• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları anaokulu sorunu

Konu hakkında yeterince tartışılmış ama söylemeden edemeyeceğim, daha yakın zamanda yaptığım araştırmalar neticesinde 750,00 TL den aşağı özel anaokulu yok bilesiniz.
Tabi buda sadece aylık aidat, ekstra giderler,masraflar hariç
Hani bazı arkadaşlar yazmış ya üzerine az daha koy özele gönder diye onun için yazayım dedim, boşuna umutlanmayın.
Tabii bu bahsettiğim rakamlar İstanbul Fatih civarı için geçerli.

Arkadaşım bak şimdi, devlet okulları yarım gün oldu artık. Özel okullarda 750 dediğin tam gün oluyo. Devlete yollayan zaten yarım gün yollamış oluyo. Özelin yarım günü de 350 lira olsun.Ki bu semte göre değişiyo.Daha pahalısı daha ucuzu da var.Tabi tanıdık falan da sokarsan araya biraz daha indirim alıyosun. Hadi tanıdık olmasın 350 lira olsun yarım gün. Devlette aylık aidat ( o da okula göre değişiyo ), stajyer parası, temizlik,kırtasiye, özel günler için kıyafet,okulun kendi forması ( eşortman oluyo o da ) ,gezi parası falan derken zaten neredeyse özel okul kadar oluyo.Her okul için demiyorum bunu. Ben özele de yolladım,devlete de yolladım.İkisini de biliyorum.Özelde aylık ücret dışında bizden tuvalet kağıdı ve peçete dışında hiçbirşey istemediler.Devlette aidat , bir kaç kırtasiye malzemesi,peçete,tuvalet kağıdı istediler.Bir de forma var ama isteyen alsın dediler. Oyun hamuru sınıfta biraz var,2şer taneden fazla almayın dedi öğretmen.O yüzden her öğretmen bir değil,diğer sınıfın öğretmeni neler neler istemiş.Listeleri gördüm.İkisi de aynı okulda öğretmen. Benim dediğim evet üstüne biraz daha para koyulursa özele de yollanır.

niye kabul etmedin
??????????????????????

bende sizleri anlamıyorum
ü-stelik 50 tl gibi bir rakam için

belliki öğretmen onca çocuğa yeterli olmayacağı için stajer almayı uygun görmüş

hem evlatlarımız en güzel şekilde eğitim alsın isteyip
hemde bu en iyi eğitim için zorluk çıkarmak ne derece mantıklı
senin benim için 50 tl düşük bir rakam olabilir ama belli ki konu
sahibi için fazla bir rakam.100 tl+kırtasite,temizlik vs.masrafları.
kadın ekstradan bu parayı vermek zorunda değil.belli ki durumu müsait değil.
burda üstelik 50 tl gibi bir rakam diyerek niye rencide ediyorsunuz?

senin benim için 50 tl düşük bir rakam olabilir ama belli ki konu
sahibi için fazla bir rakam.100 tl+kırtasite,temizlik vs.masrafları.
kadın ekstradan bu parayı vermek zorunda değil.belli ki durumu müsait değil.
burda üstelik 50 tl gibi bir rakam diyerek niye rencide ediyorsunuz?
rencide etmiyorum
çocuklarımız sözkonusu iken 50 tl büyük bir rakam değil
en azından cebinde yada evinde internet bağlantısı oolup bunu buraya yazabilecek biri için büyük olmamlı

Arkadaşım bak şimdi, devlet okulları yarım gün oldu artık. Özel okullarda 750 dediğin tam gün oluyo. Devlete yollayan zaten yarım gün yollamış oluyo. Özelin yarım günü de 350 lira olsun.Ki bu semte göre değişiyo.Daha pahalısı daha ucuzu da var.Tabi tanıdık falan da sokarsan araya biraz daha indirim alıyosun. Hadi tanıdık olmasın 350 lira olsun yarım gün. Devlette aylık aidat ( o da okula göre değişiyo ), stajyer parası, temizlik,kırtasiye, özel günler için kıyafet,okulun kendi forması ( eşortman oluyo o da ) ,gezi parası falan derken zaten neredeyse özel okul kadar oluyo.Her okul için demiyorum bunu. Ben özele de yolladım,devlete de yolladım.İkisini de biliyorum.Özelde aylık ücret dışında bizden tuvalet kağıdı ve peçete dışında hiçbirşey istemediler.Devlette aidat , bir kaç kırtasiye malzemesi,peçete,tuvalet kağıdı istediler.Bir de forma var ama isteyen alsın dediler. Oyun hamuru sınıfta biraz var,2şer taneden fazla almayın dedi öğretmen.O yüzden her öğretmen bir değil,diğer sınıfın öğretmeni neler neler istemiş.Listeleri gördüm.İkisi de aynı okulda öğretmen. Benim dediğim evet üstüne biraz daha para koyulursa özele de yollanır.
Yok bizzat kendim görüştüm, hatta bir tanesi yarım gün 1.000,00 TL tam gün 1.250,00 tl dedi.
En düşük fiyatlı bulduğum 750,00 TL dedi bu sadece aylık aidat.
Bunun yanı sıra, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, peçete, sıvı sabun, dezenfektan kız çocuklar için içinde bir kaç çeşit toka bulunan toka kutusu aklıma gelmeyen bir kaç şey ve yıllık kırtasiye giderleri için 650,00 TL istendi.
Özel günlerde ki ekipmanlar ve kılık kıyafet bunlara dahil değil.
Ve daha öncede dediğim gibi bu fiyatlar İstanbul Fatih içinde aldığım fiyatlardır,
araya tanıdık v.s sokmadan verilen ham fiyatlar.

