Öğretmenler de hasta olabilir. On gün rapor için yerine başka bir öğretmen verilmez. Doğum iznine ayrılacak olsa milli eğitim başka bir öğretmen görevlendirir. Grubu sizin yazmanıza kapatabilir. Çünkü grup sizleri bilgilendirme amaçlı sizden yorum alacağı zaman grubu sizin de paylaşımınıza açar.Slm kızlar…oğlumu devlet anaokuluna kaydettirdim.P.tesi başlanılacak diye biliyordum ama öğretmeni grup kurmuş raporlu olduğunu 10 gün olamayacağını söylemiş başka bi açıklama yapmamış ben özelden yazdım vekaleten başka bi öğretmen ilgilenecek mi yoksa çocukları hiç mi göndermeyeceğiz diye,raporum bitince gelecekler dedi..Açıkçası grupta açıklama yapmadan üyelere yorum yapılmasını engellemesi ilgisiz geldi bi de bu işler böyle mi oluyor eğitimde yarın öbürünü doğum iznine ayrılsa ya da aylık rapor alınsa çocuklar okula gitmeyecek mi,eğitimden bayağı uzağım son durumlar nedir bilmiyorum
10 güne kadar raporlarda ders boş geçer. Heyet raporu ya da doğum izninde başka öğretmen görevlendirilir. Whatsappta sadece duyuru yapmak için yoruma kapalı grup açılır. Oradaki duyuruları daha rahat takip edin diye. Herkes bir şey yazarsa gerilerde kalıyor ve okunmuyorSlm kızlar…oğlumu devlet anaokuluna kaydettirdim.P.tesi başlanılacak diye biliyordum ama öğretmeni grup kurmuş raporlu olduğunu 10 gün olamayacağını söylemiş başka bi açıklama yapmamış ben özelden yazdım vekaleten başka bi öğretmen ilgilenecek mi yoksa çocukları hiç mi göndermeyeceğiz diye,raporum bitince gelecekler dedi..Açıkçası grupta açıklama yapmadan üyelere yorum yapılmasını engellemesi ilgisiz geldi bi de bu işler böyle mi oluyor eğitimde yarın öbürünü doğum iznine ayrılsa ya da aylık rapor alınsa çocuklar okula gitmeyecek mi,eğitimden bayağı uzağım son durumlar nedir bilmiyorum
Özelde de öyleVe çoğu öğretmen yazı yazilmasini engelliyor. Ozelleri bilmiyorum ama devlette böyle. Bir soru soracaksa açıyor anca.
10 iş günü değil yalnız. Pazartesi rapor alındıysa 8, cuma alındıysa 5 gün gelmez öğretmen. Haftasonları dahil yani rapora. Öğretmenlerin yıllık izni olmadığından sene içinde maalesef rapor alınmasını gerektiren durumlar olabiliyor. Kadının kendi çocuğu hastaysa ne yapacak mesela, o kime bıraksın... öğretmenler bin beygir gücünde sanılmaktan ne zaman vazgeçilecek bilemiyorumYani bir ögretmen 10 gün yoksa, ögrencilere okul yokmu yani? Bu nasil bir sistem? 10 gün az degil çünkü. Uzaktan konustugum için kolaydir bilmiyorum. Ama ne bilim bizde ebeveynler mail ile bilgilendiriliyor ve aninda ya zaten o okulda çalisan baska bir ögretmen konuluyor yada disardan ögretmen buluyorlar, o ögretmenin yerine almak için.
Neticede çogu anne baba çalisiyor. Nerde bulsunlar 10 gün çocugunu birakacak yeri? Ancak çogu üyenin sistemin bu sekildi isledigini belirtiyor. Demek ki öyle. Ah ya, bisey diyemeyecegim daha.
10 iş günü değil yalnız. Pazartesi rapor alındıysa 8, cuma alındıysa 5 gün gelmez öğretmen. Haftasonları dahil yani rapora. Öğretmenlerin yıllık izni olmadığından sene içinde maalesef rapor alınmasını gerektiren durumlar olabiliyor. Kadının kendi çocuğu hastaysa ne yapacak mesela, o kime bıraksın... öğretmenler bin beygir gücünde sanılmaktan ne zaman vazgeçilecek bilemiyorum
Bahsettiğiniz öğretmenler sözleşmeli değil ücretli. Onların göreve başlaması da öyle ha diyince olmuyor. Kapıda hazır beklemiyorlar. 10 gün için yeni öğretmen görevlendirilmez. Onun sigorta işleri bile hallolmaz görevi başlayıp bitene kadar. Özel okullar da branş öğretmenleri ya d a yardımcı ablalarla vs idare edebiliyor ama devlette 10 günlüğüne kimsenin yerine öğretmen gelmez. Bu sınıf öğretmenleri için de böyledir branş öğretmenleri için de.Geçen sene ögretmen uzun dönem hasta kalmisti ama sonradan belli olmustu. Yani ilk 1 ay olacakti sadece. O 1 ay için bile baska ögretmen konuldu yerine. 1 hafta hastalik ise söz konusu, okul yine bir sekilde hal ediyor diye biliyorum. Hiç ögretmen hasta kaldiginda cocuklarin evde kaldigini duymadim.
Kadrolu ögretmenlerin yani sira sözlesmeli ögretmenlerde var. Disarda sözlesmeli ögretmeni bulup o 1 haftayi bile kapatiyorlar. Yada kendi okul bünyesinde olan bir ögretmen o 1 hafta sadece ekstra saat yapiyor. Lisede olunca sekreterler, baska ögretmenler o 1 saat derste cocuklara bakiyorlar. Ögrencilerde kendini mesgul ediyor, kitaplar ile, baska dersler ile ilgilenerek,..
Yani 1 ögretmenden hasta olunmamasi beklenmiyor. Tabiki hasta olabilir. Ancak okulun buna çare bulmasini bekleniliyor. Ve insanin kendi cocugu hasta olunca, is veren buna tabiki farkli bakiyor. Ki her is yeri ayni degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?