Sadece sabah kahvalti veriyorlar. Ayrica yardimci cicianne denilen kadin ve ogretmen var. Cocuklar geziye gidecekler dedikleri zaman zaten ben oglumun gezi parasini veririm. Çocuğun en güzel cagi kucukken okula bi başlasın anlarsin derlerdi dogruymus gercekten. Siniftaki çocuklar gayet sakin gordugum kadariylaOkulunuzda yemek veriliyor mu..? Yemek veriliyor ise 100 lira normal. Ama öğretmen olarak söylüyorum. 20 çocuk içinde hiperaktif ve engelli bir çocuk yoksa stajyere gerek yok kanaatimce. Ayrıca okul stajyere para ödemek zorunda değil.1 tane yardımcı alsalar 2 sınıfa yeterli . Aydat parası ortalama 80 tl yemek veren kurumlarda. okul 20 liralık karda çok rahat o karını stajyerede Yardımcıyada verebilir. Ayrıca öğretmenin gezilere harcarım demesi banada mantıklı gelmedi. 150 TL bana çok yüksek meblağ geldi. Zaten veli çocuk için ortama 150 liralık ihtiyaç listesi vede en az 50 TL kitap parası ödemiştir. Ki bunun 23 nisanı var. Bu ülkede askeri ücretle geçinen aileler var. Okul öncesi eğitimin gelişmeme sebeplerinden biri de bu.Bu yüzden bazı meslektaşlarıma çok kızıyorum.
Aidatla sorunum yok sadece stajerin maasini neden Biz odemek zorundayızAnaokullarında aidat alınabilir yasaldır bir şey yapamazsınız.
Evet canim ben zaten ilk duyunca sok oldum. Bide kayıt olurken neden soylemiyorlar da sinifa baslayinca istekleri bitmiyor. Sizde oldumu bilmiyorum biz kayıt yaptırırken kayit için gereken evraklarin içinde 5tllik pul 4 kutu a4 kağıdı mavi dosyalar zarflar bide bunlari aldik ayrica 150tl guvenlik tutcaklarmis bagis istedilerHaklisuniz cnm bizim kabul edilmedi olmadi sizde ayni sekilde yapin bizim ogretmene stajyer dusmemis bu teklif verildi bizede anlamsuz gelmisto
Ogretmen gitti sinra zaten basedemedi sanirim
Kahvalti sadece butun kirtasiye masraflari bizden ayrica temizlik malzemelerude bizden
Bizimki sadece kahvaltı ve yarim gun 4saat yani. Biz zaten aidati odemek kosuluyla oglumuzu yazdirdik onda bir problem yokta ayriyetten 50tl her ay para toplanıp stajer maasi verilecek denmesi canimi cok sıktıÇocuğunu devlet anaokuluna gönderen arkadaslarim var ama onlarinki ilkokul bunyesinde degil, gecen sene 200 lira gibi bir aidat veriyorlardi (biri halkalida, biri capada) ama okullari tam gundu. (Bu sene yarim gun oldu yeni durumlarini bilmiyorum)Biliyorsunuz tam gun olunca sabah kahvaltisi, ogle yemegi ve cogu yerde ikindi kahvaltisi da oluyor
Evet bu soylenenler verdiğimiz aylik 100tl aidatla karşılanması gerekiyor bizden ayrica 50tl her ay istiyorlar fakat hickimse veremezMebden alıntı:
Okul öncesi eğitim kurumlarında, eğitime destek sağlanması amacıyla çocukların beslenme, temizlik ve sağlık giderleri ile kurumun/ana sınıfı ve uygulama sınıfının genel temizlik ve diğer hizmetleri için velilerden alınacak aylık ücretin taban/tavanı tespit edilirken; eğitimin tam veya yarım gün/ikili eğitim olması, çevrenin ekonomik durumu ve okulun sağladığı imkânlar göz önünde bulundurulur. Tespit edilecek aylık ücretin tavanı hiçbir şekilde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesini engelleyecek, velilerin ekonomik durumlarını zorlayacak şekilde yüksek tutulamaz.