aslında ben kayıt aşamasında+ aylık alınan parayla ne yapıldığını merak ediyorum Asya.. biz bu parayı perde, araç gereç v.s. için veriyoruz zaten.. yemek bizden+ temizlik malzemesi bizden hatta hizmetli ve görevli de bizden.. bize ödediğimiz para ile yapılan harcamalarla ilgili bir belge veriliyor mu? hayır..
mesela kitap fuzuli değil demişsin, ama bu devlet okulu.. yani normalde parasız verilmesi gerekmiyor mu? 250tl korkunç bir para.. kaldı ki bütün sene kapağı bile açılmadı, yarım dönem alışma geri kalan dönemde de oyun ile bitirdiler.. herşey şeffaf olsa kimse bu kadar parayı verip 40-50tl için sorun çıkartmaz aslında.. ama hiçbir şey açık değil bizim ülkede.. çok büyük bir ihtimalle konu sahibi de bu parayı verecek, çünkü çocuğu ciddi tepki görecek sınıfta diğer türlü..

evet şu konuda haklısın
belge muhakkak vardır
ama istenmediği için verilmemiştir
eğer ciddi şüphelerin varsa zimmete para geçiriliyor kısmı için
belge istemek onlarında ibraz etmesi
zorunlu zaten

bazı yorumlarım yanlış anlaşıldı

ancak bu konularda öğretmenide töhmet altında bırakamamk gerekiyor

inanın bana
meb da çalışan kamu personeli bir öğretmen
yada idare
böyle bir töhmet altında kalıpta mesleğini riske etmek istemez

evdeki bulgurdan olmak demektir bu

kitap konusuna gelince
devletin ücretsiz verdikleri
okul müfredatı için
ancak malum ki iyi bir eğitim bolca kaynak gerektirir
kapağının hiç açılmamış oluşu ise
aslına bakarsan bizlerin
kabahati
:(

rencide etmiyorum
çocuklarımız sözkonusu iken 50 tl büyük bir rakam değil
en azından cebinde yada evinde internet bağlantısı oolup bunu buraya yazabilecek biri için büyük olmamlı
Siz rencide etmiyorum diyorsunuz ama belki de rencide oluyordur.
hala çocuklarımız sözkonusu iken 50 tl büyük bir rakam değil demeye devam ediyorsunuz ayrıca.

neyse bu konu çok mühim değil de,
sınıfta bir öğretmen birde yardımcısı varken neden 2 stajer tutup parası velilerden alınmak istiyor?
bu kadar kişi bir sınıfta kaç çocuğa bakacak?
Bu öğretmen çok mu rahatına düşkün.neden zorunlu tutuluyor?

Siz rencide etmiyorum diyorsunuz ama belki de rencide oluyordur.
hala çocuklarımız sözkonusu iken 50 tl büyük bir rakam değil demeye devam ediyorsunuz ayrıca.

neyse bu konu çok mühim değil de,
sınıfta bir öğretmen birde yardımcısı varken neden 2 stajer tutup parası velilerden alınmak istiyor?
bu kadar kişi bir sınıfta kaç çocuğa bakacak?
Bu öğretmen çok mu rahatına düşkün.neden zorunlu tutuluyor?

hayır velilere gıcıkı var
tek amacı velilerden para toplamak

arkadaşlar
öğretmeni okul yönetimini töhmet altında bırakmak zimmete para geçirmekle suçlamak yada rahatına düşkün olmakla itham etmek ne derece doğru

fuzili olsa niçin toplansın
yada öğretmen kendi cebinden mi karşılasın
yapmayın lütfen

içinizde şüphe varsa
verdiğiniz paraların karşışılığı olan makbuzları isteyin

ara ara gidip kontrol edin
öğretmen yatıyor da onun için mi stajer alıyor diye

ama bence bunları yapmadan önce
sağduyu ile yaklaşın
nitekim cebimizden çıkanlar bize geri dönene paralar
kimse kendi cebine koymuyor

