kanda eksik vitamin -mineral varsa tamamlayın.
Meyve hiç sevmez. Muz birde portakal suyu içer.kendim sıkarım. Çok seçicidir.zorlayınca kusuyor diye vermiyorum istemediğini.
Teşekkür ederim götüreceğim bakılsın değerlere

Küçüklüğünde gitmissiniz yine gidin

Bu cok normal bir durum ya. Benim kizim 4.5 yasinda, bu sene basladi okula. Aynen sizinki gibi 3. gün hastalandi 1 hafta gonderemedim. Ates, halsizlik, hastaliga mahsus istahsizlik gecti ama oksuruk ve burun akintisi devam ederken -kendini iyi hissettigi icin- okuluna döndü. Bir iki hafta gecti yeniden ateş, kulak agrisi, göz akintisi seklinde hastalandi. Nadiren hastalanan bir cocuk oldugu icin endiselendim, ogretmwniyle gorustum, diger cocuklar nasil diye. Ojula yeni baslayan butun cpcuklarin ayni durumda oldugunu soyledi. K9z kardesim okul oncesi ogretmeni, bu yasta olup ilk kez okula gelen butun ogrencilerinin hasta oldugunu, iyi olanlarin da sene basindan beri burun akintilari oldugunu soyledi. Dusunuyorum da biz de burun ceke ceke, oksure oksure gider gelirdik okula gunlerce ama hasta da hissetmezdik.

Bence ates, halsizlik, hastaliga mahsus istahsizlik oldugunda evde istirahat etsin, bunlar olmadiginda gonderin okula. Bundan boyle giderek azalan siddette ve siklikta hep boyle olacaklar belli bir yasa kadar.

Kreşe başlayan çocuklarda bu şekilde oluyor. Bağışıklık sistemi bir şeyle savaşmazsa ilerde kendisiyle savaşmaya başlayıp otoimmün hastalıklara sebep oluyor. Çocuğunuzun kreşe gitmesi hem bağışıklık kazanması yönünden hem de sosyal zeka gelişimi yönünden çok önemli. Merak etmeyin bir süre sonra düzelecek.

Kreşe başlayan çocuklarda bu şekilde oluyor. Bağışıklık sistemi bir şeyle savaşmazsa ilerde kendisiyle savaşmaya başlayıp otoimmün hastalıklara sebep oluyor. Çocuğunuzun kreşe gitmesi hem bağışıklık kazanması yönünden hem de sosyal zeka gelişimi yönünden çok önemli. Merak etmeyin bir süre sonra düzelecek.
İnşAllah🤲🏻.teşekkürler🌹

Bu cok normal bir durum ya. Benim kizim 4.5 yasinda, bu sene basladi okula. Aynen sizinki gibi 3. gün hastalandi 1 hafta gonderemedim. Ates, halsizlik, hastaliga mahsus istahsizlik gecti ama oksuruk ve burun akintisi devam ederken -kendini iyi hissettigi icin- okuluna döndü. Bir iki hafta gecti yeniden ateş, kulak agrisi, göz akintisi seklinde hastalandi. Nadiren hastalanan bir cocuk oldugu icin endiselendim, ogretmwniyle gorustum, diger cocuklar nasil diye. Ojula yeni baslayan butun cpcuklarin ayni durumda oldugunu soyledi. K9z kardesim okul oncesi ogretmeni, bu yasta olup ilk kez okula gelen butun ogrencilerinin hasta oldugunu, iyi olanlarin da sene basindan beri burun akintilari oldugunu soyledi. Dusunuyorum da biz de burun ceke ceke, oksure oksure gider gelirdik okula gunlerce ama hasta da hissetmezdik.

Bence ates, halsizlik, hastaliga mahsus istahsizlik oldugunda evde istirahat etsin, bunlar olmadiginda gonderin okula. Bundan boyle giderek azalan siddette ve siklikta hep boyle olacaklar belli bir yasa kadar.
Evet bende öyle yaptım.dün gece ateşi çıkmadı diye yolladım.inşAllah gecer🤲🏻

Kizim da 3.5 yaşında basladi krese. Ayni problemleri yasadik. Ama ben sorun etmedim gerçekten. Çünkü böyle böyle bagisiklik kazanacak.

Simdi maalesef tüm sinif arkadaşları hasta okula gelemiyorlar, masallah kizimda birsey yok gidiyor okuluna.

Doktorsuz bir şey vermeye korkuyorum.doktor vitamin d ver demişti sadece.onu veriyorum.
Doktora danışmadan verin demedim zaten, sürekli hastalandığını anlatırsanız, olması gerektiği gibi her hasta olduğunda doktora götürürseniz zaten bağışıklık sistemini güçlendirici takviyeler verir

Bence normal bi durum. Çocuklar dikkat edemiyorlar bir de bağışıklıkları çok güçlü değil. Yeğenim de aynı. Bi gidiyor hasta oluyor iyileşiyor sonra yine aynı

Back