Belirlenen kayıt ücretinin dışında kayıt için velilerden ayrıca ücret alınamaz. Ancak ihtiyaç doğrultusunda bazı ek eğitim materyalleri için okul yönetimi ödeme talebinde bulunabileceği gibi sinema, tiyatro, gezi v.b. sosyal etkinlikler için de ücret talep edilebilir.
Bedelleri velilerden alınan aylık ücretlerden karşılanmak üzere yemek, sağlık, temizlik, zorunlu hâllerde muhasebe ve güvenlik hizmetleri için personel alımı yapılabilir.
Öyle bir şey yok taban tavan fiyatları okul belirler. Yani kabul edip etmemek size kalmış da tamamen yasal. Okul yönetimi zorlayamaz.Evet bu soylenenler verdiğimiz aylik 100tl aidatla karşılanması gerekiyor bizden ayrica 50tl her ay istiyorlar fakat hickimse veremez
Sanirim kitap seti aldiracaklar her veliye fiyati 130tl herkez alabilecekmi bilemiyorum. Butun akliniza ne geliyorsa biz karsiliyoruz ayriyetten 100tl aidat veriyoruz şimdide 50tl stajere maas vermek için her veliden her ay alma düşünceleri varmis ta iste veren yok bunu dusunemiyorlar :)Yemek kırtasiye temizlik malzemesi baya tutar 100 tl normal diyecektim ama onlar zaten sizdenmiş çok şaşırdım bende 3, sınıf anaokulu öğretmenliği öğrencisiyim baya pahalıya geliyor malzemeler sınıf süsleniyor çocuklarla birsürü şey yapmak hikaye kitapları oyuncaklar almak isterim ama her çocuktan 100 tl alırsam hepsini onlara yararlı olmak için harcarım inşallah öğretmende öyle yapar
Sizinki bambaşka birsey kendiniz istemissiniz. Bizim sinifta bir ogretmen bir cicianne denilen yardimci bayan var. Buna ragmen ogtetmen yanina stajer istiyor bununda maasini her ay bizim vermemizi istiyorlar. Her turlu etlinlige katilirim istedikleri temizlikten tutunda kirtasiye ürünlerine kitaplara kadar bizler aliyoruz onada tamam fakat zaten her ay aidat odenecek 100tl hicbir masraf yapmiyorlar hersey bizden stajeride kendileri tutsun bi zahmet yaniBen lise öğretmeniyim. Bizde de hizmetli eksik, 2 kocaman blok 2000 ogrenci, sabah 7 aksam 7 egitim ve 1 tane hizmetlimiz var. Gecen sene ayligini biz vermek sartiyla ogretmenlerle ilgilenecek (ogretmen odası temizliği, cay kahve isleri için) birini almak istedik mudure kabul ettiremedik, bizim mudur de yasalara cok bagli sagolsun.
Sizinkiler abartmis sanırım durumu. Eger yardimci alınacaksa aidati ona gore belirleselermis. Bir de yemek temizlik gibi temel ihtiyaclar aidattan karsilanmasi gereklidir, kirtasiye masrafi adi altinda yilda bir kere para alindigini duydum ama icerigini bilemiyorum.Sizinki bambaşka birsey kendiniz istemissiniz. Bizim sinifta bir ogretmen bir cicianne denilen yardimci bayan var. Buna ragmen ogtetmen yanina stajer istiyor bununda maasini her ay bizim vermemizi istiyorlar. Her turlu etlinlige katilirim istedikleri temizlikten tutunda kirtasiye ürünlerine kitaplara kadar bizler aliyoruz onada tamam fakat zaten her ay aidat odenecek 100tl hicbir masraf yapmiyorlar hersey bizden stajeride kendileri tutsun bi zahmet yani
Evet canim bu p.tesi veya sali kirtasiye icin 100tl alacaklar bizden kitap aldiracaklar 130mus fiyati temizlik malzemeleri icin liste verecekler alip vericez onlaridaSizinkiler abartmis sanırım durumu. Eger yardimci alınacaksa aidati ona gore belirleselermis. Bir de yemek temizlik gibi temel ihtiyaclar aidattan karsilanmasi gereklidir, kirtasiye masrafi adi altinda yilda bir kere para alindigini duydum ama icerigini bilemiyorum.
Eyupte canim :)Nerde bu okul merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?