şimdi 50 tl büyük rakam kimi insana göre demeyin
çünki
bu aylık adsl masrafından bile düşük bir rakam

Slm arkadaslar oglumu devlet anaokuluna kayit ettirdik. Aylik aidat 100tl buraya kadar hic sorun yok. Fakat ogretmenimiz yanina iki stajer almak istiyormus ve stajerlerin maasini biz veliler verecekmisiz. Yani 50tl daha fazladan istiyorlar.Ben ve bircok veli kabul etmedik. Basina boyle birsey gelen bir fikri olan varmi yazarsa sevinirim.
stajyerın parasını sızın odemenız cok sacma geldı 100 lırayı nıye alıyorlar o da ayrı konudevlet odemıyormuymus masrafları

tamam da canım
öğretmen de cebine atmayacak dimi bu parayı
fuzuli olsa eminim ki istemezdi
Peki arkadasim mebden dun sikayetimin sonucu geldi. Mudurun savunmasi ben aidati kirtasiye ve temizlik parasini kabul etmiyormusum o yuzden sorun olmus. Yani stajer parasi lafi bile gecmemis. Kirtasiye masraflari icin 100tl istediler yemin ediyorum hic ses cikarmadan erkenden verdim. Liste verdiler ogun toplantida temizlik listesi gittim aldim ertesi sabah goturecektim ama bu olay oldu iste. Aidati zaten okula kayit yaptirirken bilerek kayit ettirdik ondada sorun yok. Mudur kendini korumak adina yalan soyledi. Ayrica evde internetim ayrica telefonumdada var. Durumum kotu degil benim kizdigim nokta vereceksiniz diye diretmeleriydi. Zoraki yani. Meb deki bayan stajer parasi istediklerini kanitlamak icin velilerle gorusun tanik bulun cunku yasak dedi kesinlikle yasal degil dedi. Sende annesin sanirim her ne olursa olsun bir adam al cocugunu defol git birdaha bu cocugu burda gormiycem dese napardin. Ayrica kusura bakma agzimdan kotu laf cikti o an inanin sinirlerim oyle bozuktuki :( uzuldugum nokta onlarin bu parayi istediklerini ve zorla almaya calismalarini ispatlayamam cunku veliler korkuyorlar. Yani olan benim cocuguma oldu sabah yeni okuluna giderken anne o okula gitmiycez oyle degilmi diyor mudur sana bagirdi diyor ben napiyim:(

aslında ben kayıt aşamasında+ aylık alınan parayla ne yapıldığını merak ediyorum Asya.. biz bu parayı perde, araç gereç v.s. için veriyoruz zaten.. yemek bizden+ temizlik malzemesi bizden hatta hizmetli ve görevli de bizden.. bize ödediğimiz para ile yapılan harcamalarla ilgili bir belge veriliyor mu? hayır..
mesela kitap fuzuli değil demişsin, ama bu devlet okulu.. yani normalde parasız verilmesi gerekmiyor mu? 250tl korkunç bir para.. kaldı ki bütün sene kapağı bile açılmadı, yarım dönem alışma geri kalan dönemde de oyun ile bitirdiler.. herşey şeffaf olsa kimse bu kadar parayı verip 40-50tl için sorun çıkartmaz aslında.. ama hiçbir şey açık değil bizim ülkede.. çok büyük bir ihtimalle konu sahibi de bu parayı verecek, çünkü çocuğu ciddi tepki görecek sınıfta diğer türlü..
Olayin oldugu gun gittik baska okula yazdirdik. Cokta memnunum suan okulumuzdan. Her serde bir hayir varmis gercekten. Bu olay olmasaydi biz yeni okulumuzu bulamiyacaktik. Ayrica mebden sorusturma sonucu geldi. Mudur savunmasinda benim aidati kirtasiye masrafini temizlik masrafini kabul etmedigimi bu yuzden sorun yasandigini sonradan aramizda anlastigimizi hic sorun kalmadigini soylemis. Goz gore gore yalan soyledi staj parasi istiyoruz evet dememis yani. Ispatlamam gerek mebdeki bayan okulun bagli oldugu bakanliga sikayet etmemi soyledi. Onlar okula gelip herkesle konusup veliler dahil sonuca ulasiyorlarmis. Mudur yalan konustuktan sonra artik yapacak bişeyin oldugunu sanmiyorum. Yedigimiz hakaretle kaldik oglumla

Olayin oldugu gun gittik baska okula yazdirdik. Cokta memnunum suan okulumuzdan. Her serde bir hayir varmis gercekten. Bu olay olmasaydi biz yeni okulumuzu bulamiyacaktik. Ayrica mebden sorusturma sonucu geldi. Mudur savunmasinda benim aidati kirtasiye masrafini temizlik masrafini kabul etmedigimi bu yuzden sorun yasandigini sonradan aramizda anlastigimizi hic sorun kalmadigini soylemis. Goz gore gore yalan soyledi staj parasi istiyoruz evet dememis yani. Ispatlamam gerek mebdeki bayan okulun bagli oldugu bakanliga sikayet etmemi soyledi. Onlar okula gelip herkesle konusup veliler dahil sonuca ulasiyorlarmis. Mudur yalan konustuktan sonra artik yapacak bişeyin oldugunu sanmiyorum. Yedigimiz hakaretle kaldik oglumla
Yanınızda şahitler yok muydu diğer veliler şahitlik yapabilir aslında ama bizi birşey olur diye yapmayabilirlerde.

