Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları anaokulu sorunu

Arkadaşlar öğretmenim, devlette ana sınıfından sadece sene başında bir miktar para alınır, aylık falan yok yani..
Arkadaşım ogretmensin milli eğitimin icindesin bari sen bilmeden konuşma. Bir öğretmen bile Yönetmeliği bilmeden iskembeden sallarsa bilmeyen veliye nasıl anlatacagiz derdimizi
Anasiniflarinda aidat, yönetmelik geregi il ilçe komisyonunca belirlenen taban tavan ücret aralığında belirlenir ve alınır. Ancak onun dışında öğretmen para toplayamaz yasaktir

Son iki yıl oğlumu İlk adım anaokuluna gönderdim. Yani devlete ait ama binası falan ayrı normal okul içerisinde değil. Yarım gün aylık 60 TL aidat verdik, Yardımcı ücreti içinde aylık 20 TL verdik. Aidatı okula ait hesaba, yardımcı ücretinide Okul Aile birliğinin hesabına havale ettim hep. Yani 60 TL yasal, 20 TL de kılıfına uydurulmuş bağış ,Cok yüksek meblağlar olmadığı için sorun yapmadık..gezi vs ücretlerini ayrıca ödedik.
Ama sınıfta bir yardımcının bulunması şart, Stajer çok elzem değil bence.. Bu durumda ögretmen tüm işi ona paslayacak demektir. Bizimkinde bile ögretmenin yardımcıya bırakıp ara ara arazi olduğunu çocukdan çaktırmadan öğrenebiliyordum..

devlet okullarında aıdat alıyorlar buarada 85 ıle 125 tl arası

Aidatta bir sorun yok zaten kabul ettim her ay 100tl. Ayrica kirtasiye ve temizlik malzemeleri de bizden onuda kabul ettim ondada sorun yok. Ogretmenin yaninda yardimci cicianne dedikleri kadinda var. Ogretmen ariyetten iki tane stajer almis yanina bu stajerlerin maaslarinida bizden kisi basi her ay 50tl alarak odeyeceklermis. Ben kabul etmedim vermem dedim diger velilerde veremeyiz dediler ben biraz daha hakkimi savununca ogretmen mudure soylemis. Mudur beni cagirdi onada soyledim zaten aidat ödüyoruz herseyi biz karsiliyoruz stajerin maasini veremem dedim. Ya bizim kurallarimiza uyarsin yada al cocugunu drfol gitttt diye bagirdi. Yarin bu cocugu bu okulda gormiycem dedi. Hemde oglumda yanimdaydi. Bende ona bagirdim tabi eve gelincede sikayette bulundum. Soruyorum size vermek zorunda olmadigim para yuzunden cocugumla ben rencide olduk kovulduk bu nasil bir insan cok uzgunum

Ben şahit olduğum şeyi söyledim. Üslubunuza dikkat edin lütfen.

Anaokulunun bünyesinde ilkokul var mı peki eğer ilkokul varsa evinize en yakın okul orasımı oluyor,siz de biliyorsunuz 1. Sınıfta başlayınca kayıt evine en yakın devlet okuluna çıkıyor,eğer seneye yine oraya çıkma ihtimali var mı?

niye kabul etmedin
??????????????????????

bende sizleri anlamıyorum
ü-stelik 50 tl gibi bir rakam için

belliki öğretmen onca çocuğa yeterli olmayacağı için stajer almayı uygun görmüş

hem evlatlarımız en güzel şekilde eğitim alsın isteyip
hemde bu en iyi eğitim için zorluk çıkarmak ne derece mantıklı

Nereye şikayet ettiniz? 147yi aradınız mı?

Konunuzu biliyorum lafim size degildi siz haklisiniz aidat disinda para toplanamaz.Sonuna kadar hakkınızı arayın. Müdürün Çiftliği değil o okul. Ne hakla size bağırır. Ancak şimdiden söyleyeyim siyasi sebepler yüzünden birçok mudur görevden alındı kalanların çoğunun arkası sağlam anlayacağınız. Kısacası bişey çıkmaz belki ama en azından canları sıkılır. Müdür kovarken duyan gören varsa onuda şahit gösterin. Alo 147 yide arayabilirsiniz

Ben şahit olduğum şeyi söyledim. Üslubunuza dikkat edin lütfen.
Uygulamada hata yapan birçok kurum olur. Ya da şartlar gereği uygulayamayan. Belli ki merkezden uzak şartları kısıtlı bir yerde görev yapıyorsunuz. Şahit oldugunuz değil yönetmelik önemli. Bilmiyorsanız sallamayin vebal almayın. Yorumunuzu okuyan aaa bak bak neler dönüyor diyen uyeler oldu. Ki bunlar cevap yazanlar. Bir de sizin yorumunuz a inanıp yorum yazmayan onlarca insan oldu. Ogretmen bile yönetmelik bilmiyorsa vay halimize

