- 10 Nisan 2013
- 361
- 333
- 83
Konu hakkında yeterince tartışılmış ama söylemeden edemeyeceğim, daha yakın zamanda yaptığım araştırmalar neticesinde 750,00 TL den aşağı özel anaokulu yok bilesiniz.
Tabi buda sadece aylık aidat, ekstra giderler,masraflar hariç
Hani bazı arkadaşlar yazmış ya üzerine az daha koy özele gönder diye onun için yazayım dedim, boşuna umutlanmayın.
Tabii bu bahsettiğim rakamlar İstanbul Fatih civarı için geçerli.
Arkadaşım bak şimdi, devlet okulları yarım gün oldu artık. Özel okullarda 750 dediğin tam gün oluyo. Devlete yollayan zaten yarım gün yollamış oluyo. Özelin yarım günü de 350 lira olsun.Ki bu semte göre değişiyo.Daha pahalısı daha ucuzu da var.Tabi tanıdık falan da sokarsan araya biraz daha indirim alıyosun. Hadi tanıdık olmasın 350 lira olsun yarım gün. Devlette aylık aidat ( o da okula göre değişiyo ), stajyer parası, temizlik,kırtasiye, özel günler için kıyafet,okulun kendi forması ( eşortman oluyo o da ) ,gezi parası falan derken zaten neredeyse özel okul kadar oluyo.Her okul için demiyorum bunu. Ben özele de yolladım,devlete de yolladım.İkisini de biliyorum.Özelde aylık ücret dışında bizden tuvalet kağıdı ve peçete dışında hiçbirşey istemediler.Devlette aidat , bir kaç kırtasiye malzemesi,peçete,tuvalet kağıdı istediler.Bir de forma var ama isteyen alsın dediler. Oyun hamuru sınıfta biraz var,2şer taneden fazla almayın dedi öğretmen.O yüzden her öğretmen bir değil,diğer sınıfın öğretmeni neler neler istemiş.Listeleri gördüm.İkisi de aynı okulda öğretmen. Benim dediğim evet üstüne biraz daha para koyulursa özele de yollanır.