Yanınızda şahitler yok muydu diğer veliler şahitlik yapabilir aslında ama bizi birşey olur diye yapmayabilirlerde.
Ogretmen toplantida stajer parasini siz verceksiniz dedi bize. Kimse kabul etmedi ben daha cok tepki gosterdim. Mudurun odasindada oglum ben mudur vardik. Ama ben okuldan aglayarak bagirarak ciktim herkez gordu ama kimsenin karisacagini sanmiyorum yanlarina kar kaldi yaptiklari cok uzgunum

uzun zamandır siteye giremiyordum durumunuzu öğrenince çok üzüldüm. hiç bir müdürün bunu demeye hakkı yok hele hakaret etmeye asla. meb şikayet hattını arayın ve durumu anlatın. velileri tek tek çağırılması diye talepte bulunun mutlaka içinde 1-2 tane doğruyu söyleyecek düzgün vicdanlı insan vardır.

Bizimde oyle olacak soyledikleriyle kalacaklar stajerin maasini biz neden verelimki. Zaten butun masraflari biz karsiliyoruz temizlik malzemesinden kitaplarina kirtasiye malzemelerine kadar herseyi biz aliyoruz ayriyetten 100tl aylik aidat veriyoruz. Istiyolarsa okulu evlatlik alalim :)

şu mesaj çok ilginç geldi bana. kitabına kırtasiye masrafına kadar biz alıyoruz ne demek ? sizin çocuğunuz e devlet de cocuklara kalem boya ve anasınıflarına kitap yollamıyorsa tabiki siz alacaksınız. öğretmenler cebinden mi versin

Butun kirtasiye malzemelerini butun temizlik malzemelerini biz aliyoruz belediye verecek almayin demediler

yok tabiki belediye vermiyo kırtasiye malzemelrini. nerden çıkardınız? temizlik malzemelerinden kastınız ne birde ? . eyüy belediyesinin sitesinde de resimlere baksanız ne gönderdikelrini görürsünüz? size çamaşır suyu mu aldırdılar yoksa kağıt havlu ıslak mendil mi bunun ayrımına bakmak lazm

şu mesaj çok ilginç geldi bana. kitabına kırtasiye masrafına kadar biz alıyoruz ne demek ? sizin çocuğunuz e devlet de cocuklara kalem boya ve anasınıflarına kitap yollamıyorsa tabiki siz alacaksınız. öğretmenler cebinden mi versin
Bize dusen herseyi yerine getiriyoruz aidatimizida veriyoruz bunda bir problem yok zaten. Bunlarin haricinde stajerlerin maasini sigortasini bizden her ay para toplayip odeyeceklermis kabul etmedim olay bu hanimefendi

yok tabiki belediye vermiyo kırtasiye malzemelrini. nerden çıkardınız? temizlik malzemelerinden kastınız ne birde ? . eyüy belediyesinin sitesinde de resimlere baksanız ne gönderdikelrini görürsünüz? size çamaşır suyu mu aldırdılar yoksa kağıt havlu ıslak mendil mi bunun ayrımına bakmak lazm
Burda bir arkadas temizlik malzemelerini belediyeniz veriyor okula dedi. Bende buna istinaden bize oyle bisey soylemediler dedim. Listede ne yaziyorsa aldim ayrica belediye kirtasiye malzemesi veriyor diye kimse birsey soylemedi burda

uzun zamandır siteye giremiyordum durumunuzu öğrenince çok üzüldüm. hiç bir müdürün bunu demeye hakkı yok hele hakaret etmeye asla. meb şikayet hattını arayın ve durumu anlatın. velileri tek tek çağırılması diye talepte bulunun mutlaka içinde 1-2 tane doğruyu söyleyecek düzgün vicdanlı insan vardır.
Sikayetimi yaptim sonuc geldi. Mudur savunmasinda yalan konusmus stajer parasi istedigimiz icin degilde veli aidati kirtasiye parasini kabul etmedigi icin sorun oldu demis. Halbuki bu paralari ilk veren velilerden biriyim. Yani bir sonuc cikmadi insallah benim sayemde veliler stajer icin istenilen parayi vermezler.

Back