Neden kabul etsin ? Zaten aidat parası veriyo ve yönetmelikte stajyer parası vermek diye birşey yok. Bir yardımcı varmış, ikinciye ne gerek var? Herkes zengin değil, ki olsa bile stajyer parası vermek zorunda değil. O zaman parası olmayan çocuğunu okula göndermesin mi? Aidat parası, kırtasiye parası temizlik malzemeleri , zaten yeterince veriyo veliler. Bir de devlet okulu yani. Neredeyse özellerle aynı fiyata çıkıyo.

Her devlette ana okulun da isteniyor bu para...
Ben de oğlum için baktım aylık 70 tl öğretmenin yanında yardımcı kadın için. Ve diğer giderler için...Başka ödenen hiçbirşey yok.. Sizden istedikleri şey hiçte normal birşey değil..

Ay iannmiyorum birde i sekilde mi davrandi terbiyesiz sikayet edin ve asla pesini birakmayin

kusura bakmayin da evde para basma aletimiz yok sizin var galiba. Ogretmenin yardimcisi var zaten iki tane daha stajer istiyor yanına ve maaslarini bizim vermemizi. Size nekadarda dogal geliyor bunlar acikcasi size hayrwt ettim pes yani pes

100tl zaten her ay aidat onu veriyoruz. Ayriyetten her ay 50tl istediler soyle soyliyim zorladilar. Kimse kabul etmedi ama sessizce ben sesimi cikarinca hakkimizi savununca oldu bunlar.

kusura bakmayin da evde para basma aletimiz yok sizin var galiba. Ogretmenin yardimcisi var zaten iki tane daha stajer istiyor yanına ve maaslarini bizim vermemizi. Size nekadarda dogal geliyor bunlar acikcasi size hayrwt ettim pes yani pes

konu çocuksa evlatsa
50 tl nin hesabı kitabı olmaz
allah korusun öğretmen tek başına yetişmeiyor diye sizin çocuğunuz düşse bir hasar olsa
bu sefer bu öğretmene yüklenceksiniz
insan gibi söylemiş
2 stajere ihtiyacım var diye

uyumsuz veliler yüzünden
okul aile birliğinde düzen oluşmamasına çok bozuluorum

Ilkokulu var evet ama bizim kayit baska okula cikiyor. Birdaha yuzlerini dahi gormek istemiyorum. Bu sabah bir bayanla konustum bizim mahalleden cocugunu okula almiyormus bu mudur kadinin. 300tl verirse okula alcakmis. Kadin bugun polislerle okula gidecegim dedi bir tek ben degilim yani illallah getirmis herkeze

konu evlatmı
evlat
madem öğretmen ihtiyaç duymuş
o halde gerekli olduğu düşünülmeli

ayrıca özel okul fiyatlarından haberin olmadığı belli
aylık 1.000 tl den aşağı okul yok
devlete verdim cevimden 5 kuruş para çıkmasın mantığını da ben anlamıyorum

belliki okulun kendi şartları yetersiz
parayı sokağa atmıyorsunuz ki
evladınızın daha ilgili bir bakım alması için veriyorsunuz

şuna gıcık oluyorum
bir gezi bir program düzenlenicek
yada ek bir eğitim için
ne biliyim drama hocası tutulcak
bazı veliler aynen bu şekilde mukavemet gösteriyor

öğretmen cebine mi atıyor parayı

faydalanan senin çocuğun
rakam da 50 tl
bunun nesi sorundur

100tl zaten her ay aidat onu veriyoruz. Ayriyetten her ay 50tl istediler soyle soyliyim zorladilar. Kimse kabul etmedi ama sessizce ben sesimi cikarinca hakkimizi savununca oldu bunlar.

Bence de iyi yapmışsınız böyle birşeye hakları olduğunu düşünmüyorum...

Insan gibi soylemek bu parayi vereceksiniz biz karar verdik demekmi? Bilip bilmeden konusmayin zaten canim sıkkın bide sizle ugrasamam. Sizin gibiler yüzünden hep haklarimiz yeniyor. Benim cocugum elbetteki herseyden degerli konu bu degilki. Sinifta yardimci var diyorum birde ogretmen ama anlamiyorsunuz herhalde ne diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…